שאלה - הארכת תוקף לרשיון נשק
5 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
שאלה - הארכת תוקף לרשיון נשק
שלום רב,
יש לי מספר שאלות בנוגע לתוקף רשיון נשק ואשמח לעזרתכם:
אני לפני נסיעה של מספר חודשים לחו"ל אשר לצערי "ייפלו" באותו הזמן בו אני נדרש לחדש רשיון על האקדח שברשותי.
קראתי באתר משרד הפנים שאם לא ניתן לבצע את חידוש הרשיון נדרש להפקיד את הכלי במשטרה, רציתי לדעת:
1) האם יש אפשרות להארכת תוקף של רשיון קיים (דחיית מועד ביצוע החידוש)?
2) באם הנשק הופקד - מה הפרוצידורה להוציא אותו?
- במקום אחד היה רשום שהתהליך זהה להוצאת רשיון כולל פגישה עם פקיד רישוי, במקום אחר שפשוט נדרש לבצע מטווח ולאסוף את הכלי.
תודה מראש.
אני לפני נסיעה של מספר חודשים לחו"ל אשר לצערי "ייפלו" באותו הזמן בו אני נדרש לחדש רשיון על האקדח שברשותי.
קראתי באתר משרד הפנים שאם לא ניתן לבצע את חידוש הרשיון נדרש להפקיד את הכלי במשטרה, רציתי לדעת:
- במקום אחד היה רשום שהתהליך זהה להוצאת רשיון כולל פגישה עם פקיד רישוי, במקום אחר שפשוט נדרש לבצע מטווח ולאסוף את הכלי.
תודה מראש.
- סליקאי ארד

Re: שאלה - הארכת תוקף לרשיון נשק
shaked כתב:שלום רב,
אם אתה יכול לחדש כעת - עשה זאת כעת, ותוכל להפקיד את הכלי לאחר החידוש אצל המטווח/סוחר אצלו אתה מחדש.
רק אם אתה ניצב 3 חודשים טרם פקיעת התוקף, בפרק זמן זה המערכת מוציאה אוטומטית ניירת לחידוש ושוחלת אלייך לכתובת המופיעה במשרד הפנים.
רק אם לא חידשת בזמן תוכל לקבל הארכה מפקיד הרישוי.
הפקדת נשק ברישיון טרם פקיעתו - אצל סוחר נשק ולא אצל המשטרה. (משטרה - חד כיווני אלא אם פקע הרישיון ואתה יכול לקבל חדש)
שים לב - אם הרישיון בתוקף ועדיין לא קיבלת ניירות לחידוש, תוכל להפקידו אצל סוחר נשק, לנסוע לחו"ל, לחזור ולבקש ניירות לחידוש. תיגש לסוחר, עבור אימון וחזור עם הניירת לפקיד הרישוי, ואח"כ חזרה לסוחר לקבל את הכלי.
כלי שהופקד במשטרה - מופקד בגלל : (אופציות) 1. פקיעת תוקף - יש לגשת לפקיד הרישוי לקבל אישור לחידוש הרישיון במטווח, כולל אישור הוצאה מהמהשטרה.
2. כלי שפקע זמנו של בעליו (הבעלים נפטר) שחרור עם צווי ירושה ואישורים.
3. ויתור על הכלי - מסירה למשטרה והעברת אישורים לפקיד הרישוי.
לכן - אם הפקדת את הכלי בגלל פקיעת תוקף הרישיון - עלייך קבל אישור על הפקדה של הכלי המשטרה לצורך חידוש הרישיון (שים לב שלא מחתימים אותך על ויתור על הכלי !!) עלייך להזמין תור אצל פקיד הרישוי ולהציג בפניו את הניירת מהמשטרה, לבקש ניירת לחידוש (זכאותך לרישיון תיבדק מחדש) ואישור לשחרור הכלי מהמשטרה.
לאחר מכן - מחתים רופא על הצהרת בריאות, ניגש למשטרה, מושך את הכלי, ניגש למטווח לעבור אימון, חוזר עם הניירת לפקיד הרישוי, משלם ומקבל רישיון חדש במקום הזמני.
בהצלחה.
תודה מראש.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
פנה לאגף לרישוי כלי יריה:
http://mops.gov.il/Audiences/FireArms/P ... ences.aspx
הסבר להם את הבעיה והם יוכלו לפתור לך אותה.
http://mops.gov.il/Audiences/FireArms/P ... ences.aspx
הסבר להם את הבעיה והם יוכלו לפתור לך אותה.
I think, therefore I am. I think
שלום,
נועם - תודה על התגובה המהירה, אני מבין שאצטרך להפקיד את הכלי אצל סוחר נשק ולאחר מכן לעבור תהליך דומה להוצאת רשיון ע"מ לשחרר אותו כשאחזור.
"אישגדול" - תודה גם לך, בכל מקרה שלחתי פניה באמצעות הלינק שסיפקת אולי יהיה להם פתרון פשוט יותר.
נועם - תודה על התגובה המהירה, אני מבין שאצטרך להפקיד את הכלי אצל סוחר נשק ולאחר מכן לעבור תהליך דומה להוצאת רשיון ע"מ לשחרר אותו כשאחזור.
"אישגדול" - תודה גם לך, בכל מקרה שלחתי פניה באמצעות הלינק שסיפקת אולי יהיה להם פתרון פשוט יותר.
- סליקאי ארד

למיטב ידיעתי, הפקדת נשק שברשיון אצל סוחר מקפיאה את המצב.
כך שכשתחזור תוכל לחדש בלי שתיחשב עבריין גם אם בעצם עבר התאריך.
כך שכשתחזור תוכל לחדש בלי שתיחשב עבריין גם אם בעצם עבר התאריך.
- סליקאי זהב

5 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד