לקח חשוב מתהליך החלפת אקדח
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: לקח חשוב מתהליך החלפת אקדח
השם המלא של משרד מבקר המדינה הינו
"משרד מבקר המדינה ונציב תלונות הציבור".
זה מקביל לנקח"ל (נציב קבילות חיילים) שבצבא.
קישור
http://www.mevaker.gov.il/he/Ombudsman/ ... Intro.aspx
ציטוט נבחר מהאתר:
"נציבות תלונות הציבור מבררת תלונות של הציבור על משרדי הממשלה, הרשויות המקומיות וגופי ממשל שונים. בחוק מכונים כל אלה "גופים מבוקרים".
תלונה המוגשת לנציבות תבורר בתנאי שהמתלונן נפגע בעצמו באופן אישי וישיר מהמעשה או מהמחדל של הגוף שעליו הוא מתלונן. "
"משרד מבקר המדינה ונציב תלונות הציבור".
זה מקביל לנקח"ל (נציב קבילות חיילים) שבצבא.
קישור
http://www.mevaker.gov.il/he/Ombudsman/ ... Intro.aspx
ציטוט נבחר מהאתר:
"נציבות תלונות הציבור מבררת תלונות של הציבור על משרדי הממשלה, הרשויות המקומיות וגופי ממשל שונים. בחוק מכונים כל אלה "גופים מבוקרים".
תלונה המוגשת לנציבות תבורר בתנאי שהמתלונן נפגע בעצמו באופן אישי וישיר מהמעשה או מהמחדל של הגוף שעליו הוא מתלונן. "
-------
- נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
- גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
לפעמים זה עניין של שניות...
משתא כתב:אני כבר אחרי ההחלפה ויש לי כמה דברים להוסיף:
כמו שכתבתי בפוסט אחר, גם על תבחינים ביטחוניים הם מבקשים אישורים חדשים ועדכניים (המלצת סא"ל מלפני שלוש שנים לא תופסת לצורך העניין).
מבקשים שוב המלצת סא"ל?
מצבי הוא כזה - אושרה בקשה בתבחין שירות פעיל (קצין מילואים), יש אישור עקרוני, בוצע אימון על 9 מ"מ,
נשאר לשלם אגרה ולקנות אקדח.
האקדח שאני רוצה לקנות יהיה זמין רק בעוד חודש וחצי (Sig P320 Compact יהיה באימפריאל רמלה)
שוקל בינתיים לקנות אקדח משומש, לחודש-חודשיים הללו
(מסיבות שונות: א. בא לי. ב. חופש גדול יוצאים עם המשפחה לריכוזי קהל. ג. גל הטרור עדיין כאן)
אתה רוצה לומר לי ששוב אצטרך המלצת סא"ל? בשביל חודשיים עם אקדח אחד?
(עם המפקד שפרש והייתי סגנו לא הייתה בעיה, הבעיה היא שעד שהנוכחי יקבל סא"ל צריך לבקש ממפקד ברמה גבוהה יותר, וצריך להגיד תודה שקיבלתי את זו שבגינה אושר הרשיון)
ומה לגבי אישור רופא שהוצאתי לפני שנה כמעט? (זה פחות בעיה, אבל לפחות שאדע מול מה אני עומד).
מה שמתבקש זה או להמתין חודשיים - ולוודא שאישור הבט"פ תקף עד אז
או לוותר ולקנות עכשיו משהו אחר.
כדי להחליט צריך לדעת מראש, כי להחלפה תוך חודשיים אקנה משומש.
לטווח ארוך יותר אקנה חדש.
-------
אם אתה מדבר על הפרש של חודשיים בין ההוצאה להחלפה אין סיבה שיעשו בעיות עם המלצת סא"ל.. הם לא באמת מצפים שיהיה "תוקף" כזה קצר להמלצה הזו.
אגב אם יוצא לך לעשות מילואים בתקופה הזו תביא איתך עותק של 3010 (אפשר להוציא מאתר המילואים), זה יוכיח להם שיש כאן רציפות במידה ויעשו בעיות.
לגבי אישור רפואי-תקף לשנה.
אגב אם יוצא לך לעשות מילואים בתקופה הזו תביא איתך עותק של 3010 (אפשר להוציא מאתר המילואים), זה יוכיח להם שיש כאן רציפות במידה ויעשו בעיות.
לגבי אישור רפואי-תקף לשנה.
- סליקאי כסף

משתא כתב:אם אתה מדבר על הפרש של חודשיים בין ההוצאה להחלפה אין סיבה שיעשו בעיות עם המלצת סא"ל..
השאלה אם הם יודעים את זה...
זה כמו אותו אחד שברח מכלב נובח, וחבר הרגיע אותו: "קראתי שכלב נובח אינו נושך"
החבר ענה לו "אני לא בטוח שהכלב קרא את זה"...
אגב, חס וחלילה, להבדיל אלף אלפי הבדלות אנשים ובעלי חיים, לא באתי להעליב אף פקיד באף משרד ממשלתי.
אם ירצו המלצת מפקד - היא לא תקפה. היא ניתנה באמצע מרץ.
תוקף ההמלצה 3 חודשים. תוקף האישור מבט"פ 6 חודשים.
לחכות חודש וחצי לאקדח שיגיע לארץ ישים אותי "על הקשקש" מבחינת תוקף האישור העקרוני, (Carver, מוּכַּר?) זה כמעט חצי שנה.
יש כאן שתי שאלות:
א. אם ידרשו המלצת סא"ל נוספת בהחלפת אקדח חודשיים בלבד אחרי הוצאת הרשיון.
ב. אם כדאי לי בכלל כל עניין ההחלפה. רק כדי להיות חמוש בחופשת הקיץ. או לחלופין לבחור באקדח שבעדיפות שניה.
-------
תוקף המלצה שלושה חודשים? איפה ראית דבר כזה?
תשמע, עד כמה שהם יודעים להוציא לנו את המיץ, הם לא בוקים עד כדי כך.
נכון שאי אפשר להגיד בוודאות, אבל אתה באמת חושב שחודשיים אחרי שקיבלת רישיון הוא יבקש אסמכתאות חדשות?
הרי כל הקונספט הזה של בדיקה מחודשת בתהליך החלפה נועדה לוודא שאתה אכן עומד בתבחין בגינו הוצאת את הרישיון.
אז בתבחין יישוב זכאי הוא רוצים לוודא שאתה עדיין גר שם, ובתבחין מילואים פעיל הם רוצים לוודא שהמפקד שלך עדיין חושב שאתה צריך נשק לשירות המילואים. זה לא משהו שמשתנה בתקופה כה קצרה.
בהמשך למה שכתבתי מקודם גם לי לא הייתה המלצה עדכנית, רק את המקורית.
הוא אמר לי לפקסס לו אחת חדשה והוא ישלח לי את הרישיון הזמני בדואר.
הוצאתי לו את הטופס 3010 של שלוש השנים האחרונות, הראיתי לו שעשיתי למעלה מ-150 ימי מילואים בתקופה הזו, באותה יחידה בה נכתבה ההמלצה מלפני 3 שנים, והוא אישר את זה כאסמכתא.
יכול להיות שוויתר לי, אולי כיפר על ההתנהלות הבזיונית מלפני כן, אבל במקרה הכי גרוע הייתי מפקסס לו המלצה חדשה.
אגב, את ההמלצה הוצאתי ביום שהתחלתי לעשות מילואים (מפקד היחידה הכיר אותי מהסדיר), אבל את הבקשה הגשתי כמה חודשים אחרי עד שהוזנתי כמשרת פעיל. לא אמרו לי מילה על תאריך ההמלצה.
לגבי האקדח הזמני, אישית אני מעדיף אקדח ביד משניים על העץ, מצד שני נכנס כאן גם צד כלכלי כי אני מניח שתהליך כזה יגרור הפסד כספי בשני הכיוונים.
השאלה כמה דחוף לך אקדח עכשיו ועד כמה אתה סומך על התאריך שנתנו לך אימפריאל.
נכון שאי אפשר להגיד בוודאות, אבל אתה באמת חושב שחודשיים אחרי שקיבלת רישיון הוא יבקש אסמכתאות חדשות?
הרי כל הקונספט הזה של בדיקה מחודשת בתהליך החלפה נועדה לוודא שאתה אכן עומד בתבחין בגינו הוצאת את הרישיון.
אז בתבחין יישוב זכאי הוא רוצים לוודא שאתה עדיין גר שם, ובתבחין מילואים פעיל הם רוצים לוודא שהמפקד שלך עדיין חושב שאתה צריך נשק לשירות המילואים. זה לא משהו שמשתנה בתקופה כה קצרה.
בהמשך למה שכתבתי מקודם גם לי לא הייתה המלצה עדכנית, רק את המקורית.
הוא אמר לי לפקסס לו אחת חדשה והוא ישלח לי את הרישיון הזמני בדואר.
הוצאתי לו את הטופס 3010 של שלוש השנים האחרונות, הראיתי לו שעשיתי למעלה מ-150 ימי מילואים בתקופה הזו, באותה יחידה בה נכתבה ההמלצה מלפני 3 שנים, והוא אישר את זה כאסמכתא.
יכול להיות שוויתר לי, אולי כיפר על ההתנהלות הבזיונית מלפני כן, אבל במקרה הכי גרוע הייתי מפקסס לו המלצה חדשה.
אגב, את ההמלצה הוצאתי ביום שהתחלתי לעשות מילואים (מפקד היחידה הכיר אותי מהסדיר), אבל את הבקשה הגשתי כמה חודשים אחרי עד שהוזנתי כמשרת פעיל. לא אמרו לי מילה על תאריך ההמלצה.
לגבי האקדח הזמני, אישית אני מעדיף אקדח ביד משניים על העץ, מצד שני נכנס כאן גם צד כלכלי כי אני מניח שתהליך כזה יגרור הפסד כספי בשני הכיוונים.
- סליקאי כסף

משתא כתב:תוקף המלצה שלושה חודשים? איפה ראית דבר כזה?
חוויתי לא רק ראיתי. זה היה כשהגשתי בקשה בפברואר/מרץ עם המלצה שמתוארכת לאוקטובר/נובמבר.
אמרו לי את זה במקום, היא התייעצה ואמרו לה שאכן עברו שלושה חודשים, וצריך המלצה חדשה. לך תסביר שהמפקד עבר תפקיד...
קיבלתי אח"כ את זה גם הביתה בכתב "נדרש להשלים מסמכים - המלצת מפקד עדכנית".
ת'אמת אין לי טענות לפקידה. בדקה, אמרו לה שאלו הנהלים ופעלה על פיהם.
אפילו אציין לזכותה שאפשרה לי לשלוח לה במייל את ההמלצה החדשה.
הפקידה בצבא הדפיסה, החתימה כחוק, צילמה ושלחה לי ב-WhatsApp (פרדס חנה רחוקה מצאלים...) ואת זה שלחתי במייל לבט"פ עפולה. אישרו כמו גדולים. ככה שהאנשים שם טובים זה רק הנהלים שלפעמים קצת נוקשים.
נכון, הרגע דיברתי בזכותם. השאלה עד כמה כל נוהל נתון לשיקול דעת הפקיד
אני באמת לא יודע. ואני לא בטוח שלא יבקשו, כן, חודש וחצי אחרי. עובדה, נהלים.
.
.
.
לגבי האקדח הזמני, אישית אני מעדיף אקדח ביד משניים על העץ (ז"א לקנות עכשיו? קודם שיהיה?) מצד שני נכנס כאן גם צד כלכלי כי אני מניח שתהליך כזה יגרור הפסד כספי בשני הכיוונים.
קונה משומש ומוכר משומש ומצמצם הפסדים. יכול גם לשאול את החנות עוד לפני שאקנה "כמה תזכה אותי על אקדח X" יש סחירים יותר (גלוק שגם נוח לנשיאה) ויש כיפיים יותר ומדוייקים יותר (BUL M-5) לפחות בידיי הפחות מאומנות (עבר הרבה זמן מאז הזדכיתי על האקדח בתום הקבע, שהיה אגב, גלוק...) אז אני מניח שאוכל לצמצם את זה לאלף שקל לחודשיים. זה גם נותן התנסות על שני כלים
אכן שאלות המפתח. הדחוף זה עניין של רצון.
התאריך - נשמע לי שיעמוד בזה. אם יהיו לו אילוצים, אקנה אחר, או אבקש הארכה מהבט"פ.
אפשר לבקש הארכה כזו?
-------
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד