קלסיפייר בצפון - תודות (ושאלה...)

שאלות, תשובות ודיונים בנושא ה-IDPA (ירי הגנתי באקדח).

מנהל: spy

קלסיפייר בצפון - תודות (ושאלה...)

על ידי Maxwell » 22 יולי 2016, 10:56

ראשית כל - תודה רבה לאריה, סטס ולשאר החבר'ה ששכחתי להזכיר (סליחה...) שבאו לעזור וכמובן תודה רבה לברוך על האירוח במטווח. מעריך את ההשקעה מכולם, זה לא ברור מאליו. ותודה לכל השועלים הוותיקים שקיבלו בצורה נחמדה גם חדשים וטריים בתחום כמוני...
אני מקווה שיהיו עוד אירועים בצפון, בהחלט יותר נוח מלהדרים בשישי בבוקר :)

רציתי לשאול - אחרי שיריתי את הקלסיפייר אתמול עם המחסנית הרגילה של הגלוק 26 (כן, זה אני שכל הזמן היה צריך שייטענו לו מחסניות... %3 ), קראתי שוב עם הקפה של הבוקר את הפרק הרלוונטי בספר החוקים של IDPA ונראה לי שגם עם מחסנית של 15 כדור זה עדיין BUG - אני אפרט למה אני סבור כך ואשמח לשמוע את חוות דעתם של אנשי ה-IDPA שכאן.

סעיפים 8.2.6.6.1.1 עד 8.2.6.6.1.4 - ללא שינוי (חצי אוטומטי, קוטר, אורך קנה וכו').

סעיף 8.2.6.6.1.5 - משקל של כלי לא טעון עם המחסנית הכי כבדה צריך להיות עד 822.1 גרם - לא הצלחתי להבין האם הכוונה למשקל של כלי לא טעון עם מחסנית ריקה (הכי כבדה) או כלי לא טעון + מחסנית מלאה (הכי כבדה).
גלוק 26 לא טעון שוקל 615 גרם, עם מחסנית מלאה של 10 כדורים הוא שוקל 740 גרם. אינני יודע בדיוק כמה הוא שוקל עם מחסנית של 15 כדורים, אבל בהנחה שמחסנית 15 כדורים שוקלת בקירוב פי 1.5 מחסנית 10 כדור (קרי, פי 1.5 מההפרש שהוא 125 גרם = 187.5 גרם), זה יוצא 802.5 גרם. זה משאיר עוד כמעט 20 גרם לשרוול פלסטיק שמתלבש עליה... אז נראה לי שגם אם הכוונה לנשק + מחסנית מלאה, אני עדיין פחות מ-822.1 גרם (ועם זה נשק + מחסנית ששניהם לא טעונים אז בטוח שזה עומד בדרישות...).

8.2.6.6.1.6 - להתאים לקופסה במידות 184X139.7X34.9 מ"מ. ובכן המידה היחידה שהשתנתה הינה הגובה, ומדדתי - בצורה הכי מחמירה זה יוצא 130 מ"מ גובה עם מחסנית של 15 כדורים.

8.2.6.6.1.7 - אורך המחסנית שבולטת מתחתית הקת (bottom of the grip) של האקדח לא יותר מ-25.4 מ"מ. פה אנחנו גבוליים, אבל בזכות ה"שפיץ" בתחתית הקת של האקדח זה יוצא בדיוק 25.4 מ"מ (1 אינץ' כפי שנמדד עם סרגל, לא עם קליבר או מיקרומטר...) - אולי זה תלוי אם אתם מבית הלל או מבית שמאי %3

כאמור, אשמח לשמוע את חוות דעתכם של אנשי IDPA. אני לא חושב שזה היה משנה את התוצאה שלי, פשוט זה היה חוסך לנו כמה טעינות בדרך... %%$0066 אבל אם להיות רציני לרגע, ביום-יום אני מסתובב עם המחסנית המוארכת בכלי ועוד מחסנית של 10 כדורים עליי, מבחינתי עדיף להתאמן באופן בו אני מסתובב ביום-יום כמובן... (במידה וזה עומד בכללי ה-IDPA)

אה, עוד שאלה קטנה (שיקרתי בכותרת!) - מדוע התוצאות באתר IDPA של כל הקלסיפיירים מראות רק זמן סופי לכל string ללא חלוקה של פגיעות, החטאות, PE, ו-points down? (סתם, השתעשעתי ברעיון של לעשות איזה ניתוח סטטיסטי לזה... ראיתי שרק בקובץ PDF שנשלח בקבוצת הפייסבוק של את החלוקה הזה אבל באתר IDPA רשום רק הזמן הסופי... ). חשבתי לקחת את כל הקלסיפיירים שהיו עד כה ולהפיק ערימה של גרפים, יכול להיות מעניין\משעשע...

שוב פעם - תודה לכולם! נתראה בפעם הבאה...
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: קלסיפייר בצפון - תודות (ושאלה...)

על ידי אלדר » 22 יולי 2016, 20:23

סעיף 8.2.6.6.1.5 - הכוונה למחסניות ריקות, היות ומשקל תחמושת זהו דבר משתנה.
8.2.6.6.1.7 - המדידה בחלק הקדמי של הידית. אם זה לא יותר מאינץ', ניתן להשתמש בBUG. ולא חשוב האם זה מבית הלל או מבית שמאי כמובן בתנאי שבכל בית משתמשים באותו אינץ' ולא "מעגלים פינות" מסוג, נו, בסדר, זה 1.05 אינץ' בוא נעגל וזהו..
לגבי תוצאות מלאות: אף אחד לא אוסר לצלם את הדף, כל עוד זה לא מפריע למהלך המאטץ'.
Vanitas vanitatum, omnia vanitas
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Maxwell » 23 יולי 2016, 14:28

תודה רבה, מדדתי כפי שציינת בחלק הקדמי וזה מעל אינץ' אז זה פסול לשימוש ב-BUG.

מעניין אם עקב+2 על מחסנית רגילה של גלוק 26 עומד בדרישות או לא.
האם מישהו עם גלוק 26 ומחסנית עם עקב+2 יכול למדוד ולכתוב כאן?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי spy » 24 יולי 2016, 20:43

שמע, לא מצחיל להבין אותך בחיפוש אחרי המילימטר.
הרי המטרה המרכזית של הקלסיפייר אינה לברר "למי יש גדול יותר", אלא לתת ליורה משוב על רמת הירי שלו.
אז אם אתה הולך עם אקדח BUG, אל תנסה להפוך אותו ל-CCP מחד ולמדוד את התוצאה כ-BUG מאידך.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי GA1 » 24 יולי 2016, 23:17

נראה לי שהוא לא מחפש את המילימטר - אלא פשוט מחפש להתאמן כמו שהוא הולך ביומיום - ועדיין לעמוד בכללי ה-IDPA.

זו הסיבה שמודדים כדי להישאר בגבולות הכללים. לכן גם לא נראה שהוא מחפש להחליף מחלקה. CCP זה עם אורך קנה גדול יותר והוא לא שם, רק מבקש לדעת אם התצורה של גלוק 26 עם מחסנית 15 כדור חוקית לתחרות.

וזו תצורה שמאוד נפוצה, בארץ (למשל ArikB) ובעולם (לני מק'גיל, מנהל GlockStore).

עריכה:
ומכיוון שהתברר שאינה חוקית, אזי הצעד המתבקש הוא לבדוק עקב+2.
נערך לאחרונה על ידי GA1 בתאריך 24 יולי 2016, 23:28, נערך 2 פעמים בסך הכל.
    נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
    גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
    לפעמים זה עניין של שניות...
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GA1 » 24 יולי 2016, 23:22

ואנחנו מדקדקים במספרי הסעיפים כי התחלנו לעסוק בתרגום ספר הכללים (לאט ובהתנדבות, אבל זה יקרה. זה יקח זמן). ומקסוול בינתיים הוא זה שהתחיל להזיז את העסק, לכן אתה רואה שהוא כבר שורק את מספרי הסעיפים...
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי wildwheat » 25 יולי 2016, 00:41

אני יכול לנסות לעזור קצת בתרגום.
אני אשמח לתרום קצת למאמץ.
דברו איתי בפרטי
החלום:
CZ TS (יש)
קולט אנקונדה 0.44 מגנום קנה 8" (עדיין חלום)
קולט פיית'ון 0.357 מגנום קנה 6" (עדיין חלום)
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי GA1 » 25 יולי 2016, 11:56

חשבתי להציע לך. שמח שהקדמת אותי.
פרטי.
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Maxwell » 27 יולי 2016, 17:06

GA1 כתב:נראה לי שהוא לא מחפש את המילימטר - אלא פשוט מחפש להתאמן כמו שהוא הולך ביומיום - ועדיין לעמוד בכללי ה-IDPA.

זו הסיבה שמודדים כדי להישאר בגבולות הכללים. לכן גם לא נראה שהוא מחפש להחליף מחלקה. CCP זה עם אורך קנה גדול יותר והוא לא שם, רק מבקש לדעת אם התצורה של גלוק 26 עם מחסנית 15 כדור חוקית לתחרות.

וזו תצורה שמאוד נפוצה, בארץ (למשל ArikB) ובעולם (לני מק'גיל, מנהל GlockStore).

עריכה:
ומכיוון שהתברר שאינה חוקית, אזי הצעד המתבקש הוא לבדוק עקב+2.

בדיוק - אני הולך רוב הזמן עם המחסנית בעלת 15 הכדורים, בעיקר כי לעיתים מסיבות הסלקה ו\או נוחות אני לא נושא מחסנית נוספת, ולכן מעדיף 15 כדורים על פני 10 כדורים.
ללא ספק התוספת לאצבע מוסיפה לנוחות... אבל זו לא הסיבה בגללה אני חושב שלהתאמן עם מחסנית עם עקב (אפילו רק עקב מאריך ללא תוספת תחמושת) בכלי תהיה יעילה יותר עבורי מאימון רק עם מחסנית של 10 כדורים. הסיבה היא אימון עם מה שאני מסתובב איתו ביום-יום.

מצד שני אני מבין שבסוף IDPA זה ספורט (אם לצטט את אריה מהאימון "בסופו של יום המטרות לא יורות עלינו בחזרה...") ויש חוקים שצריך לעמוד בהם. מאחר וחוקי IDPA לא תוככנו בדיוק לצורת הנשיאה של אדון מקסוול החביב מפורום "הסליק", אז הוא יהיה אזרח שומר חוק %3 ובינתיים אתאמן עם המחסניות הרגילות, עד שאבדוק את סוגיית העקב.

אין פה שום כוונה להתפס למילימטר או לנסות "לתחמן", אלא להיפך - להפיק כמה שיותר מאימוני IDPA עבורי.

מצטער שקצת האטתי את הקצב לגבי התרגום, אני בלחץ כעת של פרסום מאמרים כך שכישורי הכתיבה שלי מופנים למקום אחר..... כשאני מגיע הביתה הדבר האחרון שאני רוצה זה לפתוח את מעבד התמלילים... %%$0077
סליקאי ארד
סליקאי ארד

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד