דילמת הקטגוריה (תיקון: דילמת המחלקה!)
Re: דילמת הקטגוריה (תיקון: דילמת המחלקה!)
glock34 כתב:גלוק ככלל הוא פחות ידידותי לספורט ה IPSC. ולראיה אין הרבה יורי IPSC שמשתמשים בו. ב USPSA יש לו קצת יותר מקום וב IDPA הוא די מככב.
אז קיבלתי את עצת החברים פה ואני משתמש כבר מספר חודשים בגלוק 19 לירי מעשי. אז נכון שלא מדובר באקדח עם הדק 1911 או בכלי אקזוטי בגימור מרהיב, אבל זה עובד - ועובד ממש לא רע! השינויים שערכתי בכלי הם בסיסים ודי זולים (עצר מחלק ותפס מחסנית מוגדלים, כוונות חדשות, גריפ. וכמובן נרתיק משודרג ופונדות ״חברותיות״ יותר).
השיקול היה די פשוט ובבסיסו הרעיון שאני מעדיף להשקיע את הזמן והכסף (לפחות בשלב הזה) בתחמושת ואימונים ופחות באקדח נוצץ.
ממש כמו שאמרת בחרתי ללכת על סטנדרט, שלדעתי בהיותה המחלקה הגדולה ביותר כיום בארץ, היא גם אחת המחלקות המאתגרות ביותר. וודאי ליורה צעיר (מבחינת פז״מ) כמוני.
אז נכון שיש לי עוד דרך ארוכה כדי להתמודד עם טובי היורים בארץ במחלקה הזו, אבל היי, לפחות יש לאן לשאוף

ובנתיים, גם התחרויות הלוכות בכלל לא רע... אין תלונות

אני מניח שעוד יבוא היום שבו ארגיש שהאקדח הוא שמגביל את ההתקדמות שלי ולא היכולות שלי ואז וודאי אשדרג לכלי אחר (שבכלל לא בטוח שגם הוא לא יהיה גלוק...), אבל עד אז אני מרוצה מהקיים. לאללה!
GLOCK 19
GLOCK 17
הבא בתור: GLOCK 34 ;-)
GLOCK 17
אפשר לשאול איזה גריפ שמת?
אני גם מעוניין לשים ואני בודק כל מיני אפשרויות..
"לכל מקום שנרצה, בכל דרך שנבחר"
Noy_haslik כתב:אפשר לשאול איזה גריפ שמת?
הלכתי על ה Rubber של TALON (יעני על הגומי, לא על ה״נייר שיוף״ בעיקר כי זה אקדח לשימוש יומיומי ולא רק ספורטיבי) ואני מאד מאד מאד מרוצה!
הזמנתי ישירות מהם בדואר. הגיע מהר ובלי בעיות: http://talongungrips.com/grips/glock/19 ... 8-new.html
GLOCK 19
GLOCK 17
GLOCK 17
זעמן_מטבעות כתב:Noy_haslik כתב:אפשר לשאול איזה גריפ שמת?
הלכתי על ה Rubber של TALON (יעני על הגומי, לא על ה״נייר שיוף״ בעיקר כי זה אקדח לשימוש יומיומי ולא רק ספורטיבי) ואני מאד מאד מאד מרוצה!
הזמנתי ישירות מהם בדואר. הגיע מהר ובלי בעיות: http://talongungrips.com/grips/glock/19 ... 8-new.html
באמת נראה טוב.
ההלבשה לא הייתה לך קשה?(זה עם דבק?)
כמה עלה המשלוח לארץ?
תודה.
"לכל מקום שנרצה, בכל דרך שנבחר"
זו מדבקה פשוטה (עם טוויסט קטן של חימום קל עם פאן אחרי ההדבקה). פשוט למדי לביצוע.
הנה ככה: https://www.youtube.com/watch?v=o0OWeru9nNs
משלוח היה 7 דולר כמדומני. זה כמובן הרבה יותר אטרקטיבי מבחינת מחיר אם מזמינים כמה כאלה ביחד
הנה ככה: https://www.youtube.com/watch?v=o0OWeru9nNs
משלוח היה 7 דולר כמדומני. זה כמובן הרבה יותר אטרקטיבי מבחינת מחיר אם מזמינים כמה כאלה ביחד
GLOCK 19
GLOCK 17
GLOCK 17
אם אתה יורה סטנדרט.מדוע לא החלפתה קונקטור?
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
ArikB כתב:אם אתה יורה סטנדרט.מדוע לא החלפתה קונקטור?
אכן החלפתי קונקטור :)
למעשה זה היה הדבר הראשון שעשיתי

GLOCK 19
GLOCK 17
GLOCK 17
זאת אומרת שמותר לך להשתמש במחסניות של 17 לא?
וגם מאגוואל מינימליסטי יעזור לך הרבה.
http://www.onesourcetactical.com/suarez ... ytf8OSf724
תוספת נחמדה.
וגם מאגוואל מינימליסטי יעזור לך הרבה.
http://www.onesourcetactical.com/suarez ... ytf8OSf724
תוספת נחמדה.
It's not the arrow it's the indian
- סליקאי זהב
הבדלים בין ענפי הספורט IPSC, USPSA, IDPA:
כל אחד מהווה ענף ספורט ירי שונה עם ספר חוקים משלו רמות ירי וקטגוריות ומחלקות שונות.
בגדול,
הכל התחיל מ USPSA והתפצל ל IPSC בגלל ניסיון כושל להכניס את הספורט לאולימפיאדה (אבל עדיין תקועים עם מטרות שנראות כמו שלטי עצור) כניראה בגלל הברקס שקיבלו מהוועד האולימפי.
IDPA התחיל מקבוצת אנשים שחשבו ש USPSA הוא לא מספיק טאקטי (וזה נכון מאוד) אז המציאו ספר חוקים עם ניקוד ומטרות שונות ונולדה עוד אופציה.
החוקים ב USPSA ו IPSC מאוד דומים ההבדל העיקרי זה כמות כדורים בפרודקשן וצורת מטרות. יש עוד בערך 20 אחרים אבל אפשר להוריד ספרי חוקים ולהשוות.
IDPA, כבר ממש שונה, ירי ממכסות, ירי עם טאקטיקל סיקוואנס, ירי בסדר נכון מאחורי מכסה, ניטרול מטרות, ירי עובר נחשב, חישוב ניקוד ויש באמת המון הבדלים ועוד לא נגעתי בציוד אז אני אפסיק פה. יש להם מועדון בארץ ספר חוקים ומתבצע קלסיפייר כל כמה זמן, אז שווה ללכת לנסות.
בהצלחה.
כל אחד מהווה ענף ספורט ירי שונה עם ספר חוקים משלו רמות ירי וקטגוריות ומחלקות שונות.
בגדול,
הכל התחיל מ USPSA והתפצל ל IPSC בגלל ניסיון כושל להכניס את הספורט לאולימפיאדה (אבל עדיין תקועים עם מטרות שנראות כמו שלטי עצור) כניראה בגלל הברקס שקיבלו מהוועד האולימפי.
IDPA התחיל מקבוצת אנשים שחשבו ש USPSA הוא לא מספיק טאקטי (וזה נכון מאוד) אז המציאו ספר חוקים עם ניקוד ומטרות שונות ונולדה עוד אופציה.
החוקים ב USPSA ו IPSC מאוד דומים ההבדל העיקרי זה כמות כדורים בפרודקשן וצורת מטרות. יש עוד בערך 20 אחרים אבל אפשר להוריד ספרי חוקים ולהשוות.
IDPA, כבר ממש שונה, ירי ממכסות, ירי עם טאקטיקל סיקוואנס, ירי בסדר נכון מאחורי מכסה, ניטרול מטרות, ירי עובר נחשב, חישוב ניקוד ויש באמת המון הבדלים ועוד לא נגעתי בציוד אז אני אפסיק פה. יש להם מועדון בארץ ספר חוקים ומתבצע קלסיפייר כל כמה זמן, אז שווה ללכת לנסות.
בהצלחה.
It's not the arrow it's the indian
- סליקאי זהב
glock34 כתב:הבדלים בין ענפי הספורט IPSC, USPSA, IDPA:
בגדול,
בהצלחה.
ההבדלים בין IPSC לUSPSA הם לא גדולים במיוחד
יש קצת הבדל בחוקים כמות התחמושת לאקדחים (בעיקר בגלל מדינות כמו קליפורניה-10 כדור) ושיפורים מותרים לאקדחים,ציוד יורה וקצת שוני במטרות במתווה התרגילים-לא יותר מיני שונה
לעומת זאת IDPA עולם אחר לגמרי לא נכנס לזה עכשיו
מה שכן זה התחיל בIPSC בארה"ב כאשר בשלב מסויים היה פיצול
יש מעט שוני בתכנוני התרגילים שכן USPSA נחשב מהיר יותר
ובIPSC יותר דגש לתכנונים שונים-בגדול
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד