נוהל מכירת נשק בין אנשים פרטיים
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
7 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
נוהל מכירת נשק בין אנשים פרטיים
היי,
כיצד מתבצעת מכירה ?
האם אפשר או אפילו רצוי להשתמש בחנות נשק ?
מתי אני מוסר את הנשק והאם כדי לרכוש במקביל נשק אחר או שיש לי שוב זמן של 90 יום לרכוש ?
או.... שאני צריך תהליך הוצאת רישיון חדש ?
כיצד מתבצעת מכירה ?
האם אפשר או אפילו רצוי להשתמש בחנות נשק ?
מתי אני מוסר את הנשק והאם כדי לרכוש במקביל נשק אחר או שיש לי שוב זמן של 90 יום לרכוש ?
או.... שאני צריך תהליך הוצאת רישיון חדש ?
G26
Re: נוהל מכירת נשק בין אנשים פרטיים
אני מציע לבקש מחנות "לרכוש" את הנשק שלך שיעבור על שמו ואז ימכור אותו לבנאדם שמקבל אותו
יחסוך זמן וכאב ראש...
אם אתה רוכש אחד חדש מחנות אז כדאי להכניס את זה כעיסקת חבילה, או שתשלם לחנות עבור השירות הזה...
יחסוך זמן וכאב ראש...
אם אתה רוכש אחד חדש מחנות אז כדאי להכניס את זה כעיסקת חבילה, או שתשלם לחנות עבור השירות הזה...
S&W M&P Shield
יש שתי אפשרויות למכירה/רכישה של נשק מאדם פרטי:
1. מכירה ישירה
(נקודת המוצא שלי היא שאתה מוכר נשק, נמצא קונה, סוכם מחיר)
1.1 הקונה קובע תור בבט"פ.
1.2 המוכר והקונה נפגשים בבט"פ ומעבירים בעלות. על מנת לקצר תהליכים כדאי להוריד ולמלא מראש את שטר המכר מהאתר של הבט"פ. על הקונה להגיע עם כל המסמכים: אישור רכישה וכו, וכו, כולל אישור אימון מהמטווח. על המוכר להגיע עם רישיון הנשק
1.3 במהלך המכירה הפקיד ישמיד את רישיון המוכר וינפיק רישיון זמני לקונה. הרישיון הקבוע יגיע בדואר כרגיל. שני הצדדים יקבלו אישור על ביצוע המכירה ("רישיון למכירת כלי ירייה"). אישור זה ישמש את המוכר כאישור רכישה לאקדח חדש, אשר נמצא בתוקף לשלושה חודשים (בד"כ. בימינו - חצי שנה). כמו כן הוא מהווה אישור בעלות כפול (!!!) על האקדח לתקופה של חודש
1.4 יש להגיע לסיכום עם הקונה לגבי התחמושת - האם הוא רוכש אותה מהמוכר, או שהוא צריך לגשת למטווח ולבקש מהמטווח שטר מכר לתחמושת, אותו יש לפקסס לבט"פ ולקבל אישור חתום לצורך רכישת תחמושת
1.5 על הקונה לגשת למטווח ולקבל אישרו תקינות על הכלי. עולה 80-100 ש"ח ויש לפקסס אותו לבט"פ תוך 3 חודשים מיום ביצוע העברת בעלות.
1.6 עכשיו על המוכר למצוא כלי אחר, ולעבור שוב את אותו התהליך.
2. מכירה דרך חנות
(נקודת המוצא היא כי אתה מוכר, נמצא קונה לכלי הישן, ואתה קונה כלי חדש דרך חנות)
2.1 המוכר מגיע לחנות, מוסר להם את הכלי הישן ומקבל עבור שטר הפקדה (לא מדובר בשטר מכר). באותו מעמד הוא רוכש אקדח חדש על כל התהליך המשתמע מכך. הקונה יכול להיות נוכח באותו המעמד על מנת לבצע את כל התהליך הרגיל הנדרש ממנו, אך הוא גם יכול להגיע בזמנו החופשי
2.2 המוכר קובע תור, ניגש עם כלל הטפסים לבט"פ ומקבל רישיון זמני על הנשק החדש
2.3 המטווח מעביר את כלל הטפסולוגיה על הנשק הישן לבט"פ, תהליך שיכול לקחת כמה ימים ורק לאחר מכן המטווח יכול להעביר שטר מכר מסודר לקונה, איתו הוא יכול לגשת לבט"פ.
2.4 עם המוכר מחליט לגשת יחד עם הקונה לבט"פ כדי לשלב ביחד את 2.2 עם 2.3 יש לקבוע שני תורים רצופים (!). בלשכות העמוסות לא מוכנים לבצע העברה כפולה ללא תור כפול
ניתן להניח כי החנות תבצע את על נושא הפקדת הנשק חינם, על מנת ל"עודד" את המוכר לקנות אצלה כלי חדש. יחד עם זאת, ייתכן כי הדבר יעלה כסף
1. מכירה ישירה
(נקודת המוצא שלי היא שאתה מוכר נשק, נמצא קונה, סוכם מחיר)
1.1 הקונה קובע תור בבט"פ.
1.2 המוכר והקונה נפגשים בבט"פ ומעבירים בעלות. על מנת לקצר תהליכים כדאי להוריד ולמלא מראש את שטר המכר מהאתר של הבט"פ. על הקונה להגיע עם כל המסמכים: אישור רכישה וכו, וכו, כולל אישור אימון מהמטווח. על המוכר להגיע עם רישיון הנשק
1.3 במהלך המכירה הפקיד ישמיד את רישיון המוכר וינפיק רישיון זמני לקונה. הרישיון הקבוע יגיע בדואר כרגיל. שני הצדדים יקבלו אישור על ביצוע המכירה ("רישיון למכירת כלי ירייה"). אישור זה ישמש את המוכר כאישור רכישה לאקדח חדש, אשר נמצא בתוקף לשלושה חודשים (בד"כ. בימינו - חצי שנה). כמו כן הוא מהווה אישור בעלות כפול (!!!) על האקדח לתקופה של חודש
1.4 יש להגיע לסיכום עם הקונה לגבי התחמושת - האם הוא רוכש אותה מהמוכר, או שהוא צריך לגשת למטווח ולבקש מהמטווח שטר מכר לתחמושת, אותו יש לפקסס לבט"פ ולקבל אישור חתום לצורך רכישת תחמושת
1.5 על הקונה לגשת למטווח ולקבל אישרו תקינות על הכלי. עולה 80-100 ש"ח ויש לפקסס אותו לבט"פ תוך 3 חודשים מיום ביצוע העברת בעלות.
1.6 עכשיו על המוכר למצוא כלי אחר, ולעבור שוב את אותו התהליך.
2. מכירה דרך חנות
(נקודת המוצא היא כי אתה מוכר, נמצא קונה לכלי הישן, ואתה קונה כלי חדש דרך חנות)
2.1 המוכר מגיע לחנות, מוסר להם את הכלי הישן ומקבל עבור שטר הפקדה (לא מדובר בשטר מכר). באותו מעמד הוא רוכש אקדח חדש על כל התהליך המשתמע מכך. הקונה יכול להיות נוכח באותו המעמד על מנת לבצע את כל התהליך הרגיל הנדרש ממנו, אך הוא גם יכול להגיע בזמנו החופשי
2.2 המוכר קובע תור, ניגש עם כלל הטפסים לבט"פ ומקבל רישיון זמני על הנשק החדש
2.3 המטווח מעביר את כלל הטפסולוגיה על הנשק הישן לבט"פ, תהליך שיכול לקחת כמה ימים ורק לאחר מכן המטווח יכול להעביר שטר מכר מסודר לקונה, איתו הוא יכול לגשת לבט"פ.
2.4 עם המוכר מחליט לגשת יחד עם הקונה לבט"פ כדי לשלב ביחד את 2.2 עם 2.3 יש לקבוע שני תורים רצופים (!). בלשכות העמוסות לא מוכנים לבצע העברה כפולה ללא תור כפול
ניתן להניח כי החנות תבצע את על נושא הפקדת הנשק חינם, על מנת ל"עודד" את המוכר לקנות אצלה כלי חדש. יחד עם זאת, ייתכן כי הדבר יעלה כסף
- סליקאי כסף
האם קיימת אפשרות שלישית, כדלקמן ? -
1. לא נמצא קונה לכלי הישן.
2. המוכר מבצע הפקדה של הכלי הישן בחנות (עד שימצא קונה) ולמעשה נפרד מהכלי הישן.
3. המוכר קונה כלי חדש בחנות ומבצע את כל הליך הרכישה עד לקבלת הכלי החדש.
4. המוכר מוצא קונה לכלי הישן (המופקד בחנות), הקונה מגיע לחנות שמבצעת מולו את הליך הרכישה.
5. לחלופין, לא נמצא קונה תוך זמן סביר ואז המוכר נאלץ ל"מכור" את הכלי הישן לחנות בפרוטות...
6. הנחת היסוד - לחנות אינטרס כלכלי לסייע למוכר בהליך זה.
4. המוכר מוצא קונה לכלי הישן (המופקד בחנות), הקונה מגיע לחנות שמבצעת מולו את הליך הרכישה.
5. לחלופין, לא נמצא קונה תוך זמן סביר ואז המוכר נאלץ ל"מכור" את הכלי הישן לחנות בפרוטות...
asherme כתב:האם קיימת אפשרות שלישית, כדלקמן ? -
עם סעיף 6 מתקיים , אפשר.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
asherme כתב:האם קיימת אפשרות שלישית, כדלקמן ? -
בגדול כן, אם כי יש פה מגבלת זמן. אם אני זוכר נכון אחרי X זמן, החנות אמורה לשלם לבט"פ על הכלי שנמצא אצלה.
מעבר לסעיף 6 (אינטרס כלכלי), יש סעיף "רצון טוב" של החנות.
- סליקאי כסף
7 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד