מחפש לקנות מכשירי קשר בתחום VHF נישאים או קבועים ברכב
חוקי הפורום
1. אין לפרסם הודעות מסחריות, הודעות אלה תמחקנה ללא התראה.2. פרסמו פרטים שיחסכו שאלות קבועות שיופיעו מייד, דגם מדוייק, מחיר (כן, מחיר, הרי ממילא השאלה כמה תצוץ, וזה לא סוד שמור), גמישות במחיר, תוספות קבועות ותוספות אפשריות.
3. בכותרת ההודעה ציינו את המילה "למכירה" או "מחפש" או משהו בסגנון.
4. כשסיימתם, במזל-טוב את העסקה, ערכו את ההודעה המקורית, והוסיפו לשורת הנושא שלה את המילה "נמכר", אנו נעבור מדי פעם ונמחק את ההודעות הללו.
5. תמונות ברוחב שמעל 400 פיקסל יימחקו, מכיוון שהן גורמות לשבירת מסגרת האתר.
6. אין "להקפיץ" הודעות לשם קידומן לראש הרשימה בתכיפות חריגה (כפי שתראה למנהל הפורום), הודעות ש"יוקפצו" - ינעלו.
לסיכום:
לא מסחרי, כותרת מתאימה, פרטים מלאים ומחיר, תמונה ברוחב מתאים
חברים יקרים מכשירי קשר חייבים ברשיון מתאים והקצעת תדר.
החוק מתיחס למכשיר קשר ללא רשיון כמו לנשק ללא רשיון.
בתחום ה VHF ובתחום ה UHF ישנם תחומים המוקצים לשימוש חובבי רדיו שיצודו כל מפעיל פירטי, התוצאה עלולה להיות כואבת (תיק פלילי ושלום לרשיון נשק)
הטכנאי שצורב תדר ללא שלבעל המכשיר יש רשיון הוא עבריין וגם זמנו יגיע
וחוץ מזה שיהיה לכולנו אביב שמח
בתחום ה VHF ובתחום ה UHF ישנם תחומים המוקצים לשימוש חובבי רדיו שיצודו כל מפעיל פירטי, התוצאה עלולה להיות כואבת (תיק פלילי ושלום לרשיון נשק)
הטכנאי שצורב תדר ללא שלבעל המכשיר יש רשיון הוא עבריין וגם זמנו יגיע
- מדריך ירי
zvika כתב:חברים יקרים מכשירי קשר חייבים ברשיון מתאים והקצעת תדר.
הטכנאי שצורב תדר ללא שלבעל המכשיר יש רשיון הוא עבריין וגם זמנו יגיע![]()
אני ממליץ לך לשתות כוס מים , להרגע ולהפסיק להתלהם...
(בטרמינולוגיה שלי , שימוש במונח "לצוד אנשים" הוא התלהמות)
אם החוק היה מתייחס למכשיר קשר ללא-רשיון כאל נשק ללא-רשיון ,
אז להערכתי לא היתה קיימת בעיית תחנות-הרדיו הפיראטיות... הלא כן ?!
ובאותו נושא : לא שמעתי שחובבי-הרדיו שוחרי החוק והסדר (?) "צדים"
תחנות-רדיו פיראטיות המהוות "סכנה ברורה ומיידית" לתעופה האזרחית
במדינת ישראל...
אין ספק שיותר קל ופשוט להיטפל לג'יפאים מאשר ל-"ערוצי הקודש"...
למיטב ידיעתי , החוק אינו מחייב טכנאי-קשר לבדוק האם לבעל מכשיר-הקשר יש רשיון ,
בדיוק כשם שאינו מחייב מוסכניק לבדוק את רשיונות-הרכב שנכנס אליו לתיקון...
אם אתה מכיר משהו אחר ולכן מרשה לעצמך לקרוא לטכנאי-הקשר "עבריינים"
ולאיים עליהם - אשמח לראות את הסימוכין הרשמי לכך...
(ואף להפנות לכך תשומת-ליבם של טכנאים)
A friend in need - is a friend indeed
לתגובה כזו לא ציפיתי
החוק אכן מתייחס אבל הרשויות לא כל כך. אני עדיין זוכר שגם משרד הפנים לא נשך אף אחד אף על פי שתמיד היו לו שיניים.
אין זה מעינינם של חובבי הרדיו לטפל בעבריינים כשם שנושאי הנשק לא מטפלים בעבריינים.
אבל אם תחדור לערוצים שמוקצים להם צפה לביקור של הרשויות המוסמכות.
כפי שציינת "למיטב ידיעתך"
אי ידיעת החוק אינה פותרת וניפנוף בבורות אינו מהווה טיעון לחוכמה
אני ממליץ לך לשתות כוס מים , להרגע ולהפסיק להתלהם...
(בטרמינולוגיה שלי , שימוש במונח "לצוד אנשים" הוא התלהמות)
אם החוק היה מתייחס למכשיר קשר ללא-רשיון כאל נשק ללא-רשיון ,
אז להערכתי לא היתה קיימת בעיית תחנות-הרדיו הפיראטיות... הלא כן ?!
החוק אכן מתייחס אבל הרשויות לא כל כך. אני עדיין זוכר שגם משרד הפנים לא נשך אף אחד אף על פי שתמיד היו לו שיניים.
ובאותו נושא : לא שמעתי שחובבי-הרדיו שוחרי החוק והסדר (?) "צדים"
תחנות-רדיו פיראטיות המהוות "סכנה ברורה ומיידית" לתעופה האזרחית
במדינת ישראל...
אין ספק שיותר קל ופשוט להיטפל לג'יפאים מאשר ל-"ערוצי הקודש"...
אין זה מעינינם של חובבי הרדיו לטפל בעבריינים כשם שנושאי הנשק לא מטפלים בעבריינים.
אבל אם תחדור לערוצים שמוקצים להם צפה לביקור של הרשויות המוסמכות.
למיטב ידיעתי , החוק אינו מחייב טכנאי-קשר לבדוק האם לבעל מכשיר-הקשר יש רשיון ,
בדיוק כשם שאינו מחייב מוסכניק לבדוק את רשיונות-הרכב שנכנס אליו לתיקון...
אם אתה מכיר משהו אחר ולכן מרשה לעצמך לקרוא לטכנאי-הקשר "עבריינים"
ולאיים עליהם - אשמח לראות את הסימוכין הרשמי לכך...
(ואף להפנות לכך תשומת-ליבם של טכנאים)
כפי שציינת "למיטב ידיעתך"
אי ידיעת החוק אינה פותרת וניפנוף בבורות אינו מהווה טיעון לחוכמה
מדריך / נשק
- מדריך ירי
חוק
היי צביקה
אני לחלוטין מקבל ומכבד את דברייך. אתה צודק, מבחינה חוקית פורמאלית חוק הקשר והאלחוט מחייב רשיון לכל מכשיר קשר. עקב התרחבות הספקטרום ומעבר לתדרי UHF גבוהה בצורה מסחרית (פלאפונים), "נזנח" חלקו התחתון יותר של זה. כשאנחנו (ציבור הג'יפאים למשל) מדברים במכשירי קשר 400 UHF אנו משדרים על קבוצת תדרים שמוקצה בכל העולם, לשימוש משפחתי FRS, לא מפריעים לאף אחד, לא מציקים לאף אחד ואין סיבה שיציקו לנו.
ושוב פעם, אתה צודק, בתחום ה VHF עדיין משתמשים כוחות בטחון והצלה רבים. (אגב, לא סתם, ל VHF תכונות התפשטות טובות מאד, הטווחים עולים). גם כאן, הכוונה היא רק כוונה טובה, שמים דגש סופר דגש על לא להפריע לאף גורם, פרטי או אזרחי. לראיה, יחידת הג'יפים אלייה אני שייך, יושבת על תדר של אחד מחברי היחידה, לשעבר מפעיל ציוד הנדסי, שבבעלותו תדר מורשה וחוקי ממשרד הפנים. האגרה היא משהו כמו 100 ש"ח לשנה ואנו יודעים לבטח שלא דורסים אף אחד אחר בפעילות שלנו.
ודרך אגב, אם כבר מדברים על חוקים שלא נאכפים, מה עם תחנות פיראטיות שמפריעות למטוסים? מה עם חוק שאסור לעבור 100 קמ"ש ואנשים טסים ונהרגים? 9 פצועים בסופ"ש מדקירות? המון חוקים שאנשים מצפצפים עליהם. הכוונה שלי היא פרופרציות. נכון, זה לא חוקי, על הנייר. אבל לא יוצר שום בעיה, לא לסביבה ולא למשרד התקשורת. לדעתי נסבל.
ערן
אני לחלוטין מקבל ומכבד את דברייך. אתה צודק, מבחינה חוקית פורמאלית חוק הקשר והאלחוט מחייב רשיון לכל מכשיר קשר. עקב התרחבות הספקטרום ומעבר לתדרי UHF גבוהה בצורה מסחרית (פלאפונים), "נזנח" חלקו התחתון יותר של זה. כשאנחנו (ציבור הג'יפאים למשל) מדברים במכשירי קשר 400 UHF אנו משדרים על קבוצת תדרים שמוקצה בכל העולם, לשימוש משפחתי FRS, לא מפריעים לאף אחד, לא מציקים לאף אחד ואין סיבה שיציקו לנו.
ושוב פעם, אתה צודק, בתחום ה VHF עדיין משתמשים כוחות בטחון והצלה רבים. (אגב, לא סתם, ל VHF תכונות התפשטות טובות מאד, הטווחים עולים). גם כאן, הכוונה היא רק כוונה טובה, שמים דגש סופר דגש על לא להפריע לאף גורם, פרטי או אזרחי. לראיה, יחידת הג'יפים אלייה אני שייך, יושבת על תדר של אחד מחברי היחידה, לשעבר מפעיל ציוד הנדסי, שבבעלותו תדר מורשה וחוקי ממשרד הפנים. האגרה היא משהו כמו 100 ש"ח לשנה ואנו יודעים לבטח שלא דורסים אף אחד אחר בפעילות שלנו.
ודרך אגב, אם כבר מדברים על חוקים שלא נאכפים, מה עם תחנות פיראטיות שמפריעות למטוסים? מה עם חוק שאסור לעבור 100 קמ"ש ואנשים טסים ונהרגים? 9 פצועים בסופ"ש מדקירות? המון חוקים שאנשים מצפצפים עליהם. הכוונה שלי היא פרופרציות. נכון, זה לא חוקי, על הנייר. אבל לא יוצר שום בעיה, לא לסביבה ולא למשרד התקשורת. לדעתי נסבל.
ערן
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד