רשיון שפג תוקפו

פורום העוסק בפרצודורות ומנהלות בנושא רישוי כלי יריה במשרד לבטחון פנים, ישובים זכאים, החלפת תורים, תהיות ושאלות לגבי רישוי בכלל.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

רשיון שפג תוקפו

על ידי moti65 » 07 נובמבר 2017, 10:05

שלום לכולם
בעבר החזקתי בשלושה כלים ברשיון כבוגר ירי מעשי, שני אקדחים ורובה זעיר 022.
אקדח אחד העברתי לאחי שמתגורר בישוב זכאי, אקדח שני נגנב מכספת ביתי לפני מספר שנים ונשארתי עם הרובה שרשיונו חודש כל 3 שנים .
העילה ברשיון "מתוקף הוראת מעבר".
לפני כשבועיים קבלתי טלפון מקצין משטרה שאני מחזיק בנשק ללא רשיון ועלי להפקידו מיד בתחנה ואכן כך עשיתי תוך ציון בטופס ההפקדה כי ברצוני לחדש את הרשיון.
תוקף הרשיון פג ב 2017\09\30 כמובן שלא קבלתי תיזכורת לחדש את הרשיון לא בטלפון לא במייל ולא בכתב.
הרובה ברשותי משנת 1992 ואני מעוניין להמשיך להחזיק בו כחוק.
שאלתי האם יש טעם בכלל להגיע לפקיד רשוי ולהתחיל בתהליך חידוש הרשיון או שאני מבזבז את זמני ?
מה בכלל התבחינים להחזקה של רובה זעיר?
אני גר ברעננה ולא עונה על תבחינים לקבלת רשיון נשק כיום.
תודה מראש למשיבים.
מוטי
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: רשיון שפג תוקפו

על ידי Everest » 07 נובמבר 2017, 11:13

מה שאני אגיד לך יבאס אותך להרבה מאוד זמן, אז תכין את עצמך נפשית:
אין לך שום סיכוי, אפילו לא קל שבקלים לקבל את הרישיון בחזרה בעצמך בעילה של "מתוקף הוראת מעבר". הדרך היחידה שתוכל לעשות את זה, וגם היא לא תהיה פשוטה בכלל וסיכוייה לא עומדים לטובתך היא לשכור את שירותיו של עו"ד שמתמחה בתחום(לא כל עו"ד שמתמחה במשפט מנהלי יכול גם באמת לטפל בעניינים שקשורים בכלי ירייה כיוון שמדובר בניואנסים מאוד מאוד קריטייים שרק עו"ד טוב שמתעסק ספציפית בתחום יכול לעזור לך בהם).
תוסיף לזה שהאגף לרישוי ירייה הכריז מלחמת חורמה בהחזקת רובים בעילת "מתוקף הוראת מעבר" ולאחרונה שמעתי שהם התחילו אף לבטל רישיונות כאלו(מבלי לחכות לחידוש ופשוט לא לחדש, אלא לבטל דה פקטו).
מדובר גם בעול כלכלי משמעותי ביותר, ואתה צריך לשאול את עצמך האם אתה בנוי נפשית וכלכלית לכך.
אם התשובות שלך למה שהעליתי הן "כן", אז שא ברכה ובהצלחה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

Re: רשיון שפג תוקפו

על ידי רועי 357 » 07 נובמבר 2017, 12:00

כמו שרשמו לפני הסיכוי אפסי עד לא קיים
זה שלא חידשת בזמן בו בעיה שלך בלבד
ולצעירנו היום צריך להוכיח עמידה בתבחין - ואין לך
ועוד מדבור ברובה (רחמנא לצלן )
אתה יכול להתייעץ עם עורך דין אבל לא הייתי בונה על זה
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד