אקדח הזנקה - צריך רשיון???
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: אקדח הזנקה - צריך רשיון???
lyuv כתב:איזה סלט...
מה שקובע זה החוק והתקנות. האם מישהו יכול להראות תקנה המכלילה אקדח הזנקה בגדר "כלי יריה"?
שמועות, מכתבים, אמירות (ולא חשוב של מי) הם חסרי ערך ותוקף.
בכדי להבין מדוע זה כן עונה להגדרת "כלי יריה", צריך לדעת מה זה "גז מדמיע" המותר להחזקה ללא רשיון. ובכן, החוק מתיר להחזיק מיכל גז מדמיע המכיל עד 30 גרם חומר ובלבד ש"אינו מופעל באמצעות חומרי שריפה או נפץ". וזה המילכוד.
תחמישים המכילים גז מדמיע, מופעלים באמצעות אבש"ר ולכן אסורים באחזקה. מכאן נובע שכל אקדח שיכול לירות אותם (עם קנה, בלי קנה זה ממש לא משנה) אסור בהחזקה היות שהוא מוגדר כאמצעי תקיפה ולא הגנה. זה המצב ובידי משרד הפנים לשנותו.
לגבי האיום באקדח כזה, אליו התייחסתי בתגובתי הראשונית, כוונתי הייתה שאם אדם חמוש באקדח יגיב לאיום באקדח הזנקה ויירה במאיים (וכבר היו דברים כאלה) הוא עלול להסתבך קשות עם החוק. לכן האינטרס של כל בעלי הנשק ה"אמיתי" שכלים זהים כאלה לא יסתובבו ברחובות.
בסיפא של הדברים, אני בעד להרחיב את מעגל המחזיקים בכלי נשק אולם תוך כדי החמרת תנאי ההחזקה באופן שיכללו אימונים תדירים יותר, עליה בדרגות האימון ושמירה של האקדח בכספת מקצועית, כאשר הוא לא נישא על המחזיק.
אני אישית לא מבין את המדיניות המצרה של משרד הפנים, אולי כדאי לשאול אותם?
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
www.legalwep.co.il
afss כתב:בכדי להבין מדוע זה כן עונה להגדרת "כלי יריה", צריך לדעת מה זה "גז מדמיע" המותר להחזקה ללא רשיון. ובכן, החוק מתיר להחזיק מיכל גז מדמיע המכיל עד 30 גרם חומר ובלבד ש"אינו מופעל באמצעות חומרי שריפה או נפץ". וזה המילכוד.
אכן נכון ויש עוד כמה הגבלות למשל שאחוז החומר הפעיל לא יעלה על 2% מכלל החומר במיכל .
אבל אם תסתכל על מיכלי גז הפילפל שמנופקים לשוטרים הם בני 50 גרם ומכילים 10% חומר פעיל כלומר ע"פ החוק הם "כלי יריה ".
האם המשטרה רשמה אותם ככאלו במצבת כלי היריה שברשותה ?
לא!
האם ה"כלים" הללו ממוסת"בים בהתבעה כפי שהמשטרה דורשת עבור כלי יריה ?
לא!
האם אובדן של מיכל כזה נחשב כאובדן של כלי יריה ?
לא !
אז מה קורה פה ?
החוק נעצר בדלת של המשטרה אוו שהמשטרה סתם עברינית לא פחות מאותו אדון שבו אנחנו דנים ?
(שמעתה a&a :גוף שמבצעה אלפי עברות ביום אולי כדאי לדווח על זה ?)
afss כתב:תחמישים המכילים גז מדמיע, מופעלים באמצעות אבש"ר ולכן אסורים באחזקה. מכאן נובע שכל אקדח שיכול לירות אותם (עם קנה, בלי קנה זה ממש לא משנה) אסור בהחזקה היות שהוא מוגדר כאמצעי תקיפה ולא הגנה. זה המצב ובידי משרד הפנים לשנותו.
נו ואני התמים חשבתי שהכנסת היא הרשות המחוקקת בישראל .....
האם אתה בטוח שהכלים הללו יכולים לירות תחמיש שכזה אוו שאתה חושב שאולי .... יכול להיות ......??
אני מכיר שתי שיטות לשיגור חומר מדמיע ע"י הודף
1)בוכנה מלאה בגז שברגע ההפעלת ההודף הבוכנה מועפת כלפי החומר ומפיעלה עלו לחץ ,החומר יוצא כתוצאה מהלחץ
דרך חורים קדוחים מראש ונהדף החוצה בלחץ גהבוהה (כמו בגארדיאן ) ,באופן ברור זה לא המצב פה .
2)כדור אחוד שבו הקליע הוא למעשה מיכל שמכיל את החומר המדמיע הכדור פועל באופן זהה לכל כדור רגיל
למעט זה שכאשר הקליע פוגע במטרה הוא נפרץ ומשחרר את החומר על המטרה .
אקדח הזנקה לא מסוגל לשגר כדורים כאלו מכיוון שכמו שציין נועם הקנה חסום כמעט לחלוטין למעט מספר חורים שדרכם יוצא הגז מהתחמיש .
אז אוו שקימת שיטה אחרת שאני לא מכיר ואני ישמח ללמוד עליה אוו שאתה רק ממחיש את מה שאמרתי לפני שתי הודעות : אזרח +אקדח (לא באמת משנה איזה)= סדין אדום => הכלי אסור בשימוש ,עכשו בוא נבין למה .
afss כתב:
לגבי האיום באקדח כזה, אליו התייחסתי בתגובתי הראשונית, כוונתי הייתה שאם אדם חמוש באקדח יגיב לאיום באקדח הזנקה ויירה במאיים (וכבר היו דברים כאלה) הוא עלול להסתבך קשות עם החוק. לכן האינטרס של כל בעלי הנשק ה"אמיתי" שכלים זהים כאלה לא יסתובבו ברחובות.
נו אפשר באמת לחשוב שה לאזרח שיריה בתוקף שחדר לתוך ביתו עם סכין קצבים ביד אחת ואגרופן באחרת, תוך צעקות "אני ישחט אותך " מצפה גן של שושנים פשוט.......
בכל זאת יש לי כמה שאלות:
1)אם היו דברים כאלו מתי ואיפה?
2)האם לא היו מיקראים שבהם אדם החזיק חפץ תמים לחלוטין כמו מקדחה למשל ונורה בגלל שחשבו שזה נשק ?
3)כמה מיקראי תקיפה /פגיעה עקב שימוש רשלני באקדח מסמרים היו בעשור האחרון ?
4)כמה מיקראי תקיפה/ציד לא חוקי נעשו ברובה קשת אוו רובה דיג למשל ?
5)אז למה האינטרס שלא יהיו בחוץ קיים רק על אקדח הזנקה ???
סתם ככה בשביל להרגיז עשיתי עבודת מחקר קטנה (תודה למערכת המידע של מד"א)
בשנת 2009 נפצעו בינוני (איבוד איבר) וקשה או נהרגו מנשק קר בעזרת העזרים הבאים.
מספר המקרים ומקומם לא יפורט מחיסיון רפואי.
סכין (באורכים שונים)
סכין יפני
מספריים
לום
צנור מתכת.
מוט ברזל
איזמל
פטישים בגדלים שונים.
מיתר
חבל
רעלים מסוגים שונים - שאנם מצריכים רישיון
רעלים המצריכים רישין (בחלק מהמקרים גנובים)
"לכל הצעצועים המסוכנים הללו לא נדרש רישיון"
מעניין יהיה לפנות לבית המשפט שיאשר:
לקחת רובה אויר בעל F מחומש (אינו דורש רישיון בעולם )
לירות איתו קופסת כדורי אויר על אדם - ואם הוא לא ימות יוכרז שפלט זה אינו נשק.
אם בית המשפט יאשר אני מוכן לבצע ואח"כ לעמוד לדין על "היזק לבעל חיים ולשאת בעונש"
(מי שכפת עגלות לצורך שחיטה במקום וגניבה מהרפת שלנו יצא עם עונש של 1000 ש"ח)
ולא אני לא מתכוון לפנות לבית המשפט ולא לירות על אף אחד - סתם פרובוקציה.
כי הרי כולנו יודעים שרובה בעל אנרגיה כזו לא יהרוג אף אחד.
בשנת 2009 נפצעו בינוני (איבוד איבר) וקשה או נהרגו מנשק קר בעזרת העזרים הבאים.
מספר המקרים ומקומם לא יפורט מחיסיון רפואי.
סכין (באורכים שונים)
סכין יפני
מספריים
לום
צנור מתכת.
מוט ברזל
איזמל
פטישים בגדלים שונים.
מיתר
חבל
רעלים מסוגים שונים - שאנם מצריכים רישיון
רעלים המצריכים רישין (בחלק מהמקרים גנובים)
"לכל הצעצועים המסוכנים הללו לא נדרש רישיון"
מעניין יהיה לפנות לבית המשפט שיאשר:
אם בית המשפט יאשר אני מוכן לבצע ואח"כ לעמוד לדין על "היזק לבעל חיים ולשאת בעונש"
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
לא מדריך ירי
רפתן כתב:מעניין יהיה לפנות לבית המשפט שיאשר:
תגיד פרובוקטור, על מבחן הגולגולת הדקה שמעת?
להווי ידוע שהכל מוכרע באולמות בית המשפט ולא ע"י אנשי מקצוע.
אנו לוקחים דוגמאות מהגויים רק כשזה נוח לנו, במקרה הזה זה ממש לא,
כי כמו שאמר HIGT POWER: אזרח +אקדח (לא באמת משנה איזה)= סדין אדום => הכלי אסור בשימוש ,עכשו בוא נבין למה .
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
1. "גז פילפל" אינו גז מדמיע (CS או CN) ולכן אינו מוגדר ככלי יריה ואינו דורש רשיון.
2. רובה אויר קטלני ועוד איך. אני אישית דאגתי להכניס לכלא, לשלוש שנים וחצי, חבורת נערים שירתה ב-27 הולכי רגל ופצעה אחדים מהם באורח קשה. רק בנס זה נגרם ללא מקרה מוות. הרובה המדובר חדר גולגולת של אדם בוגר מצד אל צד!
3. היה מקרה בפורים שבחור שהתחפש לערבי שלף אקדח הזנקה מול קצין צבא. הוא חשה שזה אדם מחופש כמותו, אבל "גילה" שמדובר בקצין מיחידה מובחרת ששלף אקדח "אמיתי" וירה בו. למזלו זה נגמר בפציעה.
4. לגבי תחמישים עם גז מדמיע. כל אקדח הזנקה שהקליבר שלו הוא 6Knull או 8Knull יכול לירות תחמישים המכילים גרגרים של גז מדמיע. הירי של התחמיש מצית את האבש"ר בפנים וזה הופך את הגרגרים לגז. זה נפוץ יותר מאשר אתם מודעים.
שבת שלום
2. רובה אויר קטלני ועוד איך. אני אישית דאגתי להכניס לכלא, לשלוש שנים וחצי, חבורת נערים שירתה ב-27 הולכי רגל ופצעה אחדים מהם באורח קשה. רק בנס זה נגרם ללא מקרה מוות. הרובה המדובר חדר גולגולת של אדם בוגר מצד אל צד!
3. היה מקרה בפורים שבחור שהתחפש לערבי שלף אקדח הזנקה מול קצין צבא. הוא חשה שזה אדם מחופש כמותו, אבל "גילה" שמדובר בקצין מיחידה מובחרת ששלף אקדח "אמיתי" וירה בו. למזלו זה נגמר בפציעה.
4. לגבי תחמישים עם גז מדמיע. כל אקדח הזנקה שהקליבר שלו הוא 6Knull או 8Knull יכול לירות תחמישים המכילים גרגרים של גז מדמיע. הירי של התחמיש מצית את האבש"ר בפנים וזה הופך את הגרגרים לגז. זה נפוץ יותר מאשר אתם מודעים.
שבת שלום
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
www.legalwep.co.il
www.legalwep.co.il
afss כתב:1. "גז פילפל" אינו גז מדמיע (CS או CN) ולכן אינו מוגדר ככלי יריה ואינו דורש רשיון.
אני שמח בהחלט שאנחנו מסכימים "שגז פילפל " לא עונה להגדרה של "מכל גז מדמיע " .
אני בטוח שתסכים איתי שהחומר שבפנים בהחלט עונה לתיאור "נועד להזיק לאדם " (לפחות באופן זמני)
ומה אומר החוק בנושא זה ?
"כלי יריה" — פירושו כלי בעל קנה העשוי לירות כדור, קלע, פגז, פצצה או כיוצא באלה, שבכוחם להמית אדם, וכולל חלק, אביזר ותחמושת של כלי כזה, וכן כלי נשק שסוגל לפלוט חומר הנועד להזיק לאדם, לרבות חלק, אביזר ותחמושת לכלי נשק כאמור ולרבות מכל המכיל או שסוגל להכיל חומר כאמור, ולמעט מכל גז מדמיע;
הקיצור כל אדם סביר שעבר בחינת גמר בלשון יבין כי המיכלים הללו עונים יופי לתבחין "כלי יריה" ,אבל לא משטרת ישראל
שיודעת לפרש את החוק בצורה כה בהירה במקרא של אקדחי ההזנקה פתאום לוקה בדיסלקציה סלקטיבית במקרא הזה .
ובוחרת להגדיר את הכלי כלא כלי יריה .
למה ?,כי יש לה אינטרס ישיר המיכלים הללו לא יסווגו כלי יריה .
איך אמר פולי כברוך "יעני אתם אומרים ככה ועושים ככה ,יענו ישראבלוף"
afss כתב:2. רובה אויר קטלני ועוד איך. אני אישית דאגתי להכניס לכלא, לשלוש שנים וחצי, חבורת נערים שירתה ב-27 הולכי רגל ופצעה אחדים מהם באורח קשה. רק בנס זה נגרם ללא מקרה מוות. הרובה המדובר חדר גולגולת של אדם בוגר מצד אל צד!
שים לב שאילן לא דיבר על "רובה אוויר " באופן כללי אלה על כלים בעלי סווג F
שבאופן די מוזר בעבר המשטרה היתה זאת שהעלתה הצעה שכלים אלו לא יחויבו ברשיון כלל כי אינם מסוגלים להמית אדם
כמובן שברגע שהם הבינו שזה אומר שאזרחים יוכלו להתחבר לכלים הללו חופשי חופשי הם חזרו בהם מידית .
afss כתב:3. היה מקרה בפורים שבחור שהתחפש לערבי שלף אקדח הזנקה מול קצין צבא. הוא חשה שזה אדם מחופש כמותו, אבל "גילה" שמדובר בקצין מיחידה מובחרת ששלף אקדח "אמיתי" וירה בו. למזלו זה נגמר בפציעה.
אני בטוח שאתה מכיר את המיקרא שבו צלף של צה"ל ירה בחשמלאי שהחזיק ביד מקדחה והרג אותו אז בוא נאסור על מקדחות .
afss כתב:4. לגבי תחמישים עם גז מדמיע. כל אקדח הזנקה שהקליבר שלו הוא 6Knull או 8Knull יכול לירות תחמישים המכילים גרגרים של גז מדמיע. הירי של התחמיש מצית את האבש"ר בפנים וזה הופך את הגרגרים לגז. זה נפוץ יותר מאשר אתם מודעים.
שבת שלום
באופן מוזר אני לא מצליח למצוא שום חומר על הנ"ל ברחבי הרשת אשמח להכוונה למקורות כאלו
afss כתב:1. "גז פילפל" אינו גז מדמיע (CS או CN) ולכן אינו מוגדר ככלי יריה ואינו דורש רשיון.
שבת שלום
רק שכחת לפרט שזה היה בדיאנה 54 שאינו עונה לקריטריון של רובה אויר בעל אנרגיה נמוכה לספורט.
רובי דיאנה 52 ו 54 כבר נכללים בקטגוריה הנדרשת ברישיון.
האינטרס של מדינתנו היא שימוש נכון וראוי בנשק.
לכן יש מקום לאימונים ב"צעצועים מסוכנים". אקדחי ורובי אויר, ביביגאן ורובי צבע.
לך ולדון שאלה ?!
איך ב1920 קרה הנס שיהודים (אלו שעד אז ברחו עם "תד"ל כוננות" מנל"ן אחד למישנהו) לקחו נשק והחליטו להגן על עצמם.
איך בשנות ה 30 ה40 ה50 ה60 ואפילו ה 70 - הנשק היה "נשק - מגן" ונתנו לו יחס כבוד והערכה ראויים ?
איך בשנת 74 הוקם המשמר האזרחי עם חזון של שיתוף האזרחים בשמירה על הביטחון! (תקראו את החזון)
והיום לאחר 40 שנה נשק הוא דבר "מתועב" שמשמש רק פושעים או חיילים "רעים" (תשאלו את התשקורת)
ואין יותר אזרחים הגונים, פשוט אין - לא מאמינים לאף אחד והאזרח הפשוט הוא הקוץ בתחת של כל המערכת!
איך זה קרה ?
התשובה שלי היא
כי "הפוסל במומו הוא פוסל" שנו חז"ל !
הפוליטיקקים מושחתים לא מאמינים- הכסת"ח גורם לבכירי המשטרה לשמור על כסאם על חשבון בטחון האזרח.
ומערכת המשפט מנותקת וחלקה גם מושחתת. (סקר אחרון למעלה מ 50 % מהציבור לא מאמין למערכת המשפט).
לצערי זה לא רק בנשק.
אנו צועדים באון לקראת חיסול הדמוקרטיה.
אם לכם יש תשובה אחרת אני אשמח.
.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
אילן ב כתב:
איך ב1920 קרה הנס שיהודים (אלו שעד אז ברחו עם "תד"ל כוננות" מנל"ן אחד למישנהו) לקחו נשק והחליטו להגן על עצמם.
איך בשנות ה 30 ה40 ה50 ה60 ואפילו ה 70 - הנשק היה "נשק - מגן" ונתנו לו יחס כבוד והערכה ראויים ?
איך בשנת 74 הוקם המשמר האזרחי עם חזון של שיתוף האזרחים בשמירה על הביטחון! (תקראו את החזון)
והיום לאחר 40 שנה נשק הוא דבר "מתועב" שמשמש רק פושעים או חיילים "רעים" (תשאלו את התשקורת)
ואין יותר אזרחים הגונים, פשוט אין - לא מאמינים לאף אחד והאזרח הפשוט הוא הקוץ בתחת של כל המערכת!
איך זה קרה ?
אילן,
היה פעם סרט קולנוע עם סילבסטר סטאלון וסנדרה בולוק שבו הפשירו אותו מהקפאה עמוקה אחרי 40 שנה לתוך מציאות חדשה שבה "אין אלימות", אין יותר סקס ומגע בין אנשים ואין יותר מסעדות חוץ מפיצה האט -- והכי גרוע, אנשים מאמינים שזה הדבר הטוב ביותר עלי אדמות. מעבר לכך שזה סרט משעשע, לסרט הזה מסר פוליטי מאד חזק.
במציאות של היום קל מאד לשלטון לשכתב את המציאות ולעצב את דעת הקהל מחדש תוך זמן קצר ביותר. איך? בדיוק באותה הדרך שמתוארת בסרט הזה ובאותה הדרך שלדוגמא מחקו את מלחמת השחרור מכל תוכניות הלימודים ומהזיכרון הלאומי. ובדיוק באותה הדרך שהפכו את השואה ל"שואה לייט" פרט לאותם יחידי סגולה מהעשירון העליון שיכולים להרשות לעצמם לשלוח את הילדים שלהם לפולין.
אני לא יודע מי בדיוק מרוויח מלהפוך אותנו לחברה חלשה, מפולגת, מפוחדת, אדישה, עם פערים גדולים, וש-70% ממנה היו מתים לעוף מכאן למקום אחר אם רק הייתה נתנת להם האפשרות הזו - אבל בטוח שיש מי שמרוויחים מזה בגדול אחרת לא היו משקיעים בכך כל כך הרבה משאבים.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק

שלום, קצת סדר:
אקדח הזנקה - סטארטר יורה תחמישים ממתכת רכה המכילים רק חומר פיקה, רובם בתקן rim-fire בדומה ל"טוסיק" של תחמיש 0.22 מקובל. אין שם אבש"ר (הריח האפייני לאבשר לא מופיע שם). ניתן לשגר עם מתאם המגדיל את הקוטר מ 8מ"מ תבריג מטרי DN ל 15מ"מ, זיקוקים.
לא ניתן לירות תחמושת 0.22 גם בגלל חסימה אבל גם בגלל שרובם עשויים אלומיניום נחות שלא יחזיק גל לחץ של תחמיש אמיתי. הגרמנים מסוג Rohm או הצ'כים Alfa עשויים פלדה איכותית ומחירם מתקרב למחיר נשק אמיתי.
רובה אויר
בטעות מייחסים ל AirSoft כינוי של רובה אויר וזו טעטת בסיסית. הנ"ל רובם מכילים קפיץ פשוט שזורק כדורית פלסטיק. המשוכללים מכילים קפסולה של סיפולוקס...
אמיתיים המצדיקים הוצאת רשיון מפוקח:
רובה אולימפי יורה קליעי בדיל של 4.5mm באנרגיה 6Joul שזה עשוי לפצוע קל ממרחק קרוב.
רובי אויר אחרים שיוצרו במקור לציד באירופה, כגון Diana או Weirauch להם יש אנרגית קליע של קרוב או יותר מ 30 ג'אול והם קטלניים מאוד. הדיאנה 54 שהוזכר בעל מהירות קליע 320 מ.ש. ואנרגיה של 25 ג'אול. יעיל לעשרות מטרים ובזוית גבוהה יורה למאות מטרים! כמובן שקטלניותו יורדת בהתאם... מקרוב עשוי לקטול.
מי שיורה בעוברי אורח עם כזו מכונה צריך להיות מסולק מהחברה כפושע לכל דבר.
אקדח הזנקה - סטארטר יורה תחמישים ממתכת רכה המכילים רק חומר פיקה, רובם בתקן rim-fire בדומה ל"טוסיק" של תחמיש 0.22 מקובל. אין שם אבש"ר (הריח האפייני לאבשר לא מופיע שם). ניתן לשגר עם מתאם המגדיל את הקוטר מ 8מ"מ תבריג מטרי DN ל 15מ"מ, זיקוקים.
לא ניתן לירות תחמושת 0.22 גם בגלל חסימה אבל גם בגלל שרובם עשויים אלומיניום נחות שלא יחזיק גל לחץ של תחמיש אמיתי. הגרמנים מסוג Rohm או הצ'כים Alfa עשויים פלדה איכותית ומחירם מתקרב למחיר נשק אמיתי.
רובה אויר
בטעות מייחסים ל AirSoft כינוי של רובה אויר וזו טעטת בסיסית. הנ"ל רובם מכילים קפיץ פשוט שזורק כדורית פלסטיק. המשוכללים מכילים קפסולה של סיפולוקס...
רובה אולימפי יורה קליעי בדיל של 4.5mm באנרגיה 6Joul שזה עשוי לפצוע קל ממרחק קרוב.
רובי אויר אחרים שיוצרו במקור לציד באירופה, כגון Diana או Weirauch להם יש אנרגית קליע של קרוב או יותר מ 30 ג'אול והם קטלניים מאוד. הדיאנה 54 שהוזכר בעל מהירות קליע 320 מ.ש. ואנרגיה של 25 ג'אול. יעיל לעשרות מטרים ובזוית גבוהה יורה למאות מטרים! כמובן שקטלניותו יורדת בהתאם... מקרוב עשוי לקטול.
- סליקאי ארד

yarivsh כתב:רובה אויר
אין פה שום טעות !
ע"פ משטרת ישראל +משרד הפנים כל כלי שיורה גוף כל שהוא ע"י לחץ של גז כל שהוא מקבל אוטומטית
את התואר "רובה אוויר" ,וכן כבר הופרך בלון ניסוי לקראת הגדרה של צעצועי האירסופט כ"כלי יריה "
גם בעולם הכלים הללו מוגדרים ככלי אוויר, שם פשוט אף אחד לא חשב שכלי אוויר הם כלי שמחייב רשיון כאילו היה
כלי יריה של ממש ,על זה רק בישראל חשבו .........
המחמירים ביותר בעולם (בריטניה למשל ) מסתפקים במילוי גלויה ושליחתה למשרד המקומי שאחראי על הענין ודרישה שהקונה יהיה "בגיר" בגיל האחריות הפללית ,אצל המקלים, שזה רוב אירופה, אתה יכול לקנות כלי מופעל לחץ אוויר
בחנות הספורט הקרובה למקום מגורך ללא צורך ברישוי כל שהוא .
ע"פ לשון החוק על מנת שכלי יחשב "כלי יריה " הוא חייב להיות בעל יכולת המתה מה שלכלים מסוג אירסופט
וגם לכלים בסווג F ( כלים שיורים קליע (עופרת אגב לא בדיל) בקוטר 4.5 מ"מ ובמהירות של עד 250 מטר לשניה ,כ16 ג'אול אנרגית לוע) אין ולא היתה מעולם,אבל כמו שהסברתי קודם כאשר המדיניות היא מגמתית מאד.......
לגבי כלים היותר גדולים שם הענין קצת יותר מסובך ונע בין כלים גבולים כמו שאלו שצינתה עם אנרגיה של 25 פלוס ג'אול (ופה יש ויכוח ישן נושן של מהיא אנירגיה קטלנית בעבר היה נהוג לדבר על 80 ג'אול מאז היו מחקרים שהוכיחו
שגם אנרגיה נמוכה מזה יכולה להיות קטלנית בנסיבות מסוימות מאד ........).
(אגב האנריגה של הכלים הללו היא עדין פחות ממחצית האנרגיה של כדור 0.22 שורט בטווח של 50 מטר ככה ש"קטלנים מאד " הוא הגזמה פראית )
ויש כלים מופעלי אוויר בקוטר של 9מ"מ וצפונה (בעבר העלתי פה אשכול בנושא ) ששם מדובר בכלים שממש אין ספק
ביכולת הקטילה שלהם אלה צריך לדבר כבר על כושר עצירה .
אבל על זה אף אחד לא מדבר בכלל .......
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד