כוונות לילה ליריחו

מכירה, קניה, החלפות, המלצות ועוד, ציינו בנושא אם ההצעה היא למכירה או לקניה.
הפורום מיועד לחברי האתר בלבד, אין לפרסם בו מודעות מסחריות - אלו ימחקו מהמערכת.

חוקי הפורום

1. אין לפרסם הודעות מסחריות, הודעות אלה תמחקנה ללא התראה.
2. פרסמו פרטים שיחסכו שאלות קבועות שיופיעו מייד, דגם מדוייק, מחיר (כן, מחיר, הרי ממילא השאלה כמה תצוץ, וזה לא סוד שמור), גמישות במחיר, תוספות קבועות ותוספות אפשריות.
3. בכותרת ההודעה ציינו את המילה "למכירה" או "מחפש" או משהו בסגנון.
4. כשסיימתם, במזל-טוב את העסקה, ערכו את ההודעה המקורית, והוסיפו לשורת הנושא שלה את המילה "נמכר", אנו נעבור מדי פעם ונמחק את ההודעות הללו.
5. תמונות ברוחב שמעל 400 פיקסל יימחקו, מכיוון שהן גורמות לשבירת מסגרת האתר.
6. אין "להקפיץ" הודעות לשם קידומן לראש הרשימה בתכיפות חריגה (כפי שתראה למנהל הפורום), הודעות ש"יוקפצו" - ינעלו.

לסיכום:
לא מסחרי, כותרת מתאימה, פרטים מלאים ומחיר, תמונה ברוחב מתאים

כוונות לילה ליריחו

על ידי oradul » 28 מרץ 2010, 12:38

יש ברשותי יריחו 941 FSL בעל כוונות רגילות.
עם כל הכבוד לכוונות, הן לא עוזרות לי בלילה. אם הייתי גר במרכז אז עוד מילא, אבל כשאני נוסע הביתה לשטחים בלילה, היה עוזר גם לראות לאן אני מכוון.
במטווח זה עוד בסדר, אבל במטווח המטרה נייחת ולא מחזירה אש.
חיפשתי בכל מיני אתרים אך ללא תוצאות.
אם מישהוא יודע מהיכן ניתן להזמין כוונות לילה ( להחליף את כוונות הברזל הרגילות לכוונות ברזל בעלות נקודות זוהרות ) לנשק הנ"ל מישראל, אשמח לשמוע.
בתודה רבה מראש.
I.G
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: כוונות לילה ליריחו

על ידי lyuv » 28 מרץ 2010, 13:17

פתרון חלקי ולטעמי מספק - טיפקס (או צבע לבן כלשהו).

בתנאים של תאורה חלשה, צבע לבן בולט יפה מאוד. נסה והיווכח.

אם אתה בתנאים של חשכה ממש, שאפילו לא רואים צבע לבן, אני לא חושב שכוונת מאירה תעזור. נכון שתוכל לראות את הכוונת, אבל מה לגבי המטרה שאתה מכוון אליה? אם כלכך חשוך, יש בעיה לזהות מי מסכן אותך ומי עובר אורח תמים, ובכלל לראות את המטרה. גם אם המטרה יחסית מוארת ואתה נמצא בחשכה (מן מצב חריג), עדין יש סיכוי מצוין שהיריה הראשונה תסנוור אותך כך שממילא לא תראה טוב את הכוונות בהמשך. וכל זה בלי לקחת בחשבון את העובדה שרוב הסיכויים שבמצב אמת בכלל לא תשתמש בכוונות.

אני לא אומר שלכוונת לילה אין שום ערך, אבל לא הייתי נלחץ להשיג אותן. בינתיים הייתי מסתפק בסימן לבן על הכוונת הקידמית.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי oradul » 28 מרץ 2010, 16:12

יש נקודות לבנות על הכוונות. זה ככה מגיע.
אם מצב של חושך מוחלט אף אחד גם לא ירה עם הנשק. לא רואים לאן הנשק מכוון ואיפה המטרה.
במצב של לילה רגיל ( אור ירח ), כאשר המטרה במרחק ירי מעשי ( נגיד 30 מטר, תלוי בנשק, אפילו בוא נסגור על 20 מטרים ) אבל זה לא מספיק כדי להנעל על המטרה עם כוונת רגילה.
כוונות הלילה הזוהרות מאפשרות לך לאפש את הנשק על הגוף אשר הוא המטרה.
סנוור? אין מנורות מאחורי הנקודות. זה בדיוק כמו בשעון. זה פולט אור שנקלט ביום בצורה אשר אינה מסנוורת וניתן לראות בבירור.
אני אנסה במטווח, אבל להזמין לבד מהחברה יכול להיות יותר זול.
I.G
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי glockbuster » 28 מרץ 2010, 19:49

כוונות לילה עם שפורפרות טריטיום לא יעזרו לך עם לא תראה את המטרה

נכון הן מציינות לך איך הכוונות יושבות במרחב אבל איך תניח את הכוונות על מטרה שאינך רואה ויותר
מזה מזהה!!!

הפטרון הוא פנס טקטי - איתו תוכל להאיר לכיוון המטרה ובכך לזהות את האובייקט, כשהמטרה מוארת אין שום
בעיה לכוון עם כוונות רגילות

דע לך שחס וחלילה תאלץ לירות בתנאי תאורה קשים ולא תוכל לזהות באופן וודאי את המטרה - הדבר יהיה לעוכריך
כשתצתרך לתת את הדין על המעשה, והתירוץ היו לי כוונות זוהרות לא יעזור לך - אתה חייב לראות לאן אתה יורה!!!
"Si Vis Pacem Para bellum"

"Don't Call 911, Call 1911"

Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician

The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי oradul » 30 מרץ 2010, 10:48

בטוח שאני לא אפתח באש כאשר אין לי ראות ברורה וודאית על המטרה, אף אחד לא ירה אלא אם כן הוא/היא רוצה לשבת בכלא.
אני אמרתי שאם יש תאורה מספקת ( אור ירח במרח ירי מעשי ) אבל היא אינה מספיקה בשביל לאפס את הכוונות כי הנקודות הלבנות האלה הן סתם צבע לבן פשוט, המטרה תברח או תירה.
הכוונות שאני רוצה הן בעלות נקודות צבועות בצבע דומה לצבע שיש בשעון אנלוגי. צבע זה פולט אור לא מסנוור אשר עוזר למחזיק הנשק להנעל על המטרה במהירות ולישר את הנקודות תוך שנייה בלי לאבד קשר עין עם המטרה ( כמובן שזה תלוי ביכולת של מחזיק הנשק ).
בכל מקרה, הלכתי לברר במטווח בקשר לנשק הספציפי שלי, וכפי שראיתי בעצמי והמטווח אישר זה לא יעזור לי לקנות את הכוונות לבד כי לא אוכל להחליפן בעצמי. למרות שהשגתי אלן כוונות, הכוונות בנשק שלי מתפרקות עם כלי אחרים שאני לא יודע איפה ואיך להשיג. כמו כן חשבתי על זה וזה יהייה חבל אם אפגע במסילות הכוונות במקום לשלם קצת יותר ולתת לבעל מקצוע לעשות את זה כמו שצריך.
אם מישהו סתם רוצה לדעת - הכוונות הן בעלות של 550 ש"ח ( יש גם ב 450 אבל זה לא מה שאני מחפש ).
השרשור נסגר ותודה על התגובות.
I.G
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי yogev » 30 מרץ 2010, 14:06

oradul כתב:בטוח שאני לא אפתח באש כאשר אין לי ראות ברורה וודאית על המטרה, אף אחד לא ירה אלא אם כן הוא/היא רוצה לשבת בכלא.
אני אמרתי שאם יש תאורה מספקת ( אור ירח במרח ירי מעשי ) אבל היא אינה מספיקה בשביל לאפס את הכוונות כי הנקודות הלבנות האלה הן סתם צבע לבן פשוט, המטרה תברח או תירה.
הכוונות שאני רוצה הן בעלות נקודות צבועות בצבע דומה לצבע שיש בשעון אנלוגי. צבע זה פולט אור לא מסנוור אשר עוזר למחזיק הנשק להנעל על המטרה במהירות ולישר את הנקודות תוך שנייה בלי לאבד קשר עין עם המטרה ( כמובן שזה תלוי ביכולת של מחזיק הנשק ).
בכל מקרה, הלכתי לברר במטווח בקשר לנשק הספציפי שלי, וכפי שראיתי בעצמי והמטווח אישר זה לא יעזור לי לקנות את הכוונות לבד כי לא אוכל להחליפן בעצמי. למרות שהשגתי אלן כוונות, הכוונות בנשק שלי מתפרקות עם כלי אחרים שאני לא יודע איפה ואיך להשיג. כמו כן חשבתי על זה וזה יהייה חבל אם אפגע במסילות הכוונות במקום לשלם קצת יותר ולתת לבעל מקצוע לעשות את זה כמו שצריך.
אם מישהו סתם רוצה לדעת - הכוונות הן בעלות של 550 ש"ח ( יש גם ב 450 אבל זה לא מה שאני מחפש ).
השרשור נסגר ותודה על התגובות.

אם אתה מחפש פתרון חסכוני אז אתה יכול להשתמש בצבע זוהר בחושך שנועד בדיוק בשביל זה.החיסרון הוא, שבדיוק כמו ברוב השעונים , הצבע זוהר רק למשך זמן מסויים אחרי החשיפה האחרונה שלו לאור.
תוכל לראות כמה כאלה :
כאן
כן, גם אני החלפתי את הגלוק ב CZ Duty.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי spy » 30 מרץ 2010, 15:49

צבע לומיניסנטי (זה שאוגר אור כמו בשעונים) לא יתן מענה אמיתי - הוא טוב רק לזמן קצר יחסית אחרי החשיפה לאור. במקרה של האקדח שנמצא בנרתיק ובדרך כלל מוסלק - אין סיכוי שיצבור מספיק אור.
הפתרון המקובל הוא כוונות טריטיום, אבל גם באתר של מפרולייט וגם באתר של טריג'יקון אין אזכור ליריחו.
אני יכול להמליץ 3 פתרונות:
1. פנה למפרולייט - ישירות או דרך חנות נשק שעובדת איתם. ייתכן ותגלה שאחד הדגמים שלהם מתאים גם ליריחו.
2. פנה ללה"ב שהם הנציגים של IWI. ייתכן ויוכלו לבצע התאמת הנשק שלך לאחד הדגמים של מפרולייט.
3. תחליף אקדח לסוג שיש לו כוונות טריטיום.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי donduck » 30 מרץ 2010, 16:48

מפרולייט מייצרת כוונות טריטיום ליריחו.
הן נמכרות כולן למפיץ שלהם בארה"ב - Magnum Research, שמפיץ את היריחו תחת השם Baby Eagle
הדגם - ML - 19595

אולי תוכל להזמין את הדגם הזה באחת מהחנויות שנמצאת ביחסי עבודה עם מפרולייט.
אותו סיפור קיים עם כוונות טריטיום לאקדחי בול. הם משווקים את כל הליין לKIMBER, אבל הכוונת מתאימה, כמובן, גם לבול.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי נועם » 30 מרץ 2010, 17:08

חבר,

חג שמח ונסיעות בטוחות.

כוונות לילה של חברת מפרולייט כולל התקנה ניתן להשיג כמעט בכל המטווחים בארץ.

המפיץ הראשי בישראל הינו "מטווח העיר" בנתניה, 09.8611122

המחיר כולל ההתקנה עומד בד"כ על כ 400 ש"ח לערך.

עיקר העניין הינו המכוון - לכן כשאתה מנסה לכוון בלילה, כוונות אלו לא יספיקו לך, מומלץ לעבוד גם עם פנס, או כזה המותקן על הנשק או אחד המוחזק ביד. טכניקות לירי עם אקדח ופנס המוחזק ביד קיימות, צריך רק ללמוד להשתמש בהן.

בהצלחה.

נועם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי oradul » 31 מרץ 2010, 12:40

זה רעיון מצוין. אני רק אצבע את הנקודות הלבנות.
תודה על הרעיון.
יש איפה לקנות צבע כזה בישראל או שebay זו הכתובת? פשוט אני לא קניתי מebay בעבר ואין לי מושג איך ועד כמה זה בטוח ו"שווה".
אשמח לדעת איך ומה לקנות משם.
I.G
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי oradul » 31 מרץ 2010, 13:10

להחליף אקדח? האקדח אצלי רק 1.5 שנים ( פחות או יותר ). קניתי אותו חדש והפעמים היחידות שיריתי איתו היו בקנייה, בחידוש הראשון, ופעמיים ירי חופשי ( אני יורה חופשי פעם בחצי שנה בערך. בשביל הכיף ובשביל לא "להחליד" ). למה שאחליף אותו אחרי זמן כזה קצר? הטרחה במכירה וקניהה של חדש ועדכון הרישיון פשוט לא משתלם.

יש צדק בכך שהצבע הזוהר הוא שמני מאוד בעיקר שאני מחביא אותו מתחת לחולצה ולא מסתובב שיראו אותו ( זה לא שעון או פלאפון, אני לא לוקח סיכונים עם נשק. לפחות משהו למדתי בצבא ), אבל שאר הפתרונות כמו נורות קטנות או הטריטיום ( או איך שלא קוראים לזה ) פשוט יקרים מדי לכיסי ( סטודנט ).

פנס טקטי הוא פתרון לא ממש מעשי. למרות שיש לאקדח מסילה לפנס, נרתיק הפלסטיק החיצוני שאני משתמש בו לא מתאים לפנס. אם יש נרתיק קשיח שמתאים לאקדח וגם לפנס אז זה יכול לעבוד ( למה לא שאלתי על זה במטווח? ).

לשאת פנס ידנית זה גם לא ממש פתרון למישהוא כמוני. לא מבחינת האימון לטכניקה זו, אלא הסיבוך בדבר כאשר אני מתעסק בעניינים אחרים ופתאום צריך לשלוף ולמצוא מטרה, להתחיל לחפש בכיס פנס, להדליקו ולהכנס לעמדה.. לא משהו יעיל. שוטר שבא לאירוע הוא מוכן לזה ובא מוכן עם הפנס, אני ברחוב מוקף אנשים לא שומר על פנס דלוק בידי.

אחרי החג אני אברר שוב עם המטווח על האפשריות הפרוסות בפני, אבל אשמח לשמוע עוד רעיונות ותגובות בקשר לנושא.

תודה על העזרה עד כה.
I.G
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי יאיר אדרי » 31 מרץ 2010, 17:08

הי
השימוש בפנס טקטי הוא מיומנות בפני עצמה.עצם החזקת פנס טקטי תעזור לך במציאת דרכך בשעות החשיכה.. כמו כן השימוש בפנס המוצמד לגחון הנשק גם הוא לא סטנדרטי. השימוש בפנס צמוד לנשק הוא מועט ביותר. לא מאחל לך שתהיה צריך להשתמש בו ביום יום. (חשוב כמה פעמים אתה מסתער עם הנשק שלוף ביום , חודש, שנה בחשיכה)
יש נרתיקים של פובוס שבהם מקום לפנס ואתה יכול להזמין נרתיק דרך סוחרי הנשק במידה וירצו לעזור.
בזמנו היה לי יריחו פולימרי שעליו הרכבתי כוונת קדמית ואחורית של מפרולייט והם עזרו לי לרכישת מטרה במהירות.

יש גם צבע אמייל לבן שאיתו אתה יכול לצבוע את הכוונות הרגילות שלך. (עולה גרושים)
ואפשר לרכוש צבע מיוחד לכוונות דרך סוחר נשק .
בהצלחה.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי yogev » 31 מרץ 2010, 20:50

יאיר אדרי כתב:הי
השימוש בפנס טקטי הוא מיומנות בפני עצמה.עצם החזקת פנס טקטי תעזור לך במציאת דרכך בשעות החשיכה.. כמו כן השימוש בפנס המוצמד לגחון הנשק גם הוא לא סטנדרטי. השימוש בפנס צמוד לנשק הוא מועט ביותר. לא מאחל לך שתהיה צריך להשתמש בו ביום יום. (חשוב כמה פעמים אתה מסתער עם הנשק שלוף ביום , חודש, שנה בחשיכה)
יש נרתיקים של פובוס שבהם מקום לפנס ואתה יכול להזמין נרתיק דרך סוחרי הנשק במידה וירצו לעזור.
בזמנו היה לי יריחו פולימרי שעליו הרכבתי כוונת קדמית ואחורית של מפרולייט והם עזרו לי לרכישת מטרה במהירות.

בהצלחה.

אגב שימוש בפנס, יש סרט הדרכה שמסתובב באינטרנט בשם night master . בסרט מודגמת טכניקת שימוש בפנס, גם בפנס על מסילות וגם פנס שמוחזק ביד. אני ממליץ
כן, גם אני החלפתי את הגלוק ב CZ Duty.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי oradul » 01 אפריל 2010, 21:32

יאיר אדרי כתב:הי

בהצלחה.

להשתמש בו ביום יום? זה נשמע כאילו אני צריך לעבור דרך עזה כל יום בלילה.
אם יש נרתיקים קשיחים של פובוס שמתאימים לפנס אז זה יכול להיות פתרון טוב. קצת אימון עם הפנס וכנראה זה יספיק.
אילו פנסים יתאימו לדעתך? האקדח הוא יריחו 941 FSL (פולימרי) בעל מסילות.
למרות שזה פתרות למצוא מטרה ולראות את הדרך אם צריך לרדוף אחרי המטרה, זה עדיין לא פותר את עניין הכוונות ( שזו בעצם הבעיה הראשית פה ). הפנס לא מאיר מאחורי על הנשק, כך שעדיין אני אצטרך להחליף לכוונות לילה.
אולי אקח את הכוונות ואת הפנס... ואולי לא, אני לא רמבו ולא ימ"מיק בחופש. נראה שהכוונות יספיקו. ( אבל לך תדע, אם יהייה משתלם אקח גם פנס לכל מקרה ).
I.G
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי נועם » 02 אפריל 2010, 21:44

עזוב אותך גיסנו, אתה לא צריך אקדח.

כל הישראלים האלו, אותו הדבר.

תקנה זוג נעלי ריצה טובות.

אם לא תתאמן, לא תהיה רציני, לא תהיה, נקודה.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד