קלאסיפייר, מתי מומלץ?

שאלות, תשובות ודיונים בנושא ה-IDPA (ירי הגנתי באקדח).

מנהל: spy

קלאסיפייר, מתי מומלץ?

על ידי engineer » 13 דצמבר 2018, 13:56

היי,

רציתי לשאול מתי מומלץ לגשת לאימון הקלאסיפייר? האם הגיוני/ניתן לגשת מיד לאחר סיום שני אימוני בסיס?
(או שאולי עדיף לצבור עוד ניסיון באימונים מתקדמים ורק אז לגשת לקלאסיפייר.)

תודה מראש.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: קלאסיפייר, מתי מומלץ?

על ידי GUSS » 13 דצמבר 2018, 14:41

לאן אתה ממהר?מה אתה חושב שהינך חייב להוכיח ולמי?
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי spy » 13 דצמבר 2018, 15:09

מצד אחד, אין כמו קלסיפייר בשביל לראות את עקומת ההתקדמות של היורה.
מצד שני, בעיניי עד שלא שולטים לפחות ברמה סבירה בכלל האלמנטים שמרכיבים את תרגילי הקלסיפייר, אין הרבה טעם בלבצע אותו. בטוח שלא אחרי 2 אימוני בסיס בלבד אם מדובר באדם שלא התאמן לפני כן באיפן תדיר וסדיר.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי engineer » 13 דצמבר 2018, 16:25

GUSS כתב:לאן אתה ממהר?מה אתה חושב שהינך חייב להוכיח ולמי?

מטרתי אינה להוכיח או למהר, חשבתי שאולי יש טעם לבצע זאת לפני אימונים מתקדמים יותר ואז שוב בכדי לראות את התקדמותי האישית.
לחילופין חשבתי שאולי קלאסיפייר בשלב זה יכול להחשב כעוד אימון מתקדם.
אני מבין שאין בכך טעם ולא כדאי להגיע לקלאסיפייר בשלב מוקדם.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי GA1 » 16 דצמבר 2018, 02:04

כשאני חשבתי על קלאסיפייר אז אינטואיטיבית נראה לי שזה הדבר הראשון שהייתי מבצע (מכיר את החוקים, ורגיל לתחרויות ירי מעשי).

אבל לאור מה ש-spy (מדריך IDPA) אומר - יש היגיון בכך שהקלאסיפייר ימדוד את רמת הירי שלך בלבד, ולא שיווצר פער עקב אי-הכרת הסביבה/חוקים או בעברית לשלוט באיך שהעסק הזה עובד...

ואגב, גם למי שיש הרגלי ירי מעשי - יש מה להתרגל (לא זורקים מחסניות לא ריקות למשל, וכו׳).

אז אין כאן מספר מוגדר של שיעורים לפני הטסט... זה ברגע שאתה חי טוב עם חוקי המשחק - לך תבדוק את רמת הירי שלך, ומשם - אחרי אימונים אפשר רק להתקדם
    נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
    גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
    לפעמים זה עניין של שניות...
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי spy » 16 דצמבר 2018, 20:12

אני חוזר ואומר,
הקלסיפייר מורכב מאלמנטים שונים, חלקם אנשים בארץ לא מכירים, כגון ירי בתנועה קדימה/אחורה, ירי לטווח של כ-20 מטר וירי מאחורי מחסה גבוה/נמוך.
על מנת שהקלסיפייר יהיה יעיל, ולו כנקודת התחלה, צריך לכל הפחות לשלוט ברמה סבירה בכלל האלמנטים האלה. אחרת, חבל על הזמן והתחמושת.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי 23933 » 20 דצמבר 2018, 00:50

הקלאסיפייר הינו מבחן לרמת הירי שלך לא תחרות ולא אימון ,ומבחן לא קל בלשון המעטה. לענ"ד אין מה להגיע לפני שעושים לפחות 3 טכני ו-3 מצבים והרבה יבש על פי חוק
"איש את רעהו יעזרו ולאחיו יאמר חזק" מלבי"ם - באור הענין איש את רעהו יעזרו וחוץ מזה יאמר לאחיו חזק ג''כ אתה בעצמך ואל תסמך על העזר אך היה לבן חיל. ישעיה מא ו
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי עדקרן » 20 דצמבר 2018, 19:12

אני חושב קצת אחרת.
ההחלטה היא שלך. בעיני, אם יש לך את הרגלי הבטיחות הנדרשים, ואתה עומד בדרישות הסף שהצגנו, זו תהיה התנסות מעניינת גם אינך יורה מיומן. אני בכל מקרה ממליץ לקרוא באתר את המדריך לקלאסיפייר שמסביר מה עושים, ולצפות בכמה סרטונים ביוטיוב. (כשאתה מחפש - שים לב שהקלאסיפייר השתנה ב 2017).
IDPA Safety Officer
עורך האתר http://www.idpa.org.il
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי 23933 » 20 דצמבר 2018, 22:06

עדקרן כתב:אני חושב קצת אחרת.
ההחלטה היא שלך. בעיני, אם יש לך את הרגלי הבטיחות הנדרשים, ואתה עומד בדרישות הסף שהצגנו, זו תהיה התנסות מעניינת גם אינך יורה מיומן

יש אנשים אם בכלל שנקודת הכישלון שלהם גורמת לעליית המוטיבציה להצליח אבל הם מיעוט ,אצל רוב רובם של האנשים כישלון גורם לייאוש ונסיגה וק"ו אם ע"מ להצליח יש צורך בהשקעה של זמן , אורך רוח ,התמדה ,ומצלצלים.
כמו"כ איזה הרגשה מתסכלת תהיה לו אם הוא מגיע ממרחק מבזבז זמן לא בשביל אימון אלא למבחן שבסופו של דבר הוא נכשל בו זה כמו לגשת לטסת לאחר השיעור השני ללא התנסות קודמת זה משאיר טעם מר להרבה זמן.
זה לענ"ד והבוחר יבחר
"איש את רעהו יעזרו ולאחיו יאמר חזק" מלבי"ם - באור הענין איש את רעהו יעזרו וחוץ מזה יאמר לאחיו חזק ג''כ אתה בעצמך ואל תסמך על העזר אך היה לבן חיל. ישעיה מא ו
סליקאי זהב
סליקאי זהב

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד