אקדח הזנקה - צריך רשיון???

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

אקדח הזנקה - צריך רשיון???

על ידי a&a » 11 ינואר 2010, 15:18

ראיתי לאחרונה מודעה ביד 2 שם מוצע אקדח הזנקה למכירה תמורת מס' מאות ש"ח.
יצרתי קשר עם האדם שפירסם את המודעה , אכן הוברר כי מדובר באקדח הזנקה עם מחסנית ל 6 כדורים (יתכן וכדורים זו הגדרה לא כ"כ מדוייקת כאשר מדובר באקדח הזנקה...).

האם אקדח מסוג זה דורש רשיון ??? יצרתי קשר עם משרד הפנים - מחלקת כלי יריה ושם נאמר כי אקדח מסוג זה דורש רשיון וזה ניתן רק להתאחדות או מועדוני ספורט, עם מידע זה בוצע פעילות כנגד אותו אדם.... אותה אפרט בהמשך....

האם אכן מדובר באקדח הדורש רשיון? אנא דעתכם בנושא.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: אקדח הזנקה - צריך רשיון???

על ידי יריב11 » 11 ינואר 2010, 16:42

מאחר ולא נראה לי כי מדובר במכשיר המסוגל לגרום נזק להמית או לפגוע בגופו של אדם לא נראה לי שמדובר בכלי יריה אבל במדינת ישראל לך תדע,אם אפילו משרד הפנים לא מכיר בהנחיותיו אזי גם אקדח מים יכול להחשב ככלי יריה הרי אפשר למלא אותו בחומר מזיק ולפגוע באנשים,
היום בערב אני לוקח את האקדח מים של הבת שלי ומוסר אותו למשטרה
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי sagy_g » 11 ינואר 2010, 19:49

אם נפלט קליע מהקנה חייבים רשיון אם לא נפלט קליע לא צריך רשיון (זה בעצם כמו אקדח פיקות של פורים). השאלה אם זה לא מוגדר כ-"צעצוע מסוכן" האסור במכירה (ואולי גם בשימוש ואחזקה?).
מילים כתרמילים...

הדרך לגיהנום רצופה בכוונות טובות... והן משולשות ויושבות על שטייר M-9!
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי higt-power » 11 ינואר 2010, 20:18

תגיד לי התרשמתה שחסר לציר משטרה -משרד הפנים רעיונות יצריתים משל עצמם שהחלטתה לעזור להם קצת :?:
הרי ברור לך שבארצנו התשובה האוטומטית תהיה "אסור" ,עכשו בוא נמצא תרוצים למה .
ותאמין לי שכשמחפשים גם מוצאים, ואים לא ,מחפשים עוד קצת(משהוא כמו 10-20שנה בערך) ובנתיים הענין מוקפא עד שתימצא הדוגמה שתראה שמישהוא מת כתוצאה מהפעלה של כלי כזה (נגיד התקף לב מהפחד אוו שהוא זינק למרוץ ונדרס ע"י משאית)ואז ניתן לקבוע באופן חד משמעי שהכלי הזה יכול להמית אדם ולאסור אותו .

ולענין עצמו לפני שהכלי הזה יהיה נשק נצטרך לעצור "כלי משחית" הרבה יותר מסוכנים כגון אקדחי סיכות ,שדכנים, מקדחות ,פטישים .....חוטי דיג ........בכל אחד מהנ"ל ניתן להרוג אדם הרבה יותר בקלות מאשר עם אקדח הזנקה

וכן ,בוודאי שעם הקיטבג :evil:
נערך לאחרונה על ידי higt-power בתאריך 11 ינואר 2010, 23:07, נערך 3 פעמים בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי zvika » 11 ינואר 2010, 23:01

תנו למשרד הפנים תעסוקה נוספת
אקדח מסמרים יכול להמית אדם :!:
רובה חיצים גומיות או לחץ אוויר יכול להמית אדם :!:
שינסו לחייב רשיונות לבעלי כלי נשק אלו :lol:
אגב קשתות ורובי קשת נחשבים לנשק בארה"ב ואסורים בחלק מהמדינות
מדריך / נשק
מדריך ירי

על ידי a&a » 12 ינואר 2010, 12:43

אני מודה לכלל העונים ....

אני רואה כי כנראה אני הייחידי שמחמיר בנושא הנ"ל , ע"פ דברי חברי אין משמעות לכך שאדם עובר על החוק !!!

אני רק חשבתי ... אילו נער או אדם בוגר היו רוכשים את אקדח ההזנקה , שנראה ממש כמו אקדח אמיתי , היו מסתובבים איתו ומגיעים למקום ציבורי ואז מוציאים את האקדח (ציינתי שהוא נראה כמו אקדח אמיתי ???) יורים בו (איזה רעש עושה אקדח הזנקה??? כזה שלא שומעים!!!)
מה היה קורה?! למזלנו אנו גרים במקום שקט ללא אויבים!!!!!

אז אני מתנצל שהגזמתי ...
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי נועם » 12 ינואר 2010, 13:57

חברים,

אקדח הזנקה חייב ברישיון. כל מי שיאמר אחרת - טועה ומטעה.

לידיעה / דוגמה : לאחר ישיבות ארוכות ומייגעות, ויעידו חברים כאן (אם ירצו יזדהו) מוותיקי הענף, חוייב האיצטדיון האולימפי ברמת גן, להיות בעליו של רישיון "מפעל ראוי" בעבור אקדחי ההזנקה שלו.

SAME SAME לגבי אקדחי הרדמה (אגב, במחשבי משרד הפנים הם מופיעים כבעלי קליבר AE0.5 ... ) המופעלים בקפיץ ואו לחץ אוויר, ויורים חץ אינרטי אליו מכניס/ה הוטרינר את חומר ההרדמה.

אין ספק כי אקדח הרדמה הינו כלי המסוגל לפצוע, אך אקדח הזנקה הנוקר תחמיש בלבד, קנהו חסום, למעט נחירי פליטת גזים, אינו כלי ירייה.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי donduck » 12 ינואר 2010, 16:27

נועם כתב:חברים,

.

איזה רשיון צריך בעליו של אקדח הזנקה?
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי afss » 12 ינואר 2010, 20:28

zvika כתב:תנו למשרד הפנים תעסוקה נוספת
אקדח מסמרים יכול להמית אדם :!:
רובה חיצים גומיות או לחץ אוויר יכול להמית אדם :!:
שינסו לחייב רשיונות לבעלי כלי נשק אלו :lol:
אגב קשתות ורובי קשת נחשבים לנשק בארה"ב ואסורים בחלק מהמדינות

שלום לכולם,
בואו נעשה קצת סדר בדברים ותרשו לי לעשות זאת כי אני "קצת" מומחה בתחום:
1. הגדרת "נשק" אכן כוללת נושא של יכול המתה, מה שאקדחים מהסוג המתואר לא מסוגלים לו.
2. כל ה"אמצעים", המתוארים בחלק המצוטט לעיל, עונים להגדרת "נשק". לא מתבקש עבורם רשיון כי השימוש שלהם הוא למטרות עבודה או דיג תת-ימי והייתי בין אלו שלא חשבו שנכון לחייב ברשיון עבורם (למרות שמשרד הפנים ראה בהם פוטנציאל להכנסות נוספות), אבל, בכל שימוש פלילי בהם, המשתמש יואשם ויחוייב בדין כאילו עשה שימוש בנשק סטנדרטי.
3. אם אקדח הזנקה מסוגל לירות תחמישים המכילים גז מדמיע (ויש תחמישים כאלה), הוא עונה להגדרת "כלי ירייה" ואז הוא מחוייב ברשיון.
4. אם הוא זהה בצורתו לאקדח אמיתי ידוע, כגון" ברטה 92 וקולט 1911A1 אותם ראיתי, הוא עונה להגדרת "צעצוע מסוכן" ואז הוא אסור בהחזקה, אלא אם יש היתר מיוחד. היתר כזה ניתן לאגודות ספורט וכד'.
5. במאמר מוסגר אוסיף לגבי רובי הרדמה שהם נחשבים לנשק משתי סיבות:
א. החומר המוזרק יכול להיות קטלני, כגון רעל.
ב. באותם רובים שההזרקה מבוצעת ע"י חומר נפץ הודף, סילון ההזרקה יכול לגרום לפציעה קטלנית.

דבר נוסף, לגבי הצורך בשליטה על האוחזים באקדחים מהסוג הנ"ל, תתארו לעצמכם מצב שמישהו שולף אקדח כזה "רק בשביל לאיים", אך עושה זאת מול אדם החמוש באקדח אמיתי. מישהו מכם מוכן להיות המאויים ולגלות שיריתם למעשה באדם לא חמוש?
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי asafii2 » 13 ינואר 2010, 10:43

afss כתב
דבר נוסף, לגבי הצורך בשליטה על האוחזים באקדחים מהסוג הנ"ל, תתארו לעצמכם מצב שמישהו שולף אקדח כזה "רק בשביל
לאיים", אך עושה זאת מול אדם החמוש באקדח אמיתי. מישהו מכם מוכן להיות המאויים ולגלות שיריתם למעשה באדם לא חמוש?

* ניתן לאיים גם עם BB GUN או סתם אקדח צעצוע והיו דברים מעולם, אין ספק שישראל הינה אחת המדינות הכי מוזרות ולא הגיוניות בהרבה מהדרישות שלה מציבור אוחזי הנשק, אנחנו גם המדינה היחידה בעולם שדורשת רישיון לרובה אויר ומקשה מאד ברישיונות תחמושת, הבעיה שהמצב הולך ומחמיר באופן מדאיג.

אסף
"אין הטיפה חוצבת בסלע מכוח העצמה אלה מכוח ההתמדה ..."
אסף- "מיגור נזקי חקלאות"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי נועם » 13 ינואר 2010, 10:52

donduck כתב:

.

רישיון ממשרד הפנים.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי donduck » 13 ינואר 2010, 10:57

נועם כתב:
donduck כתב:

.

רישיון ממשרד הפנים.

רשיון למה?
משרד הפנים אמון רק על רישוי כלי יריה, והאביזר הנ"ל אינו כזה.

אולי רשיון לשופט אתלטיקה ממשרד הספורט?
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי lyuv » 13 ינואר 2010, 12:09

איזה סלט...

קודם כל, לא צריך רשיון לנשק. אין רלוונטיות אם כלי מסוים יכול לפצוע. רשיון במובן שאנחנו מדברים עליו (ממשרד הפנים וכד') נדרש רק ל-"כלי יריה".

ול-"כלי יריה" יש הגדרה אחת ויחידה, והיא נמצאת בחוק כלי יריה ואומרת כדלקמן:"כלי יריה" – פירושו כלי בעל קנה העשוי לירות כדור, קלע, פגז, פצצה או כיוצא באלה, שבכוחם להמית אדם, וכולל חלק, אביזר ותחמושת של כלי כזה, וכן כלי נשק שסוגל לפלוט חומר הנועד להזיק לאדם, לרבות חלק, אביזר ותחמושת לכלי נשק כאמור ולרבות מכל המכיל או שסוגל להכיל חומר כאמור, ולמעט מכל גז מדמיע

אם ה-"קנה" של אקדח ההזנקה המדובר אינו באמת קנה, אלא סתם בלוק מתכת, או אפילו צינור, אבל שנפתח לצדדים ולא קדימה, אז זה הוא לא עומד בהגדרה הראשונה (בעל קנה). ובודאי שאקדח הזנקה לא נועד להזיק לאדם. כך שאני לא רואה שום דרך שהוא יחשב "כלי יריה".

מה שקובע זה החוק והתקנות. האם מישהו יכול להראות תקנה המכלילה אקדח הזנקה בגדר "כלי יריה"?
שמועות, מכתבים, אמירות (ולא חשוב של מי) הם חסרי ערך ותוקף.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי higt-power » 13 ינואר 2010, 14:10

afss כתב:שלום לכולם,
בואו נעשה קצת סדר בדברים ותרשו לי לעשות זאת כי אני "קצת" מומחה בתחום:
1. הגדרת "נשק" אכן כוללת נושא של יכול המתה, מה שאקדחים מהסוג המתואר לא מסוגלים לו.
2. כל ה"אמצעים", המתוארים בחלק המצוטט לעיל, עונים להגדרת "נשק". לא מתבקש עבורם רשיון כי השימוש שלהם הוא למטרות עבודה או דיג תת-ימי והייתי בין אלו שלא חשבו שנכון לחייב ברשיון עבורם (למרות שמשרד הפנים ראה בהם פוטנציאל להכנסות נוספות), אבל, בכל שימוש פלילי בהם, המשתמש יואשם ויחוייב בדין כאילו עשה שימוש בנשק סטנדרטי.
3. אם אקדח הזנקה מסוגל לירות תחמישים המכילים גז מדמיע (ויש תחמישים כאלה), הוא עונה להגדרת "כלי ירייה" ואז הוא מחוייב ברשיון.

נו a&a ידידי עכשו אתה מבין ?
ע"פ החוקהכלי הזה הוא לא כלי יריה בכלל, כי הוא לא מסוגל לפלוט מהקנה שום דבר .
מצד שני כלים שהכן מסוגלים לפלוט דברים מאד מסוכנים מהקנה הם "כלי עבודה" עד שאתה מבצע איתם מעשה פלילי
לדוגמה כלי שכל המטרה שלו היא להרוג דגים גדולים מתחת למים הוא לא נשק עד השימוש כנ"ל כלי ששימש
במשך מאות שנים כנשק צבאי לכל דבר ומשמש גם כיום לציד של חזירי בר ואילות כמו גם לשימושים צבאים מיוחדים הוא לא נשק עד השימוש ולכן אין שום צורך לבקר את האוחזים בו .
אבל כלי שהיעוד היחידי שלו הוא להגיד למתחרים מתי לזנק למירוץ הוא כן כלי יריה למרות שהחוק אומר שהוא לא .
אתה הבנתה את זה ברוך ?!
ישראבלוף אחד גדול :!:

afss כתב:דבר נוסף, לגבי הצורך בשליטה על האוחזים באקדחים מהסוג הנ"ל, תתארו לעצמכם מצב שמישהו שולף אקדח כזה "רק בשביל לאיים", אך עושה זאת מול אדם החמוש באקדח אמיתי. מישהו מכם מוכן להיות המאויים ולגלות שיריתם למעשה באדם לא חמוש?

ליאור,
בו נתחיל בלמה שמיקרא כזה יקרא ?
הרי אתה וקודמך בתפקיד והיורשים שלך עשיתם ועושים עבודה כל כך טובה על מנת להבטיח שבידי אזרחים שומרי חוק לא יהיה לא נשק לא שום דבר שנראה כמו נשק אוו מזכיר נשק בקיצור שיסתובבו עם לקרדה ......
מצד שני מי שרוצה לאים לא יעשה את זה עם אקדח כזה הוא יביא כבר משהוא שיכול גם לגרום נזק שאותו הוא יכול לקנות
בכמה עשרות אוו מאת שקלים בכל חנות מטילים ובכל מסוף אוטובוסים רענן .
אבל בוא נעשה הפסקה קצרה ממה שיכול להיות ונדבר על מה שישנו ...
מה קורא כאשר יעד מועדף של המשטרה מסתכסך עם יעד פחות מועדף ?
היעד הפחות מועדף שולח אופנוען ואזרחית תמימה נרצחת בנשק אמיתי לחלוטין
מה קורא כאשר יש חתונה בכפר ?
כולם שולפים את הנשקים ומרססים בכדורים אמיתים לגמרי תוך סיכון אמיתי לכל מי שנצא בסביבתם
מה קורא שיש סכסוך בכפר ?
קרב יריות
מה קורא שבעל עסק שוכח לשלם פרוטקשן ?
הוא מוצא בפתח העסק תיק עם 20 קילו !!! חומר נפץ תקני לחלוטין
והרשימה עוד ארוכה...........
אז אולי כדאי לטפל בדברים הללו לפני שאנחנו מתחילים לבקר את אלו שאולי עלולים .......ואז אולי .......

ולמה לא מטפלים ?
אני יסביר את זה בסיפור קצר
באחד הימים שבהם התנדבתי במשמרת סיור אני עובד עם אחד השוטרים במשמרת ויש זמן מת ואנחנו מגיעים לזה
שאני חמוש בנשק האישי שלי ולא בנשק מחדר הנשק .
השוטר אומר שהוא לא מבין למה אזרח צריך נשק אני מסביר לו את איך שאני רואה את הדברים
השוטר אומר בשביל זה יש מישטרה .
אני אומר לו בוא נעיף מבט במסוף שלנו היום ונראה מה היה זמן ההגעה לארוע הקצר ביותר שלנו .
יצא 5 דקות ,אני אומר לו אתה מבין שאם אני עכשו נמצא מול העברין /מחבל אפילו 2 דקות זה נצח ?
הבחור אומר כן אבל שאני יגיע למקום אני ימצא אותך ואת העברין מחבל עם נשק ביד איך אני יודע במי לירות ?
(אתם מבינים כל הנושא הזה של אזרח חמוש מסובך מידי למשטרה ,מישהוא מכם שיחק בילדותו שוטרים גנבים
ואזרחים חמושים כחוק ?)
אני אומר לו שסביר להניח שאחרי 2 דקות מינימום שהוא יגיע למקום המחבל יהיה מזמן על הרצפה אבל נניח שהוא
מגיעה בול בזמן ועכשו שלושתנו עומדים בנשקים שלופים אחד על השני ,אני יודע מי העברין ורואה שאתה שוטר
אז מין הסתם אני ירה בו ,אתה מבולבל ומהסס אז אוו שלא תירה אוו שתירה באחד מאיתנו ויש סיכון שזה יהיה אני
והעברין /מחבל יודע שאני יודע שהוא זה המחבל עברין ושאני הולך לירות בו כך שאני הסכנה הגדולה ביותר עבורו
באותו רגע אז הוא ירה בי .
כלומר בכל מיקרא אתה מרוויח מזה שאני שם חמוש .
הבחור שוקע בהירהור ואז אני שואל אותו אבל תגיד איך זה שאתה חושש ממני ולא מזה שלאותו עברין יש נשק ומין הסתם
הוא לא יהסס להשתמש בו נגדך ?
הבחור מהרהר מספר שניות ולבסוף מפטיר "נו מה אתה רוצה ,הוא עברין".
אתם הבנתם את זה ??
ההם שמחזיקים בכל מיני המשחיט שלא כדין הם עברינים ,אלו שמחזיקים באקדח הזנקה הם לא .
אז אפשר להתעמר בהם לדרוש מהם אגרות למנהם ולגרום להם לקפוץ בשבילנו דרך חישוקים כי מהם כבר יכולים לעשות ?!
זה חוק :?: ,זה ביריונות :!:

אז כן a&a במצב הזה שבחוץ ,ע"פ נתונים שהמשטרה מפיצה בעצמה יש בין 3 ל 4 כלים לא חוקים על כל 2 חוקים
ועוד יד ההברחות נתונה ....,ומי ידוע כמה חומר נפץ וכלי נשק אחרים מסתובבים שם זה שמישהוא מוכר אקדח קפצונים
פורטה באמת מענין אותי כקליפת השום .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי גמ » 13 ינואר 2010, 18:42

higt-power כתב:
afss כתב:השוטר אומר שהוא לא מבין למה אזרח צריך נשק אני מסביר לו את איך שאני רואה את הדברים
השוטר אומר בשביל זה יש מישטרה .
א .

נו, לפחות נפלת במשמרת על שוטר בדחן.
אזורים שלמים במדינה הפכו אנרכיסטיים לחלוטין. המשטרה לא מתקרבת אליהם והעבריינים חוגגים.
העיקר שממש כרגע התקשרו אלי מחברת גאוקרטוגרפיה שמבצעת סקר מטעם המשטרה. שאלו אותי שאלות מצחיקות בסגנון הצבעה לכוכב נולד. באחת השאלות הסוקר הקריא לי כ- 10 סעיפים של מה אני כאזרח מצפה מהמשטרה וביקש שאבחר את 3 החשובים ביותר. כאילו המשטרה לא יודעת מה היא צריכה לעשות והיא פונה לאזרחים בסגנון הצבעה לכוכב נולד שיגידו לה מה הם מצפים ממנה. האמת, המשטרה היא רק צלע אחת. בתי משפט סלחניים ובעיקר חינוך רעוע הביאו את המדינה הזו לתחתית של הפיילה :evil: . אחרון שיכבה את האור.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד