סיפור שלי שלא מסתיים...

פורום העוסק בפרצודורות ומנהלות בנושא רישוי כלי יריה במשרד לבטחון פנים, ישובים זכאים, החלפת תורים, תהיות ושאלות לגבי רישוי בכלל.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

סיפור שלי שלא מסתיים...

על ידי HyperFreak » 06 מרץ 2016, 20:14

שלום לחברי האתר.
אני חדש בסליק, חורש את הפורום, תודה על המידע החיוני שאתם מזרימים!
לי זה מאוד עוזר להבין דברים וזה גם סוג של תמיכה בשבילי.
אני בתבחין רס"ל (אפילו רס"מ כבר, לוחם בסדיר) וסיפור שלי התחיל ב 13/12/2015 בלשכת בט"פ ברמלה.
רעיון היה לפי ה"ספר", חתימה על טפסים, ריכוז פערים (חסרה חותמת גומי של הממליץ, חותמת ד"ץ, שאלון רפואי והוכחת דרגה). יצאתי שמח ותוך שבועיים השלמתי,שלחתי וודאתי שהכל התקבל ( כ 3 פקסים ממספרים שונים עם אישור קבלה))). להפתעתי אחרי כ 10 ימים התקבל מכתב מלשכה אשר מבקשים בו את ההתיחסותו של רופא משפחה לגבי צריכת משקאות אלכוהוליים?!? מיותר לציין ששאלון מלאתי יחד עם הרופא ובשאלה שלא ניתן לפרט, לא ראיתי צורך לשקר במיוחד שמדובר במסמך משפטי. וכאן השאלה לחברי הפורום: כמה מביניכם שמחזיקים נשק לא שותים באירועים ולא מקדשים בערב שבת? בכל מקרה, רופא מיד רשם מכתב כי אין שום מניעה לא לתת לי רשיון, לא מדובר בצריכה מופרזת כלל. המכתב הועבר ללשכה ב 8 בינואר ומאז התחילה ההמתנה.
מתגובות בפורום הבנתי שלחלק מאנשים היה מזל וקיבלו אישור תוך 3 שבועות וחלק במקרים הרעים תוך 63 ימים. אני עם תור בכיס לסוף פבראור קיוויתי לאישור תוך חודש וחצי עם מודעות לעשרות אלפי בקשות שלפני ועומס מטורף. אך ככל שהתור התקרב התחלתי לדאוג ופניתי למשרד בט"פ בפניה מכוונת וקיבלתי תשובה ( תוך 7 ימים ) מפקיד רישוי שמטפל בי שהם ממתינים להמלצה ממשרד הבריאות...
ואז כמובן הייתי חייב לבטל את התור ( רציתי מאוד למסור לכם אותו אך הייתה לי בעיה עם רישום לפורום, בהזדמנות זו אני מודה מאוד ליורם שעזר עם הנושא ).
נכון לעכשיו עברו 60+ ימים מאז תחילת כל התהליך הרשמי, שוחחתי עם "בחורה במוקד זימון תורים עם גישה למערכת" כמה פעמים ואני ממשיך לקבל גם היום את אותה התשובה - ממתינים להמלצה ממשרד הבריאות...
זה המצב. אין לי עבר פלילי אין אפילו דוחות חניה, אין בתיק רפואי כלום - פעם ראשונה מזה חמש שנים שפגשתי את רופא משפחה בשביל שאלון. אז מה זה? עומס או ביורוקרטיה?
המצחיק שבדבר אני גם פקיד רישוי - מצורפת תועדה לבקשה (משרד ממשלתי שונה).
הטוב שבדבר, חסכתי מספיק כדי לקנות נשר המדבר - אין צורך בכדורים))))
וברצינות, לעונים ומגיבים:
האם ניתן לקדם את הנושא של משרד הבריאות לטובת אישור עיקרוני?
באם אגיע ללשכה, בתור שנקבע, האם יתנו לי תשובה למה יש עיכוב ואיך ניתן לפטור זאת?
אולי עדיף לשבת ולחכות? אם כן עד מתי?
במקרה הכי גרוע, כמה לוקח עו"ד לערער על ההחלטה והאם יש סיכוי בכלל?

תודה אם הצלחתם לקרוא עד לכאן )

רומן
M&P9
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: סיפור שלי שלא מסתיים...

על ידי TsurTriger » 06 מרץ 2016, 20:46

גם אני פעם היתי יותר מדי "יקי" ורשמתי כן בצריכת אלכוהול בחידוש רישיון ורשמתי (שזה באמת כך במציאות) חצי ליטר בירה בחודש. הרופאה אמרה לי "בשביל מה סימנת את זה? זה רק למי שצורך אלכוהול על בסיס קבוע ובתדירות גבוהה".
בשאלון הכוונה היא למישהו ששותה על בסיס קבוע ואפילו יומי ולא מי ששותה שלוק מהיין של הקידוש בשישי ערב. להבא, בתקווה שאכן יאשרו לך, לא לסמן כן בטפסי החידוש.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי argra11 » 06 מרץ 2016, 23:36

החברה "חובשי הכיפות" רושמים כן ומוסיפים בכתב יד "לקידוש והבדלה" .
לכל השאר ,מומלץ לכתוב "לא".
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי hk765 » 07 מרץ 2016, 15:35

שתית אלכוהול בקידוש ובאירועים לא מהווה כלל משהו שצריך לדווח.
מי ששותה בבית כשמשהו מציק לו, כשהוא עצבני, כשלא יכול להירדם חייב לדווח.
מי ששותה לשוכרה חייב לדווח.
מניח שהראשונים ידווחו ואז לא יקבלו רשיון והאחרונים בטוח שלא ידווחו ...
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי argra11 » 07 מרץ 2016, 16:04

hk765 כתב:שתית אלכוהול בקידוש ובאירועים לא מהווה כלל משהו שצריך לדווח.
מי ששותה בבית כשמשהו מציק לו, כשהוא עצבני, כשלא יכול להירדם חייב לדווח.
מי ששותה לשוכרה חייב לדווח.
מניח שהראשונים ידווחו ואז לא יקבלו רשיון והאחרונים בטוח שלא ידווחו ...

לא הבנתי מי ה"ראשונים" ומי ה"אחרונים" , אבל , הצדיקים רושמים כן ומוסיפים בכתב יד "לקידוש והבדלה" ומקבלים , בדוק!

כל השאר , לא מכיר ,לא יודע .
לקוח בא ליועץ ומסביר לו שהאישה מבלבלת במוח והוא עצבני.
היועץ מיעץ לו : "כל פעם שאתה מתעצבן צא מהבית ולך 10 ק"מ , אני קובע לך פגישה לשבוע הבא שבא אתה מספר לי איך זה עובד בשבילך"
כעבור שבוע הלקוח לא מגיע לפגישה והיועץ נלחץ ומתקשר ללקוח.
הלקוח עונה והיועץ שואל אותו האם השיטה עובדת.... הלקוח עונה שהשיטה עובדת מצוין ,הוא כבר 80 ק"מ מהבית...... :lol:
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי HyperFreak » 13 מרץ 2016, 18:16

שלום
בשעה טובה קיבלתי אישור עקרוני. סיכום פרקי זמן: 3 חודשים מרגע הגשת בקשה וחודשיים בדיוק לקבלת האישור לאחר השלמת פארים.
בנוסף עם האישור התקבל מסמך רשמי מבט"פ כי למשרד הבריאות אין התנגדות כלשהי למתן רשיון. כמובן שעיכוב נגרם עקב זה.
כמו שכתבו מעלה אם ישנו ספק כלשהו בשאלה רפואית בשאלון, עדיף לענות "לא" כי אפשר ליפול על רופא שלא יודע את חומרת תשובה "כן"
בהזדמנות בודק אפשרות הקדמת תור בלשכה ברמלה מ 19/4 למוקדם יותר, אעדכן בשרשור תורים בנוסף.
תודה
M&P9
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד