רכישת אקדח יד שנייה - נשק ראשון

פורום העוסק בפרצודורות ומנהלות בנושא רישוי כלי יריה במשרד לבטחון פנים, ישובים זכאים, החלפת תורים, תהיות ושאלות לגבי רישוי בכלל.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

רכישת אקדח יד שנייה - נשק ראשון

על ידי assaf234 » 01 אוגוסט 2017, 08:06

בוקר טוב,

בתחילת החודש (יולי 2017) קיבלתי אישור בקשה (חדשה) לרישיון לכלי ירייה מסוג אקדח - אישור מותנה.

הניסיון הקודם שלי הוא בנשק ארוך בצבא (כולל מילואים): גלילון, M16, מאג.(משנת 2004 ועד היום)
ניסיון קודם בנשק קצר: אימון בן יומיים בקורס מאבטחים על יריחו ועוד 6 כדורים במטווח על FN. (שנת 2007 ומאז לא נגעתי בנשק קצר)

הבנתי שהבירוקרטיה לקבלת הנשק והרישיון הרבה יותר פשוטה אם אקנה נשק מחנות של מטווח אך אני מעוניין לדעת מה הפרוצדורה במידה ואני קונה מאדם פרטי.
למצוא נשק למכירה זו לא בעיה (יד2) לבדוק את הנשק מבחינת טכנית ומכאנית אעזר באבא שלי שיש לו נסיון רב שנים עם אקדחים (מחזיק כיום HS2000 אך היו לו גם אקדחים לפני כן)

נניח שנסגרתי על אקדח ומחיר עם מוכר פרטי (לצורך העניין גלוק19) ולאחר שאתאמן על סוג הנשק במטווח
1. כיצד והיכן ניתן להמציא שטר מכר?
2. היכן האקדח יישמר עד שאקבל אישור להחזיק בו? אצל המוכר?
3. כיצד ניתן לבדוק את חוקיות ורישום הנשק שאינו גנוב \ מוברח \ לא בוצעה בו עבירה?
4. הוצעו לי בחנות גלוקים: 19 אוסטרי - 4100 ש"ח ו-17,21,26 אמריקאים - 3900 ש"ח מה נחשב מחיר טוב היום לגלוק חדש?
5. האם עדיף חדש בהתחשב בעובדה שרוב הנשקים יד שנייה יורים מספר חד ספרתי של כדורים בשנה?
6. האם יש דברים נוספים שאני צריך לשים לב אליהם?

תודה מראש לעונים.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: רכישת אקדח יד שנייה - נשק ראשון

על ידי argra11 » 01 אוגוסט 2017, 12:39

==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
==============================
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

Re: רכישת אקדח יד שנייה - נשק ראשון

על ידי jericho2016 » 01 אוגוסט 2017, 16:47

הי,
התהליך באמת מפורט בשרשורים קודמים. כמה נקודות:

1. חבל להשקיע כ-4000 ש"ח באקדח ראשון ואז לגלות שבגלל ניואנס תרצה להחליף ולא תוכל בגלל העלויות והכאב ראש. (נניח, כמו שכבר קרה לכמה אנשים, תקנה גלוק 19 ותרצה להחליף ל- 26/43 או בכלל למשהו אחר ) לכן,הציעו פה חכמים ונבונים לקנות אקדח זול בהתחלה ו"להשתפשף" עליו ואחרי נניח חצי שנה או שנה להגיע למסקנות. הייתי הולך על פולימרי קומפקטי נניח כמו של אבא. אם תשקיע 1000 ש"ח בכלי כזה בטח תמצא קונה בחצי מחיר או תקבל זיכוי מהחנות שתקנה בו את החדש ואז לא השקעת הרבה כסף, אבל קיבלת המון מידע.

2. התהליך מול הבט"פ תלוי בפקיד הספציפי. מה שעובד בעפולה לא בהכרח יעבוד בתל אביב . אז תברר היטב מה הדרישות בלשכה שבה אתה מתכנן לעשות העברת בעלות. הכי נוח להעזר במטווח שיעשה לך את בדיקת התקינות , בד"כ תמורת תשלום זעום .

3. את הבדיקה לגבי חוקיות הנשק עושה הבט"פ - זו הסיבה שאנחנו משלמים להם והאחריות היא שלהם.

4. אין בעיה לקנות נשק יד שנייה. זה רוטיני לגמרי, הנשק במטווח יבדוק את הכלי, שאל אותו אם יש סימנים לבלאי מוגבר של הנשק.

5. המחיר סביר, תזכור שיש עלויות נלוות- ניירת, נרתיק, תחמושת, מחסנית ספר, כספת, שמן וכו' תבדוק אם זה "כולל הכל" או לא.

בהצלחה
סליקאי ארד
סליקאי ארד

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד