תיעוד נדיר - איך אזרח חמוש באקדח ( מתנדב) מציל את חייו

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

תיעוד נדיר - איך אזרח חמוש באקדח ( מתנדב) מציל את חייו

על ידי simon » 17 פברואר 2010, 09:33

נהג משתולל בכביש, ראה שמצלמים אותו יוצא מהאוטו עם לום ברזל- והשאלת השאלות :
"מה היה קורה אם לא היה לך את האקדח"?
תשובת האזרח- "עכשיו הייתי אריק קרפ מספר 2"
אבל כמובן שהנשק מסוכן בידי הציבור...
אני רק חושב איך הוא היה שובר לו את הגולגולת עם הלום...

http://www.mako.co.il/news-law/crime/Ar ... 1703146783
סליקאי זהב
סליקאי זהב

Re: תיעוד נדיר - איך אזרח חמוש באקדח ( מתנדב) מציל את חייו

על ידי ~Hunter~ » 17 פברואר 2010, 10:18

מקרה קלאסי של צל"ש או טר"ש
למתנדב היה המון מזל שלא נפל על איזה שוטר (ויותר מאוחר שופט) שהיה מתחיל להידבק ל
"איום בנשק ללא סכנה וודאית לחיים" - כי אולי הפושע לא התכוון להרוג
"שימוש בנשק שלא כמוצא אחרון" - המתנדב היה יכול לברוח
"שימוש בנשק, כאשר המתנדב עצמו גרם למצב מסוכן" - הרי "היה יכול" לצפות מראש להיתפתחות מסוכנת
ועוד כל מיני דברים נחמדים. רק בתור התחלה הנשק היה נלקח, ולך תדע אם יוחזר אי פעם.
וכמובן היה יכול להיפתח גם מהלך פלילי.

מזל גם שהכתבה הייתה ברוח חיובית ולא משהו כמו "הא! תראו את המתנדבים האלה, מחוץ למשמרת, ללא סמכות, מחפסים צרות ומאיימים בנשק, כמו חבורת שריפים של WILD WEST"

למען הסר ספק, אני מצדיק את המתנדב ואולי הייתי עושה את אותו הדבר, אבל חבל, שאיך שהחוק בנוי הייתי עומד בסכנה של כל הדברים הנ"ל.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי simon » 17 פברואר 2010, 10:35

~Hunter~ כתב:מקרה קלאסי של צל"ש או טר"ש
למתנדב היה המון מזל שלא נפל על איזה שוטר (ויותר מאוחר שופט) שהיה מתחיל להידבק ל
"איום בנשק ללא סכנה וודאית לחיים" - כי אולי הפושע לא התכוון להרוג
.

אני לא יודע מה איתכם- אבל אני תמיד מסתובב עם לום ברזל באוטו ולפעמים אני יוצא איתו לטיולים בעמצא הכביש תוך כדי ריקוד סמבה-MAKARENA

~Hunter~ כתב:"שימוש בנשק שלא כמוצא אחרון" - המתנדב היה יכול לברוח
"שימוש בנשק, כאשר המתנדב עצמו גרם למצב מסוכן" - הרי "היה יכול" לצפות מראש להיתפתחות מסוכנת
ועוד כל מיני דברים נחמדים. .

מה דעתכם על זה- "אני יוצא מהאוטו כדי לבקש עזרה מהאזרח- ואני באה עליו עם לום כי רציתי שהוא יעזור לי לפתוח את הברגים של הגלגל, פתאום הוא שולף אלי את האקדח
" איזה ציבור מסוכן יש לנו כבוד השופט כאשר האזרח בא לבקש עזרה ועל חייו מאיימים בנשק? לפי דעתי אותו מתנדב- עבריין!!! ויש לקחת לו את האקדח לתמיד, כמו כן יש לזמן מח"ש ולפתוח תיק במשטרה מיידית- על איום בנשק חם. רק כך אדוני השופט נוכל למנוע מהציבור המצ"ויסטי הזה מלפגוע האנשים חפים מפשע, חייבים להפוך את המקרה הזה למקרה קלאסי של שימוש בלתי לוקי בנשק ( אם היה יורה יריה באוויר- "שימוש בנשק חם באזור הומה אדם וכו") "

מה רע?
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אחד במטרה » 17 פברואר 2010, 10:56

ועכשיו אחרי שנרגענו (?) אולי בכל זאת כדאי לחשוב אם לשימוש בנשק במקרה הזה היתה הצדקה טובה יותר מאשר "כי יש לי".
נדמה לי שכולנו מסכימים שהשימוש בנשק אמור להיות כמוצא אחרון במקרה של סכנת חיים ולא כעוד כלי ליישוב סכסוכים...
האם במקרה הזה מדובר באמת ב"מוצא אחרון"?
החיים הם טיול ולא מירוץ - כדאי ליהנות מהדרך ולא למהר לקו הסיום וראוי שלא להשאיר לכלוך מאחרינו.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי simon » 17 פברואר 2010, 11:27

איזה בעיות אתה מציג- בעיה של "מה אתה עושה"
אני באה עליך עם לום ברזל
אתה מהסס- "מה אני עושה? יש סכנת חיים? מה הוא הולך לעשות? הוא בא להפחיד אותי? הוא בא לשדוד אותי? הוא באה לשדוד אותי, לרצוח אותי ולענוס את אישתי מול ילדי? איך אני יכול לדעת? "

כל המחשבות עוברות בראשך- אבל אני לא בא לשמוע מה יש לך בראש. אני באמוק בא לראות מה הצבע של דם שלך- מה שאני עושה תוך כדי שאתה מהסס הוא להנחית את הלום על ראשך, אחר"כ שודד אותך ואחר"כ מסתיר את גופך באגם ( אריק קרפ ז"ל).
אתה מת, אני חי. במעצר כמובן- אבל אני חי

תחשוב על אישתך, על ילדיך. חשבת? ועכשיו אני שואל אותך שוב "מה אתה עושה"

ולסיום בדיחה מארה,ב בתירגום חופשי
דמוקרט רואה בחור רץ עליו עם לום ממרחק 15 מטר מקלל וצועק- "אני אהרוג אותך!!!"
מחשבות בראשו "מה אני עושה? יש סכנת חיים? מה הוא הולך לעשות? הוא בא להפחיד אותי? הוא בא לשדוד אותי? הוא באה לשדוד אותי, לרצוח אותי ולענוס את אישתי מול ילדי? איך אני יכול לדעת? כדאי לשבת ולדבר כמו בני אדם מתורבתים, אני בטוחשאני זה שאשם בזה שהוא לא למד בבית הספר ולא קיבל הסכלה וחינוך, איזה אנשים רעים אנחנו שלא לימגנו... " ברגע הזה של מחשבות נפסקות ע"י הנחתת הלום.... שחור בעיניים ועננים עם מלאך ששואל מה שלומו של הבן אדם...

איש דרומי RED NECK הולך עם הילדה שלו בת 7
רואה בחור רץ עליו עם לום ממרחק 15 מטר וצועק- "אני אהרוג אותך!!!"
BAM-bam bam bam bam bam bam bam bam bam bam bam bam bam
CHIK-CHIK +עצר המחלק
BAM-bam bam bam bam bam bam bam bam bam bam bam bam bam
הילדה :
איזה יופי של מקב"ץ אבא - האם אלה MAGTECK GOLDEN SABRE?
זה לא מערב ארה"ב וחייבים להפעיל שיקול דעת- לפי דעתי אין לך זמן לחשוב במרחקים קצרים כאלה
אני לא יודע מה אתה מעדיף... חי או מת?
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי glockbuster » 17 פברואר 2010, 12:11

אני אישית לא הבנתי את הבדיחה מארה"ב

אני חושב שהפעולות שהמתנדב נקט הן מוצדקות
לאן בדיוק הוא אמור לברוח? הוא יושב בתוך הרכב (אסור לו לסכן אנשים אחרים בנסיונו לסגת)
"Si Vis Pacem Para bellum"

"Don't Call 911, Call 1911"

Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician

The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי hk765 » 17 פברואר 2010, 12:26

glockbuster כתב:אני אישית לא הבנתי את הבדיחה מארה"ב

אני חושב שהפעולות שהמתנדב נקט הן מוצדקות
לאן בדיוק הוא אמור לברוח? הוא יושב בתוך הרכב (אסור לו לסכן אנשים אחרים בנסיונו לסגת)

נראה לי שזה היה בציניות ... אני מקווה.

פעם מישהו ניסה לעקוף אותי מימין באיזה מקום בפתח תקוה שבו במסלול הימני היה בור.
(באורלוב לפני תחנה מרכזית. פתחתיקואים זוכרים).
כמובן שהוא חטף קפיצה הגונה.
ברמזור יצאו אליי שניים, אחד עם לום.
הוצאתי את האקדח והחזקתי ביד.
אפילו לא סובבתי את הראש אליהם. בטח שלא כיוונתי.
הצמד חמד עשו אחורה פנה ...

לא יודע למה אבל נראה לי שיותר אנשים נפגעים מלום (שמוחזק ברשיון :lol:) מאשר מאקדח שמוחזק ברשיון.
מסקנה ...
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי simon » 17 פברואר 2010, 12:49

הסבר בדיחה:
אחד מחכה ושואל שאלות מה עושים במצב של חיים או מוות
השני באותו מצב לא שואל שאלות ומגן על חייו ועל חיי ילדה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי trooperglock » 17 פברואר 2010, 12:52

קודם כל נדיר שהתקלות כזו מצולמת ומונצחת ועוד בסרט ולא תמונות סטילס.... להערכתי הסרט הוא שקבע צל"ש כי היתה הוכחה לנסיון תקיפה ברור.... אילולי המצלמה ועל סמך גרסה מול גרסה בלבד רוסו היה יושב במעצר וכמובן מאבד את נשקו, בסופו של דבר - יותר מזל מחוק.
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.

לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.

ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי גמ » 17 פברואר 2010, 12:54

אירוע בעייתי מכל מיני בחינות.
א) המתנדב לא מסמן את עצמו בשום שלב כשוטר. לכן, בשלב בו הוא יוצא מהרכב ומאיים בנשק על הפרחח בן המקום הוא חושף עצמו לפגיעה לא מהפרחח אלא ממקורביו. במקומות כאלו לא חסר הרבה שבן משפחה מהחמולה של אותו פרחח יבחין בנעשה ומתוך חוסר הבנה למהות האירוע ינסה לדרוס או לפגוע באופן אחר באותו "אזרח" (שכאמור לא סימן עצמו ע"י שום אמצעי כאיש חוק) שמאיים על בן משפחתו באקדח.
ב) התנהגות הצעיר נובעת ממנטליות נפוצה (ולא רק בקרב בני מיעוטים) באזור (אני גר לא רחוק מכפר יאסיף בגליל המערבי). השתוללות בכבישים ובכלל ומעבר מהיר לאלימות אם רק תעיר למישהו היא עניין נפוץ כאן.
ג) מקווה שהצעיר יחטוף חזק כך שיגרום לו לחשוב רגע או שניים במקרה הבא לפני שהוא פונה לאלימות. לצערנו, חינוך לאחרים מקרה בודד כמו זה לא יביא. רק טיפול גורף, מקיף ובלתי מתפשר בכל תופעה של אלימות, קלה כחמורה, ובכול המגזרים יכול לשנות את תופעת הפתיל הקצר הרווחת כל כך לאחרונה.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אישגדול » 17 פברואר 2010, 22:07

גמ כתב:אירוע בעייתי מכל מיני בחינות.
א) המתנדב לא מסמן את עצמו בשום שלב כשוטר. לכן, בשלב בו הוא יוצא מהרכב ומאיים בנשק על הפרחח בן המקום הוא חושף עצמו לפגיעה לא מהפרחח אלא ממקורביו. במקומות כאלו לא חסר הרבה שבן משפחה מהחמולה של אותו פרחח יבחין בנעשה ומתוך חוסר הבנה למהות האירוע ינסה לדרוס או לפגוע באופן אחר באותו "אזרח" (שכאמור לא סימן עצמו ע"י שום אמצעי כאיש חוק) שמאיים על בן משפחתו באקדח.

המתנדב אינו שוטר!!! אין לו שום סמכות, ולו היה מזדהה כשוטר הוא היה עלול להכנס לצרות.
הוא נהג כמו אזרח טוב, שתעד נהג משתולל, וכאשר הותקף (ובסרט רואים בבירור כיצד הוא מנסה בהתחלה להתחמק) הגן על עצמו.
חשוב להבין שלמתנדב אסור, אני מדגיש - אסור להזדהות כשוטר או להפעיל סמכות של שוטר - אלא כאשר הופעל עפ"י הנוהל וחתם ביומן ההפעלה, או הופעל טלפונית ע"י מי שמוסמך לכך. אסור למתנדב "להפעיל" את עצמו.
I think, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי גלוקי » 18 פברואר 2010, 07:58

ארוע מצוין ...

כל הכבוד למתנדב !!!

לשם שינוי הם לא נותנים רק דוחות .

ושומרים על כולנו
"באין תחבולות יפול עם ותשועה ברוב יועץ "
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי גמ » 18 פברואר 2010, 08:29

אישגדול כתב:
גמ כתב:אירוע בעייתי מכל מיני בחינות.

המתנדב אינו שוטר!!! אין לו שום סמכות, ולו היה מזדהה כשוטר הוא היה עלול להכנס לצרות.
הוא נהג כמו אזרח טוב, שתעד נהג משתולל, וכאשר הותקף (ובסרט רואים בבירור כיצד הוא מנסה בהתחלה להתחמק) הגן על עצמו.
חשוב להבין שלמתנדב אסור, אני מדגיש - אסור להזדהות כשוטר או להפעיל סמכות של שוטר - אלא כאשר הופעל עפ"י הנוהל וחתם ביומן ההפעלה, או הופעל טלפונית ע"י מי שמוסמך לכך. אסור למתנדב "להפעיל" את עצמו.

אין לי וויכוח איתך לגבי הנהלים וזו בדיוק הסיבה שאני חושב שהארוע בעייתי. שנינו יודעים שהשבחים שהמתנדב זכה להם הם בעיקר בגלל האופן שבו העניין הסתיים. אם היתה מסיבה כלשהי פגיעה פיזית במישהו בזמן הארוע, אם כתוצאה מפתיחה באש של אותו מתנדב בשל נסיון לפגוע בו ע"י מישהו מהסובבים או פגיעה במתנדב עצמו, צמרת המשטרה הייתה בורחת מהעניין כמו מאש ומאשימה את המתנדב בחיפוש אקשן ופרובוקציות, לקיחת החוק לידיים והפעלת עצמו מחוץ לשעות ההתנדבות. בקיצור, המתנדב החרוץ שבסה"כ גילה אזרחות טובה היה מוצא את עצמו בבעיה לא פשוטה.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי donduck » 18 פברואר 2010, 10:00

לדעתי, העניין נגמר בצל"ש אך ורק בגלל התיעוד המושלם שהיה.
הרעיון של צילום מתוך רכב יכול להועיל גם במקרים של תאונות.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ליאור45 » 18 פברואר 2010, 10:04

פרסומת סמויה למצלמות רכב. איפה קונים?

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק