קלאסיפייר באר טוביה כ"ו אייר תשע"ו

שאלות, תשובות ודיונים בנושא ה-IDPA (ירי הגנתי באקדח).

מנהל: spy

Re: קלאסיפייר באר טוביה כ"ו אייר תשע"ו

על ידי carver » 05 יוני 2016, 20:47

לא ידעתי שהתוצאות פתוחות לכל.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי IDPA ISRAEL » 05 יוני 2016, 21:02

איך זה שונה מכל ענף ספורט אחר כולל ירי מעשי?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי glock34 » 07 יוני 2016, 08:17

צומת הגוש,
אתה אומר דברים שאני לא מצליח להבין, אולי תעזור לי בבקשה.
אני אומר שאם אתה בעל יכולת ירי שתקנה לך תוצאת מאסטר בקלספייר של IDPA, זה ממש לא משנה איך כמה ולמה, אתה יורה טוב נקודה.
יורה טוב לא רק בספורט, אלא יורה טוב בהכל. (כולל הכל)
לא לחבק מכסות, ירי בתנועה נכונה ביחס למטרות, חשיבות מיקום הכדורים על המטרה, יכולת מעבר בין מטרות וירי נכון ממצבים, יהיה נכון וטוב גם ל IDPA וגם לאזרח חמוש ברחוב. מה פה בדיוק ההבדל בירי. אם אתה יכול להתמודד עם מצבי הירי שיש בקלספייר ולהגיע לתוצאה טובה, אתה אכן יורה טוב על כל המשתמע מכך.
אני בטוח שלעמוד מול מטרה במטווח לא יקנה לך איכויות ירי טובות יותר מלירות סטייג' של IDPA. אולי זה יכול לעזור לך לפתח יכולות ירי שיעזרו לך מאוד, אבל אתה לא מתמודד עם פתירה, לחץ ותזמון.
אני מחזיק בדעה שהקלספייר של IDPA הוא מבחן הירי האולטימטיבי מכל מבחני הירי שיש היום לשוק הירי להציע, ויריתי לא מעט מבחני ירי, של הרבה יחידות ואנפי ספורט (IDPA, USPSA, FBI, FAM, ICE, SWAT, DHS והרשימה ארוכה מאוד). אקדח, רובה ושוטגאן. כיחידים בשילוב של כולם ובשילובים שונים של 2 מהם. מבחינתי מבחן הירי באקדח האולטימטיבי הוא הקלספייר. (זו רק דעתי ודעתם של עוד כמה אלפים, אבל זו רק דעה) תנסה ותראה שהקלספייר עצמו בכלל לא מושתת על יכולות ספורטיביות אלא יכולות ירי וטאקטיקה.
אני לא אומר את כל זה בגלל שהצלחתי להוציא תוצאה של מאסטר, ממש לא. עבדתי קשה מאוד בכדי ללמוד איך לירות ואיך להתמודד עם מבחן ירי שבוחן בקפדנות את כל האלמנטים הנדרשים מיורה. לבוא ולטעון שמדובר במשחק זה קצת...
שיהיה בהצלחה.
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי glock34 » 07 יוני 2016, 08:28

הטיפים שאני נותן הם במטרה לעזור ליורה לקנות יותר ויותר ידע ולחסוך מהיורה להגיע למסקנות אחרי בזבוז אדיר של זמן ותחמושת. זה נכון שIDPA זה רק ספורט, אבל גם ג'ודו, קראטה, ג'יוג'טסו, MMA, UFC ופנקריישן זה רק ספורט/הגנה עצמית, רק ללא כלי עזר.
IDPA: ה D זה הגנה עצמית ה P זה פיסטול (אקדח) הגנה עצמית עם כלי עזר אקדח/ספורט.
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי רועי 357 » 11 יוני 2016, 07:02

תודה על הפרגון!
חזרתי לפורום
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד