עידכון קצר וחשוב

פורום העוסק בפרצודורות ומנהלות בנושא רישוי כלי יריה במשרד לבטחון פנים, ישובים זכאים, החלפת תורים, תהיות ושאלות לגבי רישוי בכלל.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

עידכון קצר וחשוב

על ידי אקדוחן » 21 פברואר 2016, 23:58

שלום רב לכולם, מעלה את השירשור בעיקבות שירשורים דומים קודמים, של חלק מהחברים כאן, ראוי לציין שמעלה את הנושא גם בעיקבות חבר, שעבר את ההליך, ולא מניסיוני האישי, (עידכון כבר לא כ"כ קצר), לגביי תבחין רס ר במי'ל, לגביי אותם מגדי"ם או מפקדי יחידות, שמסרבים בתוקף לתת המלצה, אז ככה, בקרוב(בקרוב בצה"ל עלול להיות ברחוק), יחייבו את אותם סא"לים ומעלה לתת את ההמלצה המדוברת כמעין חוק צה"לי, מבוסס על מידע מהימן ביותר, בכל אופן אותו חבר "חטטן", שיורד לדקויות בדק את הנושא לעומק, ופלא פלא, ישנה פירצה, ע"פ אתר הבט"פ, צריך להביא המלצת סא"ל(סרבן), ומעלה, או לחלופין המלצת קצין משאבי אנוש, כמוני כלוחם, גם אותו חבר לא הכיר את הגדרת התפקיד, בדק לעומק והבין שזה קצין שלישות(שליש) ולא משנה מהי דרגתו, גם סג"מ, שגם אותו השליש סרב לתת המלצה, קצינת הקישור של יחידתו, מוגדרת גם היא, בתפקיד זה, שלחה לו את האישור המיוחל, ניגש לראיון עם הטפסים הרלוונטים, למרות שעדיין מחכה לתשובה, הפקיד אינו טען בפניו, או ביקש טופס אחר מבעל דרגה או תפקיד אחרים, מה שכן ציין הפקיד, שההמלצה צריכה להיות מהיחידה הספציפית שלו, מה שגם ככה נעשה מצידו, מקווה שעזרתי למי מכם שצריך, (התוודעתי לנושא היום), והיה זכור לי שהיו כמה שירשורים בנושא, לחלק מהאנשים, שההמלצה בגינם היא זכות, וממש לא חסד, לילה טוב.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

Re: עידכון קצר וחשוב

על ידי Snir Z. » 22 פברואר 2016, 05:52

ישר כח על שיתוף המידע!
אם תוכל, עדכן אותנו שחברך מקבל אישור.. שנדע שהתהליך אכן נגמר בטוב. :)
כִּי לֹא בְקַשְׁתִּי אֶבְטָח, וְחַרְבִּי לֹא תוֹשִׁיעֵנִי. (תהילים, מד, ז)
----------------------------------------------------------------
GLOCK 17
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי dmsh » 22 פברואר 2016, 10:54

נראה לי שכדאי להעביר או לפרסם גם בפורום רישוי כלי יריה.
G-19
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Snir Z. » 22 פברואר 2016, 11:00

dmsh כתב:נראה לי שכדאי להעביר או לפרסם גם בפורום רישוי כלי יריה.

+1
כִּי לֹא בְקַשְׁתִּי אֶבְטָח, וְחַרְבִּי לֹא תוֹשִׁיעֵנִי. (תהילים, מד, ז)
----------------------------------------------------------------
GLOCK 17
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אקדוחן » 22 פברואר 2016, 16:12

ניראה לי שיותר עיניים צופות בפורום הזה, מפורום הרישוי, אם שגיתי מאמין שיטופל ע"י ההנהלה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי סיורניק » 22 פברואר 2016, 17:24

תודה.

אני מקווה שגם הפקידים במשרד הרישוי יודעים את זה.
מקרה אחד של פקיד שהסכים לקבל את המכתב ממישהו שאינו מפקד היחידה בדרגת סא"ל, לצערי לא מעיד על הכלל.
באתי ללמוד
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אקדוחן » 22 פברואר 2016, 17:28

לא ניראה לי שפקיד יכול לעשות כאהבת נפשו, עם הנחייה מפורשת באתר לבט"פ, שאלו הן הדרישות שלהם, לא חושב שיש פה תחום אפור, כיוון שכתוב שחור על גביי לבן, פקיד מסויים אולי יוכל להקשות ולהוסיף דרישות, אבל בטח לא להתעלם מדרישות הממונים עליו.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי סיורניק » 22 פברואר 2016, 17:36

בתאוריה הכל נכון וברור.

במציאות יש טעויות אנוש, פקיד חדש בתפקיד, נהלים שלא כל פקיד מכיר לעומק וכו'.
באתי ללמוד
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Everest » 22 פברואר 2016, 18:42

מה שסיורניק אמר...
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי tkgs » 23 פברואר 2016, 07:13

חברים -
זה לא נהלים. אלו תקנות של השר. הכל כתוב מפורשות ופורסם כחוק.
סא"ל זה סא"ל. אין פרשנות.
קצין כ"א - זה כבר נתון לפרשנות. אבל אם בחותמת הגומי של הקצין מופיע התפקיד קצין כ"א, אפילו אם מדובר בסגן או סג"מ, פקיד הרישוי מחוייב לקבל.
דרך אגב, ביחידת המילואים שלי, קצין כ"א הוא בכלל אזרח עובד צה"ל...
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי סיורניק » 23 פברואר 2016, 08:04

tkgs כתב:חברים -
זה לא נהלים. אלו תקנות של השר. הכל כתוב מפורשות ופורסם כחוק.
סא"ל זה סא"ל. אין פרשנות.
קצין כ"א - זה כבר נתון לפרשנות. אבל אם בחותמת הגומי של הקצין מופיע התפקיד קצין כ"א, אפילו אם מדובר בסגן או סג"מ, פקיד הרישוי מחוייב לקבל.
דרך אגב, ביחידת המילואים שלי, קצין כ"א הוא בכלל אזרח עובד צה"ל...

בסדר אבל אני לא אומר את זה סתם - לבירוקרטיה יש חוקים משל עצמה.

אחד התבחינים החדשים עקב ההקלות, שרציתי לקבל עבורו רשיון לנשק, היה "בוגר קורס אחיד" (יש של שב"כ ויש של רש"ת).
הבעיה - שעל תעודת קורס אחיד של הרש"ת מעולם לא היה רשום את המילים המפורשות "קורס אחיד" אלא משהו בסגנון "קורס בן 500 שעות של אבטחת ריכוזי קהל".
הפקיד היה מאוד סימפטי אבל לא הסכים לקבל את התעודה שלי, לא משנה כמה הסברתי לו, עד שלא תהיינה רשומות המילים "קורס אחיד". הייתי צריך לרדוף אחרי הרבה גורמים ברש"ת כדי לקבל תעודה מעודכנת עם המילים הנ"ל, שהם התחילו להנפיק רק כי החבר'ה ביקשו והתחננו.

בסוף הלכתי לפי התבחין של שירות מילואים פעיל והבאתי המלצת סא"ל.

מוסר השכל - זה בסדר שקיימת תקנה כלשהי, אבל אם לא הרבה מכירים אותה, כדאי ללכת על הבטוח. למה להיטלטל הלוך וחזור ללשכת בט"פ? אם הסא"ל שלך סרבן לחלוטין ואין ברירה אז שווה לנסות, אבל למי שפשוט "לא נוח" לבקש מהסא"ל אני ממליץ להתאמץ ובכל זאת לנסות לשכנע אותו.
באתי ללמוד
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אקדוחן » 24 פברואר 2016, 00:15

הסברה עכשיו שעתידים לחייב, והם ימליצו גם ימליצו, למי שצריך, מעין הטבת "בהצדעה" שכזו.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Everest » 24 פברואר 2016, 00:17

אקדוחן כתב:הסברה עכשיו שעתידים לחייב, והם ימליצו גם ימליצו, למי שצריך, מעין הטבת "בהצדעה" שכזו.

אי אפשר לחייב מג"ד לחתום.
אבל כן אפשר לשאול את המג"ד בטלפון, אם הוא לא מוכן לחתום על המלצה לנשק פרטי באזרחות, אז איך הוא מצפה שתחת פיקודו אני אחתום על נשק ארוך ואוטומטי, והוא יבין כבר מה שיבין.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי guyweisz » 03 מרץ 2016, 19:36

אין כזה דבר הוראה צה"לית לחייב מישהו לחתום על "המלצה". לכן זו המלצה.
אפשר לחייב קצינים לחתום על מסמכים, אבל אז לא מדובר בהמלצה.
וגם קציני אכ"א או קישור או שלישות זוטרים לא נשמעים לי כהמלצה.
מה קצינת קישור בדרגת סג"ם יכולה להמליץ על רס"ן? היא יכולה לאשר שהוא ביחידה ו/או בעל דרגה, אבל אז זו לא המלצה.
לכן כל העסק הזה של בעל דרגה "אבל" בהמלצה של... נשמע לי קצת חירבוש.
למה צריך המלצה בכלל? האם ההמלצה מעידה על משהו? למה לא ניתן פשוט להציג תעודת קצין, או נאמר מסמך רשמי ואחיד שמונפק ע"י השלישות, או קצין העיר או אפילו קישור ישיר בין לשכת הרישוי למשרד הביטחון, או מה שלא יהיה, יש מספיק דרכים.
אבל אם זה אכן לא רק סא"ל ומעלה, כפי שאתם אומרים, אלא באמת גם כל קצין שלישות או קישור (או אפילו נג"ד שעומד בתקן), אז מה העניין בכלל של ה"המלצה"?
Las armas tienen por objeto la paz, que es el mayor bien que los hombres pueden desear en esta vida
MIGUEL DE CERVANTES
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי אקדוחן » 03 מרץ 2016, 22:16

דבר ראשון, שלום רב, דבר שני ע"פ מה אתה אומר את האימרה שאין דבר כזה לחייב לתת המלצה, אף אחד לא לוקח סגני אלופים לחדר צר וחשוך ומוציא מהם המלצה בחוסר שינה, רעב, וטילטולים, פרט לעובדה שאף אחד לא אמר שזה נאכף כרגע, מה שכן נאמר זה שהולכים להכניס את זה כנוהל, יכול להיות שזהו עידוד של הבט"פ אל מול צה"ל, עד כמה שזה קשה לתפיסה(כולנו כאן מכירים את המדיניות), לגביי קצין משאבי אנוש אתה יותר ממוזמן לבדוק, אם הייתי צריך המלצה צה"לית, היה מפריע לי שזו ההתנהלות, אותו חבר עדיין בהליך, כשיסיים אותו אשמח לעדכן את כולם שישנו עוד בעל רשיון בישראל, עכשיו אם אינך מסכים עם המחוקק שזו חלק מהדרישה לרס"רים, תעלה את הטענה מול המחוקק, אך "חירבוש" זה ממש לא, וגם אם היה כזה, פורום הסליק זה לא המקום הראוי ניראה לי למלמל מילות קישור של ילד בתהליך גמילה ממוצץ, בכל אופן מבטיח לעדכנך אישית כשרשיון חברי יתקבל, אני במי'ל ביחידה מזכה ע"פ חותמת צבאית משולשת, שאצלנו הממליץ(ע"פ נהלי היחידה), הוא בכלל אל"מ, כך הוחלט אצל הקודקודים, הבט"פ לא נותן בקלות רשיון שני(יש לי אחד בתבחין), והוצע לי שאם אני מעוניין לשנות תבחין זה יקח דקה, כל זה בשיחה עם פקיד, ללא ניירת, בזמן שעבר כבר הגשתי בקשה אעדכן בתוצאותיה, בברכה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד