החלפת אקדח עם חבר

פורום העוסק בפרצודורות ומנהלות בנושא רישוי כלי יריה במשרד לבטחון פנים, ישובים זכאים, החלפת תורים, תהיות ושאלות לגבי רישוי בכלל.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

החלפת אקדח עם חבר

על ידי Elikup » 13 מרץ 2016, 13:35

שלום! שבוע טוב!

אני מעוניין להחליף עם חבר שלי אקדח, כלומר, שהאקדח שלי יעבור אליו ושלו אלי. איל עושים זאת?
S&W M&P SHIELD
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: החלפת אקדח עם חבר

על ידי jluzer1 » 13 מרץ 2016, 14:02

יש כמה דרכים לעשות זאת אך הכי בטוח זה דרך חנות נשק, זה יעלה קצת יותר אך מבחינת סדר וצורה נוחה להעברה עדיף כך.
״לא למען הרוג נתון הנשק בידינו, אלא על מנת לשמור על החיים״.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

Re: החלפת אקדח עם חבר

על ידי argra11 » 13 מרץ 2016, 14:48

לא אמרת אז מספר הנחות והסברים בסיסים:
1. שניכם זכאים לרישיון ועומדים בעילה\תבחין עכשוי . (בעקרון , לא תמיד , כל מעבר בבט"פ העמידה בעילה\תבחין נבדקת מחדש)
2. מבחינת הבט"פ מדובר במכירת הכלי שלך לקונה ,ואתה קונה כלי משומש ממוכר , במקרה המוכר והקונה הם אותם אנשים מה שמקל קצת על כל הפרוצדורה.(זה שסיכמתם מחיר 0 לא מענין את הבט"פ)

דרך חנות או לא דרך חנות בכל מקרה כל אחד מכם צריך לעבור ולקבל אישור על:
1. הכשרה הכוללת מטווח על הכלי שאותו אתם הולכים לשאת.(אתה על הכלי שלו והוא על הכלי שלך)
2. אישור תקינות לכל אחד מהכלי יריה מהמטווח.

לכן , לדעתי , מומלץ לגשת למטווח ולבקש לבצע את כל התהליך במטווח עצמו , כולל כל הניירת לבט"פ.

*** החלטתם לעשות את כל ההחלפה לבד ,ניגשתם לבט"פ ונאמר לכם לבצע הכשרה במטווח (יש סיכוי גבוהה ש"ישכחו" לומר לכם על אישור תקינות ,הגעתם למטווח וביצעתם הכשרה ,תדרשו אישור תקינות , אחרת תגיעו לבט"פ שבו ידרש האישור כתנאי לביצוע ההחלפה ,אז תחזרו למטווח שוב ואז תתבקשו מהמטווח לשלם תוספת על אישור זה.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
==============================
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד