כמה שאלות לפני קניית אקדח + המלצות

מכירה, קניה, החלפות, המלצות ועוד, ציינו בנושא אם ההצעה היא למכירה או לקניה.
הפורום מיועד לחברי האתר בלבד, אין לפרסם בו מודעות מסחריות - אלו ימחקו מהמערכת.

חוקי הפורום

1. אין לפרסם הודעות מסחריות, הודעות אלה תמחקנה ללא התראה.
2. פרסמו פרטים שיחסכו שאלות קבועות שיופיעו מייד, דגם מדוייק, מחיר (כן, מחיר, הרי ממילא השאלה כמה תצוץ, וזה לא סוד שמור), גמישות במחיר, תוספות קבועות ותוספות אפשריות.
3. בכותרת ההודעה ציינו את המילה "למכירה" או "מחפש" או משהו בסגנון.
4. כשסיימתם, במזל-טוב את העסקה, ערכו את ההודעה המקורית, והוסיפו לשורת הנושא שלה את המילה "נמכר", אנו נעבור מדי פעם ונמחק את ההודעות הללו.
5. תמונות ברוחב שמעל 400 פיקסל יימחקו, מכיוון שהן גורמות לשבירת מסגרת האתר.
6. אין "להקפיץ" הודעות לשם קידומן לראש הרשימה בתכיפות חריגה (כפי שתראה למנהל הפורום), הודעות ש"יוקפצו" - ינעלו.

לסיכום:
לא מסחרי, כותרת מתאימה, פרטים מלאים ומחיר, תמונה ברוחב מתאים

כמה שאלות לפני קניית אקדח + המלצות

על ידי dolev7 » 03 ספטמבר 2006, 11:06

שלום חברים
קודם כל אציין שהסתייעתי רבות בכל ההודעות בפורום לפני שהתחלתי בחיפוש אחר אקדח, ועכשיו כשהגעתי לשלב המסקנות יש עוד כמה נקודות שאשמח להעזר בכם -
א. אחרי שניסיתי מספר אקדחים, הבחירה היא בין גלוק 17/19, CZ 75 או זיגזאור (שכחתי את הדגם) - כולם פולימרים 9 מ"מ. הם היו הכי נוחים לאחיזה, דריכה וירי, וגם קלים. חבר שעובד במשרד הביטחון טען בפני בלהט שלא שווה CZ אלא רק גלוק מבחינת איכות הכלי, וע"כ שאלתי היא האם באמת קיים הבדל מהותי באיכות בין הכלים (מתוך הנחה שהכלי נועד רק להגנה עצמית ולא לירי ספורטיבי וכד') והאם ההבדל הזה באיכות באמת שווה את ההבדל המשמעותי במחיר בין הכלים (במטווח שהייתי בו טען הבעלים בלהט שהגלוק ממש לא שווה את המחיר שלו והמליץ לי דווקא על ה- CZ).
ב. שאלה נוספת - חדש או משומש? הנטייה שלי כמובן היתה למשומש אבל הזהירו אותי שאף פעם א"א לדעת מה מצב הכלי המשומש ובעיקר הזהירו אותי מכך שמטעמי חיסכון רוב מחזיקי האקדחים יורים בהם במילואים בתחמושת של עוזי שהיא אמנם 9 מ"מ אבל עם אבקת שרפה כפולה, דבר שגורם נזק לאקדח שלא ניתן לגלותו עד שהוא מתפוצץ בזמן הירי (אני לא מגזים, זו הטענה ששמעתי מבעל המטווח, שטען שמבחינתו הרווח על חדש ועל משומש הוא זהה והוא רק נותן לי המלצה מקצועית). האם זו טענה ששווה בגללה לקנות חדש?
ג. ודבר אחרון - אשמח כמובן לשמוע אם למישהו הצעות/המלצות נוספות לפני הקניה.
אשמח מאד להעזר בכולכם בעניין
תודה
דודי
dolev7@gmail.com
כשאנשים קטנים עושים צל גדול זה סימן שהשמש שוקעת.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

ועוד תוספת קטנה -

על ידי dolev7 » 03 ספטמבר 2006, 11:30

האם סביר שאקדח גלוק 17 שמור שירה רק בחידושי רשיון (לטענת בעליו) כולל שתי מחסניות יעלה 2000 ש"ח או שהמחיר קצת מחשיד (ציפיתי למחיר יותר גבוה מגלוק)
ושאלת הדיוט/אדיוט (אני מודה שאני יוצר תדמית של אדיוט, אבל עדיף לשאול עכשיו) - כל הגלוק 17/19 הם פולימרים, הלא כן? ז"א לא יתכן שמישהו מציע דגם כזה שאינו פולימרי?
אבקש להיות עדינים עם התגובות המסתלבטות. אני די חדש בכל זאת..
כשאנשים קטנים עושים צל גדול זה סימן שהשמש שוקעת.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי itamar » 03 ספטמבר 2006, 11:42

אם אתה לא סגור על משהו ספציפי, בעל עסק תמיד ימליץ לך המוצר שמכניס לו את הרווח השולי הגבוה ביותר כך.

אז ככה...

1. אתה ורק אתה הוא זה שבסופו של דבר מחליט - בעל המאה הוא בעל הדעה
2. ירית בכל הכלים שהזכרת לעיל? קלות דריכה ואחיזה נוחה הם בהחלט פרמטרים חשובים אבל בהחלט לא מספיקים כדי לקבל החלטה. המבחן הסופי והיחיד הוא ירי, אל תקבל שום החלטה מבלי שירית בכל אחד מהכלים האלה.
3. אם לאחר שירית בכל הכלים האלה וכולם מוצאים חן בעינך במידה שווה - אני מסכים בהחלט עם המלצתו של ידידך ממשרד הביטחון לגבי הגלוק. כלי שהוא סוס עבודה, פשוט, אמין, והעיקר לא חסרים חלקי חילוף בשבילו בארץ. הרבה מאד מחברי הפורום הזה נושאים גלוק.
4. אני לא מכיר CZ75 פולימרי - יכול להיות שאני לא מעודכן... ה-75 שאני מכיר הוא או מפלדה או גוף אלומיניום. קיימים CZ פולימרים, אבל הם לא 75 ואין לי מידע לגבי אמינותם.
5. לגבי זיג - ישנם כמה דגמים פולימרים, אני אישית לא נתקלתי במישהו שיש לו כזה בארץ. אם אתה רוצה להיות בין הבודדים - סחתיין.....
6. לגבי חדש/משומש: השוק היום הוא שוק של מוכרים בלבד. אתה יכול למצוא כלי יד שניה שירה 100 כדור במחצית המחיר של אקדח חדש. אם אתה הולך על גלוק.. אז ביחוד... גלוק זה אקדח שיכול לטחון כמה עשרות אלפי כדורים. בכל מקרה שווה שתביא את האקדח לבדיקת נשק (בלתי תלוי בזה של החנות) ותבדוק הייטב אם לא מוכרים לך אקדח שכבר טחן אלפי כדורים. אתה יכול גם לחפש כלים בלוחות מודעות באינטרנט ולקנות מאדם פרטי -- ממש לא חסר היצע.
7. לגבי ירי תחמושת עוזי: כל נשק ידע להבחין בסימנים של בלאי מואץ על הכלי שאותו אתה עומד לקנות - ומאלה תתרחק. תחמושת עוזי לא מי יודע מה מוסיפה בריאות לנשק - אבל גם לא מי יודע מה אסון גדול.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

Re: ועוד תוספת קטנה -

על ידי itamar » 03 ספטמבר 2006, 11:45

dolev7 כתב:האם סביר שאקדח גלוק 17 שמור שירה רק בחידושי רשיון (לטענת בעליו) כולל שתי מחסניות יעלה 2000 ש"ח או שהמחיר קצת מחשיד (ציפיתי למחיר יותר גבוה מגלוק)
ושאלת הדיוט/אדיוט (אני מודה שאני יוצר תדמית של אדיוט, אבל עדיף לשאול עכשיו) - כל הגלוק 17/19 הם פולימרים, הלא כן? ז"א לא יתכן שמישהו מציע דגם כזה שאינו פולימרי?
אבקש להיות עדינים עם התגובות המסתלבטות. אני די חדש בכל זאת..

כל הגלוקים הם פולימרים.

יכול להיות מחיר כזה של 2000 שח

קח בחשבון שקיימים בשוק 3 דורות של אקדחי גלוק.

לגלוק מהדור ה-3 (המתקדם ביותר) יש:
1. 3 פינים בגוף
2. ידית אחיזה ארגונומית עם שקעים לאצבעות
3. מסילה לאביזרים
4. ציפוי שחור מבריק לצינה

הדור/שנת יצור של הכלי בהחלט משפיע על המחיר

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי נועם » 03 ספטמבר 2006, 11:50

פששש ...

דודי, בוא דחוף ללמוד ותביא את החברים ממשרד הביטחון ומהמטווחים וחנויות הנשק שטוענים ב "להט" שאקדח א' לא שווה ואקדח ב' יותר שווה... ואם מישהו בחנות מוכר לך כלי בתואנה כי הוא הכי טוב, תבדוק אם זה הכלי היחיד שהוא מחזיק במלאי, כנראה שהוא מאוד רוצה למכור אותו ...

לכל כלי יש את היתרונות והחסרונות שלו, צריך להתאים את הכלי ליורה, למטרותיו ולאופי הפעילות שלו.

אני מזמין אותך לכוס קפה ולימוד, התנסות בירי והסבר מסודר על הרכישה, צור קשר בפרטי אם מעוניין.

אגב,

כל הגלוקים הם פולימריים...
בצה"ל כבר לא יורים תחמושת עוזי , יש תחמושת לתמ"ק (שאיננה מכילה כמות כפולה של אבש"ר אלא הבעייה היא בעיקר בפיקה הקשה שלה והתחמיש המוגבר אך לא כפול) ובמרבית היחידות בצה"ל כבר אין תחמושת 9 מ"מ שמסתובבת חופשי, ישנן יחידות המשוועות לתחמושת 9 מ"מ לצרכי אימונים..

חדש או משומש זה גורם שתלוי בחשבון הבנק שלך .. ביכולותיך הכלכליות ובזמינות הדגם אצל הסוחר.

שוב, כולנו נשמח לסייע לך, רק שלא קונים אקדח בהתכתבות..

נעם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

Re: כמה שאלות לפני קניית אקדח + המלצות

על ידי wroclaw » 03 ספטמבר 2006, 12:35

dolev7 כתב:ב. שאלה נוספת - חדש או משומש? הנטייה שלי כמובן היתה למשומש אבל הזהירו אותי שאף פעם א"א לדעת מה מצב הכלי המשומש ובעיקר הזהירו אותי מכך שמטעמי חיסכון רוב מחזיקי האקדחים יורים בהם במילואים בתחמושת של עוזי שהיא אמנם 9 מ"מ אבל עם אבקת שרפה כפולה, דבר שגורם נזק לאקדח שלא ניתן לגלותו עד שהוא מתפוצץ בזמן הירי (אני לא מגזים, זו הטענה ששמעתי מבעל המטווח, שטען שמבחינתו הרווח על חדש ועל משומש הוא זהה והוא רק נותן לי המלצה מקצועית). האם זו טענה ששווה בגללה לקנות חדש?
dolev7@gmail.com

באיזו יחידת מילואים הם משרתים? אין אפשרות לירות באקדח במטווחים הצבאיים והעניין די מוקפד לפחות ב-10 שנים שאני עושה מילואים...
סליקאי ארד
סליקאי ארד

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד