החלפת כלי נשק - ניירת ללשכה ומצב בשטח
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
12 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
החלפת כלי נשק - ניירת ללשכה ומצב בשטח
בקרוב אני שם פעמיי להחליף את הזקן שלי בכלי חדש.
באופן פורמלי אני צריך להביא איתי את הניירת שמעידה כי העילה עודנה בתוקף (לפחות ממה שהבנתי).
אם אגיע בלי הניירת, יתכן כי לא יאשרו לי את ההחלפה ולמעשה אאבד את הרישיון הישן (כי הנשק והרישיום מופקדים במטווח) ואשאר קירח מכאן ומכאן?
האם מישהו ביצע החלפה מבלי להוכיח מחדש את העילה?
אין לי בעיה עם העילה. כל הניירת קיימת. שואל מתוך סקרנות מה הפקידים לרוב עושים במצב כזה.
באופן פורמלי אני צריך להביא איתי את הניירת שמעידה כי העילה עודנה בתוקף (לפחות ממה שהבנתי).
אם אגיע בלי הניירת, יתכן כי לא יאשרו לי את ההחלפה ולמעשה אאבד את הרישיון הישן (כי הנשק והרישיום מופקדים במטווח) ואשאר קירח מכאן ומכאן?
האם מישהו ביצע החלפה מבלי להוכיח מחדש את העילה?
אין לי בעיה עם העילה. כל הניירת קיימת. שואל מתוך סקרנות מה הפקידים לרוב עושים במצב כזה.
- סליקאי זהב
Re: החלפת כלי נשק - ניירת ללשכה ומצב בשטח
שאלה טובה... לא מאמין שתאבד בגלל זה את הרישיון הישן, אבל אני כמעט בטוח שלא יאשרו לך החלפה...
עברתי את התהליך הזה פעמיים בשנה האחרונה ותמיד ביקשו אישור עילה......
עברתי את התהליך הזה פעמיים בשנה האחרונה ותמיד ביקשו אישור עילה......
כִּי לֹא בְקַשְׁתִּי אֶבְטָח, וְחַרְבִּי לֹא תוֹשִׁיעֵנִי. (תהילים, מד, ז)
----------------------------------------------------------------
GLOCK 17
GLOCK 17
- סליקאי זהב
אולי בגלל שאתה צ'ונג ?
נחכה לשמוע מאחרים, האם יש להם ניסיון אחר.

נחכה לשמוע מאחרים, האם יש להם ניסיון אחר.
- סליקאי זהב
אולי
GLOCK 17
GLOCK 17
- סליקאי זהב
לפני שבועיים הייתי עם חבר בסליק בעסקת החלפה. הוא עומד ב"תבחין משמר" ולא שאלו אותו אף שאלה על קיום עילה.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
זה לא רשום להם במחשב? ולתבחין משמר יש הוכחת עילה?
GLOCK 17
GLOCK 17
- סליקאי זהב
ממה שהבנתי למי שיש תבחין משמר לא מחוייב להציג תוקף לעילה (כמו עוד מספר מועט של תבחינים), כי העילה הזו למעשה היא בכורח השינויים שבוצעו ומשמר זה סוג של "מתוקף הוראת מעבר". ובכך, למעשה אתה תמיד עומד בעילה (עד שיבואו וינסו לשנות שוב את הנושא).
אצלי זה אחרת, כי אני על תבחין ישוב זכאי.
אצלי זה אחרת, כי אני על תבחין ישוב זכאי.
- סליקאי זהב
אם אתה עדין גר בישוב זכאי אז מה הבעיה? יש לך עילה.
חבר שלי עם עילה של ישוב זכאי שכבר לא גר בישוב זכאי בירר על החלפת נשק. הרשיון שלו בתוקף לעוד שנה פלוס. הפקיד בבט"פ המליץ לו בחום להישאר עם הנשק הקיים כי אם יבקש החלפה, יבדקו את כל הנתונים ואז "יגלו" שהעילה שלו פגה ובכלל יבטלו לו את הרשיון במקום...
תבחין משמר לא צריך עילות זו החלטה חוקית שקיבלו בזמנו כדי למנוע תביעות ובג"צים נגד המדינה מאזרחים שהחזיקו נשק שנים ופתאום בלי שהשתנה לגביהם כלום החליטו לבטל להם את הרשיון. צריך לזכור שמי שבתבחין משמר, שנים לא היה יכול להחליף את הנשק (זו היה אחד התנאים לתבחין משמר) ורק בהקלות האחרונות ביטלו את ההוראה הזאת (כי ארדן הבין שיש הרבה בעלי תבחין משמר שלא מסתובבים עם הנשק כי הוא ישן/כבד/לא יורה וכו) ולכן היום מי שיש לו תבחין משמר לא צריך להוכיח עילה ויכול להחליף.
חבר שלי עם עילה של ישוב זכאי שכבר לא גר בישוב זכאי בירר על החלפת נשק. הרשיון שלו בתוקף לעוד שנה פלוס. הפקיד בבט"פ המליץ לו בחום להישאר עם הנשק הקיים כי אם יבקש החלפה, יבדקו את כל הנתונים ואז "יגלו" שהעילה שלו פגה ובכלל יבטלו לו את הרשיון במקום...
תבחין משמר לא צריך עילות זו החלטה חוקית שקיבלו בזמנו כדי למנוע תביעות ובג"צים נגד המדינה מאזרחים שהחזיקו נשק שנים ופתאום בלי שהשתנה לגביהם כלום החליטו לבטל להם את הרשיון. צריך לזכור שמי שבתבחין משמר, שנים לא היה יכול להחליף את הנשק (זו היה אחד התנאים לתבחין משמר) ורק בהקלות האחרונות ביטלו את ההוראה הזאת (כי ארדן הבין שיש הרבה בעלי תבחין משמר שלא מסתובבים עם הנשק כי הוא ישן/כבד/לא יורה וכו) ולכן היום מי שיש לו תבחין משמר לא צריך להוכיח עילה ויכול להחליף.
- סליקאי כסף
tkgs כתב:חבר שלי עם עילה של ישוב זכאי שכבר לא גר בישוב זכאי בירר על החלפת נשק. הרשיון שלו בתוקף לעוד שנה פלוס. הפקיד בבט"פ המליץ לו בחום להישאר עם הנשק הקיים כי אם יבקש החלפה, יבדקו את כל הנתונים ואז "יגלו" שהעילה שלו פגה ובכלל יבטלו לו את הרשיון במקום...
אחלה פקיד ... ציטוט מאתר הבט"פ:
אם הינך עומד באחת מן העילות ובתבחינים (קריטריונים), עליך למלא טופס בקשה, אותו ניתן לקבל אצל פקיד הרישוי או להורידו מאתר האינטרנט ולהעבירו, לאחר מילוי כל סעיפיו, לפקיד הרישוי באזור מגוריך. רישיון על-פי התבחין שציינת, מותנה בהתחייבותך* להביא לידיעתו של פקיד הרישוי כל שינוי אשר ביכולתו להשפיע על עמידתך בתבחין שבגינו מבוקש הרישיון.
* ההדגשה במקור!
http://mops.gov.il/Fire_Arms/PersonalLi ... erion.aspx
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
אכן אחלה פקיד...
כשהפקידים בבט"פ מדקדקים באותיות הקטנות כדי לא לתת רשיון - מקללים אותם... אז אם הם עושים לפנים משורת הדין כדי לדאוג שהרשיון ישאר אצל בעל הרשיון בתקופה כזאת שכל נשק אזרחי ברחוב אכן מהווה מכפיל כוח כנגד טרור - אז כאמור הוא אחלה פקיד.
כשהפקידים בבט"פ מדקדקים באותיות הקטנות כדי לא לתת רשיון - מקללים אותם... אז אם הם עושים לפנים משורת הדין כדי לדאוג שהרשיון ישאר אצל בעל הרשיון בתקופה כזאת שכל נשק אזרחי ברחוב אכן מהווה מכפיל כוח כנגד טרור - אז כאמור הוא אחלה פקיד.
- סליקאי כסף
tkgs כתב:אכן אחלה פקיד...
קיללתי? (לא לדאוג , לא לקחתי אישית) ואכן אחלה פקיד.
עדין , אנו באתר לא מעודדים למעשים לא חוקים ואנשים שקוראים כאן שידעו את החוק והתקנות.
בפועל , איש באמונתו יחיה .
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
חס וחלילה... לא האשמתי אותך שאתה קיללת. אלא זה מה שקורה באופן כללי...
- סליקאי כסף
12 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד