הרצל קבלו אומר שבעלי תבחין משמר יצתרכו תבחין
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
הרצל קבלו אומר שבעלי תבחין משמר יצתרכו תבחין
https://idpa.org.il/2017/08/27/545468792/
בסיום קבלו אומר שבעלי תבחין משמר יצתרכו לעמוד בעילה.
Re: הרצל קבלו אומר שבעלי תבחין משמר יצתרכו תבחין
ועד היום לא היה להם תבחין שכל שנה שינו לו את השם?
פחות -לרוב זה יותר,,
לי זה נשמע כמו ביטול 70% מהרשיונות המשמרים
זה אומר שכל מי שבסיום עבודת הבט"פ על רשימת התבחינים המעודכנת (מי יודע מתי...) יהיה עדיין בלי תבחין .
יצטרך להפרד מהרשיון.
תחושת הבטן שלי אומרת שבבטפ לקחו בחשבון את אלו שמחזיקים רשיון כמה עשרות שנים ויתנו על זה את הדעת .
יצטרך להפרד מהרשיון.
תחושת הבטן שלי אומרת שבבטפ לקחו בחשבון את אלו שמחזיקים רשיון כמה עשרות שנים ויתנו על זה את הדעת .
חבר העמותה לקידום תרבות הנשק
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
carver כתב:https://idpa.org.il/2017/08/27/545468792/
בסיום קבלו אומר שבעלי תבחין משמר יצטרכו לעמוד בעילה.
שמועה בלבד.
אינני יודע מאיפה מצצו את המשפט הזה. הייתי שם והקשבתי לכל מילה. לא נאמר דבר כזה על ״מתוקף הוראת מעבר״. הרצל אמר שזה מנגנון ולא תבחין. כל מי שיש בידו רשיון עם הגדרה זו יכול לישון בשקט. לדבריו כאמור, 80% מהרשיונות היום הם כאלו. אתם מאמינים שיציאה כזו היתה עוברת ללא סקנדל שהדיו היו נשמעים עד אילת?
חבל שאנשים שלא היו שם מפיצים שמועות זוועה ללא כל ביסוס.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
Re: ביטול רשיונות תוקף הוראות מעבר
על ידי Everest » 28 אוגוסט 2017, 17:43
הרצתי חיפוש בפורום תחת "תבחין אחר" ו"תבחין משמר".
הלכתי בכוונה לעמודים האחורנים, דיונים מלפני 9, 10, 14 שנה.
בואו תשמעו קטע: אותם ספוקלציות וחרדות שהיו לאנשים באותם שנים "שינו לי מתבחין לפני 1996 לתבחין אחר, מה לעשות?", "האם אני נדרש להוכיח עמידה בעילה אם כתוב לי תבחין משמר ברישיון?", "הפקידה אמרה לי שהכל בסדר", "יעקב עמית אמר שאפשר להחזיק עד 7 כלים", "האם אני צריך לחתום על הצהרהת תום עילה בהחלפת אקדח?" ועוד שלל פאניקות שהיו לאנשים באותן שנים בגלל אותם דברים בדיוק, זה בדיוק מה שאנחנו רואים עכשיו.
אז הרצל אמר, אז מה? הרצל גם אמר שבביטול התבחין באופן חד צדדי(קרי, אתה בעל עסק לזהב ויהלומים והמדינה מחר מחליטה שהיא מבטלת את התבחין אך אתה עדיין בעל עסק לזהב ויהלומים), אתה עדיין תיאלץ להיפרד מהנשק שלך והרישיון יבוטל.
אז אמר.. אז מה?! אני יכול להביא לכאן 80 אלף פסקי דין שמדברים בדיוק על המצב השני שתיארתי, ופעם אחר פעם בתי משפט החזירו רישיונות בנימוק שביטול תבחין באופן חד צדדי מצד המדינה, כאשר אתה עדיין עומד בתנאים שהוצבו לך נכון ליום הוצאת הרישיון, זו לא עילה לביטול הרישיון.
אתם חושבים שמר קבלו לא יודע זאת? הוא יודע.. אבל הוא גם פקיד ממשלתי שמחויב למערכת וחייב להגיד דברים מסוימים שהוא יודע בעצמו שהם לא נכונים ולא יעמדו במבחן בית משפט.
אותו דבר לגבי "הוראת מעבר".
דרך אגב, אני לא זוכר ששמעתי אותו אומר שבכוונתם לבטל ל80% מבעלי הרישיון את הרישיון, הוא רק אמר שמי שהחזיק עד 31 לדצמבר 2014 ברישיון לאקדח 10 שנים או יותר, רשאי להמשיך להחזיק ברישיון גם בלי לעמוד בתבחין.
שימו לב שהוא השתמש בהרבה מילים יפות ותיאורים יפים ואמר שהאגף שלו אינם "חותמת גומי" ושהם מפעילים שיקול דעת.
רבותיי, צאו למאגרים משפטיים ותחפשו עתירות מנהליות כנגד אגף רישוי כלי ירייה, כמעט בכל עתירה ששופט מחזיר רישיון נשק אחרי ביטול עקב המלצת משטרה, הוא כותב בנימוק שפקיד הרישוי היווה "חותמת גומי" להמלצת המשטרה ולא הפעיל שיקול דעת(אז הרצל אמר בדיוק ההפך כדי שלא ינקנקו את האגף שלו בבתי משפט כמו שקורה עכשיו).
אז הרצל אמר דברים בשביל הכסת"ח שלו, מה כולם נכנסים לפאניקה?
גם אם אני הייתי ראש האגף הייתי אומר שמי שלא עומד בתבחין אני יקח לו את הרישיון(מה לעשות שפרקטית ומשפטית אי אפשר לקחת את הרישיון ל-80% מהאנשים).
זה מין אפקט פסיכולוגי כזה שעל כל נאד שמישהו באגף רישוי כלי ירייה תוקע, כולם נכנסים להיסטרייה ומנבאים את האפוקליפסה.
(חזרתי לאכול פופקורן).
על ידי Everest » 28 אוגוסט 2017, 17:43
הרצתי חיפוש בפורום תחת "תבחין אחר" ו"תבחין משמר".
הלכתי בכוונה לעמודים האחורנים, דיונים מלפני 9, 10, 14 שנה.
בואו תשמעו קטע: אותם ספוקלציות וחרדות שהיו לאנשים באותם שנים "שינו לי מתבחין לפני 1996 לתבחין אחר, מה לעשות?", "האם אני נדרש להוכיח עמידה בעילה אם כתוב לי תבחין משמר ברישיון?", "הפקידה אמרה לי שהכל בסדר", "יעקב עמית אמר שאפשר להחזיק עד 7 כלים", "האם אני צריך לחתום על הצהרהת תום עילה בהחלפת אקדח?" ועוד שלל פאניקות שהיו לאנשים באותן שנים בגלל אותם דברים בדיוק, זה בדיוק מה שאנחנו רואים עכשיו.
אז הרצל אמר, אז מה? הרצל גם אמר שבביטול התבחין באופן חד צדדי(קרי, אתה בעל עסק לזהב ויהלומים והמדינה מחר מחליטה שהיא מבטלת את התבחין אך אתה עדיין בעל עסק לזהב ויהלומים), אתה עדיין תיאלץ להיפרד מהנשק שלך והרישיון יבוטל.
אז אמר.. אז מה?! אני יכול להביא לכאן 80 אלף פסקי דין שמדברים בדיוק על המצב השני שתיארתי, ופעם אחר פעם בתי משפט החזירו רישיונות בנימוק שביטול תבחין באופן חד צדדי מצד המדינה, כאשר אתה עדיין עומד בתנאים שהוצבו לך נכון ליום הוצאת הרישיון, זו לא עילה לביטול הרישיון.
אתם חושבים שמר קבלו לא יודע זאת? הוא יודע.. אבל הוא גם פקיד ממשלתי שמחויב למערכת וחייב להגיד דברים מסוימים שהוא יודע בעצמו שהם לא נכונים ולא יעמדו במבחן בית משפט.
אותו דבר לגבי "הוראת מעבר".
דרך אגב, אני לא זוכר ששמעתי אותו אומר שבכוונתם לבטל ל80% מבעלי הרישיון את הרישיון, הוא רק אמר שמי שהחזיק עד 31 לדצמבר 2014 ברישיון לאקדח 10 שנים או יותר, רשאי להמשיך להחזיק ברישיון גם בלי לעמוד בתבחין.
שימו לב שהוא השתמש בהרבה מילים יפות ותיאורים יפים ואמר שהאגף שלו אינם "חותמת גומי" ושהם מפעילים שיקול דעת.
רבותיי, צאו למאגרים משפטיים ותחפשו עתירות מנהליות כנגד אגף רישוי כלי ירייה, כמעט בכל עתירה ששופט מחזיר רישיון נשק אחרי ביטול עקב המלצת משטרה, הוא כותב בנימוק שפקיד הרישוי היווה "חותמת גומי" להמלצת המשטרה ולא הפעיל שיקול דעת(אז הרצל אמר בדיוק ההפך כדי שלא ינקנקו את האגף שלו בבתי משפט כמו שקורה עכשיו).
אז הרצל אמר דברים בשביל הכסת"ח שלו, מה כולם נכנסים לפאניקה?
גם אם אני הייתי ראש האגף הייתי אומר שמי שלא עומד בתבחין אני יקח לו את הרישיון(מה לעשות שפרקטית ומשפטית אי אפשר לקחת את הרישיון ל-80% מהאנשים).
זה מין אפקט פסיכולוגי כזה שעל כל נאד שמישהו באגף רישוי כלי ירייה תוקע, כולם נכנסים להיסטרייה ומנבאים את האפוקליפסה.
(חזרתי לאכול פופקורן).
- סליקאי זהב
טוב,
אני רציתי רק לדווח על מה שקראתי.
אני לא בתבחין משמר ולכן רציתי להעביר הלאה.
מקבל מה שאתם אומרים.
אם ניתן לשנות את הכותרת אשמח שתעזרו לי לשנותה.
אני רציתי רק לדווח על מה שקראתי.
אני לא בתבחין משמר ולכן רציתי להעביר הלאה.
מקבל מה שאתם אומרים.
אם ניתן לשנות את הכותרת אשמח שתעזרו לי לשנותה.
לצערי לא הצלחתי להגיע לכנס, אבל טרחתי לראות ביוטיוב את כל השעה ו 23 דקות של דברי הרצל קבלו. הוא אמר שבסופו של דבר לא יהיה תבחין "הוראות מעבר", אבל מי שנמצא בו כיום וימשיך לחדש את הרשיון בזמן יישאר איתו כל עוד יעמוד בשאר הדרישות (בריאות, ללא עבירות נשק/ פליליות וכ"ו)
HK P30SK
- סליקאי כסף
אז אני מבין שמי שידפק בעיקר מהסיפור הזה הם בעיקר מקבלי הרישון החדשים - למשל רסר מילואים.
ברגע שיקבלו שיחרור, גם אם מחזיקים בנשק יותר מ 10 שנים יצטרכו לוותר על הרישון.... !?
ברגע שיקבלו שיחרור, גם אם מחזיקים בנשק יותר מ 10 שנים יצטרכו לוותר על הרישון.... !?
- סליקאי כסף
Max2 כתב:אז אני מבין שמי שידפק בעיקר מהסיפור הזה הם בעיקר מקבלי הרישון החדשים - למשל רסר מילואים.
לא נכון. הם ימשיכו להחזיק ברשיון.
הנחיה בכתב נמצאת בקנה.
רם
ramdishon כתב:Max2 כתב:אז אני מבין שמי שידפק בעיקר מהסיפור הזה הם בעיקר מקבלי הרישון החדשים - למשל רסר מילואים.
לא נכון. הם ימשיכו להחזיק ברשיון.
הנחיה בכתב נמצאת בקנה.
ידוע לך מה לשון אותה הנחיה ? תודה
- סליקאי כסף
carver כתב:https://idpa.org.il/2017/08/27/545468792/
הכוונה שלא יהיה מצב בו אדם שמחזיק מעל 10 שנים ברישיון יהיה פטור מעמידה בתבחין. אין כל קשר לאלה שהיום כתוב להם "מתוקף הוראת מעבר" כי הם ברי מזל שמשיכו להחזיק בכלי אלא אם הכלי ייגנב או יאבד (לא עלינו).
Vanitas vanitatum, omnia vanitas
- סליקאי זהב
מקווה שיחזירו את "לפני 1996" ...
האם מי מחזיק נשק מעל 30 שנה צריך לדאוג?
האם מי מחזיק נשק מעל 30 שנה צריך לדאוג?

- סליקאי זהב
כל מי שמחזיק בנשק בישראל צריך לדאוג.
הרצל קבלו הוא פשוט יעקב עמית יותר מתוחכם ומסודר, הוא יודע לקדם את האג'נדה שלו באופן הרבה יותר מושכל מסודר ומכוסת"ח משפטית כיאות לבירוקרט אמיתי ולכן הוא מסוכן לכלל נושאח הנשק הרבה יותר.
עלינו נושאי הנשק להבין שהמדיניות בבט"פ לא השתנתה וכל מה שהם עושים שם זה לחפש דרכים לצמצם את כמות נושאי הנשק החוקיים בכדי להראות לוועדה הבאה שהם היו בסדר ועשו כל מאמץ להקטין את מצבת כלי היריה אשר בידיים פרטיות בישראל, הדוגמא הטובה ביותר היא התוכנית לחייב בחידוש רשיון ואימון כל שנה, ככה יותר אזרחים יוותרו על כאב הראש הכרוך בכך ןבט"פ יוכל להראות כמה הוא דואג לבטיחות והכשרת נושאי הנשק בישראל ובאותו זמן להתיש ולצמצם אותם .
גם סוחרי הנשק והטווחים ישתפו פעולה בשימחה בעוד הם לא מבינים כי הם כורתים את הענף שממנו הם מתפרנסים
התקווה היחידה שלי היא שבהתאחדות הקליעה יתעשתו ויפעלו לגייס עוד ספורטאים ומתאמנים רבים ככל הניתן ויפסיקו לתת עדיפות ומיקוד למקצועות האולימפיים המשעממים והמשמימים שאינם מעניינים איש לטובת סוגי קליעה אחרים מעניינים יותר המתפתחים בעולם כמו 3gun ירי מעשי F/TR class
שבת שלום
הרצל קבלו הוא פשוט יעקב עמית יותר מתוחכם ומסודר, הוא יודע לקדם את האג'נדה שלו באופן הרבה יותר מושכל מסודר ומכוסת"ח משפטית כיאות לבירוקרט אמיתי ולכן הוא מסוכן לכלל נושאח הנשק הרבה יותר.
עלינו נושאי הנשק להבין שהמדיניות בבט"פ לא השתנתה וכל מה שהם עושים שם זה לחפש דרכים לצמצם את כמות נושאי הנשק החוקיים בכדי להראות לוועדה הבאה שהם היו בסדר ועשו כל מאמץ להקטין את מצבת כלי היריה אשר בידיים פרטיות בישראל, הדוגמא הטובה ביותר היא התוכנית לחייב בחידוש רשיון ואימון כל שנה, ככה יותר אזרחים יוותרו על כאב הראש הכרוך בכך ןבט"פ יוכל להראות כמה הוא דואג לבטיחות והכשרת נושאי הנשק בישראל ובאותו זמן להתיש ולצמצם אותם .
גם סוחרי הנשק והטווחים ישתפו פעולה בשימחה בעוד הם לא מבינים כי הם כורתים את הענף שממנו הם מתפרנסים
התקווה היחידה שלי היא שבהתאחדות הקליעה יתעשתו ויפעלו לגייס עוד ספורטאים ומתאמנים רבים ככל הניתן ויפסיקו לתת עדיפות ומיקוד למקצועות האולימפיים המשעממים והמשמימים שאינם מעניינים איש לטובת סוגי קליעה אחרים מעניינים יותר המתפתחים בעולם כמו 3gun ירי מעשי F/TR class
שבת שלום
- סליקאי ארד
Gol1 כתב:כל מי שמחזיק בנשק בישראל צריך לדאוג.
שבת שלום
איך הוספת התבחין של רס״רים במילואים, לפני שנה וחצי, מתיישבת עם הדעה שהבעת?
איך ההמלצה של הרצל קבלו לשנות את התבחין כך ש״פעם רס״ר- תמיד רס״ר״ מתישבת עם דעתך?
איך העובדה שלא מבטלים אף רשיון לרס״רים שמשתחררים משירות מילואים פעיל מתיישבת כנ״ל?
האם טרחת לשמוע את כל ההרצאה שלו בכנס האחרון של העמותה? האם ישבת פעם מולו ושמעת את דיעותיו?
אנא חשוב שוב על מה שכתבת. אין דבר רחוק יותר מהמציאות.
רם
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד