עזרה בבחירת אקדח...

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

עזרה בבחירת אקדח...

על ידי רועי 357 » 10 אוקטובר 2009, 20:36

אני רוצה לקחת יותר ברצינות את העניין של הירי מעשי(לא סתם אימון ירי מבצעי פעם בחודש)
עכשיו יש לי מקום להתאמן(עוד לא קורס ירי מעשי בינתיים קצת להשתפשף)
עכשיו אני לא יודע איזה אקדח לקנות???
לא משהו מטורף אבל שיכול להתאים גם ללחימה/נשיאה?
אולי בול? אולי CZ? הקלר?
תודה לעוזרים
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

Re: עזרה בבחירת אקדח...

על ידי איציק אלנבוגן » 10 אוקטובר 2009, 21:04

כפי שנכתב כאן פעמים רבות - אקדח שמתאים לך, נוח לך, ואתה עומד בעלויות רכישתו ורכישת האביזרים הנילווים.
רוב יורי הירי המעשי בארץ יורים ב"בול" או במקבילים היקרים שלו -SPS , STI וכו'.
מעבר לכך רבים יורים לאחרונה גם בCZ בעיקר בקטגוריית הפרודקשן, אבל לא רק.
יש לא מעט יורים בעלי יריחו.
יש לא מעט יורים בגלוקים למיניהם.
שמעתי ש"בול" מוכרים כעת STORM מותאם לפרודקשן ב 2500 ש"ח ב 10 תשלומים. בהחלט חומר למחשבה.
לא הייתי הולך על הקלרים, זיגים,סמיט'ים וכו' חביבים ככל שיהיו - לא מומלצים לירי מעשי.
איציק אלנבוגן
מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי אריאל המקורי » 11 אוקטובר 2009, 01:14

מה השיקולים נגד שימוש בהקלרים \ זיגים \ סמיתים בירי מעשי?
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי רועי 357 » 11 אוקטובר 2009, 08:23

מישהו יכול להסביר לי את ההבדל בין סטנדרט לפרודקשן?
מה המחיר של STI?
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי Cybrosh » 11 אוקטובר 2009, 09:02

שיקולים נגד? פשוט מאוד : אותם אקדחים לא נועדו לירי מעשי ולא יכולים לספק את אותם הביצועים. מממשקל ההדק ועד לקנה, אין בכלל מה להשוות. ואם אתה בספק, סימן שעוד לא לקחת אחד שכזה ביד וניסית או שאינך יודע על מה מדובר.

מחיר של STI מאובזר היטב, בין 10-12 אלף ומעלה.

סתם בשביל לסבר את האוזן, באותו מחיר ניתן לקנות 2-3 CZ ייעודיים לירי מעשי אצל מאיר רוט. נכון שמדובר על פלטפורמות שונות ואיכות חומר אחר, אבל יש אבא ואמא נהדרים, מה שלא ניתן להגיד על STI(וגם ייבואן מוסדר לחברה הנ"ל לא קיימת למרות מה שתשמעו).

אני אישית ממליץ ליורים חדשים בתחום הירי המעשי, גם אם יודעים לירות והיו ביחידה צבאית אחת או אחרת, קודם כל ללמוד את רזי הספורט עם מה שיש ולאחר מכן לבחור אקדח ייעודי לתחום. הספורט אינו דומה לתחומי ירי אחרים כמו ירי מבצעי וכו'.

ההבדל בין פרודקשיין לסטנדרט - בפרודקשיין, כדור ראשון חובה ב DOUBLE ACTION(פטיש מושמט), וקיים משקל מינימום להדק.
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי רועי 357 » 11 אוקטובר 2009, 12:51

נכון לעכשיו אתה מציע לי להתחיל עם הגלוק שיש לי?
עדיף 19c או 17 רגיל?
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי איציק אלנבוגן » 11 אוקטובר 2009, 13:51

אם אלו שני הכלים שלך, העדף את ה17 הרגיל.
"הדק מינוס" ועצר מחלק מוגדל מומלצים.
גם כוונות מפרו-לייט יעזרו.
3 מחסניות מינימום כבר אמרתי ?
איציק אלנבוגן
מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי צורי » 11 אוקטובר 2009, 22:39

רועי ידידי!!! הגלוק שלי ( 17 עם כל השיפורים ) עדיין מחכה לך. גם התחמושת עלי.

עשה חיים......

צורי.
When you have to shoot, shoot, don't talk
משתמש חסום

על ידי ~Hunter~ » 12 אוקטובר 2009, 09:23

Cybrosh כתב:שיקולים נגד? פשוט מאוד : אותם אקדחים לא נועדו לירי מעשי ולא יכולים לספק את אותם הביצועים. מממשקל ההדק ועד לקנה, אין בכלל מה להשוות. ואם אתה בספק, סימן שעוד לא לקחת אחד שכזה ביד וניסית או שאינך יודע על מה מדובר.

זה דווקא מעניין, אתה יכול לפרט בבקשה?
באילו ביצועים מדובר? מה היכולות שיש למשל לבול שאין לגלוק? מה המחיר שבעל הבול "משלם" עבור הביצועים הנ"ל (הרי אין ארוחות חינם ואם יש משהו טוב בטח יש משהו פחות טוב שמאזן את זה).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Webart » 12 אוקטובר 2009, 09:26

אני נאלץ להפנותך לחתימה שלי.
קשה להסביר במילים את מה שתרגיש אם תקח ביד STI או SVI או SPS, תרים אותו אל המטרה ותירה כדור אחד, זה מספיק. אתה כבר תבין לבד.

אני מבטיח.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי Yael Dagan » 12 אוקטובר 2009, 09:57

תרשו לי להגיב בנושא:
כפי שאמר איציק ידידי, האקדח שתבחר הוא זה שהכי נוח בעבורך.
לגבי סיגים/הקלרים/סמית'ים ושותפיהם: לפחות בארץ אין ייבוא של האקדחים ה"תחרותיים" שלהם. אמת היא שרבים המתחרים בחו"ל שמשתמשים באקדחים אלו (אלוף ארה"ב יורה בסיג, אלופת אירופה בפרודוקשיין יורה בהקלר, אלופת ארה"ב בסינגל סטאק יורה בסמית'), אך אקדחים אלו אינם מיובאים, לפחות בשלב זה, לארץ.

עצתי לך:
אם אתה כבר מחזיק באקדח ברישיון (אני מניחה שלא היית שואל סתם על גלוק), אז השתמש בו. זהו האקדח שגם ככה אתה מסתובב איתו, אז אם כבר... ומכיוון שכל יורה מתחיל עם כוונות ברזל, אז קח לך כבר אקדח בו תוכל להתאים למחלקה בה תירה בתנאים שווים לכולם, כלומר סטנדרט, על כן, קח אותו ללא מפצה סטייה. מחסניות תמיד עדיף 3, אבל לקורס גם 2 יספיקו. כל שאר הציוד תוכל כבר להתאים לעצמך ככל שתתקדם.

בהצלחה! 8)
יעל דגן
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Cybrosh » 12 אוקטובר 2009, 10:42

לגבי סיגים/הקלרים/סמית'ים ושותפיהם: לפחות בארץ אין ייבוא של האקדחים ה"תחרותיים" שלהם. אמת היא שרבים המתחרים בחו"ל שמשתמשים באקדחים אלו (אלוף ארה"ב יורה בסיג, אלופת אירופה בפרודוקשיין יורה בהקלר, אלופת ארה"ב בסינגל סטאק יורה בסמית'), אך אקדחים אלו אינם מיובאים, לפחות בשלב זה, לארץ.

אוסיף ואומר ש...MAX MICHEL קיבל לא מזמן STI חדש יפהפה, עם לוגו של SIG, כמו ששאול ירה בזמנו ב-STI עם לוגו של בול. ההקלר של אלופת אירופה וה-SMITH של ג'ולי לא FACTORY בכלל אלא מותאמים לצרכים האינדיבדואליים שלהן.

כל היורים הנ"ל עובדים ומייצגים את חברות הנשק אשר מספקות להם את האקדחים, ציוד, תחמושת, והכי חשוב - נשקים פרטיים/צמודים שעושים לכלים כל מה שעולה על רוחם של בעליהם/ן.

הלוואי ובארצנו הקטנטונת היה ייבוא סדיר של כלים ספורטיביים. היחיד שעונה על הקריטריונים הנ"ל ועושה עבודה מדהימה, הוא לא אחר מאותו ייבואן וספונסר של תחרות CZ שהתקיימה לפני חודש.

צייד - ההשוואה הטובה ביותר לדעתי היא מכוניות. יש סובארו B3 או HYUNDAI I30 ויש LEXUS ומרצדס. הביצועים שונים? בוודאי! למה? כסף=איכות חלקים=רמת העבודה. איך מרגישים את הנ"ל? בירי ובהתנהגות הכלי, אפילו בהתאמת הצינה לפריים/גוף.
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ~Hunter~ » 12 אוקטובר 2009, 12:32

WEBART, יריתי פעם מ M5 של אחד מחברי הסליק, שלא רואים אותו פה משום משום מה יותר מדי לאחרונה - יחסית לSW99 ההדק היה רך כמו חמאה. השאלה היא מה המחיר, כי על םניו עובדה שכל מיני "מקצועני-בטחון" הולכים בד"כ עם זיגים, גלוקים הקלרים וכו ולא עם SPS, קימברים ועוד - בטח יש לזה סיבה טובה.

CYBROSH, את היכול להשוות 2 כלים מאותה קבוצת מחיר? נגיד M5 וSW M&P או אולי אחד הCZים? מה ההבדל המשמעותי בין כלי המיועד לירי מעשי וכלי המיועד ליום יום?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי הצעדן » 12 אוקטובר 2009, 12:48

כלים ספורטיביים (1911 בעיקר) הם לרוב מפונקים יותר מאחיהם המשמשים כוחות אכיפה או צבאות לדוגמא.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי Webart » 12 אוקטובר 2009, 16:01

Hunter,
עם כל הכבוד ל-M5, ויש כבוד (כמי שנשא אחד במשך כ-10 שנים), יש הבדל של שמיים וארץ בינו לבין ה-2011 השונים.
בשביל הדק כזה אתה ממש לא צריך אקדח ב-12-15K, ניתן לעשות זאת כמעט בכל אקדח SA בשוק (ברמה כזאת או אחרת).
לגבי אותם "מקצועני-בטחון", כפי שכינית אותם, הם במיוחד סובלים מתופעת העדר והוואסח הכללי, לעולם לא תראה אף אחד מהם הנושא כלי נשק השונה מחבריו (אפילו אם הוא מתאים לו עשרות מונים יותר ממה שהוא נושא עליו), בנוסף, יש לזכור כי ברובם הם נאלצים לשאת כלי ארגוני (מוסדי, צבאי וכיו"ב) ולא יכולים לבחור מה שמתאים להם.
מעבר לכך, ביננו, כמה אנשים יכולים להרשות לעצמם אקדח העולה סכומים כאלה?
אם תשאל אותי מה יתן לך את השילוב הראוי ביותר לנשיאה קבועה ולירי מעשי (בקטגוריית סטנדרט או פרודקשן, לבחירתך), אני אישית מעדיף את ה-Shadow של CZ (אני גם יכול לומר, בלי שמץ של בושה, שלפניו היה לי SPS, ז"א שלא העניין הכלכלי מנע ממני מלבחור בפירמה), אני חושב שבין הכלים המיוצרים כיום למטרות הגנה עצמית/ירי ספורטיבי, הוא נמצא בטופ של הטופ, מבלי להתבייש בדבר.

ברי,
אם תעמיק לחפור, תמצא שלרוב החברות המייצרות דגמי 2011, יש גם אקדחי נשיאה, לא לירי מעשי, המשמשים כוחות אכיפה, ואינם מפונקים כלל ועיקר.
לדוגמא: Kimber LAPD SWAT, STI Duty One, STI Tactical בקיצור... יש לאן לשאוף.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד