האקדח התופי ומקומו בעידן המודרני
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
האקדח התופי ומקומו בעידן המודרני
שמחתי מאוד לצרף היום כתבה פרי מקלדתו של אבי מור לאגף הכתבות שלנו, כתגובה לאשכול שהתנהל כאן בנושא השימוש באקדח תופי כיום, כולי תקווה כי זאת לא תהיה הכתבה האחרונה.
למעבר לכתבה
מצפה בקוצר רוח לדיון שיתפתח בעקבותיה.
למעבר לכתבה
מצפה בקוצר רוח לדיון שיתפתח בעקבותיה.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
יופי
בדרך מחקו עוד קיבוץ מהמפה.
(באפיקים יש וובלי 455)
בדרך מחקו עוד קיבוץ מהמפה.
(באפיקים יש וובלי 455)
נערך לאחרונה על ידי אילן ב בתאריך 30 דצמבר 2008, 02:06, נערך פעם אחת בסך הכל.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
לא יודע איך לקרוא לאוסף ה "אמיתות" שאבי מעלה במאמר.
אבל לזכותו יאמר שכל המסקנות שהגיע אליהן הן אישיות ועל סמך נסיונות לא מבוקרים.
אז אל תמהרו להיפטר מהתופי רק בגלל שהוא תופי.
וסתם אנקדותא, אני רוצה לראות את הגברת המוזכרת דורכת 380 של ברטה
אבל לזכותו יאמר שכל המסקנות שהגיע אליהן הן אישיות ועל סמך נסיונות לא מבוקרים.
אז אל תמהרו להיפטר מהתופי רק בגלל שהוא תופי.
וסתם אנקדותא, אני רוצה לראות את הגברת המוזכרת דורכת 380 של ברטה
מדריך / נשק
- מדריך ירי
עם כל הכבוד לאבי (ויש הרבה כבוד)
אני לא חושב שיש לתופי תחליף למי שבאמת צריך כלי שהוא יכול לתפעל אותו ביד אחת בלבד. ואני אתן כמה דוגמאות.
1. בתקופה שהייתי מרבה ללכת למטווח ר"ג הייתי פוגש שם מדי פעם בחור קטוע יד. אותו אחד עבר כמעט את כל הכלים החצי אוטומטיים כולל גלוק, עשה את כל התרגילים האפשריים כדי לדרוך את הכלים האלה ולהחליף מחסניות ביד אחת - ובסופו של דבר נשאר עם רוגר 357.
2. זקנים חולי ארטריטיס שקצת קשה להם עם כל הכפתורים הקטנים האלה כמו תפס מחסנית וניצרות שיש באקדחים ח"א, קשה להם לטעון מחסניות ועוד קשה להם יותר לדרוך. לעומת זאת לטעון כדור כדור בתוף ולסחוט את ההדק (אפילו עם שתי ידיים) הם עדיין יכולים. סביר להניח גם שאותם זקנים לא יעמדו בדרישות לחידוש רשיון, ולא יפגעו במטרה במרחק של 10 מ' ולא במרחק של 5 מ' גם עם תופי וגם עם ח"א - אבל ביני ובינכם הם גם לא צריכים, כי הם לא הולכים להסתער מחר על קבוצה של מחבלים. האיום שאיתו הם צריכים להתמודד הוא מטווח אפס!! - אותם חיות שפורצים להם הביתה, משקים אותם במבחר חומרי הניקוי של סנו ומכבים עליהם סיגריות כדי לקחת להם את דמי הביטוח לאומי.
ולמטרה זו אקדח תופי טוב יותר מאשר ידיים ריקות.
והערת אגב למדריכים שבינכם, כאשר אתם בוחרים שלא לחדש רשיון של אדם כזה, או מעודדים אותו להפטר מהרשיון שלו "כי הגיע הזמן כי הוא כבר זקן", תמיד שיהיה על מצפונכם בפני אלו סכנות אתם משאירים אותו חשוף ושאולי אפילו הוא זקוק לנשק הזה יותר מכם.
א.
אני לא חושב שיש לתופי תחליף למי שבאמת צריך כלי שהוא יכול לתפעל אותו ביד אחת בלבד. ואני אתן כמה דוגמאות.
1. בתקופה שהייתי מרבה ללכת למטווח ר"ג הייתי פוגש שם מדי פעם בחור קטוע יד. אותו אחד עבר כמעט את כל הכלים החצי אוטומטיים כולל גלוק, עשה את כל התרגילים האפשריים כדי לדרוך את הכלים האלה ולהחליף מחסניות ביד אחת - ובסופו של דבר נשאר עם רוגר 357.
2. זקנים חולי ארטריטיס שקצת קשה להם עם כל הכפתורים הקטנים האלה כמו תפס מחסנית וניצרות שיש באקדחים ח"א, קשה להם לטעון מחסניות ועוד קשה להם יותר לדרוך. לעומת זאת לטעון כדור כדור בתוף ולסחוט את ההדק (אפילו עם שתי ידיים) הם עדיין יכולים. סביר להניח גם שאותם זקנים לא יעמדו בדרישות לחידוש רשיון, ולא יפגעו במטרה במרחק של 10 מ' ולא במרחק של 5 מ' גם עם תופי וגם עם ח"א - אבל ביני ובינכם הם גם לא צריכים, כי הם לא הולכים להסתער מחר על קבוצה של מחבלים. האיום שאיתו הם צריכים להתמודד הוא מטווח אפס!! - אותם חיות שפורצים להם הביתה, משקים אותם במבחר חומרי הניקוי של סנו ומכבים עליהם סיגריות כדי לקחת להם את דמי הביטוח לאומי.
והערת אגב למדריכים שבינכם, כאשר אתם בוחרים שלא לחדש רשיון של אדם כזה, או מעודדים אותו להפטר מהרשיון שלו "כי הגיע הזמן כי הוא כבר זקן", תמיד שיהיה על מצפונכם בפני אלו סכנות אתם משאירים אותו חשוף ושאולי אפילו הוא זקוק לנשק הזה יותר מכם.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

zvika
איך לקרוא לאוסף ה"אמיתות" שאבי מעלה
פשוט, עובדות. (כל מה שהוא כתב נוסה ונבדק במציאות הזו ולא איזה שמועה שעוברת מפה לאוזן)
למה אתה קובע נסיונות לא מבוקרים תאמין לי שאני ראיתי את אבי מבצע ניסויים במו עייני
ולא מבוקרים זה הדבר האחרון שאפשר לומר (הוא יכול ללמד את כולם דבר או שתים על
מקצועיות)
אתה יכול לומר הכל אבל לזלזל באדם שמזה שנים רבות הוא מעמודי התווך של עולם הנשק
בארצנו. (יש צורה לכתוב ולהביא חוסר הסכמה אבל צורה של ביטול טוטאלי לא נראת לי במקום)
אני לא מכיר אותך ואת ניסיונך, יכול להיות שאתה מומחה ויכול להיות שלא אבל,
כמה מאמרים וכתבות אתה פרסמת?
כמה כלי נשק אתה בחנת?
כמה הרצאות אתה העברת?
ואיפה אפשר לקרוא את פרי כתיבתך שאוכל להתחיל להשוות
איך לקרוא לאוסף ה"אמיתות" שאבי מעלה
פשוט, עובדות. (כל מה שהוא כתב נוסה ונבדק במציאות הזו ולא איזה שמועה שעוברת מפה לאוזן)
למה אתה קובע נסיונות לא מבוקרים תאמין לי שאני ראיתי את אבי מבצע ניסויים במו עייני
ולא מבוקרים זה הדבר האחרון שאפשר לומר (הוא יכול ללמד את כולם דבר או שתים על
מקצועיות)
אתה יכול לומר הכל אבל לזלזל באדם שמזה שנים רבות הוא מעמודי התווך של עולם הנשק
בארצנו. (יש צורה לכתוב ולהביא חוסר הסכמה אבל צורה של ביטול טוטאלי לא נראת לי במקום)
אני לא מכיר אותך ואת ניסיונך, יכול להיות שאתה מומחה ויכול להיות שלא אבל,
כמה מאמרים וכתבות אתה פרסמת?
כמה כלי נשק אתה בחנת?
כמה הרצאות אתה העברת?
ואיפה אפשר לקרוא את פרי כתיבתך שאוכל להתחיל להשוות
"Si Vis Pacem Para bellum"
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
איתמר
נכון אתה צודק יש תמיד יוצאים מן הכלל ואותו הבחור הוא אחד מהם
לצערו הוא חייב להשתמש באקדח תופי אבל, אני לא רואה שום סתירה עם מה שאבי אמר
אותו הבחור עדיין יצתרך להתאמן בטירוף כדי להגיע למה מספקת כדי לתפעל את האקדח בDA
שזו הדרך היחידה שבה הוא יפעיל את הרוגר אם וכאשר הוא יצתרך להגן על עצמו ו\או על זולתו.
יצא לי לראות אנשים זקנים שבאים וטווח גם בתופי וגם באקדחי מחסנית ולדעתי
אם אדם אינו יכול לתפעל את כלי נשקו בצורה בטיחותית ולירות בצורה מדוייקת אז אין פה שום שאלה של בן כמה הוא ולאיזה מטרה הוא צריך את האקדח.
כי לא אני ולא אתה יכולים לחזות את הסיטואציה שבה אותו זקן יפעיל את התופי שלו,
ואם ידיו רועדות מדלקת פרקים אז יכול להיות שבמקרה הטוב הכדורים שלו יהיו נעוצים בקירות ולא
בתוקפים ובמצב הרע איזה שכנה תחטוף איזה כדור בצוואר.(גם בטווח אפס כדורים הולכים לאיבוד)
יש גם אמצעים אחרים להגנה עצמית ויכול להיות שהם מתאימים יותרמאקדח
לפעמים צריך להגידי STOP
סבי כבר בן 75 ולא רואה ממש טוב אז הייתי צריך להכריח אותו להפסיק לנהוג כי הוא כיום מהווה
סיכון ממשי לעצמו ויותר מזה לאחרים אל כבישי ישראל והעובדה שאני מבטל את עצמאותו התנועתית אינה שיקול במצב הזה אני לא רוצה שהוא יהיה אחרי לפציעתם או מותם של אנשים
חפים מפשע ודרך אגב את אותו הדבר עשיתי לו לגבי רישיון הנשק שלו בצער רב מאוד עם יורשה לי להוסיף.
נכון אתה צודק יש תמיד יוצאים מן הכלל ואותו הבחור הוא אחד מהם
לצערו הוא חייב להשתמש באקדח תופי אבל, אני לא רואה שום סתירה עם מה שאבי אמר
אותו הבחור עדיין יצתרך להתאמן בטירוף כדי להגיע למה מספקת כדי לתפעל את האקדח בDA
שזו הדרך היחידה שבה הוא יפעיל את הרוגר אם וכאשר הוא יצתרך להגן על עצמו ו\או על זולתו.
יצא לי לראות אנשים זקנים שבאים וטווח גם בתופי וגם באקדחי מחסנית ולדעתי
אם אדם אינו יכול לתפעל את כלי נשקו בצורה בטיחותית ולירות בצורה מדוייקת אז אין פה שום שאלה של בן כמה הוא ולאיזה מטרה הוא צריך את האקדח.
כי לא אני ולא אתה יכולים לחזות את הסיטואציה שבה אותו זקן יפעיל את התופי שלו,
ואם ידיו רועדות מדלקת פרקים אז יכול להיות שבמקרה הטוב הכדורים שלו יהיו נעוצים בקירות ולא
בתוקפים ובמצב הרע איזה שכנה תחטוף איזה כדור בצוואר.(גם בטווח אפס כדורים הולכים לאיבוד)
יש גם אמצעים אחרים להגנה עצמית ויכול להיות שהם מתאימים יותרמאקדח
לפעמים צריך להגידי STOP
סבי כבר בן 75 ולא רואה ממש טוב אז הייתי צריך להכריח אותו להפסיק לנהוג כי הוא כיום מהווה
סיכון ממשי לעצמו ויותר מזה לאחרים אל כבישי ישראל והעובדה שאני מבטל את עצמאותו התנועתית אינה שיקול במצב הזה אני לא רוצה שהוא יהיה אחרי לפציעתם או מותם של אנשים
חפים מפשע ודרך אגב את אותו הדבר עשיתי לו לגבי רישיון הנשק שלו בצער רב מאוד עם יורשה לי להוסיף.
"Si Vis Pacem Para bellum"
לפני מליון שנה בערך היו לי שני תופיים בקליבר "0.38 ספיישל וקנה "2 .
הראשון היה Colt Cobra (סגסוגת קלה , 6 כדורים) ,
והשני S&W Model 60 (פלדה/מוכסף , 5 כדורים) .
באותה תקופה לא היתה לי בעייה להשיג תחמושת , כך שיריתי ה מ ו ן והגעתי
למיומנות לא-רעה (פגיעות בפחית נס-קפה בטווחים של 30-20 מ' ב-"סינגל אקשן"...) .
את פרק התופיים סיימתי כשיצאתי מהכלא לאחר פליטת כדור (במשרד בשארם ,
הסברתי למש"ק שלי את ההבדל בין "סינגל אקשן" ל-"דאבל אקשן" , אבל שכחתי
לפרוק קודם את האקדח...
) , ומאז לא היה לי תופי .
כל ההקדמה הארוכה הזאת נועדה רק להראות שאני מבין מה זה אקדח תופי ,
מכיר את המגרעות ויודע (אישית לגבי , לפחות...) מה אפשר לעשות איתו .
אחרי כל זה , אני די מסכים עם מרבית דבריו המלומדים של אבי מור - למעט נושא אחד .
אבי הקדיש פיסקה לנושא הנהיגה ("...מישהו כתב שלדעתו מתאים מאד לשאת אקדח תופי בנרתיק קרסול בתנאים של נהיגה..."),
ואם נקזז את הציניות והלצון הרי בשורה התחתונה
לדעתו אקדח תופי לא מתאים כלל לנהגים - וכאן אני מרשה לעצמי לחלוק עליו .
יתר על כן : התייחסותי הצרה והממוקדת נוגעת רק לנהגי רכב ציבורי (אוטובוס/מונית)
ולא לנהגים "פרטיים" , אשר אם וכאשר עלולים/עשויים להדרש לאקדח יהיה זה רק
כתגובה לאיום מיידי , ב- "טווח אפס" , וביכולתם -מטבע הדברים- להגיב ביד אחת בלבד .
לעניות דעתי , אקדח תופי בנרתיק Cross Draw או בנרתיק קרסול
(על רגל שמאל בחלקה הפנימי) נותן מענה אפשרי ונכון למצב זה .
זאת אף זאת , לטעמי נשיאת תופי במתכונת זו עדיפה על נשיאת חצי-אוטומטי עם
כדור בקנה , בהנחה שאיננו רוצים שהנהג יצטרך להתעסק עם דריכת הנשק .
הראשון היה Colt Cobra (סגסוגת קלה , 6 כדורים) ,
והשני S&W Model 60 (פלדה/מוכסף , 5 כדורים) .
באותה תקופה לא היתה לי בעייה להשיג תחמושת , כך שיריתי ה מ ו ן והגעתי
למיומנות לא-רעה (פגיעות בפחית נס-קפה בטווחים של 30-20 מ' ב-"סינגל אקשן"...) .
את פרק התופיים סיימתי כשיצאתי מהכלא לאחר פליטת כדור (במשרד בשארם ,
הסברתי למש"ק שלי את ההבדל בין "סינגל אקשן" ל-"דאבל אקשן" , אבל שכחתי
לפרוק קודם את האקדח...
כל ההקדמה הארוכה הזאת נועדה רק להראות שאני מבין מה זה אקדח תופי ,
מכיר את המגרעות ויודע (אישית לגבי , לפחות...) מה אפשר לעשות איתו .
אחרי כל זה , אני די מסכים עם מרבית דבריו המלומדים של אבי מור - למעט נושא אחד .
אבי הקדיש פיסקה לנושא הנהיגה ("...מישהו כתב שלדעתו מתאים מאד לשאת אקדח תופי בנרתיק קרסול בתנאים של נהיגה..."),
כתגובה לאיום מיידי , ב- "טווח אפס" , וביכולתם -מטבע הדברים- להגיב ביד אחת בלבד .
כדור בקנה , בהנחה שאיננו רוצים שהנהג יצטרך להתעסק עם דריכת הנשק .
A friend in need - is a friend indeed
glockbuster אתה מחפש מלחמות? אתה באמת חושב שאבי מור זקוק למליצי יושר עלומים?
אולי תביא גם ציטוטים מויקפדיה.
אגב אם תטרח לענות לי לא תזכה להתיחסות שכן איני יודע מי אתה ובשם מי אתה דובר
ממש ראיה לבקרה על ניסויתאמין לי שאני ראיתי את אבי מבצע ניסויים במו עייני
ולא מבוקרים זה הדבר האחרון שאפשר לומר
ואתה מאשים אותי בחסרונות שלך?(יש צורה לכתוב ולהביא חוסר הסכמה אבל צורה של ביטול טוטאלי לא נראת לי במקום)
אני לא מכיר אותך ואת ניסיונך,
אגב אם תטרח לענות לי לא תזכה להתיחסות שכן איני יודע מי אתה ובשם מי אתה דובר
מדריך / נשק
- מדריך ירי
איתמר,
יש לנו בירי המעשי בחור קטוע יד, שיורה מדהים עם אקדח חצי אוטומטי, כולל החלפת מחסנית, והזמנים שלו לא נופלים בהרבה מיורים אחרים.
הקסם פה הוא אימון.
לבחור עם הארטריטיס יהיה קשה לפתוח את התוף או להוציא תרמיל סורר שלא נחלץ באופן אוטומטי. ויהיה לו קשה להוריד פטיש ללחיצת סינגל, ותהיה לו גם בעיה ללחוץ לחיצת דאבל אקשן.
ואני כמדריך מעדיף לעודד אדם כמו שתיארת להיפתר מהרשיון במידה ולא עומד באימון שמשרד הפנים דורש, מכיוון שהוא מסוכן לעצמו ולאחרים עם הנשק. נכון שעלולים לתקוף אותו, אבל תפקידי הוא לא לשמור עליו אלא לוודא שהוא מסוגל לתפעל את הנשק בצורה אמינה, ולפגוע במטרה בטווח של 6-8 מטרים (לפי משרד הפנים-לפחות 51% מהפגיעות). לא מסוגל, לא חותם על הרשיון. אני מעדיף להיות המדריך הרע, ולא לחטוא לתפקידי.
בשנת 95 כשעבדתי במטווח בול, הגיע אדם מבוגר עם בנו למטווח לחידוש רשיון. הבחור הצעיר (הבן היה בסביבות ה 55, האב בסביבות 85) מציג את הרשיונות, מציג את הנשק לבדיקת אימות, הכל תקין, מציג תעודת זהות (לפקידה במטווח), והם נכנסים אלי למטווח.
שואל הבחור האם אביו יוכל לשבת איתו במטווח בזמן האימון, ואני עונה לו שאין בעיה בתנאי שישים אוזניות ומשקפים.
אני מסביר את כל הבלה בלה בלה שיש לפני הירי, ואז לפני שעוברים לירי אני שואל חצי בצחוק חצי ברצינות האם הרשיון על שמו של האב או של הבן, והתשובה (המתבקשת, לצערי) "הרשיון של אבא, הוא עיוור כבר 5 שנים, אבל מאוד רוצה לשמור על רשיון האקדח, אז אני עוזר לו". (וכאן היה יכול לעזור רשיון נשק עם תמונה).
לפי איתמר, הייתי צריך להשאיר לו את הרשיון כי עלולים לתקוף זקן מסכן שכזה. לפי משרד הפנים וההגיון הבריא, אני חייב לשלול ממנו את רשיונו. עד כמה שאני מסמפט את האיש היקר, שתרם רבות לבטחון המדינה בתקופתו, אני לא יכול להרשות לעצמי לעבוד עם רגש, אלא עם ההגיון.
(איזה רוע לב...)
יש לנו בירי המעשי בחור קטוע יד, שיורה מדהים עם אקדח חצי אוטומטי, כולל החלפת מחסנית, והזמנים שלו לא נופלים בהרבה מיורים אחרים.
הקסם פה הוא אימון.
לבחור עם הארטריטיס יהיה קשה לפתוח את התוף או להוציא תרמיל סורר שלא נחלץ באופן אוטומטי. ויהיה לו קשה להוריד פטיש ללחיצת סינגל, ותהיה לו גם בעיה ללחוץ לחיצת דאבל אקשן.
ואני כמדריך מעדיף לעודד אדם כמו שתיארת להיפתר מהרשיון במידה ולא עומד באימון שמשרד הפנים דורש, מכיוון שהוא מסוכן לעצמו ולאחרים עם הנשק. נכון שעלולים לתקוף אותו, אבל תפקידי הוא לא לשמור עליו אלא לוודא שהוא מסוגל לתפעל את הנשק בצורה אמינה, ולפגוע במטרה בטווח של 6-8 מטרים (לפי משרד הפנים-לפחות 51% מהפגיעות). לא מסוגל, לא חותם על הרשיון. אני מעדיף להיות המדריך הרע, ולא לחטוא לתפקידי.
בשנת 95 כשעבדתי במטווח בול, הגיע אדם מבוגר עם בנו למטווח לחידוש רשיון. הבחור הצעיר (הבן היה בסביבות ה 55, האב בסביבות 85) מציג את הרשיונות, מציג את הנשק לבדיקת אימות, הכל תקין, מציג תעודת זהות (לפקידה במטווח), והם נכנסים אלי למטווח.
שואל הבחור האם אביו יוכל לשבת איתו במטווח בזמן האימון, ואני עונה לו שאין בעיה בתנאי שישים אוזניות ומשקפים.
אני מסביר את כל הבלה בלה בלה שיש לפני הירי, ואז לפני שעוברים לירי אני שואל חצי בצחוק חצי ברצינות האם הרשיון על שמו של האב או של הבן, והתשובה (המתבקשת, לצערי) "הרשיון של אבא, הוא עיוור כבר 5 שנים, אבל מאוד רוצה לשמור על רשיון האקדח, אז אני עוזר לו". (וכאן היה יכול לעזור רשיון נשק עם תמונה).
לפי איתמר, הייתי צריך להשאיר לו את הרשיון כי עלולים לתקוף זקן מסכן שכזה. לפי משרד הפנים וההגיון הבריא, אני חייב לשלול ממנו את רשיונו. עד כמה שאני מסמפט את האיש היקר, שתרם רבות לבטחון המדינה בתקופתו, אני לא יכול להרשות לעצמי לעבוד עם רגש, אלא עם ההגיון.
(איזה רוע לב...)
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
- תרמתי למען הסליק

תזהרו לא להפוך את כשלון המשטרה והחברה להגן על קשישים.
לסיבה לתת נשק בידי אדם שעלול לסכן את סביבתו.
יש דרך להגן על קשישים ולהרחיק עבריינים מהרחוב.
להטיל על השופטים 1/2 משרה בעבודת שמירה על קשישים או חוות חקלאיות.
(אם לא יהרגו אותם ממכות - בשבתם בבית המשפט הם בטח ינהגו אחרת)
חבר isia זכור !
אילן ב כתב:תזהרו לא להפוך את כשלון המשטרה והחברה להגן על קשישים.
אילן,
א. דבר ראשון לפני שאתה אומר "מסכן את סביבתו" - תגדיר קודם מה זו סביבה. קשישים מטבע הדברים נוטים להסתובב פחות, לא כל שכן לסחוב איתם חפצים מיותרים וכבדים (נשק). אז מבחינה זו - סביבה זה ביתו הפרטי של אותו אחד.
ב. דמגוגיה בסגנון "צריך לעשות שלום עולמי". אף אחד לא יטיל על שופטים חצי משרה בעבודות שמירה על קשישים או חוות חקלאיות ולצערי הרב מערכת אכיפת החוק במדינת ישראל לא הולכת לעבור שידרוג רציני בטווח הנראה לעין ולא משנה מי יהיה בשלטון. אז אחרי ששבנו מארץ החלומות חזרה לקרקע, אנחנו יכולים להבין שבמציאות הנוכחית כל איש לעצמו ואנחנו לא יכולים לסמוך על אף אחד שיציל אותנו, ולאור המציאות הזו לא הייתי ממהר כל כך לקחת נשק ממי שיכול להיות זקוק לו יותר מכל אחד מאיתנו.. כמובן תוך הפעלת שיקול דעת והגיון בריא.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

רועי 357 כתב:דרך אגד בימים עברו היו תופיים גם במשטרה וצהל
נכון ,אני גם יכול לספק לך סקופ קטן אפילו באמצע שנות ה80 עדין היו בשימוש המ.צ אקדחי
אינפילד 38S&W שעידן נשאו בנרתיק בד בנשיאה מוצלבת עם כבל אבטחה ועים 6 כדורים
נוספים שהיו מושכלים בלולאות על הנרתיק .
אפילו בסוף שנות ה90 עדין היו אצלי ביחידה שני אקדחי S&W מודל ויקטורי בקוטר הנ"ל שהיו אמורים לשמש שני "רצים" שמעבירים דברי דואר בתוך היחידה .
אבל כל זה לא סותר את דברו של אבי מור כל הנ"ל הם כלים שהוכנסו לשימוש "כי זה מה יש
ועם זה ננצח" ולא תוצאה של בחינה ובחירה מתוך אלטרנטיבות .
zvika כתב:וסתם אנקדותא, אני רוצה לראות את הגברת המוזכרת דורכת 380 של ברטה
אז שתקנה ברטה 7.65 /וולטר PP/PPK ...............ועוד 1000 אקדחים אחרים שנדרכים בקלות לכל אחד יש אקדח שמתאים לו יותר והמון שמתאימים פחות .
itamar כתב:עם כל הכבוד לאבי (ויש הרבה כבוד)
א.
איך לכל השדים והרחות כל דיון על אקדח תוף יגיע בסוף היום לאיזה קטוע יד /משותק בחצי גוף
............?
99.999% מאוחזי האקדח בעולם הם לא כאלה ,אז מה אני יקנה עכשו אקדח תופי עם כל המינוסים שלו כי מתי שהוא עלולה להיקטע לי יד ?
וגם אים כן אז אין תחליף חצי אוטומטי שאותו ניתן להפעיל ביד אחת ?
ועוד איך שיש !
אז כן יש איזה 0.00001% ממשתמשי האקדח בעולם שמה לעשות בשבילם אקדח תוף זה הפיתרון המיטבי ,זה אומר שעכשו צריך להיכנס להערצה עיורת לאקדחי התוף ?
לענין אותם קשישים שלא מצליחים לעמוד אפילו בדרישות הנמוכות מים המלח שמשרד הפנים
מוכן לסבול (על הנייר הנבחן אמור לקלוע 15 מתוך 20 כדור במרחק 6 ו8 מטר כדי לעבור את הבוחן,בפועל 11 כדור ב5 מטר עובר)האים אתה ידידי מוכן לקבל על עצמך ללכת ולהסביר לאחר מעשה למשפחה של אזרח שנהרג מירי של אותו קשיש כאשר הנ"ל פתח באש לעבר שודדים
שרצו לשדוד ממנו את בקבוק השמן שהוא רכש ופגע בהכל חוץ מהם?
האים אתה מוכן לממן למדריך שקיבל את עצתך יצוג משפטי בתביעה של המשפחה הנ"ל?
אני אגב בעד להשאיר לאותם קשישים שכבר לא יכולים לעבור את המבחן את הנשק כמזכרת
בכמה תנאים :
אוו השבתה של הכלי אוו הצהרה של המחזיק בכלי שהוא מבין שהנשק הוא לאחזקה בלבד
למזכרת ללא כדורים וכי הוא החזיר את כל התחמושת שברשותו +חתימה של שאר בשר כי הוא מתחיב לטפל בכלי לאחר פטירת המחזיק המקורי ,כל זה באים פקיד הרישוי מתרשם שאכן הנ"ל
מבין את המשמעות והוא בדעה צלולה .
avishon כתב:אחרי כל זה , אני די מסכים עם מרבית דבריו המלומדים של אבי מור - למעט נושא אחד .[/b][/color]
אבי הקדיש פיסקה לנושא הנהיגה ("...מישהו כתב שלדעתו מתאים מאד לשאת אקדח תופי בנרתיק קרסול בתנאים של נהיגה...")[color=blue][b],
כדור בקנה , בהנחה שאיננו רוצים שהנהג יצטרך להתעסק עם דריכת הנשק]
אני לא מבין איך הגעתה למסכנה הנ"ל אבל בכל זאת ......
בוא נתחיל מנרתיק הקרסול -מניסיוני הדל בנושא הדרך המהירה ביותר לשלוף נשק מנרתיק כזה
היא ע"י הפעלה של שתי הידים כאשר יד אחת מרימה את המכנס והשניה שולפת , ביד אחת =משימה כמעט בלתי אפשרית .
יתר על כן השליפה מחיבת אוו לכופף את הגוף לרגל אוו להרים רגל לגוף אף אחד מהם לא מומלץ
תוך כדי נהיגה ......
וזה בכלל לא משנה איזה אקדח זה.
לעצם התפיסה שנהג = אקדח תופי התיחסתי באשכול המקורי
בקיצור מדובר במנטרה בת 30 שנה שכבר אז נבנתה מתוך תפיסת יסוד שגויה שאקדח חצי אוטומטי תמיד יהיה בלי כדור בקנה כאמור היום זה ממש אבל ממש לא מחויב למציאות יש אין סוף כלים שאותם ניתן לשאת בצורה דיסקרטית ככל שתרצה ובטיחותית ככל שתרצה עים כדור בקנה .
הטענה השניה כאילו שלא ניתן לירות באקדח חצי אוטומטי כשהוא מוצמד לתוקף נכונה גם כן בצורה מאד חלקית ולמעשה יש המון אקדחים חצי אוטומטים שהבעיה הזאת לא קימת בהם ,שוב ענין של התאמה אישית לצרכי היורה .
ואגב אים תירה ממרחק של כמה סנטימטרים זה ישנה ?
לטענה השלישית כאילו הרבה יותר קל למנוע ירי מאקדח חצי אוטומטי גם אין הרבה יסוד
תנסה פעם לתפוס את התוף עים היד בחוזקה תוך כדי לחיצה על ההדק (עם נשק פרוק ובדוק כמובן) ותראה עד כמה זה לא נכון .
אגב עג כמה שאני מבין הכתבה מתיחסת לאשכול הזה
higt-power כתב:avishon כתב:יתר על כן : התייחסותי הצרה והממוקדת נוגעת רק לנהגי רכב ציבורי (אוטובוס/מונית)
כדור בקנה , בהנחה שאיננו רוצים שהנהג יצטרך להתעסק עם דריכת הנשק]
...אני לא מבין איך הגעתה למסכנה הנ"ל אבל בכל זאת...
לא הבנתי איזו "מסקנה" לא הבנת , אז אחזור על ההנחות שאליהן התייחסתי :
1. ההתייחסות שלי היא רק לגבי נהגי רכב ציבורי .
2. ההידרשות לאקדח היא כנגד איום ב-"טווח אפס" .
3. לנהג יש יכולת להגיב ביד אחת בלבד .
4. נרתיק Cross Draw או נרתיק קרסול נותנים מענה למצב המתואר .
5. איני רוצה שהנהג יתעסק עם דריכת הנשק .
6. בהתייחס לסעיפים 5-1 , עדיף תופי על חצי אוטומטי עם כדור בקנה .
...בוא נתחיל מנרתיק הקרסול -מניסיוני הדל בנושא הדרך המהירה ביותר לשלוף נשק מנרתיק כזה היא ע"י הפעלה של שתי הידים כאשר יד אחת מרימה את המכנס והשניה שולפת ביד אחת =משימה בלתי אפשרית...
אתה טועה . המצב שאתה מתאר מתאים להליכה ו/או לשליפה ממצב מוסלק .
כשהיה לי לפני 30-25 שנה אקדח תופי , תירגלתי את נושא השליפה ברכב ,
וכזכור - ההתייחסות שלי היא לנהג רכב ציבורי (בד"כ אוטומטי) כשהוא יושב ברכב :
בעת הישיבה ברכב , המכנס מורם מעל הנרתיק ושוליו מוכנסים בין הקת לרגל .
בנוסף על כך , הנרתיק אינו נעול (הלשונית עם ה-"תיק תק" פתוחה ומוסטת) .
במצב כזה , כאשר יד שמאל אוחזת בהגה - שליפת האקדח ביד ימין מהירה להפליא...
...יתר על כן השליפה מחיבת אוו לכופף את הגוף לרגל אוו להרים רגל לגוף אף אחד מהם לא מומלץ תוך כדי נהיגה ...... וזה בכלל לא משנה איזה אקדח זה...
לכל האוטובוסים ולמרבית המוניות גיר אוטומטי , ובנהיגה ברכב אוטומטי אתה יכול
לעשות עם רגל שמאל כרצונך...
אני תירגלתי את השליפה כאשר רגל שמאל לא שלוחה קדימה אלא מקופלת עד הכסא .
במצב זה , אינך צריך (כמעט) לכופף את הגוף קדימה ואף לא להרים את הרגל .
אגב , בין שתי האפשרויות , הרמת הרגל בכמה סנטימטרים היא הפשוטה ביותר...
...לעצם התפיסה שנהג = אקדח תופי התיחסתי באשכול המקורי
בקיצור מדובר במנטרה בת 30 שנה שכבר אז נבנתה מתוך תפיסת יסוד שגויה שאקדח חצי אוטומטי תמיד יהיה בלי כדור בקנה כאמור היום זה ממש אבל ממש לא מחויב למציאות יש אין סוף כלים שאותם ניתן לשאת בצורה דיסקרטית ככל שתרצה ובטיחותית ככל שתרצה עים כדור בקנה...
ידידי , כאן אין מקום לויכוח , מכיוון שבראייתי מדובר בתפישת-עולם אישית .
אני נושא אקדח מזה כ-33 שנים , ומעולם לא נשאתי אקדח חצי אוטומטי עם כדור בקנה ,
מכיוון שעפ"י תפישת עולמי אקדח עם כדור בקנה יינשא רק ע"י מי שמחוייב בכך ,
וכל שאר העולם ואשתו -כולל אני- נתאמן בשליפה ודריכה מהירה...
אפשר להתווכח על ההגדרה "מחוייב בכך" , אבל לא תשכנע אותי שאזרח מן השורה
(וגם לא 99.9% מלובשי המדים לסוגיהם) צריך להסתובב עם כדור בקנה...
ועוד דבר -וברוח טובה ולא מתנצחת- אם יורשה לי :
בשולי הדברים , אני די-מרוצה שהאשכול חזר למטרתו המקורית
(קרי = דיון על מקומו של האקדח התופי בתחילת המאה ה-21...) ,
במקום לעסוק בדוגמאות איזוטריות של נכה/זקן זה או אחר שעם כל
הסימפטיה למצבם הם אינם נושא-האקדח הישראלי הממוצע ,
ואני מרשה לעצמי לנחש שלא לדוגמאות חריגות אלו התכוון המשורר ,
לא בכתיבת המאמר ולא בהעלאת הרעיון לדיון...
A friend in need - is a friend indeed
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד