שאלה בנוגע למכירת נשק
חוקי הפורום
1. אין לפרסם הודעות מסחריות, הודעות אלה תמחקנה ללא התראה.2. פרסמו פרטים שיחסכו שאלות קבועות שיופיעו מייד, דגם מדוייק, מחיר (כן, מחיר, הרי ממילא השאלה כמה תצוץ, וזה לא סוד שמור), גמישות במחיר, תוספות קבועות ותוספות אפשריות.
3. בכותרת ההודעה ציינו את המילה "למכירה" או "מחפש" או משהו בסגנון.
4. כשסיימתם, במזל-טוב את העסקה, ערכו את ההודעה המקורית, והוסיפו לשורת הנושא שלה את המילה "נמכר", אנו נעבור מדי פעם ונמחק את ההודעות הללו.
5. תמונות ברוחב שמעל 400 פיקסל יימחקו, מכיוון שהן גורמות לשבירת מסגרת האתר.
6. אין "להקפיץ" הודעות לשם קידומן לראש הרשימה בתכיפות חריגה (כפי שתראה למנהל הפורום), הודעות ש"יוקפצו" - ינעלו.
לסיכום:
לא מסחרי, כותרת מתאימה, פרטים מלאים ומחיר, תמונה ברוחב מתאים
8 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
שאלה בנוגע למכירת נשק
אני מעוניין למכור את האקדח האישי שלי.
רציתי לשאול האם יש עלויות או אגרות המתלוות לתהליך המכירה עצמו - כגון אגרה על העברת בעלות (בדומה לרכב) או משהו בסגנון.
תודה מראש
רציתי לשאול האם יש עלויות או אגרות המתלוות לתהליך המכירה עצמו - כגון אגרה על העברת בעלות (בדומה לרכב) או משהו בסגנון.
תודה מראש
Re: שאלה בנוגע למכירת נשק
יש אגרה (50 ש"ח) החלה על הקונה. המוכר לא חייב בשום אגרה (בהנחה שרשיון האקדח בתוקף)
זאב גלד
זאב גלד
- תרמתי למען הסליק

כל הנאמר - בערבון מוגבל ולמיטב ידיעתי:
אם אתה מעביר את הבעלות במשרד הפנים, אין עלות למוכר, אלא רק לקונה עבור הרישיון החדש. אם אתה במקביל קונה אקדח חדש, כמובן תשלם גם אתה עבור הרישיון החדש.
שמעתי על מקרים בהם משרד הפנים דרש אימות כלי יריה כתנאי לביצוע העברת הבעלות. הליך זה יעלה לך כמה עשרות שקלים.
אם כל הליך ההעברה מבוצע אצל סוחר נשק (שזה מה שאני מעדיף לעשות כשאני מוכר/קונה מאדם שאינני מכיר), ייקחו לך על הטיפול בניירת 50-150 ש"ח. אולי יש גם כאלה שלא יקחו כלום.
אם אתה מעביר את הבעלות במשרד הפנים, אין עלות למוכר, אלא רק לקונה עבור הרישיון החדש. אם אתה במקביל קונה אקדח חדש, כמובן תשלם גם אתה עבור הרישיון החדש.
שמעתי על מקרים בהם משרד הפנים דרש אימות כלי יריה כתנאי לביצוע העברת הבעלות. הליך זה יעלה לך כמה עשרות שקלים.
אם כל הליך ההעברה מבוצע אצל סוחר נשק (שזה מה שאני מעדיף לעשות כשאני מוכר/קונה מאדם שאינני מכיר), ייקחו לך על הטיפול בניירת 50-150 ש"ח. אולי יש גם כאלה שלא יקחו כלום.
מה הכוונה לאימות כלי ירייה?
אני מוכר את הנשק, ואין בכוונתי לרכוש אחד חדש.
מה בעצם כולל הליך העברת הבעלות?
אני והקונה ניגשים לסוחר נשק, הוא ירשום את ההעברה במחשב, יגבה מאיתנו דמי טיפול (50-150 כפי שהזכיר c425x) ו... זהו?
אני מוכר את הנשק, ואין בכוונתי לרכוש אחד חדש.
מה בעצם כולל הליך העברת הבעלות?
אני והקונה ניגשים לסוחר נשק, הוא ירשום את ההעברה במחשב, יגבה מאיתנו דמי טיפול (50-150 כפי שהזכיר c425x) ו... זהו?
אימות כלי ירייה הוא הליך של זיהוי הכלי על חלקיו השונים לעומת הניירת. זה מתבצע ע"י מדריך ירי (יתקנו אותי המומחים).
לגבי העברת הבעלות, כמו שאמרתי יש לך 2 דרכים:
1. לגשת עם הקונה לסניף משרד הפנים לפי מקום מגוריו של הקונה, למלא הסכם מכירה פשוט ביותר, להצהיר בפני הפקיד שאין בכוונתך להמשיך להחזיק בכלי ירייה. הוא יקח לך את הרישיון, ייתן רישיון לקונה (אם יש לו אישור מתאים כמובן או רישיון פנוי). לאחר מכן אתם צריכים להעביר לאלתר את הנשק מאחד לשני. זה לא יוכל להתבצע בפני פקיד הרישוי, כי את הנשק יקחו לכם עוד בכניסה. כאן מתחילה הבעיה מבחינתי. אני רוצה שתהיה לי הוכחה חד-משמעית שמסרתי לקונה את הנשק ביום ובשעה מסוימים. אפשר לחתום על פרוטוקול מסירה וכו'. אני לא שקט עם זה כשמדובר באדם שאותו אני רואה לראשונה.
2. שניכם ניגשים לסוחר נשק. אתה מוכר את הנשק לסוחר נשק והוא קונה אותו ממנו. בסוחר לוקח לך את הרישיון ונותן לך אישור שמכרת ולמיטב ידיעתי אתה אפילו לא צריך לגשת למשרד הפנים. הקונה מקבל שטר מכר והולך למשרד הפנים להוציא רישיון. מכאן הוא כבר מתנהל מול סוחר הנשק (הרי הוא קנה ממנו ולא ממך). על הטרחה הזו הסוחר ייקח לך כמה גרושים. עבורי זה שווה.
לגבי העברת הבעלות, כמו שאמרתי יש לך 2 דרכים:
1. לגשת עם הקונה לסניף משרד הפנים לפי מקום מגוריו של הקונה, למלא הסכם מכירה פשוט ביותר, להצהיר בפני הפקיד שאין בכוונתך להמשיך להחזיק בכלי ירייה. הוא יקח לך את הרישיון, ייתן רישיון לקונה (אם יש לו אישור מתאים כמובן או רישיון פנוי). לאחר מכן אתם צריכים להעביר לאלתר את הנשק מאחד לשני. זה לא יוכל להתבצע בפני פקיד הרישוי, כי את הנשק יקחו לכם עוד בכניסה. כאן מתחילה הבעיה מבחינתי. אני רוצה שתהיה לי הוכחה חד-משמעית שמסרתי לקונה את הנשק ביום ובשעה מסוימים. אפשר לחתום על פרוטוקול מסירה וכו'. אני לא שקט עם זה כשמדובר באדם שאותו אני רואה לראשונה.
2. שניכם ניגשים לסוחר נשק. אתה מוכר את הנשק לסוחר נשק והוא קונה אותו ממנו. בסוחר לוקח לך את הרישיון ונותן לך אישור שמכרת ולמיטב ידיעתי אתה אפילו לא צריך לגשת למשרד הפנים. הקונה מקבל שטר מכר והולך למשרד הפנים להוציא רישיון. מכאן הוא כבר מתנהל מול סוחר הנשק (הרי הוא קנה ממנו ולא ממך). על הטרחה הזו הסוחר ייקח לך כמה גרושים. עבורי זה שווה.
תודה רבה!
עזרתם לי מאוד!
עזרתם לי מאוד!
c425x כתב:1. לגשת עם הקונה לסניף משרד הפנים לפי מקום מגוריו של הקונה, למלא הסכם מכירה פשוט .
למיטב ידעתי ונסיוני האישי מלפני בחצי שנה
אין צורך לגשת למקום מגוריו של הקונה אפשר גם במקום מגוריו של המוכר (לפחות בת"א).
I carry a 1911 5" condition 1.
Cocked, locked and ready to rock
if you have to shoot,shoot don't talk
Cocked, locked and ready to rock
if you have to shoot,shoot don't talk
ביום ראשון השבוע בבוקר במשרד הפנים בת"א הונחה אדם שרוצה למכור את אקדחו ללכת ללשכה של הקונה.
יובל .
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
8 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד