בוטלו המגבלות והתבחינים לרכישת נשק פרטי
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
קולונל,
התיאור שלך הזכיר לי משהו ... המממ .... מת לחיות 1 ?
אופס, לא ... את הבית שלי בגילה .... המזל"טים וה F16 מעל הראש,
המרגמות על הראש, ה0.5 שלהם, ותשובת המג"חים שלנו
ושיא הכיף, קוברה שירה טיל לא מזוהה ממש מעל הבית לכיוון בית לחם.
ניחא הייתם אומרים, לפחות אישרו לך רשיון לאקדח. אז זהו שלא, רק רחובות שפונים לכיוון בית ג'לא ובית לחם נכנסו לרשימת הישובים (רח' האנפה וכאלה). רציתי להכניס את זה תחת אשכול הקוטראי על משרד הפנים (רשיון פלסטיק ?) אבל נגעו לליבי דברי הצעדן ...
התיאור שלך הזכיר לי משהו ... המממ .... מת לחיות 1 ?
אופס, לא ... את הבית שלי בגילה .... המזל"טים וה F16 מעל הראש,
המרגמות על הראש, ה0.5 שלהם, ותשובת המג"חים שלנו
ושיא הכיף, קוברה שירה טיל לא מזוהה ממש מעל הבית לכיוון בית לחם.
ניחא הייתם אומרים, לפחות אישרו לך רשיון לאקדח. אז זהו שלא, רק רחובות שפונים לכיוון בית ג'לא ובית לחם נכנסו לרשימת הישובים (רח' האנפה וכאלה). רציתי להכניס את זה תחת אשכול הקוטראי על משרד הפנים (רשיון פלסטיק ?) אבל נגעו לליבי דברי הצעדן ...
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
היי דרור,
אם יש לך בעיית חניה, תחנה בכיכר רבין והשבוע אתה אפילו יכול להכניס אותו לאוהל של התנועה לאיכות השלטון שם, אם יש בעיה דבר איתי, אני כבר אדבר עם אליעד. יהיה בסדר.
אבל בניגוד אלייך אני מעדיף את המרכבה סימן 4 . א. כי שלנו, ב. אני חושב ששלנו יותר טוב. אני לא ממש סומך על הידע של האמריקאים והנסיון שלהם בבניית טנקים. מה שבטוח יהיה לך בטנק הזה זה מתקן שמוציא מקדונלד, ובגלל שאני צימחוני אני לא אקנה אותו.
חוץ מזה אתה בא שוב לאוהל?
אם יש לך בעיית חניה, תחנה בכיכר רבין והשבוע אתה אפילו יכול להכניס אותו לאוהל של התנועה לאיכות השלטון שם, אם יש בעיה דבר איתי, אני כבר אדבר עם אליעד. יהיה בסדר.
אבל בניגוד אלייך אני מעדיף את המרכבה סימן 4 . א. כי שלנו, ב. אני חושב ששלנו יותר טוב. אני לא ממש סומך על הידע של האמריקאים והנסיון שלהם בבניית טנקים. מה שבטוח יהיה לך בטנק הזה זה מתקן שמוציא מקדונלד, ובגלל שאני צימחוני אני לא אקנה אותו.
חוץ מזה אתה בא שוב לאוהל?
"הזכרון בסדר, רק אני שוכח" (שייקה אופיר ז"ל)
מי שלא מנסה, לא טועה
מי שלא מנסה, לא טועה
לגבי הזלזול באברהם
אז טנק האברהם m1a1 הוא אחד מטנקי המערכה החזקים ביותר היום בעולם
סיפור ששמעתי במהלך שירותי הצבאי על הטנק (ממקור מוסמך) :
במלחמת המפרץ נפגע טנק אברהם בעירק (לא יודע ממה בדיוק אם חיצוני או אם פנימי), צוות הטנק פונה ועל מנת שלא יפול הטנק על מערכותיו לידי האויב וכיוון שלא היה זמן ויכולת לפנותו (יש כסף לאמריקאים - פחות טנק יותר טנק למי איכפת ?!) הביאו טנק אחר שירה בו לא פחות מ 3 פגזים ח"ש מטווח קרוב יחסית עד שהצליח בקושי לפוצצו.
אז מרכבה הוא בין הטנקים הטובים אם לא הטוב שבהם אבל לא לזלזל באברהם.
אז טנק האברהם m1a1 הוא אחד מטנקי המערכה החזקים ביותר היום בעולם
סיפור ששמעתי במהלך שירותי הצבאי על הטנק (ממקור מוסמך) :
במלחמת המפרץ נפגע טנק אברהם בעירק (לא יודע ממה בדיוק אם חיצוני או אם פנימי), צוות הטנק פונה ועל מנת שלא יפול הטנק על מערכותיו לידי האויב וכיוון שלא היה זמן ויכולת לפנותו (יש כסף לאמריקאים - פחות טנק יותר טנק למי איכפת ?!) הביאו טנק אחר שירה בו לא פחות מ 3 פגזים ח"ש מטווח קרוב יחסית עד שהצליח בקושי לפוצצו.
אז מרכבה הוא בין הטנקים הטובים אם לא הטוב שבהם אבל לא לזלזל באברהם.
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
ואני חוזר ואומר: שכח מזה. אני מאמין שאפשר לשכנע את האמריקנים למכור לי אחד (לשימושים אזרחיים כמובן), ואפילו למצוא את המיליונר שיממן לי את הרכישה.
אבל כלי כזה דורש 3 רשיונות נשק לפחות (תותח, מקלע מקביל ומקלע מפקד).
נראה לכם שמישהו יצליח לשכנע את משרד הפנים לאשר את זה? 3רשיונות?! כבר יותר קל להביא צוללת (נדמה לי שטורפדו אינו מופיע כ"כלי יריה" ברשימה).
אבל כלי כזה דורש 3 רשיונות נשק לפחות (תותח, מקלע מקביל ומקלע מפקד).
נראה לכם שמישהו יצליח לשכנע את משרד הפנים לאשר את זה? 3רשיונות?! כבר יותר קל להביא צוללת (נדמה לי שטורפדו אינו מופיע כ"כלי יריה" ברשימה).
I think, therefore I am. I think
תחמושת בזול ?
יש למשהו מהסולקים קשר לאילת
שמעתי שאפשר להשיג שם תחמושת וחומר נפץ בזול ?
בבית קברות???????????
שמעתי שאפשר להשיג שם תחמושת וחומר נפץ בזול ?
בבית קברות???????????
המחשבה על רכישת אקדחים ללא הגבלה(לפי אישור משרד הפנים-העירקי)
אמנם מפתה !!!!
אבל המחשבה על עמבה בתור
מנה ראשונה
עיקרית
וקינוח
גורמים לי להיות מאושר בהגבלות שיש לנו היום
ודרך אגב
כנראה שזה הנשק הכימי שכולם חוששים ממנו באמת !!!
AMBA IN THE CITY
בבבבבבבבבררררררררררררר רק המחשבה מבחילה!!!
אמנם מפתה !!!!
אבל המחשבה על עמבה בתור
מנה ראשונה
עיקרית
וקינוח
גורמים לי להיות מאושר בהגבלות שיש לנו היום

ודרך אגב
כנראה שזה הנשק הכימי שכולם חוששים ממנו באמת !!!
AMBA IN THE CITY
בבבבבבבבבררררררררררררר רק המחשבה מבחילה!!!
לכל כדור יש כתובת ......
אני רק הדוור!!!!!!!!!
אני רק הדוור!!!!!!!!!
לגבי זרזיפי הדיון אברמס/מרכבה:
בדיוק כפי שכולנו מדקלמים כבר על פה שאקדח אמור להיות מותאם לידיו, דרישותיו יכולותיו וידיעותיו של האוחז בו. וכי הדיון במה כדאי לקנות: הקלר גלוק שטייר או השד יודע מה (זה כמובן יריחו
) הוא דיון עקר היות ואין מדדים חד משמעיים וזזה תלוי במי קונה (כל עוד הוא קונה הקלר
).
באותה מידה הדיון באיזה טנק טוב יותר (כמובן כאשר מדברים על טנקי הליגה הראשונה כדוגמת מרכבה, אברמס, לאופולד ודומיהם) הוא עקר. כל מערכת צבאית (כן, כן, זה נכון גם לגבי הויכוח תבור/m4) אמורה להיות מותאמת לצבא שקונה אותה, לטכניקות הקרביות המשמשות אותו, לכוח האדם המתפעל את המערכת ועוד גורמים רבים נוספים.
לצורך העניין ומבלי להכנס למפרט הטכני של המרכבה והסיבות למפרט זה - המרכבה "נתפרה" למידותיו של צה"ל והיא הטנק המתאים ביותר כיום לחיל השריון של צה"ל. איני מכיר לעומקו את צבא ארה"ב אך אני נוטה לחשוב שבמידה זהה האברמס הוא הטנק המתאים ביותר ליחידות השריון האמריקאיות.
כל הדיון במי יותר טוב ולמי יש יותר גדול (תותח, כמובן
) הוא עקר וחסר תוכלת.
בדיוק כפי שכולנו מדקלמים כבר על פה שאקדח אמור להיות מותאם לידיו, דרישותיו יכולותיו וידיעותיו של האוחז בו. וכי הדיון במה כדאי לקנות: הקלר גלוק שטייר או השד יודע מה (זה כמובן יריחו

באותה מידה הדיון באיזה טנק טוב יותר (כמובן כאשר מדברים על טנקי הליגה הראשונה כדוגמת מרכבה, אברמס, לאופולד ודומיהם) הוא עקר. כל מערכת צבאית (כן, כן, זה נכון גם לגבי הויכוח תבור/m4) אמורה להיות מותאמת לצבא שקונה אותה, לטכניקות הקרביות המשמשות אותו, לכוח האדם המתפעל את המערכת ועוד גורמים רבים נוספים.
לצורך העניין ומבלי להכנס למפרט הטכני של המרכבה והסיבות למפרט זה - המרכבה "נתפרה" למידותיו של צה"ל והיא הטנק המתאים ביותר כיום לחיל השריון של צה"ל. איני מכיר לעומקו את צבא ארה"ב אך אני נוטה לחשוב שבמידה זהה האברמס הוא הטנק המתאים ביותר ליחידות השריון האמריקאיות.
כל הדיון במי יותר טוב ולמי יש יותר גדול (תותח, כמובן

- סליקאי ארד
לא מדויק ...
יש פרמטרים בהם כן ניתן להשוות, אתה לא יכול להשוות נוחות אחיזה, מטרות וכו' אבל אתה יכול לומר גלוק קל מיריחו ולא משנה כמה תסובב את זה גלוק קל מיריחו.
כך הדיון שהתקיים נסוב על עמידות, עמידות ניתנת להשוואה, היא לא קשורה במטרות, משימות, התאמת מערכת הזחל לשטח וכו...
לכן 'דיון' (זה לא ממש נראה לי דיון) בנושא עמידות, קצב אש או כל דבר אחר שהוא מדיד ולא נתון לפירושים שונים אלא ניתן להשוואה יש מקום להשוות ולדון בו.
נ.ב
לשאלתך, הגלוק עדיף.
יש פרמטרים בהם כן ניתן להשוות, אתה לא יכול להשוות נוחות אחיזה, מטרות וכו' אבל אתה יכול לומר גלוק קל מיריחו ולא משנה כמה תסובב את זה גלוק קל מיריחו.
כך הדיון שהתקיים נסוב על עמידות, עמידות ניתנת להשוואה, היא לא קשורה במטרות, משימות, התאמת מערכת הזחל לשטח וכו...
לכן 'דיון' (זה לא ממש נראה לי דיון) בנושא עמידות, קצב אש או כל דבר אחר שהוא מדיד ולא נתון לפירושים שונים אלא ניתן להשוואה יש מקום להשוות ולדון בו.
נ.ב
לשאלתך, הגלוק עדיף.

*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד