חידוש רשיון נשק שהופקד לפני כ 10 שנים

פורום העוסק בפרצודורות ומנהלות בנושא רישוי כלי יריה במשרד לבטחון פנים, ישובים זכאים, החלפת תורים, תהיות ושאלות לגבי רישוי בכלל.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

חידוש רשיון נשק שהופקד לפני כ 10 שנים

על ידי אודין » 02 פברואר 2016, 19:16

לפני כ 10 שנים הפקדתי CZ משופר שהיה ברשותי ואת הרשיון שלו בתחנת משטרה ר"ג.
לאחרונה מסיבות ברורות החלטתי שאני מעוניין שוב לשאת נשק ורכשתי גלוק חדש ואני צריך לחדש את הרישיון.
יש לי את הטופס המקורי של הפקדת הרשיון והנשק.
אני קצין בדרגת סרן אולם כבר לא בשרות מילואים פעיל מזה כשנתיים.
חושש שיעשו לי בעייות בחידוש רישיון ואשמח לקבל הנחייות ועצות איך לעשות זאת נכון כדי למנוע דחייה או תהליכים ארוכים.
תודה!!!
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: חידוש רשיון נשק שהופקד לפני כ 10 שנים

על ידי shmulikt » 02 פברואר 2016, 20:07

אודין כתב:לפני כ 10 שנים הפקדתי CZ משופר שהיה ברשותי ואת הרשיון שלו בתחנת משטרה ר"ג.
לאחרונה מסיבות ברורות החלטתי שאני מעוניין שוב לשאת נשק ורכשתי גלוק חדש ואני צריך לחדש את הרישיון.
חושש שיעשו לי בעייות בחידוש רישיון ואשמח לקבל הנחייות ועצות איך לעשות זאת נכון כדי למנוע דחייה או תהליכים ארוכים.
תודה!!!

אני יכול לומר לך שהמקרה שלי דומה מאוד לשלך, לפני 10 שנים הפקדתי את האקדח שלי מרצון במשטרה, וכיום שהחלטתי שלקבלו חזרה נאמר לי שאני נידרש לעבור את כל תהליך הרישוי מחדש וכמובן לעמוד בתבחין המעודכן לתקופה הנוכחית, כמובן שהנני עומד תבחין שירות עבר בכוחות הביטחון ולכן אישרו לי רישיון חדש לחלוטין.
היום נודע לי כי הנשק חולט אחרי שנתיים מיום הפקדתו ז"א כבר לא בבעלותי מלפני 8 שנים ועבר לבעלות המדינה.
מכיוון שהאקדח שלי היה מסוג יריחו כמו המשטרתי אני מניח שכיום הוא ברשות איש משטרה בשירות.
אני מניח שהנשק שהיה ברשותך כבר חולט ואין סיכוי למיטב הבנתי שתקבל אותו חזרה לידייך.
מקווה שעזרתי בתשובתי. בהצלחה!!!
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי argra11 » 02 פברואר 2016, 20:28

אודין כתב:לפני כ 10 שנים הפקדתי CZ משופר שהיה ברשותי ואת הרשיון שלו בתחנת משטרה ר"ג.
תודה!!!

מסקרן אותי איך וממי רכשת כלי יריה ללא רישיון ?
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
==============================
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי shmulikt » 02 פברואר 2016, 20:37

האמת שגם אני לא כל כך הבנתי את השורה הזאת.
"לאחרונה מסיבות ברורות החלטתי שאני מעוניין שוב לשאת נשק ורכשתי גלוק חדש ואני צריך לחדש את הרישיון"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי GUSS » 02 פברואר 2016, 20:45

אתה יכל לקנות כלי ירייה חופשי ,אך לא להוציאו מהמטווח,ולא לירות בו, עד שתקבל רשיון.אבל מותר לך לבקר אותו ,וללטף אותו %%$0066
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי shmulikt » 02 פברואר 2016, 21:02

GUSS כתב:אתה יכל לקנות כלי ירייה חופשי ,אך לא להוציאו מהמטווח,ולא לירות בו, עד שתקבל רשיון.אבל מותר לך לבקר אותו ,וללטף אותו %%$0066

יש לי הרגשה שאתה קצת טועה, כידוע לי לא ניתן לבצע עסקת נשק והיא אסורה על פי חוק ללא אישור רשמי של האגף לכלי ירייה במשרד לבט"פ.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Dark Droid » 02 פברואר 2016, 22:28

רוב החנויות בכלל לא ידברו איתך ללא אישור עקרוני, שלא לדבר על רכישה או בכלל בדיקה/אחיזה של הנשק בחנות.
אולי הוא התבלבל והתכוון שהוא רוצה לקנות גלוק.

בכל מקרה בקשר לנושא, אחרי חצי שנה מהיום שאין ברשותך רשיון לכלי יריה, איבדת את הרשיון לחלוטין ותצטרך להוציא אותו מחדש - כאילו מעולם לא היה לך רשיון.
(ככה נאמר לאבא שלי במשרד בט"פ בת"א)
S&W M&P Shield
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי rubimor » 03 פברואר 2016, 01:34

תודה!!!

א. אתה לא יכול לחדש את הרישיון, כי אין לך רישיון לחדש. אתה צריך להוציא רישיון חדש עפ"י שיטת התבחינים הנוכחית. לא משנה אם לפני הרבה שנים היה לך נשק או לא. למרות ששיטת התבחינים קיימת כבר 20 שנה, אני משער לעצמי שפחות אנשים היו מפקידים במהלך השנים את נשקם מרצון אילו היו מודעים לכך שזה אומר אובדן הרישיון לתמיד.
ב. רכשת גלוק חדש? אני משער לעצמי שאתה מתכוון לכך שסגרת עם חבר/מכר שלאחר קבלת הרישיון תרכוש ממנו את הכלי. כי לא ניתן לרכוש כלי ללא שטר מכר, שהוא כמובן תלוי רישיון.
ג. כרגע לפחות אם אתה קצין בדרגת סרן, עליך להיות בשירות מילואים פעיל. אם אתה כבר לא פעיל, הדרגה צריכה להיות של סא"ל ומעלה... לצערנו. כך שתנסה למצוא תבחין מקביל שאתה עומד בו.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד