אימון בהחלפת מחסניות

שאלות, תשובות ודיונים בנושא ה-IDPA (ירי הגנתי באקדח).

מנהל: spy

אימון בהחלפת מחסניות

על ידי engineer » 18 דצמבר 2018, 23:17

היי,
שמתי לב שבאימוני נשק רבים וגם ב- IDPA נותנים דגש מיוחד מיוחד על החלפת מחסנית (החלפה זריזה, יעילה וכו').
תהיתי לעצמי, האם אכן חשובה ההתנסות הרבה, הדגש והאימון הרב בהחלפת מחסניות בהנחה ורוב נושאי נשק אינם נושאים מחסנית נוספת? (או שאולי זה רק אני שלא נוהג לשאת מחסנית ספייר? %%$0066)
(איני חלילה מבקר את תוכנית האימונים או אומר שאין זה חשוב לדעת להחליף מחסנית בצורה יעילה, אני יורה מתחיל ומנסה להבין את חשיבות העניין בהנחה ורוב הזמן אינני נושא פונדה עם מחסנית נוספת).

תודה מראש.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: אימון בהחלפת מחסניות

על ידי GA1 » 19 דצמבר 2018, 09:18

באימונים ניתן לזה דגש משום שזו פעולה שפוטנציאל בזבוז הזמן בה הוא רב.

בספורט זה חשוב כי השעון הוא חצי מהניקוד (החצי השני זה דיוק).

בירי הגנתי זה חשוב כי כמו שאומרים בצבא: ״יורים עליך״.

ואם כבר נגעת בנושא של לשאת מחסנית נוספת, אז רק אדגיש עד כמה ברוב המקרים, באקדח תקין - רוב המעצורים נגרמים מהמחסנית וחשוב מכך - נפתרים בהחלפתה, כאשר לעיתים זה המוצא היחיד.

אניח בפניך את מה ששמעתי על הפיגוע בשרונה מרקט בתל-אביב (ואני חוזר על עצמי מדיונים קודמים שאתה יכול לחפש אותם):

שלושה אנשים ניסו לירות במפגעים,
ושלושתם חוו מעצורים, זה שהחליף מחסנית בסוף היה זה ש״נשאר במשחק״ וסיים את האירוע.

בלי להתייחס למקור השמועה ונכונותה, זה בהחלט יותר מסביר.

לגבי נשיאת פונדה - גם אני לא נושא. אבל מחסנית אחת נוספת (עם עוד 2 כדורים) - נושא בקביעות.
אני בחרתי פשוט בכיס, לצד הארנק, ניתן לבחור בתיק (שלא משאירים באוטו עם המחסנית) או במעיל בחורף.

עקב תכיפות האימונים, שבהן מפילים את המחסניות לרצפה - לפחות מחסנית אחת (זו שבנשק) - רצוי שתוקדש לנשיאה בלבד.
המהדרין ממילא נושאים בה תחמושת Hollow Point שמלבד היותה מתרחבת, גם נחשבת איכותית ואמינה יותר, ומוגדרת כ״תחמושת כוננות״.
אם אתה גם מחליט (בתבונה) לשאת מחסנית נוספת - עם הזמן רצוי שגם היא תהיה מחסנית כוננות שאינה משמשת לחבטות האימונים.

שורה תחתונה:
נשק - חשוב שיהיה איתך.
ורצוי שתהיה מאומן בתפעולו.

מחסנית נוספת - חשוב שתהיה איתך, לצורך רציפות התפקוד, ושרידות, תרתי משמע.
(כמה נורא להתחיל לירות, למשוך אש, ואחרי שני כדורים להיות בבעיה).
וכמו הנשק - רצוי שתהיה מאומן בתפעולה.
    נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
    גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
    לפעמים זה עניין של שניות...
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי spy » 19 דצמבר 2018, 10:54

אכן, אזרחים רבים לא נושאים מחסנית נוספת ולא מבינים למה זה בעייתי.
אזרחים רבים גם מבקרים במטווח רק פעם ב-3 שנים באימון סטטי וסטרילי ולא מבינים למה זה בעיתי.
אזרחים רבים גם הולכים עם נרתיקי קורדורה רכים באמצע הגב ולא מבינים למה זה בעייתי.
אנחנו לא מלמדים את המתאמנים שלנו את ההיבטים הטכניים בלבד. אנו משתדלים להשריש למתאמנים שלנו תפישות נכונות של התנהגות, בחירת ציוד וטכניקה.
לראיה, קשה לי להאמין שתמצא מתאמן קבוע אצלנו שבא לחנות וקונה נרתיק קורדורה רך. למה? כי מי שמתאמן אצלנו מבין למה זה רע.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי engineer » 20 דצמבר 2018, 00:02

תודה על תשובתכם.

אם כך נשמע שכדאי לשאת עימי מחסנית נוספת על כל מקרה שלא יהיה, אני חייב להודות שלא חשבתי עד כה לשאת מחסנית נוספת.
היכן ניתן להשיג תחמושת Hollow Point? האם יש חברה/סוג ספציפי של תחמושת מומלצת?

אני מניח שהסיבה ש- Hollow Point מומלץ כתחמושת כוננות היא שכושר החדירה מוגבל יותר ולכן קיימת פחות סכנה לפגיעה באנשים שנמצאים ברקע. אני צודק?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי 23933 » 20 דצמבר 2018, 00:59

בס"ד
לפני כשבוע הייתי בכותל ולקחתי מחסנית מלאה נוספת א.מהסיבה שהובאה לעיל ב. עוד 15 כדור
בעניין סוג הכדור ישנם כמה שרשורים בעניין בפורום הנשק תחפור קצת ותגלה הרבה מאוד חומר בנושא זה
"איש את רעהו יעזרו ולאחיו יאמר חזק" מלבי"ם - באור הענין איש את רעהו יעזרו וחוץ מזה יאמר לאחיו חזק ג''כ אתה בעצמך ואל תסמך על העזר אך היה לבן חיל. ישעיה מא ו
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי spy » 20 דצמבר 2018, 10:12

engineer כתב:
אני מניח שהסיבה ש- Hollow Point מומלץ כתחמושת כוננות היא שכושר החדירה מוגבל יותר ולכן קיימת פחות סכנה לפגיעה באנשים שנמצאים ברקע. אני צודק?

אתה צודק, אך זאת לא הסיבה היחידה.
הסיבה הנוספת היא שבישראל קשהעד כדי כמעט בלתי אפשרי למצוא תחמושת fmj ברמת איכול גבוהה.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד