IDPA - חטיבות אקדחים למתחילים
מנהל: spy
IDPA - חטיבות אקדחים למתחילים
אומנם IDPA זה מסגרת אימון למצבי אמת, אבל זה גם ענף ספורט. וככזה, יש לו כללים הנוגעים בציוד. אחר הפרקים החשובים מדבר על מאפייני האקדחים וחלוקת לחטיבות השונות. אתמצת כאן בקצרה ממש את הדברים המרכזיים מספר הכללים. המידע המלא נמצא בספר, פרק 8.2 equipment rules, בקישור הבא: http://members.idpa.com/Content/Rules/x2gukat1.wyt.pdf
חטיבת אקדחי שירות סטנדרטיים - SSP. האקדח חייב להיות בעל מנגנון פעולה כפולה או מנגנון הסטרייקר. השינויים והשיפורים המותרים - מינוריים למדיי ומתיחסים בעיקר לשיפורי אמינות בעזרת חלקים מקוריים וביצוע התאמות קטנות. אנומליה - אקדחי FNHP והיריחו המשטרתי (SA) המהווים בישראל אקדח שירות סטנדרטי מאוד - לא קבילים לחטיבה זו היות והם פעולה בודדת בלבד. דוגמאות לאקדחים שכן קבילים - גלוק 34, גלוק 17, יריחו DA, משפחת CZ75 בגודל מלא (אם לא הוסבו ל-SA), משפחת ה-S&W M&P בגודל מלא ללא מערכת הדק של APEX.
חטיבת אקדחי שירות משופרים - ESP. כאן כבר אין מגבלה על סוג המנגנון והשיפורים המותרים הרבה יותר נרחבים. שימו לבף בעלי GLOCK C מניניהם - בחטיבה זו ניתן להשתמש באקדח זה כל עוד הקנה הוחלף לקנה ללא מפצה.
חטיבת אקדחים קומפקטיים - CCP. זוהי חטיבה מעניינת במיוחד בעיניי, היום והיא כוללת את האקדחים הפופולריים ביותר בארץ, כגון GLOCK 19 ו-CZ P07. המאפיין המרכזי בחטיבה זו - אורך קנה מתחת ל-4.10 אינץ'. השיפורים המותרים בחטיבה זו מקבילים לחטיבה ESP. אנומליה - אקדח 1911 קומפקטי (קומנדר) בקוטר 9 מ"מ לא נכנס לקטגוריה זוף כי הקנה שלו באורך 4.25 אינץ'. האורך קובע.
חטיבת אקדחי נשיאה מותאמים - CDP. זוהי חטיבה שנוצרה תחילה עבור אקדחי 1911 בקוטר 0.45 ועם הזמן הורחבה לכלל האקדחים בקוטר זה. למה? כי אמריקאים אוהבים אותו מאוד. בקיצור, כל מי שיש לו אקדח בקוטר של תותח אוויר-אוויר זוהי חטיבה בשבילכם.
חטיבת אקדחי גיבוי - BUG. חטיבה חדשה יחסית שנולדה לאור הפופולריות ההולכת וגוברת של אקדחים כאלה - גם בארץ. כאן אפשר להשתמש גם באקדחים בקוטר של "9 קצר" - 380AUTO. המאפיין המרכזי לקטגוריה זו - כמובן הגודל ואורך הקנה. הוא לא יכול להיות יותר מ-3.6 אינץ'. לקטגוריה זו נכנסים אקדחים כמו GLOCK26/42/43, CZ RAMI, S&W 9C/SHIELD.
לאור מיעוט אקדחי תופי בארץ לא אעבור כאן על החטיבות שלהם.
מוזמנים לשאול כאן שאלות בנושא. שוב, ממליץ ומבקש קודם לקרוא את ספר הכללים.
תהנו
יבגני
חטיבת אקדחי שירות סטנדרטיים - SSP. האקדח חייב להיות בעל מנגנון פעולה כפולה או מנגנון הסטרייקר. השינויים והשיפורים המותרים - מינוריים למדיי ומתיחסים בעיקר לשיפורי אמינות בעזרת חלקים מקוריים וביצוע התאמות קטנות. אנומליה - אקדחי FNHP והיריחו המשטרתי (SA) המהווים בישראל אקדח שירות סטנדרטי מאוד - לא קבילים לחטיבה זו היות והם פעולה בודדת בלבד. דוגמאות לאקדחים שכן קבילים - גלוק 34, גלוק 17, יריחו DA, משפחת CZ75 בגודל מלא (אם לא הוסבו ל-SA), משפחת ה-S&W M&P בגודל מלא ללא מערכת הדק של APEX.
חטיבת אקדחי שירות משופרים - ESP. כאן כבר אין מגבלה על סוג המנגנון והשיפורים המותרים הרבה יותר נרחבים. שימו לבף בעלי GLOCK C מניניהם - בחטיבה זו ניתן להשתמש באקדח זה כל עוד הקנה הוחלף לקנה ללא מפצה.
חטיבת אקדחים קומפקטיים - CCP. זוהי חטיבה מעניינת במיוחד בעיניי, היום והיא כוללת את האקדחים הפופולריים ביותר בארץ, כגון GLOCK 19 ו-CZ P07. המאפיין המרכזי בחטיבה זו - אורך קנה מתחת ל-4.10 אינץ'. השיפורים המותרים בחטיבה זו מקבילים לחטיבה ESP. אנומליה - אקדח 1911 קומפקטי (קומנדר) בקוטר 9 מ"מ לא נכנס לקטגוריה זוף כי הקנה שלו באורך 4.25 אינץ'. האורך קובע.
חטיבת אקדחי נשיאה מותאמים - CDP. זוהי חטיבה שנוצרה תחילה עבור אקדחי 1911 בקוטר 0.45 ועם הזמן הורחבה לכלל האקדחים בקוטר זה. למה? כי אמריקאים אוהבים אותו מאוד. בקיצור, כל מי שיש לו אקדח בקוטר של תותח אוויר-אוויר זוהי חטיבה בשבילכם.
חטיבת אקדחי גיבוי - BUG. חטיבה חדשה יחסית שנולדה לאור הפופולריות ההולכת וגוברת של אקדחים כאלה - גם בארץ. כאן אפשר להשתמש גם באקדחים בקוטר של "9 קצר" - 380AUTO. המאפיין המרכזי לקטגוריה זו - כמובן הגודל ואורך הקנה. הוא לא יכול להיות יותר מ-3.6 אינץ'. לקטגוריה זו נכנסים אקדחים כמו GLOCK26/42/43, CZ RAMI, S&W 9C/SHIELD.
לאור מיעוט אקדחי תופי בארץ לא אעבור כאן על החטיבות שלהם.
מוזמנים לשאול כאן שאלות בנושא. שוב, ממליץ ומבקש קודם לקרוא את ספר הכללים.
תהנו
יבגני
- סליקאי טיטניום
Re: IDPA - חטיבות אקדחים למתחילים
קראתי, לא בטוח שהבנתי.
נראה לי שבדלית ברירה, החטיבה הרלבנטית ליורים רבים תהיה דווקא חטיבת אקדחי שירות משופרים - ESP. כפי שזה נראה לי, הכללים מאד דומים למחלקת סטנדרד בירי מעשי.
כלומר בעלי יריחו רגיל בתכלית ימצאו את עצמם מתחרים מול אנשים עם אקדחים שהם על גבול ה"מעשיות" ואולי טיפה מעבר לזה לצד הלא מעשי, כוונתי.
אני צודק?
אם לא, תוכל להסביר מה ההבדלים המשמעותיים?
נראה לי שבדלית ברירה, החטיבה הרלבנטית ליורים רבים תהיה דווקא חטיבת אקדחי שירות משופרים - ESP. כפי שזה נראה לי, הכללים מאד דומים למחלקת סטנדרד בירי מעשי.
כלומר בעלי יריחו רגיל בתכלית ימצאו את עצמם מתחרים מול אנשים עם אקדחים שהם על גבול ה"מעשיות" ואולי טיפה מעבר לזה לצד הלא מעשי, כוונתי.
אני צודק?
צומת הגוש כתב:קראתי, לא בטוח שהבנתי.
אני צודק?
אקדח יריחו רגיל (גודל מלא? ) אינו מתאים לESP. עם זאת, הוא מתאים לSSP. אולי מלבד הדגמים SAO
Vanitas vanitatum, omnia vanitas
- סליקאי זהב
אלדר כתב:צומת הגוש כתב:קראתי, לא בטוח שהבנתי.
אני צודק?
אקדח יריחו רגיל (גודל מלא? ) אינו מתאים לESP. עם זאת, הוא מתאים לSSP. אולי מלבד הדגמים SAO
כשאמרתי יריחו "רגיל" התכוונתי לדגם המשטרתי לסוגיו שהוא SAO. למה הוא לא מתאים ל ESP? אני חשבתי שכן ולכן שאלתי האם הכללים מאד דומים למחלקת סטנדרד בירי מעשי.
נגיד בול עם הדק שערה וכל שאר השיפורים חוץ ממפצה סטיה, זה נחשב ESP?
לא מתאים לESP כי הDUST COVER שלו ארוך.
בול - תלוי בסוג ההדק וקוטר. בול זה לא רק M5 או SAS
- סליקאי זהב
אלדר כתב:לא מתאים לESP כי הDUST COVER שלו ארוך.
מה זה DUST COVER?
DUST COVER זה החלק של גוף האקדח הנמצא מתחת לקנה וקדמית לשמורת ההדק. מיקומה התורני של המסילה.
- סליקאי זהב
תודה רבה.
עשית לי קצת סדר בנושא.
עשית לי קצת סדר בנושא.
- סליקאי זהב
אלדר כתב:DUST COVER זה החלק של גוף האקדח הנמצא מתחת לקנה וקדמית לשמורת ההדק. מיקומה התורני של המסילה.
תודה
זה אומר שיריחו תקני של המשטרה לא יכול להשתתף ב IDPA?
וחוץ מזה, אשמח אם תסבירו על ESP
אלדר כתב:לא מתאים לESP כי הDUST COVER שלו ארוך.
אני לא בטוח שאתה צודק. ההגבלה על dust covers מופיע בסעיף ה-modifications. כמו שאני מבין את זה, אם מדובר בתצורה מקורית של האקדח - אמור להיות בסדר. כתוספת - אסור. אחפור על זה קצת ואף אשלח שאילתא למטה בארה"ב. אעדכן.
- סליקאי טיטניום
כל האקדחים המשופרים או SA נכנסים לקטגוריה של ESP.
החלוקה לא דומה לירי מעשי.
מותר שיפורים בתוך האקדח אסור שיפורים חיצוניים.פרט להחלפת כוונות.והאקדח צריך להיכנס לקופסאת בדיקה.
משפך למחסנית אסור.ויש מיגבלות לשיפור עובי הקת.
ההשוואה יותר דומה לפרודקשין בירי מעשי.
הSSP וCCP.
החלוקה לא דומה לירי מעשי.
מותר שיפורים בתוך האקדח אסור שיפורים חיצוניים.פרט להחלפת כוונות.והאקדח צריך להיכנס לקופסאת בדיקה.
משפך למחסנית אסור.ויש מיגבלות לשיפור עובי הקת.
ההשוואה יותר דומה לפרודקשין בירי מעשי.
הSSP וCCP.
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
bnsagi כתב:החלוקה הזו רלוונטית רק לתחרויות נכון?
אכן.
גם האקדח שאינו עונה על קריטריונים, ניתן להתחרות איתו ב קטגורית NFC
- סליקאי זהב
יש אפשרות להרחיב על NFC?
(שכביכול מהווה אופציה לבעלי גלוק C למיניהם)
- סליקאי ארד
tommm כתב:יש אפשרות להרחיב על NFC?
Not For Competition (NFC) is an optional division for local matches only.
8.2.7 Not For Competition (NFC)
8.2.7.1 IDPA encourages shooters to practice their gun handling skills with commonly carried firearms. Many everyday carry firearms do not fit into the 6 competition divisions.
8.2.7.2 IDPA allows clubs to add a “Not for Competition” scoring division for Tier 1 matches only. This division allows cartridges smaller than 9 mm, carry optics, activated lasers, non-illuminated mounted lights, and other pistols which do not fit into the other competition divisions to participate in local club matches.
8.2.7.3 All other IDPA equipment rules apply for holsters and loading device holders as well as their placement on the body. Match Directors also have the option to allow junior shooters with .22 rimfire firearms to begin strings at low ready in lieu of requiring a holster.
8.2.7.4 All IDPA membership rules apply.
8.2.7.5 Clubs are not required to implement this provision, and Match Directors are allowed discretion with implementation so that match quality remains high.
- סליקאי זהב
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד