החלפת אקדח תבחין מעבר (תוך כמה זמן ניתן?)
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
5 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
החלפת אקדח תבחין מעבר (תוך כמה זמן ניתן?)
חבר מעוניין להחליף אקדח,
אמרו לו שיכול למכור עכשיו ולהחליף תוך עד 3 חודשים וזה יהיה בסדר.
אישית לא הייתי מסתכן ומחליף גב לגב גם אם מותר - אבל האם אכן אפשרי כרגע ?
אמרו לו שיכול למכור עכשיו ולהחליף תוך עד 3 חודשים וזה יהיה בסדר.
אישית לא הייתי מסתכן ומחליף גב לגב גם אם מותר - אבל האם אכן אפשרי כרגע ?
- סליקאי טיטניום
Re: החלפת אקדח תבחין מעבר (תוך כמה זמן ניתן?)
לא הבנתי כ"כ את השאלה, אבל אם השאלה היא: האם מישהו בעל תבחין משמר/מתוקף הוראת מעבר יכול להחליף כרגע אקדח מבלי שיעשו לו בעיות אז התשובה היא כן. מה יהיה בעתיד אני לא יודע..
"לכל מקום שנרצה, בכל דרך שנבחר"
השאלה היא אם יכול למכור את האקדח עכשיו ולקנות חדש רק בעוד שלושה חודשים בלי לאבד את הרשיון המשמר.
- סליקאי טיטניום
לפי מה שאני מכיר אתה צודק.
אבל, הכי טוב זה לבצע החלפה מול פקיד הרישוי ולקבל ממנו אישור לרכישת אקדח אחר במקום במקום ולשאול אותו.
אבל, הכי טוב זה לבצע החלפה מול פקיד הרישוי ולקבל ממנו אישור לרכישת אקדח אחר במקום במקום ולשאול אותו.
- סליקאי זהב
ניר ל כתב:השאלה היא אם יכול למכור את האקדח עכשיו ולקנות חדש רק בעוד שלושה חודשים בלי לאבד את הרשיון המשמר.
היה פה שרשור על בחור שביצע מכירה וקניה כמה שבועות אחר כך וסיפר את הויה דולורוזה שהוא עבר , גם במטווח וגם בבט"פ.
בבט"פ , פקיד חדש מירר את חייו.(לפי זכרוני בט"פ חיפה , אם אתה קורא שרשור זה צרף את השרשור שלך לכאן , חיפשתי ולא מצאתי אותו)
לפי מה שאני זוכר ע"פ הבט"פ יש לך עד 3 חודשים לקנות חדש , אבל (וזה אבל חשוב מאד) , כשאתה מוכר את כלי היריה שלך אתה חייב להגיע לבט"פ עם הקונה לציין בפני הפקיד\ה שאתה מוכר כרגע וקונה עוד כמה ימים ומקבל טופס אישור (לא זוכר את שמו בדיוק) לקנית כלי חדש על הרשיון הקודם.
אם אתה מוכר את הכלי הישן דרך מטווח , ז"א המטווח "מוריד" את הכלי הישן לבעלותו ומוכר אותו לקונה אתה בעצם נשאר ללא רישיון!.(לכן המעבר בבט"פ מחייב אותך (לבעלי תבחין קיים , הבעיה בעצם לא קיימת כי יש להם תבחין)).
המלצה שלי :
בצע את המעבר גב לגב . אני ביצעתי את כל התהליך במטווח ובבט"פ ביום אחד , הסבר:
1. ע"פ הוראת הבט"פ על שניכם לעבור הכשרה על הכלי שאתם קונים.(כן , אני יודע שאם אתה קונה אותו קוטר אתה לא מחויב במטווח הכשרה אבל :1.אם אתה כבר במטווח ובדרך כלל ההכשרה כבר במחיר הכלי החדש ,לא כדי? 2.כלי חדש , לא תלמד אותו? (וכהערת אגב , אצלי שעברתי משטייר M9 לG26 שהם אותו קוטר הדרישה להכשרה באה מטעם פקיד בבט"פ(הגדלת ראש שלו?)))
2. הקונה של הכלי המשומש מחויב בנוסף באישור תקינות לכלי.
לפי 2 הסעיפים הללו אתם חייבים להגיע למטווח במשותף לפחות פעם אחת אז לדעתי עדיף לתאם יום חופש משותף ולסיים את הכל ביום אחד.
3. תקבע תור כפול!!! לבט"פ ביום החופש המשותף.(ללא תור כפול , לא יקבלו אתכם)
4. עד אותו יום ,סגור עסקה על הכלי החדש.
5. ביום הקובע גשו למטווח , בצעו מטווח כשירות + תקינות לכלי הישן כאשר המטווח ממלא לכם את כל הטופסיאדה.
6. סעו לבט"פ , כנסו לפקיד\ה ,בצעו את העברות הבעלות והרישיונות (את האגרות אפשר לשלם בכרטיס אשראי בעמדות תשלום שנמצאות בלשכות).
7. הכלי הישן עובר ידיים בו במקום.
8. חוזר למטווח ואוסף את הכלי החדש.
אפשרות נוספת מומלצת:
1.קנה כלי חדש.
2.את הישן (שהמטווח הציע לך עליו מחיר אפסי) הפקד במטווח תמורת עמלת הפקדה חודשית.
3.מצא קונה לכלי.
4.את מחיר הכלי קבל מהקונה
5.הקונה ממשיך את הקניה (מטווח הכשרה +תקינות) מול המטווח ולא זקוק לך יותר.
בכל מקרה , למכור ולקנות , אפילו לאחר יום אחד בלבד , לבעלי תבחין "משמר"\"אחר"\"מתוקף הוראת מעבר" אני לא ממליץ.(גם אם יש כאלו שאצלם זה עבר בשלום)
בהצלחה.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
5 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד