הבדלים בין רוב"צ בריחי לרוב"צ חצי אוטומטי

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

הבדלים בין רוב"צ בריחי לרוב"צ חצי אוטומטי

על ידי פוצ'פוץ' » 04 יולי 2007, 11:00

טוב, אני מודע לכך שזהו פורום של אקדוחנים בעיקר.. אבל מצד שני אני גם מודע לכך שיש פה כמה חרשי נשק ומבינים גדולים בנשק שאינו אקדח.
לעצם השאלה: כמה גדול ומשמעותי הוא ההבדל בין רוב"צ בריחי לרוב"צ חצי אוטומטי (מבחינת טווח, דיוק וכדו')? כמה כוח אם בכלל מאבד אותו קליע כאשר הוא נורה מרובצ בריחי לעומת רובצ חצי אוטומטי? ובסופו של עניין- לאור ההצלחה הבלתי מבוטלת של רובצים חצי אוטומטיים דוגמת הדרגונוב, PSG1 , SR25 (ואלה רק השמות ה'גדולים') האם יש בכלל טעם להשתמש ברובצים בריחיים?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי אישגדול » 04 יולי 2007, 21:48

קל יותר להשיג דיוק גבוה ברובה בריחי, מאחר ואין בריחת גזים לשום מקום למעט להדיפת הקליע. ברובה מיטען חלק מהגזים משמש לטעינת הרובה, ואלמנטים כמו לכלוך או הצטברות פיח עלולית לגרום לשנוי קל בכמות הגזים - אולי לא מספיק דכי לא לטעון את הרובה, אבל בהחלט מספיק בכדי להשפיע על מיקום הנפ"מ.
בנוסף לכך, רמת הדיוק הנדרשת מכתיבה טולרנסים קטנים - מה שמגדיל את רגישות הרובה ללכלוך.
אלה גם הסיבות העיקריות לכך שרובה בריחי באיכות טובה עולה עד שליש עד רבע מרובה מיטען בעל רמת דיוק דומה. ה - PSG1, לדוגמה, עלה למיטב זכרוני כ - 12000$, בעוד רובה בריחי של צ'נדלר, לדוגמה, חברה שנחשבת לאחת האיכותיות בתחום, ימכר סביב 3000$, ולרוב יהיה יותר מדוייק.
לגבי הדרגונוב SVD, רמת המקבץ שלו לא מגיעה לרמה של רובה צלפים מודרני. הוא רובה שנועד למטרה מסויימת (צלפים כיתתים בחי"ר), וענה על רמת הדיוק שנדרשה ממנו. אך הוא לא מתחרה ברובים כמו ה - PSG1 או SR25 מבחינת דיוק. מצד שני הוא הרבה יותר אמין.
I think, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי higt-power » 04 יולי 2007, 22:41

ומה דעתך על כל היצרנים החדשים שמיצרים כלים על בסיס הAR-10
(כמו הפנתר של DPMS )?
על הנייר (של הירחונים ) נראה שיש להם יכולת קביצה מרשימה למדי
0.5MOA ופחות לירי משולחן של 5 כדורים למרחק 100 יארד.
כמובן שזה לא אומר כלום לגבי העיקביות כשהכלי מלוכלך ,אוו על נדידת הנפ"מ .
המחיר אגב עמימי לחולוטין ,בין 1000 ל2000 דולר תלוי בדגם.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 05 יולי 2007, 00:08

רובה בריחי איכותי יהיה תמיד מדוייק יותר מרובה חצי אוטומטי.
כמה שננסה לצמצם טולרנסים ברובה מיטען, עדיין נצטרך להשאיר מספיק מרווחים לתנועה מהירה של המחלק בשעת ירי, פתיחת נעילה מהירה, ובית בליעה פחות הדוק כדי לאפשר חליצת תרמיל וטעינת כדור מהירים.

ברובים בריחיים יש אפילו קנים שבית הבליעה שלהם ותחילת הסלילים מותאמים ספציפית לתחמושת במשקל קליע ואורך כולל מסויימים.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אישגדול » 06 יולי 2007, 20:40

אפשר בהחלט לייצר רובה מיטען מדוייק גם במחיר זול, יחסית, ויעיד על כך ה - AR10. אך משום מה, יחידות צבאיות ורוב היחידות המשטרתיות בארה"ב ובארץ לא קופצות על המציאה, וממשיכות להשתמש ברובים היקרים יותר - כמו הסטונר SR25. לאחר שהחזקתי ביד AR10 ויריתי בו, אני מבין למה. הקנה אמנם מדוייק, אבל רמת הגימור של שאר החלקים היא לא מרמת האיכות הגבוהה ביותר, ויעיד על כך עצר מחלק שנשבר באותו רובה. מי שהחזיק SR25 ביד מבין את ההבדל.
כמובן שדיוק הוא הקריטריון הראשוני לרובה צלפים, אבל אמינות ועמידת החלקים בתקנים צבאיים חשובה לא פחות. רובה כמו ה - AR10 מתאים לשוק האזרחי, שם הוא לא סובל התעללות כמו בצבא. יורים בו הרבה פחות, לא מטפסים אתו על גגות, לא יוצאים אתו מנגמשי"ם וג'יפים, וכד'.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי WastedFlame » 07 יולי 2007, 00:06

אישגדול כתב:אך משום מה, יחידות צבאיות ורוב היחידות המשטרתיות בארה"ב ובארץ לא קופצות על המציאה, וממשיכות להשתמש ברובים היקרים יותר... הקנה אמנם מדוייק, אבל רמת הגימור של שאר החלקים היא לא מרמת האיכות הגבוהה ביותר

בשתי מילים: BMW, FIAT.
טובה פרה אחת על המנגל משתיים במרעה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי פוצ'פוץ' » 08 יולי 2007, 00:41

קודם כל - תודה לכולם על התשובות.
השאלה הבאה שלי היא האם נעשה ניסיון לייצר נשק שמשלב בין כל העולמות, כלומר נשק שניתן לירות בו כרובה בריחי ועל ידי התאמה קלה להפוך אותו לחצי אוטומטי- יש חיה כזאת?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי אישגדול » 08 יולי 2007, 20:13

אני לפחות לא נתקלתי במשהו כזה, ולדעתי יתקבל משהו שלא יהיה מוצלח בשני הקצוות.
קראתי פעם על כלי נשק (רובה למיטב זכרוני) שבדגם המושתק שלו ניתן לנעול את המכלול כדי למנוע גם את הרעש שיוצרת תנועת המכלול בעת הירי, אם כי לא ראיתי כזה מעולם במציאות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי נוסע מתמיד » 08 יולי 2007, 21:50

איש גדול, לא זכור לי רןובה מושתק כזה אבל ישנם מספר רובים שכאשר יורים רימוני רובה
ניתן לחסום את מעבר הגזים מהקנה לבוכנה. הדבר נעשה בזמן הרמת כוונת לירי רימונים שמחוברת אל שסתום שמורכב בין הקנה לבוכנה.
רובה אחד הוא קלצ' ואם אני לא טועה מתוצרת בולגריה. רובה אחר הוא ברטה שמבוסס על M14.
כרגע לא זכורים לי נוספים כאלהב.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 09 יולי 2007, 12:47

זה כמו כל המכוניות החדשות שיש לך היום שיש להן גיר אוטומטי שיכול לעבוד בצורה ידנית גם כן. אז אתה יכול להחליף הילוכים ביד, אבל זה אף פעם לא יהיה באותה רמה כמו גיר ידני אמיתי ודוושת מצמד.

גם אם תמנע את תנועת המחלק אחורנית, עדיין נשארת ביד עם רובה חצי אוטמטי שמייוצר בטולרנסים כאלה שמאפשרים לו לעבוד בצורה אוטומטית ללא מעצורים.
כלומר, בית בליעה רחב יותר שמאפשר חליצה מהירה של תרמיל לוהט ומורחב וטעינה מהירה של כדור חדש. חופש במסילות המחלק שמאפשר תנועה חופשית של הסדן גם בתנאים של אבק, לכלוך וחוסר שימון.

עדיין בטכנולוגיה הקיימת של כלי הנשק, כל רובה בריחי איכותי יהיה מדוייק יותר מרובה חצי אוטומטי.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי donduck » 09 יולי 2007, 13:20

itamar כתב:זה כמו כל המכוניות החדשות שיש לך היום שיש להן גיר אוטומטי שיכול לעבוד בצורה ידנית גם כן. אז אתה יכול להחליף הילוכים ביד, אבל זה אף פעם לא יהיה באותה רמה כמו גיר ידני אמיתי ודוושת מצמד.

בכל מכוניות המירוץ המקצועיות, כולל פורמולה 1 כבר מזמן אין מצמד. בכל זאת הן נראות לי ברמה סבירה. :)
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 09 יולי 2007, 13:46

ואללה ואני חשבתי שהפורד פוקוס שלי הוא משהו.... :lol: :lol:

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי BROADAXE » 12 יולי 2007, 09:58

donduck כתב:
itamar כתב:זה כמו כל המכוניות החדשות שיש לך היום שיש להן גיר אוטומטי שיכול לעבוד בצורה ידנית גם כן. אז אתה יכול להחליף הילוכים ביד, אבל זה אף פעם לא יהיה באותה רמה כמו גיר ידני אמיתי ודוושת מצמד.

בכל מכוניות המירוץ המקצועיות, כולל פורמולה 1 כבר מזמן אין מצמד. בכל זאת הן נראות לי ברמה סבירה. :)

יש מצמד אוטומטי במכוניות פורמולה 1 והעברת ההילוכים (האלקטרונית כמובן) היא בכפתור על ההגה. הטכנולוגיה במכוניות אלו נועדה להגברת מהירות ולחסכון מקסימלי בזמן על חשבון אמינות. בכל מקרה ההשוואה לא מדוייקת.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי פוצ'פוץ' » 12 יולי 2007, 16:59

אישגדול, יכול להיות שהרובה המושתק שעליו אתה מדבר זה הSR-25? היה פה לא מזמן דיון לגבי העניין שברובה הזה- כשמשתמשים בתחמושת מושתקת ובמשתיק- המכלול לא נע לאחור. בכל אופן אין מנגנון נעילה , הדבר הזה קורה בגלל שאין מספיק גזים ע"מ להחזיר את המכלול.
איתמר, מה שאמרת לגבי הצורך בטולרנסים ברובה מיטען מאוד מעניין, ומסביר לי בדיעבד שני דברים- הראשון: אני זוכר שאחד המעצורים היותר שכיחים בגליל צלפים היה קריעת הכרכוב, ויכול להיות שהסיבה לכך הייתה בית בליעה הדוק מצד אחד ומכלול אגרסיבי מן הצד השני. הדבר השני זה משהו שאף פעם לא הבנתי- איך קורה שברובה בריחי התרמיל שיוצא יהיה קר וברובה מיטען הוא רותח? יכול להיות שבית בליעה הדוק זו התשובה?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי itamar » 12 יולי 2007, 21:04

פוצ'פוץ' כתב:אישגדול, יכול להיות שהרובה המושתק שעליו אתה מדבר זה הSR-25? היה פה לא מזמן דיון לגבי העניין שברובה הזה- כשמשתמשים בתחמושת מושתקת ובמשתיק- המכלול לא נע לאחור. בכל אופן אין מנגנון נעילה , הדבר הזה קורה בגלל שאין מספיק גזים ע"מ להחזיר את המכלול.
איתמר, מה שאמרת לגבי הצורך בטולרנסים ברובה מיטען מאוד מעניין, ומסביר לי בדיעבד שני דברים- הראשון: אני זוכר שאחד המעצורים היותר שכיחים בגליל צלפים היה קריעת הכרכוב, ויכול להיות שהסיבה לכך הייתה בית בליעה הדוק מצד אחד ומכלול אגרסיבי מן הצד השני. הדבר השני זה משהו שאף פעם לא הבנתי- איך קורה שברובה בריחי התרמיל שיוצא יהיה קר וברובה מיטען הוא רותח? יכול להיות שבית בליעה הדוק זו התשובה?

אתה מדבר על תיזמונים של אלפיות שניה. אתה לא יכול להשוות מהירות פתיחה של מכלול ברובה חצי אוטומטי לפעולה של פתיחה ידנית של בריח ברובה ברובה בריחי תהיה מהירה ככל שתהיה. אותו זמן שעובר מרגע היריה עד שאתה מושך את הבריח אחורנית מספיק כדי שהוא יתקרר במידה כזו שתוכל לחלוץ את התרמיל בקלות (כמובן שהתרמיל עדין חם אבל לא עד כדי כך שהוא יתקע).

ברובים חצי אוטמטיים עושים כל מיני מנגנונים של השהיה כדי לאפשר לתרמיל להתקרר מעט לפני שחולצים אותו. ברובי סער של HK יש בית בליעה מחורץ שבו סילוני גאזים עוברים בין התרמיל לבית הבליעה ומסייעים בחליצה.

בגליל צלפים (לא מכיר את הכלי) יכול להיות שמדובר בכמה גורמים:
1. בית בליעה הדוק
2. מכה חזקה ומהירה מדי של המכלול אחורה
3. תיזמון לא נכון (אין מספיק זמן לתרמיל להתקרר)

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד