קורס ה-SO
מנהל: spy
קורס ה-SO
חברים,
כדי שנוכל להעמיק את נושא ה-IDPA בישראל ולהתחיל לחשוב על פתיחת מועדונים נוספים או שלוחות המועדון ברחבי הארץ (והצפון כבר דורש תשומת לב :) ) אנו זקוקים לעוד SO שעונים לדרישות הבאות:
* לפחות מפקח מטווח (מדריך ירי - יתרון) - זאת הדרישה הישראלית הטהורה והיא לא קשורה לדרישות IDPA: כדי שלא נסתבך עם חוק כלי היריה והכללים של משרד לבט"פ רק מי שקיבל הסמכה מטעם בט"פ רשאי יהיה להדריך ולפקח.
* מינימום 6 חודשים של חברות ב-IDPA
* השתתפות ב-6 תחרויות מינימום (מכל רמה)
* נכונות להשתתף בצורה פעילה באירועי IDPA ISRAEL בתור SO. וזה הרבה עבודה והכל בהתנדבות בלבד.
* ידע בחוקת IDPA.
* להתארגן ולהזמין לכאן את המדריך מטעם IDPA (או לצאת כקבוצה אליו) ולעבור קורס, כל העלויות של הקורס - על המשתתפים (כך עשינו גם אנחנו). המועדון עוד לא מסוגל לממן. כמובן, אנו צברנו נסיון - נעזור ונתמוך.
כל מי שרוצה\יכול\מתאים תודיעו כאן או דרך הפייסבוק.
כדי שנוכל להעמיק את נושא ה-IDPA בישראל ולהתחיל לחשוב על פתיחת מועדונים נוספים או שלוחות המועדון ברחבי הארץ (והצפון כבר דורש תשומת לב :) ) אנו זקוקים לעוד SO שעונים לדרישות הבאות:
* לפחות מפקח מטווח (מדריך ירי - יתרון) - זאת הדרישה הישראלית הטהורה והיא לא קשורה לדרישות IDPA: כדי שלא נסתבך עם חוק כלי היריה והכללים של משרד לבט"פ רק מי שקיבל הסמכה מטעם בט"פ רשאי יהיה להדריך ולפקח.
* מינימום 6 חודשים של חברות ב-IDPA
* השתתפות ב-6 תחרויות מינימום (מכל רמה)
* נכונות להשתתף בצורה פעילה באירועי IDPA ISRAEL בתור SO. וזה הרבה עבודה והכל בהתנדבות בלבד.
* ידע בחוקת IDPA.
* להתארגן ולהזמין לכאן את המדריך מטעם IDPA (או לצאת כקבוצה אליו) ולעבור קורס, כל העלויות של הקורס - על המשתתפים (כך עשינו גם אנחנו). המועדון עוד לא מסוגל לממן. כמובן, אנו צברנו נסיון - נעזור ונתמוך.
כל מי שרוצה\יכול\מתאים תודיעו כאן או דרך הפייסבוק.
Re: קורס ה-SO
לאור פניות רבות:
קלסיפייר וSO: מורה נבוכים
רבותיי. שלא יהיה בילבול, אי הבנה או ציפיה מופרזת.
קלסיפייר אינו הופך אותכם לקציני בטיחות. הקלסיפייר זהו רק כלי בעזרתו אתם מבינים מה אתם יודעים לעשות. כלי דירוג נטו.
קצין בטיחות או SO
זהו קצין בטיחות, שנוכחותו חובה בכל תחרות IDPA.
לא, אנחנו לא מסמיכים אנשים כקציני בטיחות. בכלל. על מנת לקבל את התואר יש צורך בכל מה שנכתב בתחילת הפוסט.
תחשבו טוב, לפני שאתם מגישים מועמדות. כי מדובר בהוצאה לא קטנה היות ויש צורך להזמין מדריך מחו"ל ולדאוג לא רק ללוגיסטיקה מלאה של הקורס, אלא גם לאותו מדריך אשר בא אמנם בהתנדבות, אך טיסה, אוכל, לינה ופנאי הם כולם על הצד המקבל. מדובר בסכום בסדר גודל 3000 וקצת מאדם.
לאחר הקורס מצופה מכם להשתתף בצורה פעילה בקיום תחרויות, כלומר זה דורש גם זמנכם החופשי. אין בזה רווח כספי, ואנו מתנגדים לכך שיהיה, אחרת במהרה נהפוך לעוד IPSC עם הדרישות לקורס יקר וכדומה.
לכן תחשבו טוב-טוב האם כדאי לכם להיות קצין בטיחות
קלסיפייר וSO: מורה נבוכים
רבותיי. שלא יהיה בילבול, אי הבנה או ציפיה מופרזת.
קלסיפייר אינו הופך אותכם לקציני בטיחות. הקלסיפייר זהו רק כלי בעזרתו אתם מבינים מה אתם יודעים לעשות. כלי דירוג נטו.
קצין בטיחות או SO
זהו קצין בטיחות, שנוכחותו חובה בכל תחרות IDPA.
לא, אנחנו לא מסמיכים אנשים כקציני בטיחות. בכלל. על מנת לקבל את התואר יש צורך בכל מה שנכתב בתחילת הפוסט.
תחשבו טוב, לפני שאתם מגישים מועמדות. כי מדובר בהוצאה לא קטנה היות ויש צורך להזמין מדריך מחו"ל ולדאוג לא רק ללוגיסטיקה מלאה של הקורס, אלא גם לאותו מדריך אשר בא אמנם בהתנדבות, אך טיסה, אוכל, לינה ופנאי הם כולם על הצד המקבל. מדובר בסכום בסדר גודל 3000 וקצת מאדם.
לאחר הקורס מצופה מכם להשתתף בצורה פעילה בקיום תחרויות, כלומר זה דורש גם זמנכם החופשי. אין בזה רווח כספי, ואנו מתנגדים לכך שיהיה, אחרת במהרה נהפוך לעוד IPSC עם הדרישות לקורס יקר וכדומה.
לכן תחשבו טוב-טוב האם כדאי לכם להיות קצין בטיחות
Vanitas vanitatum, omnia vanitas
- סליקאי זהב
אני רק שאלה:
מה צריך לקרות כדי שאחד מכם יהפוך למדריך מטעם IDPA שיכול להדריך קורס SO ?
מה צריך לקרות כדי שאחד מכם יהפוך למדריך מטעם IDPA שיכול להדריך קורס מדריך IDPA ?
הרי למצוא קבוצת "מפקחי מטווח/מדריכי ירי" שיחלקו את ההוצאה הכבדה הזו ביניהם ויביאו/יסעו קורס SO יהיה אתגרי ביותר.
מה צריך לקרות כדי שאחד מכם יהפוך למדריך מטעם IDPA שיכול להדריך קורס מדריך IDPA ?
הרי למצוא קבוצת "מפקחי מטווח/מדריכי ירי" שיחלקו את ההוצאה הכבדה הזו ביניהם ויביאו/יסעו קורס SO יהיה אתגרי ביותר.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
argra11 כתב:אני רק שאלה:
לגבי מדריך בקורס SO או SOI
4.2.2.1 Be a current member in good standing of IDPA, and never had your membership revoked.
4.2.2.2 Served as a certified IDPA SO in good standing for at least 3 consecutive years.
4.2.2.3 Be currently classified at Marksman or above in at least one IDPA division.
4.2.2.4 Served as a Safety Officer in two or more sanctioned IDPA matches within the past three years.
4.2.2.5 Demonstrated an exemplary knowledge of IDPA rules and procedures.
4.2.2.6 Be sponsored by at least one IDPA-affiliated club representative or IDPA Match Director and the IDPA Area Coordinator.
4.2.2.7 Be approved by the IDPA Board of Directors.
אז כפי שאתה מבין אנו עוד לא שם.
לגבי קורס מדריך IDPA - אין קורס כזה.
- סליקאי זהב
1. תודה רבה על התשובה המהירה
2. כמה חברים היו בקורס הראשון ?
3. כמה חברים מותרים לקורס?
כרגע אני רואה את המשוחה הקרובה כגיוס מספיק מפקחי מטווח/מדריכי ירי שיהיו מוכנים לקחת על עצמם קורס כזה.
אני לא מפקח מטווח ולא מדריך ירי , אבל יש צורך להבין מה סדר גודל של עלויות של הבאת מדריך לארץ ( או נסיעה לשם).
כרגע אני רואה את המשוחה הקרובה כגיוס מספיק מפקחי מטווח/מדריכי ירי שיהיו מוכנים לקחת על עצמם קורס כזה.
אני לא מפקח מטווח ולא מדריך ירי , אבל יש צורך להבין מה סדר גודל של עלויות של הבאת מדריך לארץ ( או נסיעה לשם).
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
argra11 כתב:1. תודה רבה על התשובה המהירה
קורס ל6 משתתפים בלבד (ההגבלה לא שלנו).
לנו זה עלה כ3000 ש''ח, אולי מעט יותר. גם ההשקעה של הזמן, כי המרצה היה פעם ראשונה בארץ, ועשינו הכל כדי שירצה לבוא שוב. חייב לציין שהצלחנו.
- סליקאי זהב
אלדר כתב:argra11 כתב:1. תודה רבה על התשובה המהירה
לנו זה עלה כ3000 ש''ח, אולי מעט יותר. גם ההשקעה של הזמן, כי המרצה היה פעם ראשונה בארץ, ועשינו הכל כדי שירצה לבוא שוב. חייב לציין שהצלחנו.
לדעתי ,רצוי שתספרו איך התארגנתם ,עלויות , כמה זמן השקעתם ועוד ככל העולה על דעתכם כדי שיצליח.
בהצלחה!!!
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
argra11 כתב:אלדר כתב:argra11 כתב:1. תודה רבה על התשובה המהירה
לדעתי ,רצוי שתספרו איך התארגנתם ,עלויות , כמה זמן השקעתם ועוד ככל העולה על דעתכם כדי שיצליח.
בהצלחה!!!
אז קצת.יותר מאוחר. שאחזור הבייתה. להקליד סיפור הנייד לא נוח
- סליקאי זהב
argra11 כתב:לדעתי ,רצוי שתספרו איך התארגנתם ,עלויות , כמה זמן השקעתם ועוד ככל העולה על דעתכם כדי שיצליח.
בהצלחה!!!
התארגנות: קיבלנו המלצה והכוונה דרך החברים בארה"ב את הפרטים של המדריך מאיטליה.
יצרנו איתו קשר, הוא הסכים להגיע.
לאחר דיון על התכנית הוזמה טיסה, מלון בירושלים.
אחד מאיתנו פגש אותו בנתב"ג, הסיע לירושלים, בערב היה ביקור במרכז העיר וארוחת ערב במסעדה.
אורך הקורס המינימלי 8 שעות, כאשר כ4 שעות עיוני ו4 מעשי במטווח.עשינו קצת יותר ארוך.
למחרת חלק העיוני, היה בדירה של אחד המשתתפים, אשר דאג לארוחת ביניים וארוחת צהריים. חלק העיוני היה כ6 שעות.
לאחר מכן בקור בים המלח וארוחת ערב בירושלים במסעדה.
יום ה3 - יום שישי. חלק המעשי במטווח, חשוב להצטייד בBLUE GUN או כלי איירסופט היות ולפי החוק אין אפשרות למדריך להחזיק בנשק בארץ. חלק המעשי היה כ5-6 שעות. בזה נגמר הקורס.
כמובן שהתכנית תרבות טרם הסתיימה. בשבת בקור במוזאון לטרון, מנזר לטרון, סיור בעיר העתיקה.
יום א' יד ושם , אבו גוש, נתב"ג.
- סליקאי זהב
ArikB כתב:לפני הכל צריך להכשיר מפקחי מטווח.
מה הפרוצדורה?
מס' אפשרויות.
אם אתה קצין, אפשר לבקש שיכירו בכך, ואז כל מה שאתה צריך לעשות זה 20 שעות חניכה במטווח עם מדריך בכיר.
אם אין לך קצונה, אז יש צורך בקורס מפקחים. או דרך התאחדות הקליעה אם אתה עוסק באחד המקצעות ותוכל להדחף לקורס זה, כי יש הרבה שרוצים בכל פעם.
או דרך מכללות: מכללת קורפוס , מרכז הרב תחומי לביטחון וחקירות וכדומה
http://www.ids.org.il/%D7%A0%D7%95%D7%9 ... %D7%97.htm
http://www.korpus-college.com/news.php?op=a&id=7
- סליקאי זהב
היתי מפקח מטווח בעבר וגם מדריך ירי מעשי.אבל עברו הרבה שנים מאז.עשינו את ההשתלמות למפקח מטווח והדרכה במסגרת המועדון בזמנו.היום הכל השתנה.
אבדוק אצלנו אם יש אפשרות.
אבדוק אצלנו אם יש אפשרות.
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
לדעתי כדי לחדש רשיון מפקח צריך לחתום על תצהיר שאתה אכן עוסק בזה.
ואם כן, מוזר, אתה משקיע בקורס 3000 שח, וגם בשלב מסויים שוללים לך את הרשיון.
ואם כן, מוזר, אתה משקיע בקורס 3000 שח, וגם בשלב מסויים שוללים לך את הרשיון.
אלדר כתב:ArikB כתב:לפני הכל צריך להכשיר מפקחי מטווח.
מה הפרוצדורה?
מס' אפשרויות.
אם אתה קצין, אפשר לבקש שיכירו בכך, ואז כל מה שאתה צריך לעשות זה 20 שעות חניכה במטווח עם מדריך בכיר.
אם אין לך קצונה, אז יש צורך בקורס מפקחים. או דרך התאחדות הקליעה אם אתה עוסק באחד המקצעות ותוכל להדחף לקורס זה, כי יש הרבה שרוצים בכל פעם.
אלדר סורי על ההצקה.
קצין- כל קצין בוגר בה״ד 1 והכשרת ניהול מטווח או שרק קצין לוחם?
במידה והתשובה היא כל קצין- אשמח לדעת למי אני פונה ומה אני מבקש כי מאוד מעניין אותי להכנס לזה.
בתודה מראש,
בן
CZ P07
- סליקאי ארד
bigben כתב:אלדר כתב:ArikB כתב:לפני הכל צריך להכשיר מפקחי מטווח.
מה הפרוצדורה?
מס' אפשרויות.
אלדר סורי על ההצקה.
קצין- כל קצין בוגר בה״ד 1 והכשרת ניהול מטווח או שרק קצין לוחם?
במידה והתשובה היא כל קצין- אשמח לדעת למי אני פונה ומה אני מבקש כי מאוד מעניין אותי להכנס לזה.
בתודה מראש,
בן
אתה לא מציק, ושאלה מאד במקום.
באופן עקרוני כל קצין שסיים בה"ד 1. אם כי משרד לבט"פ יודע להערים קשיים. פעם ראשונה שהגשתי, סירבו לי בטענה שיש צורך להיות גם קצין, וגם בוגר קורס לוט"ר (אגב, עוד סיבה לקיצור הדרך).
אבל כאשר הגשתי כעבור שנה בלשכה אחרת הכל עבר חלק.
גילוי נאות: הייתי בבה"ד 1 שבועיים בלבד (קורס קצינים במילואים), אך הכשרת ניהול המטווח עשינו במלואה.
- סליקאי זהב
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד