ביטלו לי את ה"תבחין משמר"
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
ביטלו לי את ה"תבחין משמר"
היה לי אקדח עם תבחין משמר.
קניתי חדש (זכותי)
הייתי היום במשרד לבט"פ לקבל רשיון חדש. דווקא היו נחמדים. אממה, בלי שום פרובוקציה מצדי התבחין המשמר נעלם, והרשיון החדש הופיע עם התבחין הישן נושן. (ישוב)
מה תאמרו על זה?

קניתי חדש (זכותי)
הייתי היום במשרד לבט"פ לקבל רשיון חדש. דווקא היו נחמדים. אממה, בלי שום פרובוקציה מצדי התבחין המשמר נעלם, והרשיון החדש הופיע עם התבחין הישן נושן. (ישוב)
מה תאמרו על זה?

Re: ביטלו לי את ה"תבחין משמר"
אצלי בעקבות החלפת אקדח שונה מתבחין משמר למתוקף הוראת מעבר

- סליקאי ארד
גיל7
אומר על זה שזה נשמע שמישהו שם התבלבל.
יש לי לא מעט חברים שהוציאו רשיון בתבחין יישוב זכאי.
הם סיפרו שהבט״פ מבקש כל מיני אישורים ממזכירות היישוב / הרשות המוניציפלית, חשבונות ארנונה וכאלה.
ככה סתם העבירו לך עילה על סמך מה שרשום ככתובת במרשם האוכלוסין?
אומר על זה שזה נשמע שמישהו שם התבלבל.
יש לי לא מעט חברים שהוציאו רשיון בתבחין יישוב זכאי.
הם סיפרו שהבט״פ מבקש כל מיני אישורים ממזכירות היישוב / הרשות המוניציפלית, חשבונות ארנונה וכאלה.
ככה סתם העבירו לך עילה על סמך מה שרשום ככתובת במרשם האוכלוסין?
WARLORD
- סליקאי זהב
טלטול כתב:אצלי בעקבות החלפת אקדח שונה מתבחין משמר למתוקף הוראת מעבר
![]()
![]()
לא אותו הדבר.
לך לא הוחלף התבחין, פשוט שונה לסטטוס שבו לצערנו הוא קיים כיום.
הוראת שעה אינה תבחין, ומכיוון שכך אם קיים תבחין כלשהו, הרשיון מונפק תחתיו.
זה משהו שנאמר לי בזמנו (גם רשמתי על כך כאן) ולא האמנתי לו, וגם לא האמינו לי.
השלב הבא יהיה ביטול הוראת השעה, שכשמה כן היא, ולהתראות רשיון.
זה לכל מי שעדיין טוען שאין ההבדל בין תבחין ללא תבחין, כל מי שאין לו מושג מה זו הוראת מעבר או הוראת שעה.
כשקיימ/ת חוק/תקנה פעילה ההופכת להוראת מעבר, בד"כ זה לקראת ביטולה (גם אם ייקח שנים, תלוי בתחום החקיקה בו מדובר).
היה צריך להלחם בביטול התבחין, אבל אנשים נחו על זרי הדפנה כי משפטני המשרד הפקחים היו חכמים לא להוציא את האקדחים מידיהם בבת אחת. לכן המציאו את הוראת המעבר. כל ההבטחות של אנשי לשכת הרישוי התקבלו כלשונם, ללא ויכוח, למרות שמשפטית קיים הבדל לא קטן בין תבחין ללא תבחין.
רוב החברים הפעילים כרגע בפורום לא מודעים לכל מה שעברנו בשנה שעברה, לפני שנכנסו לתוקפן ההקלות שעל בסיסן הם עכשיו כאן. היו כאן דיונים צורמים מאוד על השלווה שבה בעלי הנשק מקבלים החלטות שרירותיות של המשרד לבטחון פנים, ויש כאן כמה שנראה לפעמים שעובדים עבור הרשויות, כי תמיד זה "אין בעיה, לא קרה כלום". עכשיו הגיעו חבר'ה חדשים למשרד, שר וראש לשכה, ושוב כולם מלקקים אצבעות. אבל מסתבר שבשקט בשקט מוציאים לפועל כל מיני דברים, ויש משהו מסוים ששינו ממש עכשיו ואני לא אציין אותו כרגע עד שאחי יעבור את חידוש הרישיון שלו, כי כרגע זה עדיין לא מופיע במקרה שלו.
מה שלא ברור לי במקרה הספציפי הזה, זה שאם מדובר בתבחין ישן נושן, איך הם חידשו אותו ללא הצגת המסמכים מחדש, דבר שתמיד נדרש.
הרי לא היה רצון של בעל הרישיון לבצע את ההמרה, אז כנראה שלא הציג מסמכים?
אישית הייתי פונה ללשכת הרישוי, ואם לא עוזר אז לעו"ד, כי ברור שקיים ניסיון לצמצם את העילה המשמרת, ואף אחד לא סופר אף את בעלי הנשקים.
- סליקאי ארד
גיל7 כתב:היה לי אקדח עם תבחין משמר.
קניתי חדש (זכותי)
מה תאמרו על זה?
לפחות הוחלף לנשיאה כפי שרצית?
- סליקאי כסף
הייתי שמח לקבל תגובה של מישהו מנציגי העמותה ל"חדשות" הללו.
אני מנהל עם גיל7 תכתובת בפרטי משעות הבוקר.
את האמת , הופתעתי.
את ה"תרגיל" הזה כבר ניסו לבצע בתקופה של המעבר מ"לפני 96" ל"אחר" וגם בתקופת מעבר מ"אחר" ל"משמר".
באותם תקופות (מעדויות פה בסליק) מי שעמד על דעתו ולא הסכים לשינוי בתבחין , לא עבר תבחין.
כמו כן , הנה הלכו להם ועפו דרך החלון כל "שיחת הסיכום" שהעמותה ביצעה עם אדון הרצל קבלו ראה סעיף 6 בסיכום פה:
http://www.legalweapon.org.il/about_com ... asp?AID=82
ופה: viewtopic.php?f=1&t=18854
דיונים בנושא בעבר:
viewtopic.php?f=1&t=18900
viewtopic.php?f=1&t=18640
כולי תקווה שהעמותה תראה מקרה זה בחומרה , תיצור קשר עם גיל7 ותראה מה אפשר לעשות לעזרתו.
אני מנהל עם גיל7 תכתובת בפרטי משעות הבוקר.
את האמת , הופתעתי.
את ה"תרגיל" הזה כבר ניסו לבצע בתקופה של המעבר מ"לפני 96" ל"אחר" וגם בתקופת מעבר מ"אחר" ל"משמר".
באותם תקופות (מעדויות פה בסליק) מי שעמד על דעתו ולא הסכים לשינוי בתבחין , לא עבר תבחין.
כמו כן , הנה הלכו להם ועפו דרך החלון כל "שיחת הסיכום" שהעמותה ביצעה עם אדון הרצל קבלו ראה סעיף 6 בסיכום פה:
http://www.legalweapon.org.il/about_com ... asp?AID=82
ופה: viewtopic.php?f=1&t=18854
דיונים בנושא בעבר:
viewtopic.php?f=1&t=18900
viewtopic.php?f=1&t=18640
כולי תקווה שהעמותה תראה מקרה זה בחומרה , תיצור קשר עם גיל7 ותראה מה אפשר לעשות לעזרתו.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
דבר ראשון: טעויות קורות, ואף על פי שגם לי באופן אישי, מהיכרותי עם האגף לרישוי כלי ירייה, קשה להאמין שמדובר בטעות תמימה, עדיין יכול להיות שכן.
כבר היו מקרים שאנשים עברו מעילה פעילה ל"אחר" בגלל טעות של פקיד למרות שלא הייתה שום סיבה להעביר אותם, ומקרים שאנשים בעלי תבחיני "אחר" פתאום עברו ל"ספורטאי" רק בגלל שיש להם כלי אחד ברישיון ספורטאי, אז על הדרך שינו להם ל-2 הרישיונות הנוספים(שניתנו מכוח תבחיני עבר או לפני שיטת התבחינים).
דבר שני: לא שמת לב לזה במקום? היית מפנה את תשומת לב הפקיד לכך.
לא עוזר? תדבר עם מנהל הלשכה! לא עוזר? תאיים בעו"ד! לא עוזר? תממש את האיום, תאמין לי שזה יחזיר לך את התבחין במהירות הבזק.
דבר שלישי: ראיתי לפחות 2 מסמכים כתובים של המשרד לביטחון פנים בו הם התייחסו ואף כתבו "תבחין מתוקף הוראת מעבר".
כך שמצד אחד הם משחקים אותה ראש קטן כאילו "זה לא תבחין" ומצד שני כשנוח להם פתאום "זה כן תבחין", כי הם יודעים איזו בעיה הם יצרו לעצמם כשיתחיל גל עתירות מנהליות נגדם.
דרך אגב, באחד מהמסמכים האלה, כתוב במפורש כי מי שמחזיק בכלי ירייה בתבחין "מתוקף הוראת מעבר" לא יחויב לעמוד בתבחין אחר ויוכל להמשיך ולהחזיק בנשק שלו.
זה לא אומר להקל ראש עם ההגדרה העמומה "מתוקף הוראת מעבר", אבל זה עדיין לא END OF THE ROAD.
במקרה שלך, לפחות לפי מה שכתוב באותו מסמך, לא היו צריכים להעביר אותך לתבחין יישוב זכאי.
ד"א יש לי את המסמך הזה באופן אישי.
עצה שלי - פנה על הבוקר לעו"ד, אל תחכה עם זה.
כבר היו מקרים שאנשים עברו מעילה פעילה ל"אחר" בגלל טעות של פקיד למרות שלא הייתה שום סיבה להעביר אותם, ומקרים שאנשים בעלי תבחיני "אחר" פתאום עברו ל"ספורטאי" רק בגלל שיש להם כלי אחד ברישיון ספורטאי, אז על הדרך שינו להם ל-2 הרישיונות הנוספים(שניתנו מכוח תבחיני עבר או לפני שיטת התבחינים).
דבר שני: לא שמת לב לזה במקום? היית מפנה את תשומת לב הפקיד לכך.
לא עוזר? תדבר עם מנהל הלשכה! לא עוזר? תאיים בעו"ד! לא עוזר? תממש את האיום, תאמין לי שזה יחזיר לך את התבחין במהירות הבזק.
דבר שלישי: ראיתי לפחות 2 מסמכים כתובים של המשרד לביטחון פנים בו הם התייחסו ואף כתבו "תבחין מתוקף הוראת מעבר".
כך שמצד אחד הם משחקים אותה ראש קטן כאילו "זה לא תבחין" ומצד שני כשנוח להם פתאום "זה כן תבחין", כי הם יודעים איזו בעיה הם יצרו לעצמם כשיתחיל גל עתירות מנהליות נגדם.
דרך אגב, באחד מהמסמכים האלה, כתוב במפורש כי מי שמחזיק בכלי ירייה בתבחין "מתוקף הוראת מעבר" לא יחויב לעמוד בתבחין אחר ויוכל להמשיך ולהחזיק בנשק שלו.
זה לא אומר להקל ראש עם ההגדרה העמומה "מתוקף הוראת מעבר", אבל זה עדיין לא END OF THE ROAD.
במקרה שלך, לפחות לפי מה שכתוב באותו מסמך, לא היו צריכים להעביר אותך לתבחין יישוב זכאי.
ד"א יש לי את המסמך הזה באופן אישי.
עצה שלי - פנה על הבוקר לעו"ד, אל תחכה עם זה.
- סליקאי זהב
בקר טוב
אנסה לענות לכולם בבת אחת.
1. זה לא נראה כמו "טעות", לפחות לי לא. ישבנו שם בנחת והפקידה הקלידה ושלחה אותי לשלם רצוא ושוב.
2. הם לא ביקשו ממני אישורים למגורים בישוב.
3. מצד שני -אני גר שם עשרות שנים, שם נולדו לי ילדי ושם בניתי את ביתי בשתי ידי. אני לא יכול לערער על העובדה הזו.
4. אני לא יודע מתוקף מה אני יכול לפנות אליהם עם עו"ד, זכויותי לא נפגעו בשום מובן שהוא בשלב הזה. את הרשיון השני שלי חידשו לשלש שנים בלי לשנות את התבחין "מתוקף הוראות מעבר". תמיד שמורה להם התשובה כי "לפי הוראות חוק כלי הירייה, תש"ט-1949, החזקת כלי ירייה במדינת ישראל – אינה זכות מוקנית לאזרח" ראו כאן סעיף 8 http://mops.gov.il/fire_arms/personalli ... erion.aspx
שאומר בפירוש "מי שבמועד האמור היה בעל רישיון כדין ולפי הוראות אלה אינו זכאי לרישיון, ימשיך רישיונו להיות בתוקף עד למועד פקיעתו של הרישיון, או למשך שישה חודשים, לפי המוקדם. על אף האמור בהוראות אלה, מי שבמועד תחילתן החזיק ברישיון כדין אקדח, רובה אויר או אקדח אויר, במשך 10 שנים או יותר ברצף; או רובה ציד (כדוריות), רובה זעיר או רובה צבאי, במשך 15 שנים או יותר ברצף – יהיה רשאי ראש האגף להאריך לאותו אדם את תוקף הרישיון לתקופת רישיון נוספת בכל פעם, אף אם אינו עומד בתבחין. " רשאי, לא חייב.
5. בכל מקרה - לסיכומים כאלה ואחרים עם ראשי אגפים יש תוקף של רצון טוב ולא יותר. לי באופן אישי לא הבטיחו כלום.
6. בהיותי ביורוקרט בעצמי אני מסכים עם מה שאמר pichinan:
"זה לכל מי שעדיין טוען שאין ההבדל בין תבחין ללא תבחין, כל מי שאין לו מושג מה זו הוראת מעבר או הוראת שעה. כשקיימ/ת חוק/תקנה פעילה ההופכת להוראת מעבר, בד"כ זה לקראת ביטולה (גם אם ייקח שנים, תלוי בתחום החקיקה בו מדובר). "
7. בנוסף - ביקשתי בעל פה העברה של הרשיון השני לנשיאה ונאמר לי שאין שני אקדחים להגנה עצמית. אם אני רוצה נשיאה, רק דרך תבחין "ספורטאי פעיל" על כל המשתמע מכך. אז תסיקו מזה איזה מסקנה שאתם רוצים.
אנסה לענות לכולם בבת אחת.
1. זה לא נראה כמו "טעות", לפחות לי לא. ישבנו שם בנחת והפקידה הקלידה ושלחה אותי לשלם רצוא ושוב.
2. הם לא ביקשו ממני אישורים למגורים בישוב.
3. מצד שני -אני גר שם עשרות שנים, שם נולדו לי ילדי ושם בניתי את ביתי בשתי ידי. אני לא יכול לערער על העובדה הזו.
4. אני לא יודע מתוקף מה אני יכול לפנות אליהם עם עו"ד, זכויותי לא נפגעו בשום מובן שהוא בשלב הזה. את הרשיון השני שלי חידשו לשלש שנים בלי לשנות את התבחין "מתוקף הוראות מעבר". תמיד שמורה להם התשובה כי "לפי הוראות חוק כלי הירייה, תש"ט-1949, החזקת כלי ירייה במדינת ישראל – אינה זכות מוקנית לאזרח" ראו כאן סעיף 8 http://mops.gov.il/fire_arms/personalli ... erion.aspx
שאומר בפירוש "מי שבמועד האמור היה בעל רישיון כדין ולפי הוראות אלה אינו זכאי לרישיון, ימשיך רישיונו להיות בתוקף עד למועד פקיעתו של הרישיון, או למשך שישה חודשים, לפי המוקדם. על אף האמור בהוראות אלה, מי שבמועד תחילתן החזיק ברישיון כדין אקדח, רובה אויר או אקדח אויר, במשך 10 שנים או יותר ברצף; או רובה ציד (כדוריות), רובה זעיר או רובה צבאי, במשך 15 שנים או יותר ברצף – יהיה רשאי ראש האגף להאריך לאותו אדם את תוקף הרישיון לתקופת רישיון נוספת בכל פעם, אף אם אינו עומד בתבחין. " רשאי, לא חייב.
5. בכל מקרה - לסיכומים כאלה ואחרים עם ראשי אגפים יש תוקף של רצון טוב ולא יותר. לי באופן אישי לא הבטיחו כלום.
6. בהיותי ביורוקרט בעצמי אני מסכים עם מה שאמר pichinan:
"זה לכל מי שעדיין טוען שאין ההבדל בין תבחין ללא תבחין, כל מי שאין לו מושג מה זו הוראת מעבר או הוראת שעה. כשקיימ/ת חוק/תקנה פעילה ההופכת להוראת מעבר, בד"כ זה לקראת ביטולה (גם אם ייקח שנים, תלוי בתחום החקיקה בו מדובר). "
7. בנוסף - ביקשתי בעל פה העברה של הרשיון השני לנשיאה ונאמר לי שאין שני אקדחים להגנה עצמית. אם אני רוצה נשיאה, רק דרך תבחין "ספורטאי פעיל" על כל המשתמע מכך. אז תסיקו מזה איזה מסקנה שאתם רוצים.
לפי התשובה שלך עכשיו אני מסיק שאתה לא בקיא בנושא רישוי כלי ירייה במדינה, ולא מבין לגמרי עד הסוף את הניואנסים הקטנים שעומדים מאחורי כל פסיק ותקנה.
בלי להעליב כמובן.
עצה שלי, וכדאי שתיישם אותה כמה שיותר מהר אם ברצונך לשמור על האקדח בעתיד: פנה לעורך דין ודרוש החזרה לתבחין משמר, או "מתוקף הוראת מעבר".
זה שזכויותיך עדיין לא נפגעו לא מבטיח לך שבעוד 5 שנים לא תופתע, ואז לך תוכיח ש-5 שנים לפני כן איזה פקיד עשה טעות שעלתה לך ברישיון.
אם לא הבנת, עכשיו אתה תלוי במקום המגורים שלך ובקיום העילה כדי לשמור על הרישיון, ואף אחד לא מבטיח לך שלא יוציאו את היישוב שלך מהרשימה וישלחו לך התראת "אי עמידה בעילה וויתור על רישיון".
בתבחין משמר או מתוקף הוראת מעבר, אתה לא מחויב לעמוד בעילה של מגורים ולכן יכול לגור גם בתל אביב מבלי לאבד את הרישיון, מבין?
תעשה מה שאתה רוצה, אני רק המלצתי את דעתי.
בלי להעליב כמובן.
עצה שלי, וכדאי שתיישם אותה כמה שיותר מהר אם ברצונך לשמור על האקדח בעתיד: פנה לעורך דין ודרוש החזרה לתבחין משמר, או "מתוקף הוראת מעבר".
זה שזכויותיך עדיין לא נפגעו לא מבטיח לך שבעוד 5 שנים לא תופתע, ואז לך תוכיח ש-5 שנים לפני כן איזה פקיד עשה טעות שעלתה לך ברישיון.
אם לא הבנת, עכשיו אתה תלוי במקום המגורים שלך ובקיום העילה כדי לשמור על הרישיון, ואף אחד לא מבטיח לך שלא יוציאו את היישוב שלך מהרשימה וישלחו לך התראת "אי עמידה בעילה וויתור על רישיון".
בתבחין משמר או מתוקף הוראת מעבר, אתה לא מחויב לעמוד בעילה של מגורים ולכן יכול לגור גם בתל אביב מבלי לאבד את הרישיון, מבין?
- סליקאי זהב
Everest כתב:לפי התשובה שלך עכשיו אני מסיק שאתה לא בקיא בנושא רישוי כלי ירייה במדינה, ולא מבין לגמרי עד הסוף את הניואנסים הקטנים שעומדים מאחורי כל פסיק ותקנה.
בלי להעליב כמובן.
תודה. אני באמת לא בקי.
אני אשקול את צעדי.
Everest
מצד שני, אם גיל לא מתכנן לעזוב את הישוב הזכאי בו הוא גר אבל מאידך שר בט"פ כזה או אחר יחליט לבטל את התבחין המשמר או את הוראות המעבר, הוא ימצא את עצמו גם ללא רישיון וספק אם יאשרו לו שני רשיונות מאותה עילה.
מצד שני, אם גיל לא מתכנן לעזוב את הישוב הזכאי בו הוא גר אבל מאידך שר בט"פ כזה או אחר יחליט לבטל את התבחין המשמר או את הוראות המעבר, הוא ימצא את עצמו גם ללא רישיון וספק אם יאשרו לו שני רשיונות מאותה עילה.
- סליקאי כסף
tkgs כתב:Everest
גם אם מבטלים את התבחין המשמר(שדרך אגב, כבר ביטלו), אי אפשר לקחת את הרישיון באותה קלות כמו שאפשר לקחת למי שעומד בעילה פעילה ומפסיק לעמוד בה.
אין שום סיבה הגיונית לקחת רישיון בתבחין שלא יכול להשתנות ולהעביר אותו לסטטוס שמותנה בקיום עילה.
- סליקאי זהב
Everest כתב:tkgs כתב:Everest
גם אם מבטלים את התבחין המשמר(שדרך אגב, כבר ביטלו), אי אפשר לקחת את הרישיון באותה קלות כמו שאפשר לקחת למי שעומד בעילה פעילה ומפסיק לעמוד בה.
אין שום סיבה הגיונית לקחת רישיון בתבחין שלא יכול להשתנות ולהעביר אותו לסטטוס שמותנה בקיום עילה.
הכל אפשר. אם רוצים. אפשר להתקין תקנות ולחוקק חוקים.ולקרוא למשהו "הוראת מעבר" זה בעיני יותר מרמז. בכל מקרה, אני לא הולך לריב איתם בשם "העקרון".
זה לא משנה איך קראו לזה, זה כן משנה שהוציאו את זה מרשימת התבחינים והעבירו לסטטוס לא ברור ולשיקול דעת ראש האגף, מה שנקרא. - כאן כבר חשדתי ...
אם ראית את זה במקום היית צריך לדרוש במקום שלא ישונה התבחין, עכשיו כדאי שתפנה בכתב ותדרוש את תיקון הטעות. הם יודעים טוב מאד מה ההבדל. אתה לא תגיע אתם למשפט כי הם יודעים מתי ידם על התחתונה, כשאתה פונה בכתב הם חייבים להתייחס אליך תוך זמן קצוב בתגובה רשמית, אם יסרבו אתה תגיש ערעור (שדורש רק חתימת עו״ד) והערעור שלך יתקבל.
אם תמשיך לגור ביישוב והוא ישאר זכאי - תוכל לחזור לתבחין הזה אם בעתיד יבטלו את הוראת המעבר, אבל אם תעבור דירה או יבטלו את זכאות היישוב לא תוכל לחזור למשמר/ מעבר.
גם לגבי נשיאה / אחזקה - יש אנשים עם עשרה רשיונות בתבחין משמר/ מעבר בסטטוס נשיאה, לי יש משמר אחד וספורטאי אחד שניהם בסטטוס נשיאה וחודשו לאחרונה, לפני חילופי השרים וראשי האגף ניסו להמיר לי את המשמר לספורטאי וויתרו לאחר עירעור רשמי שלי - אולי אין להם חובה לתת אבל אין להם זכות לקחת באופן שרירותי, זה עוד משהו שהיית צריך להתעקש עליו בזמן אמת.
אם ראית את זה במקום היית צריך לדרוש במקום שלא ישונה התבחין, עכשיו כדאי שתפנה בכתב ותדרוש את תיקון הטעות. הם יודעים טוב מאד מה ההבדל. אתה לא תגיע אתם למשפט כי הם יודעים מתי ידם על התחתונה, כשאתה פונה בכתב הם חייבים להתייחס אליך תוך זמן קצוב בתגובה רשמית, אם יסרבו אתה תגיש ערעור (שדורש רק חתימת עו״ד) והערעור שלך יתקבל.
אם תמשיך לגור ביישוב והוא ישאר זכאי - תוכל לחזור לתבחין הזה אם בעתיד יבטלו את הוראת המעבר, אבל אם תעבור דירה או יבטלו את זכאות היישוב לא תוכל לחזור למשמר/ מעבר.
גם לגבי נשיאה / אחזקה - יש אנשים עם עשרה רשיונות בתבחין משמר/ מעבר בסטטוס נשיאה, לי יש משמר אחד וספורטאי אחד שניהם בסטטוס נשיאה וחודשו לאחרונה, לפני חילופי השרים וראשי האגף ניסו להמיר לי את המשמר לספורטאי וויתרו לאחר עירעור רשמי שלי - אולי אין להם חובה לתת אבל אין להם זכות לקחת באופן שרירותי, זה עוד משהו שהיית צריך להתעקש עליו בזמן אמת.
- סליקאי טיטניום
גיל7 כתב:Everest כתב:tkgs כתב:Everest
הכל אפשר. אם רוצים. אפשר להתקין תקנות ולחוקק חוקים.ולקרוא למשהו "הוראת מעבר" זה בעיני יותר מרמז. בכל מקרה, אני לא הולך לריב איתם בשם "העקרון".
זה לא אפשרי משפטית תאמין לי שמאז החלה מדיניות הצמצום בדקו זאת אין ספור פעמים.
זה מתנגש עם זכות הקניין והמדינה יודעת שהיא תפסיד בבג"ץ כנגד כל מי שקיבל רישיון מבלי להיות מיודע שעם תום העילההרישיון יתבטל.
הדרך היחידה שהמדינה תעמוד במבחן משפטי היא במידה והמדינה תחליט לעשות buy back לכל הכלים שהיא מבטלת עליהם את הרישיונות.
עכשיו תעשה את החישוב של כמות הרישיונות בתבחין משמר/מתוקף הוראת מעבר כפול נניח, אלף שקלים בממוצע לכלי? עכשיו תבין למה המדינה לא תעשה את זה, ולמה הגיל הממוצע של נושא נשק בישראל הוא 55(נתוני המשרד לבט"פ).
אני אתן לך את התשובה - המדינה מחכה שכל "דור המדבר" שמחזיקים ברישיון מבלי דרישה לעמוד בתבחינים יתפגר וככה היא תיגרע את הרישיונות מהמצבה מבלי לבזבז על כך אגורה שחוקה.
מי שאינו "דור מדבר" ואפשר לגרוע לו את הרישיון מהמצבה בלי לחכות שיתפגר - עוד יותר טוב בשביל המדינה.
עכשיו תעשה מה שבא לך, "עקרוני" או לא עקרוני.. ותחשוב אם שווה לך להישאר בסטטוס שמונע מהמדינה לקחת לך את הנשק בבחירות הבאות כשיבוא שר לבט"פ עם אג'נדה חדשה או שלא איכפת לך אם יקחו לך את הנשק בעוד כמה שנים.
- סליקאי זהב
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד