אקדח זיג 228

מכירה, קניה, החלפות, המלצות ועוד, ציינו בנושא אם ההצעה היא למכירה או לקניה.
הפורום מיועד לחברי האתר בלבד, אין לפרסם בו מודעות מסחריות - אלו ימחקו מהמערכת.

חוקי הפורום

1. אין לפרסם הודעות מסחריות, הודעות אלה תמחקנה ללא התראה.
2. פרסמו פרטים שיחסכו שאלות קבועות שיופיעו מייד, דגם מדוייק, מחיר (כן, מחיר, הרי ממילא השאלה כמה תצוץ, וזה לא סוד שמור), גמישות במחיר, תוספות קבועות ותוספות אפשריות.
3. בכותרת ההודעה ציינו את המילה "למכירה" או "מחפש" או משהו בסגנון.
4. כשסיימתם, במזל-טוב את העסקה, ערכו את ההודעה המקורית, והוסיפו לשורת הנושא שלה את המילה "נמכר", אנו נעבור מדי פעם ונמחק את ההודעות הללו.
5. תמונות ברוחב שמעל 400 פיקסל יימחקו, מכיוון שהן גורמות לשבירת מסגרת האתר.
6. אין "להקפיץ" הודעות לשם קידומן לראש הרשימה בתכיפות חריגה (כפי שתראה למנהל הפורום), הודעות ש"יוקפצו" - ינעלו.

לסיכום:
לא מסחרי, כותרת מתאימה, פרטים מלאים ומחיר, תמונה ברוחב מתאים

אקדח זיג 228

על ידי ירוני » 21 אוגוסט 2008, 12:54

מעוניין להחליף זיג 228 מוכסף ושמור ביותר [ירה מעט מאוד] באקדח מסוג סאב-קומפקט כדוג' בול-אולטרא X או טאורוס מילניום וכיוב'.

לפרטים וכו' אנא בהודעות או פרטי.

תודה
ירון
טובה עגבניה אחת מאשר סלסה חריפה מלאה תולעים
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי שרקן » 24 אוגוסט 2008, 15:48

אם האקדח שלך אכן עונה על התאור...

אז

אל תחליף!
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)

חברה חמושה היא חברה מנומסת
סמל אישי של המשתמש
הנהלת הסליק

על ידי ירוני » 24 אוגוסט 2008, 16:03

נכון, הזיג 228 שיש לי עונה על התיאור הזה ומצאתי אותו לאחר הרבה חיפושים והוא סוס מירוץ שמנצח, אבל אתה אוהב כאבי גב?
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי שרקן » 24 אוגוסט 2008, 16:42

אם ההבדלי המשקל בין ה 228 שלך ובין הכלים שאתה מחפש גורמים לך לכאבי גב, קטונתי מלסייע.

(ובתרגום לעברית: האקדח שלך איכותי מאד, קטן משמעותית מאחיו הגדול (226) והוא עולה ברוב הפראמטרים על הכלים שאתה מחפש)
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)

חברה חמושה היא חברה מנומסת
סמל אישי של המשתמש
הנהלת הסליק

על ידי ירוני » 24 אוגוסט 2008, 18:26

אם כבר הגענו לזה -

כתבת - "האקדח שלך איכותי מאוד" מדוע?

שנית - באיזה מנגנון משתמש/מבוסס הזיג הנ"ל?
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי donduck » 24 אוגוסט 2008, 20:04

ירוני כתב:אם כבר הגענו לזה -

כתבת - "האקדח שלך איכותי מאוד" מדוע?

שנית - באיזה מנגנון משתמש/מבוסס הזיג הנ"ל?

אם באקדח שלך יש גוף אלומיניום שעליו רצה צינה מפלדה - זה קצת מתנגש עם המושג איכותי כי הבלאי שנוצר לגוף האקדח גדול מאד, וגם מבחינה מטלורגית אומרים שישנה איזו בעיה בחיכוך של שתי המתכות האלו.
מעבר לכך, יש את עניין ציר הקנה הגבוה, הדק SA/DA ארוך, קיבולת מחסנית די מוגבלת וכו'.

המנגנון הוא מנגנון בראונינג - רתיעה עם נעילת קנה.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ירוני » 24 אוגוסט 2008, 21:41

א. לגבי העניין עם הבעיות המטלורגיות - ובכן, במקצועי-כימאי מחקר- מתעסקים הרבה עם תכונות חומרים וכו', בעיות מטלורגיות, כלומר יחסי התנהגות בין מתכות - רלוונטיות רק לאחר כמה שנים של תגובה בטמפ' ולחצים מסויימים, ובנושא הנשק זה פחות רלוונטי. שני התחומים העיקריים שנתנו עליהם את הדעת לגבי יחס מתכות - חלל ורפואה [במיוחד רפואת שיניים ואורתודנטיה - דודנק?]

ב. דונדק - לפי הדברים שאתה מציין, הזיג לא אמור להכנס בכלל לרשימת ה"top ten" של עולם הנשק, אולם, ההתייחסות לזיג היא אכן של נשק איכותי מהרבה בחינות.

ג. אישית - הזיג נוח לי בירי, הוא נעשה כבד רק באיזור הכדור ה 38 במטווח של 50 כדור. אבל, קשה לי החידוש קשר באקדח, אני מאמין שזה ייפתר ע"י אימון, הבעיה היא במשקל [920 גרם עם] - אני נושא אותו כל יום כל היום, אין לי כספת בעבודה וממילא אני לא מתכוון להוריד אותו אלא במקום בטוח - בבית לכן אני מחפש סאב-קומפקט.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי donduck » 25 אוגוסט 2008, 22:11

ה228 בהחלט נחשב בעולם לאקדח מעולה, נמצא בהרבה יחדות עילית, וכל הבלהבלהבלה.
ולמרות זאת, הוא אכן אינו מופיע בTOP TEN שלי והסיבות שמניתי מעלה הן רק חלק מהעניין.
אני גם יכול להעיד על חניכים שלי בקורס ירי מעשי שהחליפו את ה228, לאחר שנוכחו עד כמה האפשרויות שלו מוגבלות ומגבילות אותם בירי.

לדעתי, במקום להשקיע זמן, מאמץ וכסף רק ע"מ להתאים את עצמך לאקדח זה או אחר, מופלא ככל שיהיה, עדיף לחפש את האקדח שיתאים לך, וזאת בלי לנקוב כלל בשמו של כלי זה או אחר. לכשתמצא, חווית הירי / נשיאה שלך תשתפר פלאים וכך גם הביטחון באמצעי אותו אתה נושא להגנתך.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ירוני » 26 אוגוסט 2008, 00:10

כתבתי שהזיג נוח לי בירי, כך שאין לי צורך להחליף אותו אלא רק בשל נוחות משקלית/גודל. אינני מחפש אקדח פלא ולכן קשה לי להתייחס לעדותך בשם יורי ירי מעשי [ירי אינו תחביב מבחינתי].

על כל פנים, כנראה שאשאר איתו, חבל לי על הכסף והזמן, כרגע יש בידי כלי איכותי ושמור שנוח ל-י בירי.

תודה על העזרה
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי yoav30 » 26 אוגוסט 2008, 06:21

נו, אני רואה שהצליחו לשכנע אותך...
גם הסבירו לך מה לא בסדר באקדח שלך, גם חסכו לך כסף...
היה שווה לבוא לסליק?
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ezra65 » 26 אוגוסט 2008, 07:00

אני במקום ירוני דווקא כן הייתי מחליף את הזיג.

זיג אקדח נהדר, אבל הוא עצמו אומר שקשה לו עם המשקל שלו ביומיום (יתר התלונות פתירות באימון). אני אומר, אם קשה לך עם האקדח - החלף אותו. כן, גם אקדח שכולם אומרים לך שהוא הכי טוב בעולם. מה עוזר לי אקדח מהולל אם קשה לי להסתובב איתו?

ירוני, אני במקומך הייתי מקבל החלטה אמיצה ועובר לסאב קומפקט איכותי, אבל הכי חשוב, קל. אני לא אוהב גלוק, באופן אישי, אבל אם אין לך בעיה עם הארגונומיה וההדק של גלוק, למה לא תשקול גלוק 26?

כמי שעבר, אחרי שנים של אקדחים משובחים אך כבדים, לסאב קומפקט פולימרי, אני יכול להבטיח לך שההבדל בנוחות היומיומית הוא משמעותי. איכות החיים היומיומית שלי עלתה פלאים, אני הולך עם ומרגיש בלי, וכל זה בלי לרדת מ 9 מ"מ ארוך. 600 גרם זה לא 900 גרם, וזה בהחלט מורגש.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ירוני » 26 אוגוסט 2008, 09:00

גלוק 26 מבחינתי אינו אופציה. מה אפשרי במקום? טאורוס מילניום שמתפרק, או בול אולטרא שקשה למצוא...

מה אתה מציע מלבד הגלוק [צר לי, אבל להמליץ על גלוק, נו שוין, יכולתי לבד]?
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ezra65 » 26 אוגוסט 2008, 10:08

גלוק 26 הוא עולם תפיסתי אחר מאשר זיג 228, אני לא המלצתי עליו, רק שאלתי אותך אם אתה מוכן עקרונית לחשוב על אקדח אולטרא-קומפקטי שנולד (כנראה) להיות אקדח גיבוי.

אני אישית לא סובל גלוק, אבל עם הצלחה אי אפשר להתווכח, ואם הוא מתאים להמוני יורים בכל העולם, אולי הוא יכול היה להתאים לך.

אתה נושא אקדח לחימה קומפקטי, והוא מפריע לך. אם אתה מוכן לרדת באופן משמעותי בגודל ובמשקל, העיקר לשאת נשק, אבל לא רוצה להתפשר בנוגע לסוג התחמושת, אקדח אולטרא-קומפקטי יכול להיות הפתרון עבורך.

מה שאני בחרתי היה SW99 קומפקט, ולי הוא מתאים בול. לקח לי כמה עשרות כדורים להתרגל להדק שלו, אבל היום אני ממש רווה נחת ממנו בכל אימון. והחיים איתו ממש נוחים, האקדח פשוט לא מורגש על הגוף (לפעמים זה מלחיץ, כי אני לא יודע אם אני עם או בלי...).

אתה לא "חייב" גלוק 26 או SW99C, יש עוד אופציות, יש SW MP קומפקטי חדש למשל, אמור להיות דומה מבחינת משקל ויכולות. אני לא באתי להציע לך דגם ספציפי, רק לשאול אם אתה מוכן תפיסתית לאקדח אולטרא-קומפקט. זה הכל. אצלי זה שיפר את איכות החיים.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ירוני » 26 אוגוסט 2008, 18:54

מה הכוונה "מוכן תפיסתית"? [מתנצל שאני לא איש שעולמו הפילוסופי וההשקפתי רווי במושגי נשק ותחמושת].

מה דעתך על בול אולטרא איקס?
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ezra65 » 26 אוגוסט 2008, 21:43

אתחיל מהסוף - לא מכיר את האולטרא איקס, למרות שעל הנייר, הוא נראה מעניין. למה לא תיגש ותבדוק אותו? בחירת אקדח צריכה להיות בידיים, לא על הנייר. אני מוכן להצטרף אליך ל"בול" ונראה אותו יחד.

בנוגע ל"תפיסה", סליחה אם לא הייתי ברור:

בחירת אקדח נעשית, איך לא, על בסיס תפיסה אישית, שכוללת את מה שהכי "נכון" בעינינו לשאת. זה מבוסס על סמך כל הידיעות שאגרנו במשך הזמן בנושא, אבל בעיקר על סמך הפרשנות שלנו לגבי אותן עובדות.

אני, למשל, תמיד ידעתי שאקדח לחימה איכותי הוא כלי מצויין, אבל לקח לי זמן להפנים שאני לא קהל היעד שלו. לכן הסתובבתי שנים עם אקדחים גדולים ומשובחים שבהתחלה היו סתם לא נוחים, מכבידים ומציקים, ובסוף סתם נשארו בכספת.

אז העובדות הן אותן עובדות, אבל התפיסה שלי, כלומר הפרשנות שלי לעובדות, השתנתה. פתאום הבנתי שכמי שאינו גר בשטחים או באיזורי ספר, ההסתברות שאזדקק לאקדח אי פעם בחיי שואפת לאפס, ושאם בכל זאת אני רוצה לשאת נשק בשל אותו סיכוי מזערי, עדיף שיהיה הכי לא מורגש שאפשר. אני לא זוכר איזו אושיית נשק אמריקאי הגדיר את זה "אקדח כנסייה", כלומר האקדח שיהיה איתך תמיד ובכל מצב. לכן הלכתי על אולטרא קומפקטי.

אם תרצה להמשיך בדיון, זה בסדר, אבל נראה לי שזה נהיה 1 על 1, אז אתה מוזמן להמשיך במסרים אישיים.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד