עזרה בירי וידע באקדחים
8 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
עזרה בירי וידע באקדחים
שלום, אני חדש בתחום של ירי באקדח ורציתי לשאול לגבי האם יש אתרים עם טיפים טובים לירי מדוייק ולגבי האחיזה באקדח (שבה אני לא כל כך טוב). בנוסף, אשמח לדעת על אתרים, ספרים ומגזינים שונים שקשורים לנושא נשקים (אקדחים, רובים, תתי מקלע וכו') ולירי בהם, ואיפה אפשר למצוא אותם כי חיפשתי בהרבה חנויות ספרים ולא מצאתי. וכמובן, אשמח לשמוע טיפים מכם אם יש לכם ניסיון טוב בירי באקדח. דרך אגב אני יורה במטווחים בגלוק עם מחסנית של 15 כדורים אני חושב גלוק 19
אני מאוד מתעניין בתחום אז תודה מראש על כל התשובות
אני מאוד מתעניין בתחום אז תודה מראש על כל התשובות
- סליקאי ארד
Re: עזרה בירי וידע באקדחים
ברוך הבא. ניתן להתחיל כאן:
http://www.youtube.com/user/NLTShooting
ירי באקדח הוא תורה בפני עצמה. אנה תן הכוונה - ירי ספורטיבי (מעשי/ אולימפי), ירי להגנה עצמית...
http://www.youtube.com/user/NLTShooting
ירי באקדח הוא תורה בפני עצמה. אנה תן הכוונה - ירי ספורטיבי (מעשי/ אולימפי), ירי להגנה עצמית...
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
מצא מטווח הקרוב למקום מגוריך. התייעץ איתם לגבי חבילות קניה מוזלות של תחמושת והדרכה.
אח"כ פשוט לך תתאמן בהדרכת מדריך ירי מקצועי , תתאמן ותירה גם כי זה כיף וגם כי זו הדרך היחידה ללמוד.
גם קורס של ירי מעשי ישיג את אותה ההכשרה הראשונית באקדח - בדוק גם לגביו.
אזהרה אחת - קח בחשבון שאתה עלול להתמכר...
בהצלחה
אח"כ פשוט לך תתאמן בהדרכת מדריך ירי מקצועי , תתאמן ותירה גם כי זה כיף וגם כי זו הדרך היחידה ללמוד.
גם קורס של ירי מעשי ישיג את אותה ההכשרה הראשונית באקדח - בדוק גם לגביו.
אזהרה אחת - קח בחשבון שאתה עלול להתמכר...
בהצלחה
האקדח הכי טוב בעולם - הוא זה שאצלך בשעת הצורך!!!לקרב אקדחים תיקח רובה!!!
מדריך ירי ולחימה,מכירת אביזרים וציוד-התמחות בחבילות מותאמות אישית, יעוץ מקצועי והכשרות מגוונות בתחומי ירי ונשק
www.arms.org.il- מוזמנים להיכנס לקישור
מדריך ירי ולחימה,מכירת אביזרים וציוד-התמחות בחבילות מותאמות אישית, יעוץ מקצועי והכשרות מגוונות בתחומי ירי ונשק
www.arms.org.il- מוזמנים להיכנס לקישור
תודה רבה על התגובות והסרטון
אני התחלתי עבודה באבטחה אז אני עושה קורס ורשיון על אקדח אז יהיה לי מקום ללמוד את הבסיס. בינתיים יריתי כמה מטווחים ביום אחד, היה לי בעיה בעיקר באחיזה והוא נטה לי לימין טיפה בגלל אחיזה לא מספיק חזקה ביד שמאל... גם לאחר הקורס אני רוצה להמשיך להתאמן ולהשתפר. אשמח אם תתנו לי גם מידע על ירי ספורטיבי כמו שאמרתם ירי מעשי או אולימפי ועל ההבדלים שלהם. בינתיים אני לומד בעיקר להגנה עצמית. ובקשר להתמכרות אני מאוד מאמין לך גם בצבא אף פעם לא רציתי להפסיק מטווחים בד"כ והייתי טוב עם רוס"ר וגם נהניתי לירות באקדח אבל זה יותר קשה לי. בנוסף אני לא יודע כל כך על אקדחים אז אשמח לקבל גם מידע על זה אם יש לכם. מקווה להשתפר באקדח בקורס גם. לגבי מטווחים אני גר קרוב לשוהם והבנתי שיש קרוב לשם מטווחים ידוע לך על מחירים ועל רמת ההדרכה שם?
אני התחלתי עבודה באבטחה אז אני עושה קורס ורשיון על אקדח אז יהיה לי מקום ללמוד את הבסיס. בינתיים יריתי כמה מטווחים ביום אחד, היה לי בעיה בעיקר באחיזה והוא נטה לי לימין טיפה בגלל אחיזה לא מספיק חזקה ביד שמאל... גם לאחר הקורס אני רוצה להמשיך להתאמן ולהשתפר. אשמח אם תתנו לי גם מידע על ירי ספורטיבי כמו שאמרתם ירי מעשי או אולימפי ועל ההבדלים שלהם. בינתיים אני לומד בעיקר להגנה עצמית. ובקשר להתמכרות אני מאוד מאמין לך גם בצבא אף פעם לא רציתי להפסיק מטווחים בד"כ והייתי טוב עם רוס"ר וגם נהניתי לירות באקדח אבל זה יותר קשה לי. בנוסף אני לא יודע כל כך על אקדחים אז אשמח לקבל גם מידע על זה אם יש לכם. מקווה להשתפר באקדח בקורס גם. לגבי מטווחים אני גר קרוב לשוהם והבנתי שיש קרוב לשם מטווחים ידוע לך על מחירים ועל רמת ההדרכה שם?
- סליקאי ארד
MeD שלום וברוך הבא ל"סליק" ולתחום האקדח בכלל.
בראיתי הירי באקדח וירי בכלל דומה ללימוד של נהיגה ברכב אוו שחיה ,כלומר תאוריה זה חשוב ומועיל
אבל עיקר הידע מגיע מתרגול מעשי בליווי של מדריך טוב שיתקן לך כל טעות שאתה עושה ויקח אותך בהדרגה לרמה שאליה אתה שואף כדי שלא תמצא את עצמך במצב מהשיר "יו יה" של כוורת .
קורס מאבטחים הוא לדעתי נקודת מוצא טובה .
היום בעידן האינטנט יש המון מידע זמין ברשת ממיטב המדריכים בעולם כמו :
טוד ג'רט
ג'רי מיצ'אלק
קלינט סמית
מסאד אייוב
יש עוד הרבה סרטי הדרכה חלקם מצוינים אבל צריך לזכור שביוטיוב כל אחד יכול להעלות מה שבא לו ולכן רצוי לנהוג בביקורת והגיון בריא בצריכת התכנים שם .
לגבי ספרות וירחונים בעיברית אני ממליץ על "האקדח" מאת יוסף יקותיאל וד"ר דוד דרום .
הוא אולם קצת מיושן אבל לדעתי זה המדריך הכי טוב שנכתב פה פעם .
ואת "הישרדות" מאת נדב שרון ושאול לב .
את שני הספרים ניתן להשיג רק כעודפים /יד שניה בחניות שונות ברשת ,שווה את המאמץ להשיג ...
באנגלית אני ממליץ על "guns,bullets and gunfights " מאת Jim Cirillo .
לגבי ירחונים וכתבי עת אני משיג חלק מהחומר במנוי ישיר לעיתונים מחו"ל לחלקם יש גם מהדורה ברשת בתשלום מופחת .
בארץ המקום הכי טוב שמצאתי לספרות בענין הוא "עולם הירחונים" שווה לקפוץ לסניף בבצרה יש שם מגוון יותר טוב בדרך כלל .
לגבי ספורט הירי ככלל יש שני זרמים
הירי האולימפי (ספורטיבי) הכולל שני ענפים גדולים ,אקדח ורובה .
את תחום הרובה אפשר לחלק בגסות נוספת לירי בצלחות חרס וירי דיוק כאשר בכל אחד יש 2 אוו 3 מקצועות משנה.
בתחום האקדח יש 6 מיקצועות 3 אולימפים ו3 פרהאולימפים והם.
אקדח אוויר -ירי של 40 אוו 60 כדורים מאקדח אוויר למטרת דיוק במרחק של 10 מטרים
אקדח חופשי-ירי של 60 כדורי 0.22 מאקדח מתאים לספורט למרחק של 50 מטר .
אש מהירה -ירי עם של 60 כדורים בסדרות של 5 כדורים על 5 מטרות במרחק של 25
מטר,ובפרקי זמן שמשתנים בין 8 שניות ל4 שניות.
אקדח סטנדרט -בתחרות שני חלקים .
הראשון ירי של 30 כדור ל25 מטר למטרת דיוק ,והשני ירי מהיר של 5
כדורים בזמנים של 20 ו10 שניות כל פעם עד השלמת 30 כדור
נוספים .
אקדח ספורט -מחולק לשני חלקים גם כן ,הראשון זהה לאקדח סטנדרט אבל בחלק השני
הירי הוא של סדרות של 5 כדורים כאשר כל כדור נורה תוך פרק זמן של 3
שניות לאחר זמן מנוחה של 7 שניות.
גם התחרות הזאת נערכת לטווח של 25 מטר באקדח מחסנית 0.22.
אקדח הצתה מרכזית - זהה לאקדח ספורט אבל נערך עם אקדח בקוטר שבין 7.62 ל9
מ"מ .
את הירי המעשי היטיב ידידי איתמר לתאר בעבר כך
צריך לקחת בחשבון שהעסק של ספורט ירי הוא תחביב לא זול והעלויות יכולות לנוע מאיזור ה100-150 שקלים לחודש לירי ספורטיבי לאיזור הכמה אלפי שקלים בשנה בירי מעשי .
לרוב בירי האולימפי אתה מקבל את הציוד לפחות להתחלה במסגרת המועדון אם כי הציוד האיכותי בהחלט לא זול גם שם ,מצד שני בירי מעשי אתה צריך ברוב המקראים לדאוג לעצמך לאקדח וציוד נלווה .
כמו כן כדי להיכנס לעולם הירי המעשי אתה צריך לעבור קורס של 40 שעות שעלותו נעה בין 2000 ל2500 ש"ח +תחמושת שתעלה לך עוד 1000 ש"ח לפחות .
הערה אחרונה חושב לציין שקורס מאבטחים לא נותן "רשיון לאקדח" אלה הכשרה שתאפשר לך לשאת נשק של המעסיק שלך במסגרת העבודה שלך .
הנשק שייך למעסיק וברגע שנגמרים יחסי העבודה בניהם הנשק חוזר עילו .
הנשק נמסר לך לצורך ביצוע התפקיד שלך ,כךאתה לא יכול לעשות שום פעילות שאינה קשורה בעבודה שלך ללא אישור מפורש של בעל האקדח .
וחשוב לציין שהקורס לא מאפשר לך לקנות אקדח פרטי .
מקווה שעזרתי .
בראיתי הירי באקדח וירי בכלל דומה ללימוד של נהיגה ברכב אוו שחיה ,כלומר תאוריה זה חשוב ומועיל
אבל עיקר הידע מגיע מתרגול מעשי בליווי של מדריך טוב שיתקן לך כל טעות שאתה עושה ויקח אותך בהדרגה לרמה שאליה אתה שואף כדי שלא תמצא את עצמך במצב מהשיר "יו יה" של כוורת .
בן דוד שלי רצה לשחות
כדי לצוף קבוע
למד שחיה בהתכתבות
אצל מציל ידוע.
כשנכנס סוף סוף לים,
תוך שניות הוא נעלם.
שניים קפצו אליו מיד
טובעים השניים מן האחד.
קורס מאבטחים הוא לדעתי נקודת מוצא טובה .
היום בעידן האינטנט יש המון מידע זמין ברשת ממיטב המדריכים בעולם כמו :
טוד ג'רט
ג'רי מיצ'אלק
קלינט סמית
מסאד אייוב
יש עוד הרבה סרטי הדרכה חלקם מצוינים אבל צריך לזכור שביוטיוב כל אחד יכול להעלות מה שבא לו ולכן רצוי לנהוג בביקורת והגיון בריא בצריכת התכנים שם .
לגבי ספרות וירחונים בעיברית אני ממליץ על "האקדח" מאת יוסף יקותיאל וד"ר דוד דרום .
הוא אולם קצת מיושן אבל לדעתי זה המדריך הכי טוב שנכתב פה פעם .
ואת "הישרדות" מאת נדב שרון ושאול לב .
את שני הספרים ניתן להשיג רק כעודפים /יד שניה בחניות שונות ברשת ,שווה את המאמץ להשיג ...
באנגלית אני ממליץ על "guns,bullets and gunfights " מאת Jim Cirillo .
לגבי ירחונים וכתבי עת אני משיג חלק מהחומר במנוי ישיר לעיתונים מחו"ל לחלקם יש גם מהדורה ברשת בתשלום מופחת .
בארץ המקום הכי טוב שמצאתי לספרות בענין הוא "עולם הירחונים" שווה לקפוץ לסניף בבצרה יש שם מגוון יותר טוב בדרך כלל .
לגבי ספורט הירי ככלל יש שני זרמים
הירי האולימפי (ספורטיבי) הכולל שני ענפים גדולים ,אקדח ורובה .
את תחום הרובה אפשר לחלק בגסות נוספת לירי בצלחות חרס וירי דיוק כאשר בכל אחד יש 2 אוו 3 מקצועות משנה.
בתחום האקדח יש 6 מיקצועות 3 אולימפים ו3 פרהאולימפים והם.
אקדח אוויר -ירי של 40 אוו 60 כדורים מאקדח אוויר למטרת דיוק במרחק של 10 מטרים
אקדח חופשי-ירי של 60 כדורי 0.22 מאקדח מתאים לספורט למרחק של 50 מטר .
אש מהירה -ירי עם של 60 כדורים בסדרות של 5 כדורים על 5 מטרות במרחק של 25
מטר,ובפרקי זמן שמשתנים בין 8 שניות ל4 שניות.
אקדח סטנדרט -בתחרות שני חלקים .
הראשון ירי של 30 כדור ל25 מטר למטרת דיוק ,והשני ירי מהיר של 5
כדורים בזמנים של 20 ו10 שניות כל פעם עד השלמת 30 כדור
נוספים .
אקדח ספורט -מחולק לשני חלקים גם כן ,הראשון זהה לאקדח סטנדרט אבל בחלק השני
הירי הוא של סדרות של 5 כדורים כאשר כל כדור נורה תוך פרק זמן של 3
שניות לאחר זמן מנוחה של 7 שניות.
גם התחרות הזאת נערכת לטווח של 25 מטר באקדח מחסנית 0.22.
אקדח הצתה מרכזית - זהה לאקדח ספורט אבל נערך עם אקדח בקוטר שבין 7.62 ל9
מ"מ .
את הירי המעשי היטיב ידידי איתמר לתאר בעבר כך
itamar כתב:ירי מעשי הוא ספורט תחרותי!
התרגילים שאתה מבצע כוללים ירי על מטרות סטטיות, ירי על מטרות נעות, ירי על מטרות מגיבות (צלחות וצלליות ברזל). הירי הוא סטטי, ובתנועה ובמתארים שונים לפי מתווה התרגיל (יכול להיות מתארים של שטח בנוי, חלונות, מטרות מוסתרות חלקית, מטרות NO SHOOT וכו).
בתור ספורט, אין שום דגש על חיילות ולחימה, ההיפך הוא הגמור!!! ירי מעשי זה ספורט של זמן, דיוק, ובטיחות. המטרה היא לסיים את התרגיל בזמן הקצר ביותר עם מקסימום פגיעות ב-A כי התוצאה מחושבת לפי פקטור של זמן ביצוע התרגיל ודיוק הפגיעות. כל עבירת בטיחות פוסלת לך את התרגיל ויכול להיות גם את ההשתתפות שלך בתחרות.
צריך לקחת בחשבון שהעסק של ספורט ירי הוא תחביב לא זול והעלויות יכולות לנוע מאיזור ה100-150 שקלים לחודש לירי ספורטיבי לאיזור הכמה אלפי שקלים בשנה בירי מעשי .
לרוב בירי האולימפי אתה מקבל את הציוד לפחות להתחלה במסגרת המועדון אם כי הציוד האיכותי בהחלט לא זול גם שם ,מצד שני בירי מעשי אתה צריך ברוב המקראים לדאוג לעצמך לאקדח וציוד נלווה .
כמו כן כדי להיכנס לעולם הירי המעשי אתה צריך לעבור קורס של 40 שעות שעלותו נעה בין 2000 ל2500 ש"ח +תחמושת שתעלה לך עוד 1000 ש"ח לפחות .
הערה אחרונה חושב לציין שקורס מאבטחים לא נותן "רשיון לאקדח" אלה הכשרה שתאפשר לך לשאת נשק של המעסיק שלך במסגרת העבודה שלך .
הנשק שייך למעסיק וברגע שנגמרים יחסי העבודה בניהם הנשק חוזר עילו .
הנשק נמסר לך לצורך ביצוע התפקיד שלך ,כךאתה לא יכול לעשות שום פעילות שאינה קשורה בעבודה שלך ללא אישור מפורש של בעל האקדח .
וחשוב לציין שהקורס לא מאפשר לך לקנות אקדח פרטי .
מקווה שעזרתי .
וואו תודה רבה על התגובה המעמיקה אני בדיוק באמצע של הקורס ומאוד השתפרתי. אני אחפש את הספר "האקדח" שהמלצת נשמע מאוד מעניין.
בנוגע לרשיון נשק ידוע לי שזה רק רשיון ארגוני. אבל יש צורך ברשיון פרטי בשביל להיכנס לספורט הזה? בנוגע לירי מעשי האם הקורס יכול להתקיים בכל מטווח?
בנוגע לרשיון נשק ידוע לי שזה רק רשיון ארגוני. אבל יש צורך ברשיון פרטי בשביל להיכנס לספורט הזה? בנוגע לירי מעשי האם הקורס יכול להתקיים בכל מטווח?
- סליקאי ארד
לא חובה שיהיה רישיון פרטי, אך זה אומר שתצטרך להשתמש באקדח של המועדון.
אם תגלה את האזור בו אתה גר, החברים פה יוכלו להפנות אותך למטווחים הרלוונטיים.
אם תגלה את האזור בו אתה גר, החברים פה יוכלו להפנות אותך למטווחים הרלוונטיים.
- סליקאי טיטניום
המטווח פחות חשוב ,מה שחשוב הוא שהמדריך שמעביר את הקורס יהיה מאושר מטעם התאחדות הקליעה להעביר את הקורס ,ושהקורס יהיה רשום בהתאחדות .
8 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד