עזרה ראשונה לפצועי ירי

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

עזרה ראשונה לפצועי ירי

על ידי מוטי » 12 ינואר 2003, 17:48

תראו,
אנחנו מדברים הרבה על נשקים ועלה נושא באחד האשכולות אז חשבתי אולי כדאי לרשום ממש על קצה המזלג מספר עקרונות אם במידה נתקלתם בפצוע ירי (נתחיל מבודד ואם תרצו אשמח להוסיף גם מקרים מסובכים יותר).

א.
הדבר הראשון הוא כמובן...... טלפון למד"א!!!! תתקשרו מסרו פרטים מדוייקים וקצרים. מיקום הפצוע, סוג הפגיעה (כדור בודד בחזה), מצבו (מעורפל הכרה, לא נושם וכדומה).
הכי חשוב שתגיע ניידת מד"א כמה שיותר מהר גם אם הייתי רופא ה מה שהייתי עושה, יש להם ציוד, הם מיומנים הם ייצבו את מצבו ויביאו אותו לבית החולים הכי מהר לבית החולים (יש להם סירנה ולא אני לא מתנדב מד"א).

ב.
בעיקרון כאן מגיעה סכמת ה ATLS למי ששמע, זאת סכמה שמדברת על סדר פעולות שיש לבצע גם למספר פצועים על מנת להעניק להם את הטיפול הטוב ביותר שניתן עפ"י פציעות מסכנות חיים.
הסכמה לא קצרה ואין שום סיבה אמיתית לפרט אותה בפניכם במיוחד ללא הדגמות לכן כאן רק אציין מספר עקרונות חשובים.

ב1.

הגנה עליכם ועל הפצוע. הגנו על עצמם! שימו כפפות גומי השתדלו שלא להנשים את
הפצוע ללא מסיכת הגנה (ניתן לקנות כזו במחיר של שקלים בודדים)
אם הפצוע שוכב על הכביש דאגו לעצור את התנועה או לשים את מיקומו בצורה ברורה.
במידה ואתם עדיין תחת אש גררו את הפצוע למחסה.
*** השתדלו שלא להזיז את הפצוע מחשש לפציעות עמוד שדרה שעלולות להחריף ולגרום
למוות מיידי של פצוע או שיתוק ***

ב2.

עצרו שטפי דם חיצוניים עדיפות ראשונה בלחץ ישיר על הדימום (תחבושת אישית לדוגמא)
במידה ואין זמן או לא ניתן לעצור את הדימום (אי נשימה, חושך, ירי עליכם, מספר פצועים
וכדומה) שימו ח.ע.
במידה והדימום בירך שימו מיד ח.ע. (עדיף מיד ח.ע. רוסי למי שמכיר).
** אין להסיר ח.ע. לאחר שכבר שמתם אותו!!! **
** במידה והפצוע לא נושם עצרו דימום מיידית בעזרת ח.ע. ומיד התחילו הנשמה **
** אין לבצע עצירת דימום באיזור החזה כלל ***

ב3.

פתחו נתיב אויר, סלקו הפרשות.
בדקו נשימת הפצוע והנשימו אותו , בערך 12-15 הנשמות בדקה.
** חשוב שלא לבצע את פתיחת נתיב אויר וסילוק ההפרשות בצורה שתסכן את עמוד
השדרה הצווארי ** מי שלא בטוח שלא יעשה

********** דאגו לפינוי מהיר של הפצוע !!!!!!!!! *************

שימו לב למספר נקודות:
מי שמכיר את סכמת ה ATLS יאמר שמדובר שלא עובדים כל עפ"י הסכמה, שמפספסים דברים וכדומה, שימו לב אזרחים לא מיומנים אין שום סיבה שיקראו כאן על סכימה יותר מסוכבת מזו. אני בטוח שגם זה די מסובך במיוחד חשוב לשים לב לדגשים שרשמתי עם כוכביות.

כמובן שיש לקחת את מה שרשמתי בערבון ולהתייחס לכל מקרה בגופו המטרה כאן היתה לתת רקע מאוד בסיסי על מה אמורים לעשות. הכל עובד על בסיס של אל תחמירו את מצבו של הפצוע ופנו אותו מהר לבית החולים. זאת השורה התחתונה.

מקווה שלא שכחתי כלום.

אני חובש, מדריך, במיל.
מוטי.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי HKpro » 12 ינואר 2003, 18:24

אהלן מוטי !

האמת, כל הכבוד על הרעיון, אבל בתור מתנדב במד''א, לא הייתי ממליץ לאזרחים ללא ידע בסיסי בהחייאה לנסות ולעשות בחייאה באדם ירוי.
אין אפשרות (אפילו לי !) לדעת בדיוק איפה האדם נפגע, ולכן מה שהייתי עושה במקרה שלי, זה אכן לפנות דרכי נשימה, ולהנשים, במקרה שאין חשש לפגיעה בעש"צ (עמוד השידרה הצווארי), וכאין חור בריאה, וכל האוויר שתנשים פשוט ייצא החוצה (אאווץ'). במקרה של חור, אפשר להשתמש בתחבושת שסתום חד-כיוונית (שכחתי את שמה).
במקרה שאין ידע בסיסי, פשוט קראו למד''א, והרחיקו אזרחים סקרנים מהנפגע.

בברכת המשך יום טוב,

עומר.
"מה שהיה הוא שיהיה, ומה שנעשה הוא שיעשה, ואין כל חדש תחת השמש." (מגילת קהלת, פרק א', פסוק ט')
סמל אישי של המשתמש
גבר עם כבוד

על ידי מוטי » 12 ינואר 2003, 18:38

HKPRO

קודם כל מה עם החידה עניתי נכון? בנושא החייאה , לא ציינתי באף מקום שיש לבצע החייאה. ככלל לא מומלץ לבצע החייאה בפצועי טראומה (בשטח).
בנושא השסתום החד כיווני אתה מדבר על גזה וזלין דבר שכמובן אין לכל אזרח וכמובן שאין סיבה ממשית למישהו מלבד צוות רפואה להשתמש בזה.
במקרה שמדובר בפגיעה בריאה כמובן שמדובר בפציעה מסובכת ולא בהכרח כל האויר שתכניס יצא החוצה לכן כככל יש להנשים פצוע שלא נושם וכמובן לשים לב למצבו כל מספר הנשמות

העניין בכתיבת האשכול היה פשוט שכדאי שנדע מה לעשות עם האדם אחרי שירינו בו :-)

:shock:
מוטי.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ארנון » 12 ינואר 2003, 18:40

מוטי,

מה, אחרי שירינו בו הוא עוד נושם ?
צריך לירות בו שוב !!! :)

כפי שהעיר לי נועם, החוק מחייב להגיש סיוע לפצועים לאחר תום האירוע.

אבל...

אם אני כבר מחליט שהתמלאו התנאים לפתיחה באש (לצורך מניעת סכנה מיידית לחיי או לחיי הסובבים אותי וכו'), אני אעשה הכל כדי לנטרל את התוקף, ע"י צימצום טווח, יריה (דאבל טאפ) לראש וכו'.
אני מצפה שבתום האירוע, לא יהיה למי להגיש עזרה ראשונה.
זו דעתי, לא הסתייעתי בספר החוקים,
אין בדברי שום דבר שיכול לקרא לאחרים לנקוט בדרך שלי, או בכל דרך אחרת.
נערך לאחרונה על ידי ארנון בתאריך 12 ינואר 2003, 19:00, נערך פעם אחת בסך הכל.
"אם תמיד תעשה את מה שתמיד עשית, תגיע תמיד רק לאן שהגעת" (פ. אלמוני)
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הגשת סיוע לפצוע

על ידי נועם » 12 ינואר 2003, 18:57

הגשת עזרה ראשונה וסיוע לפצוע, גם אם הוא זה שתקף אותנו לפני כן ופגענו בו, הינה חובה על פי החוק. (מי שמעוניין לדעת יותר, ייגש נא לקובץ הוראות הפתיחה באש של משטרת ישראל, הניתן לצפייה באתר משרד הפנים.)

מחבל שניסה לפגוע בנו או תוקף אחר, ולא הצליח (למזלנו) לבצע את "זממו", אינו מועמד להוצאה להורג, מכיוון שהחוק בישראל אינו מתיר לנו לעשות כן, אלא דינו ייחרץ על ידי בית המשפט בלבד.

באירוע מסוג זה, יש לפעול כפי שכתב מוטי, להזעיק עזרה, לבודד את הזירה ולנסות (בדגש על לנסות, כי מי שאינו יודע, עלול לגרום להחמרת המצב.) להגיש עזרה.

חשוב לפני כן לוודא כי התוקף מנוטרל ואינו יכול להמשיך ולהסב נזק לנו או לזולתנו. זיכרו את המקרה של צ'רלי שלוש, לוחם הימ"מ שירה במחבל ברגליו, התקרב אליו ונדקר למוות.

שימרו על עצמכם והתרחקו מצרות.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי דניאל1 » 12 ינואר 2003, 19:15

ולכן אני מציע לכם:

א. לירות בו על מנת להרוג אותו.

ב. לבצע וידוא הריגה.

בבתי הסוהר שלנו (או בכינויו בפי המחבלים ביה"ס להישרדות) יושבים יותר מידי כאלה שלא ביצעו בהם וידוא הריגה ואנחנו עוד משלמים על המימון שלהם בבית הסוהר ומאכילים אותם ומפנקים אותם והם ממשיכים בנסיון לפגוע בנו אם בכלא ואם אחרי שמשחררים אותם.

תחשבו על זה טוב טוב בעת היתקלות עם מחבלים.
"הזכרון בסדר, רק אני שוכח" (שייקה אופיר ז"ל)

מי שלא מנסה, לא טועה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי דניאל1 » 12 ינואר 2003, 19:33

לבקשת הקהל,
אני נענה ורוצה לומר שהתכוונתי בצחוק כמובן ולא ברצינות.

אין לי ואיני מתכוון לקרוא למי מכם לבצע עבירה או לעבור עבירה ביודעין.

אנא ראו את האשכול העליון שלי בהומור :) :) :) :) :)

מי שלא מנסה, לא טועה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי pilot » 12 ינואר 2003, 22:31

מוטי.
מבורכת היוזמה שלך.

אפילו אם זה יראה כמו קורס עזרה ראשונה בהתכתבות, אני חושב שמאוד כדאי וחשוב, שאזרחים נושאי נשק יוכלו להגיש עזרה ראשונה, ולו הבסיסית ביותר.

נעזוב לרגע את שאר ההמולה סביב, חשוב שנוכל לדעת את המינימום בכדי לעזור לאנשים שנמצאים סביב (דניאל, אם ירית בו כבר, בדוק שאין אזרחים בסביבה שנפצעו, אתה לא נפצעת וכדומה, את רמת החשיבות תקבע לבד).

לגבי וידוי ההריגה..אני ממש לא מסכים, תחשבו למשל על מה שניתן להוציא מאותו מחבל...מי, היכן, למה, כמה וכדומה... הוא הרי קצה חוט של משהו...(לא של פתיל הצתה כמובן...)

הגשת עזרה ראשונה היא דבר חשוב, חיוני ומוסרי ממדרגה ראשונה !!! אחרת............לא נהייה שונים מהם !!! על טוהר הנשק בטוח שמעתם (למרות שישנם דברים לא מתקבלים על הדעת, אבל ... כולנו בסופו של דבר...רק בני אדם)
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי HKpro » 12 ינואר 2003, 22:51

בכל מקרה, קורס של עזרה ראשונה הוא מומלץ וחיוני ביותר , לכל אדם !
אני יכול להגיד בפה מלא, שהקורס הזה עזר לי רבות, וכעת הבטחון שלי לגבי מקרי חרום הוא גבוה בהרבה.....
כל מה שאתם צריכים זה זמן וסבלנות, ואני יודע שזמן הוא בעיה קשה......

והנה מעשייה :

יום אחד, דודה שלי רוחה יצאה לשפוך את הזבל מקומה 3 בבניין המגורים בוא היא גרה. רוחה היתה אחות בכירה במקצועה, וכאשר עלתה בחזרה, אצו רצו השכנים בבהלה ולקרוא לדודתי, כי בתם הקטנה בת השש בלעה קוביית סברס (כמו לגו עם "קוצים"), דודה שלי ביצעה אחיזת הימלייך, והילדה הוציאה את הסברס העיקש.
היום הילדה בת 20, וחיה לה באושר ועושר עד עצם היום הזה.

מוסר השכל, ילדים :
תעשו את הקורס, ועכשיו!

וכן. נסחפתי. :shock:
"מה שהיה הוא שיהיה, ומה שנעשה הוא שיעשה, ואין כל חדש תחת השמש." (מגילת קהלת, פרק א', פסוק ט')
סמל אישי של המשתמש
גבר עם כבוד

על ידי דניאל1 » 12 ינואר 2003, 23:14

טייס,

אני מקווה שביום המפגש אתה לא תהיה בטיסה ותגיע למפגש, ותכנס אלי ללשכה לשיחה :wink: :wink:

מי שלא מנסה, לא טועה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי donduck » 12 ינואר 2003, 23:29

HK ידידי בעל אלף החידות:

לא מפריע לך להגיד דבר והיפוכו באותו משפט?
אתה מזהיר אנשים לא מיומנים שלא לבצע החיאה בפצועי ירי אבל ממליץ באותה נשימה על פינוי דרכי אוויר והנשמה. מה זה אם לא החיאה בסיסית?
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי דרור_ע » 13 ינואר 2003, 00:48

מה בדבר כתבה מסודרת עם תמונות אשר תעלה באופן קבוע לאזור הכתבות?
מה לגבי כתובת - לאן פונים לביצוע קורס כמוזכר לעיל? כמה עולה קורס כזה?
כשאיש קטן עושה צל גדול,
זה סימן שהשמש שוקעת.
דרור.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי מוטי » 13 ינואר 2003, 00:59

אני חייב להגיד מספר מילים בנוגע למה שנאמר עד כה.

בנושא טיפול בפצועים לאחר סיום האירוע המבצעי. יש חובה חוקית ואתית לטפל גם באלו שניסו להרגנו , לעולם אין לדעת מי האדם שכרגע ירינו בו גם אם אתם בטוחים בכך. מה שכן בד בבד יש לבצע וידוא ניטרול לתוקף שעדיין עלול לסכן אותנו. בלי קשר שימו לב מחבלים בדר"כ יהיו חשודים (ונמצאו לא מעט מקרים כאלו) בנשיאה של חגורות נפץ עליהם ולכן לאחר ניטרול ראשוני יש להרחיק קהל ופשוט לחכות לחבלן. דבר זה בבחינת הצלת חיים ולא וידוא הריגה.

אני מוכן להתנדב לכתוב כתבה בנושא עזרה ראשונה מפורטת יותר ממה שרשמתי עד עכשיו אך לא בשבועיים הקרובים לפחות כי אני בתקופת בחינות :-)

בנושא קורס עזרה ראשונה. קיימים קורסים רבים בנושא פרטיים, ם של מד"א. אני אומר לכם בוודאות מוחלטת שקורס טוב ויפה אך אם לא תתרגלו / תתנדבו במד"א מה שלכאורה תלמדו בקורס תספיקו לשכוח מאוד מהר ומה שישמר בזכרונכם זה בדיוק אותם 2-3 דברים חשובים שתקראו .

ייתכן ואני אתנדב להעביר לחברי הפורום השתלמות בנושא עזרה ראשונה, הבעיה עם זה שאין לי זמן בגרוש בחודשים הקרובים (אולי יהיה בסביבות פסח). אני פשוט בלימודים דיי לוחצים...
אבל אם החברים מוכנים לחכות ויהיו מספיק חברים שיחפצו בכך אשמח להעביר השתלמות עזרה ראשונה אף שדי הרבה זמן לא עסקתי בנושא. אולי אפילו ניתן יהיה לשלב במפגש חברים מספר
שעות של עזרה ראשונה או אף לפצל זאת למספר מפגשים... בכל מקרה חכו עוד מספר חודשים מועטים... ואם לא תצטרכו לשלם בממוצע על השתלמות עזרה ראשונה בסביבות ה - 1000 ש"ח וכנראה שהרבה יותר.

לילה טוב , חברה.
מוטי.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי סלבו » 13 ינואר 2003, 01:13

נועם, יותר חוקי למות בידי מחבל?
:x
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי HKpro » 13 ינואר 2003, 09:42

דונדאק ידידי פותר אלף החידות,

כאשר אמרתי לבצע פינוי דרכי נשימה והנשמה, אמרתי שאדם בעל ידע בסיסי בהחייאה יעשה כך.
אדם ללא ניסיון מוקדם לא ממש אמור לעשות כך (ודרך אגב, יש כאלו שניסו לבצע החייאה שהם למדו מ-"משמר המפרץ")

ובקשר לחידות, אני עצמי לא פתרתי את החידה הגדולה ביותר, וזה פירוש הניק שלך ! :D

יום טוב לכולכם,
עומר.
סמל אישי של המשתמש
גבר עם כבוד

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד