אישור נשק חדש

פורום העוסק בפרצודורות ומנהלות בנושא רישוי כלי יריה במשרד לבטחון פנים, ישובים זכאים, החלפת תורים, תהיות ושאלות לגבי רישוי בכלל.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

אישור נשק חדש

על ידי meirbad » 17 ינואר 2016, 18:27

חברים שלום
אני חדש בפורום ושמחתי לקרוא וללמוד מהידע הרב שיש כאן
קיבלתי אישור מותנה במטווח ורכישת אקדח על סמך תבחין רס"ר במילואים
יש לי מספר שאלות:
1. קיבלתי תשלום של 60 ש"ח אגרה (אני מילואימניק פעיל לכן כנראה קיבלתי הנחה של 50 אחוז) האם האישור שלי הוא רק לשנה- שנתיים? זה לא אמור להיות 3 שנים? והאם בחידוש הרישיון הבא אצטרף להביא את כל המסמכים ולעבור את כל הבירוקרטיה שוב?
2. האם בסוף שירות המילואים שלי אצטרך להחזיר את האקדח כי לא אעמוד בשום תבחין?
3. אני מתחום הצלפים במקור פחות מתחום האקדחים, אז מה ההמלצה שלכם לגבי גלוק 19 האם דור 3 או 4 והאם אוסטרי או אמריקאי, אני יודע שאין תשובה חד משמעית.
4. ואיפה מומלץ לקנות הבנתי שלמאיר רוט יש שירות טוב ומה לגבי המחירים

תודה רבה
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: אישור נשק חדש

על ידי Dark Droid » 17 ינואר 2016, 18:45

1. תבדוק שוב שקיבלת הנחה, פעם ראשונה שמוציאים רשיון זה יכול גם להיות ל3 חודשים.
אח"כ זה ל3 שנים, למה? ככה קבעו... (יש דיון והסבר על זה בפורום)

2. לא בסוף המילואים, אלא בחידוש הרשיון כשצטרך לבקש שוב רשיון תצטרך על עילה אחרת.

3. בדיוק, אין תשובה חד משמעית, ללכת למטווח ולבדוק... ולא להיות מרובע - תבדוק עוד חברות חוץ מגלוק (CZ, S&W)

4. איפה אתה גר?
S&W M&P Shield
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי meirbad » 17 ינואר 2016, 19:10

תודה רבה על ההתייחסות
אני באזור מודיעין
איך אני בודק שקיבלתי הנחה? והאם בחידוש אצטרך להוכיח את התבחין אלא רק לשלם את האגרה?
האם הבעיות שהיו בדור 4 תוקנו?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Dark Droid » 17 ינואר 2016, 19:32

מודיעין, אתה קרוב אלי...
יש לך את המטווח באריאל שאני ממש אוהב והמחירים טובים (גם אין עומס אתה נכנס ויוצא מהר)
או ללכת על הגדולים להב (ת"א) ומאיר רוט (ראשל"צ)

תבדוק לכמה זמן אתה משלם את האגרה, ככה תדע...
רשום לך בדף של האישור סעיף 2

בחידוש אני לא בטוח איך זה עובד כי לי יש על עילה שונה, חכה לחבר פורום אחר שבקיא בזה יותר...

על איזה בעיות אתה מדבר בדור 4?
לדעתי דור 3 יותר נוח ומוצלח דווקא...
S&W M&P Shield
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Digo » 17 ינואר 2016, 21:56

1) תבדוק שבאמת קיבלת הנחה, הם לא תמיד חדים בעניין. יש להם איזו שיטה, שמחלקת את בעלי הרשיונות למחזורי חידוש. ייתכן שבפעם הראשונה, תקבל רישיון לפחות משלוש שנים, ובחידוש הבא, תיכנס לשגרת חידוש רגילה. התשלום מתקזז בהתאם...

2) בחידוש, תצטרך להביא עילה שונה... אם אתה גר באזור מודיעין, יש סיכוי שאתה עומד בתבחין יישוב זכאי... השאלה היא איפה בדיוק אתה גר...

3) מסכים עם העצה לגבי נעילה על גלוק... צא לטייל... תראה עולם... יש אקדחים טובים לא פחות ששווים בדיקה... דור 3 כבר הוכיח את עצמו, וגם דור 4 צבר עדת מעריצים לא קטנה. ההבדל בין האוסטרי לאמריקאי לדעתי הבלתי מלומדת, הוא בעיקר פסיכולוגי. עניין הגימורים השונים נגמר מזמן. כיום ככל הידוע, מדובר במוצר זהה, ואנשים פשוט אוהבים להיות נאמנים למקור.
4) אצל מאיר רוט תמצא שירות מצויין, יחס אישי ומקצועי והנחה לחברי הסליק... אם תרצה להציץ באקדחים מבית CZ, או בעולם האקזוטי של HK, מאיר רוט הם היבואנים, ולכן שווה לקפוץ. אם כי בדר"כ עמוס שם... לשיקולך... אם בS&W חשקה נפשך, להב הם היבואנים ושווה לבדוק... את הגלוק המרובע תמצא שורץ בכל חור בארץ הקודש... אלה הזרמים המרכזיים... כמובן שתמיד אפשר להעמיק עוד יותר... תלוי בך...
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי meirbad » 17 ינואר 2016, 22:18

תודה על התגובות חברים
אם התבחין ישאר אז יהיה לי אישור לנשק ב 10 השנים הקרובות
בקשר לגלוק זה אקדח שיריתי בו כמה פעמים וישב טוב על היד ומה עוד שהוא דיי מבוקש ויהיה קל יותר למכור אותו במידה ויחליטו להקשיח את התבחינים או בשחרור מהמילואים עוד כמה שנים.
תודה רבה
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Digo » 17 ינואר 2016, 22:26

בהצלחה!!
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אילן מלכה » 17 ינואר 2016, 23:37

אני הייתי הולך על דור 3 אמריקאי או אוסטרי חפרתי על הנושא עם נשקים במטווחים ובסרטונים בארץ ובחו"ל ואף אחד לא באמת יכול להגיד תכלס מה ההבדל בניהם היום ואם יש עדיפות בולטת ל 1 מהם.
g26
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי tkgs » 18 ינואר 2016, 07:20

היי.
אני באותו מצב כמו שלך.
באישור הזמני קיבלתי שובר תשלום 60 שח והרשיון שקיבלתי בתוקף עד 31.3.16.
ראיתי באתר של רישוי כלי יריה איפה שאפשר לשלם אגרות שיש לי כבר אפשרות לשלם אגרה של 180 שח והתשלום צ"ל עד 31.3.16 כך שזו האגרה לשלוש שנים הבאות. אבל בלי הנחה של משרת מילואים פעיל.
שלחתי להם פקס עם אישור על שירות מילואים פעיל שיעדכנו את האגרה אבל עדין אין כלום.
יש לי תור ל 1.2 ללשכה. אם לא יעודכן עד אז, אלך לשם ואסדר הכל במקום.
לגבי התבחין - אני לא חושב (ובעיקר מקווה) שלא אצטרך כל 4 שנים להמציא אישור סא"ל אבל חושש שכן אצטרך להמציא אישור על שירות מילואים פעיל כלומר שלא יצאתי לפטור. אבל, יכול מאד להיות שהלשכה לא תבקש אישור ותחדש רשיון אוטומטית. לדעתי זה תלוי במצב הבטחוני בעת החידוש. יש לי חברים שהתבחין שלהם היה "ישוב מזכה" ולמרות שעברו דירה לישוב לא זכאי קיבלו חידוש רשיון עוד לפני שהיה להם רשיון 10 שנים ומאידך יש לי חברים שעברו דירה והחידוש נפל להם בתקופת ההתנתקות (שאז אספו כמה שיותר אקדחים מהאזרחים) ואז אכן בדקו את התבחין ולקחו להם את הרשיון. זה סוג של רולטה...
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ArikB » 18 ינואר 2016, 07:30

לאחר שביליתי שעה וחצי במשרד הבטפ.
לא אכפת לי עוד כמה שקלים רק לצאת משם.
במכונת התשלום אין אופציה למשרתי מילואים.
והם לא שואלים אפילו אם אתה משרת במילואים.
אדם באמונתו יחיה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי jluzer1 » 18 ינואר 2016, 09:28

ArikB כתב:לאחר שביליתי שעה וחצי במשרד הבטפ.
לא אכפת לי עוד כמה שקלים רק לצאת משם.
במכונת התשלום אין אופציה למשרתי מילואים.
והם לא שואלים אפילו אם אתה משרת במילואים.

במהלך החלפה של כלי שנעשתה לא מזמן קיבלתי אוטומטית הנחה של 50% - במקום 60 ש"ח עבור ההחלפה שילמתי רק 30. זה מופיע להם במחשב כשהם מנפיקים לך את שובר התשלום, אם לא קיבלת כנראה שאתה לא מעודכן במערכת. גם בחידוש הרישיון עלה לי רק 90 במקום 180 ל3 שנים כך שזה מעודכן אוטומטית.
״לא למען הרוג נתון הנשק בידינו, אלא על מנת לשמור על החיים״.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי tkgs » 18 ינואר 2016, 16:57

ביררתי היום במוקד המילואים.
אמרו לי שבבט"פ זה לא מתעדכן תמיד אוטומטית (כמו במשרד התחבורה בהנחה בטסט או במשרד הפנים) ולכן אם אין לי הנחה אני צריך לעדכן את הבט"פ ולשלוח להם אישור על משרת מילואים פעיל שש שנתי.
שלחתי בפקס לפני כמה ימים ועדין תגובה אין...
סליקאי כסף
סליקאי כסף

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד