משטרת ישראל
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
משטרת ישראל
לפני כשנתיים הפקדתי את האקדח שלי במשטרת ישראל , בטופס ההפקדה נאמר כי עלי לחדש את רשיון הנשק תוך 18 חודשים .
כמובן שמשרד הפנים עובדים ע"פ הקצב שלהם (וגם אני,... מודה ) אבל לבסוף קיבלתי את הרשיון לנשק ואישור ממשרד הפנים לגשת למשטרה ולקבל את האקדח שלי , עד כאן הכל יפה וטוב !
פניתי לתחנת המשטרה גאה ומרוצה , הצגתי את אישור משרד הפנים ואת רשיון הנשק עבור האקדח שלי ושם לתדהמתי נאמר לי כי החזרת האקדח בכלל אינה תלוייה במשרד הפנים אלה בידי רב סמל בכיר יהודה גבאי - אחראי על החימוש במשטרת ישראל.
התקשרתי לחימוש במשטרת ישראל ובררתי מה עלה בגורל האקדח שלי ? ואותו רב סמל בכיר גבאי אומר לי " גם אם שר הפנים החדש רוני בר און בכבודו ובעצמו יבקש את האקח שלך - רק אני קובע !!!"
ולאחר כל הסיפור הזה , אולי מישהו מכם יכול ליעץ לי מה לעשות לעזאזל ?
דוד
טל ' 04-900-123-1 או במייל nofshim_zafon@walla.com
תודה למי שיכול לעזור !
כמובן שמשרד הפנים עובדים ע"פ הקצב שלהם (וגם אני,... מודה ) אבל לבסוף קיבלתי את הרשיון לנשק ואישור ממשרד הפנים לגשת למשטרה ולקבל את האקדח שלי , עד כאן הכל יפה וטוב !
פניתי לתחנת המשטרה גאה ומרוצה , הצגתי את אישור משרד הפנים ואת רשיון הנשק עבור האקדח שלי ושם לתדהמתי נאמר לי כי החזרת האקדח בכלל אינה תלוייה במשרד הפנים אלה בידי רב סמל בכיר יהודה גבאי - אחראי על החימוש במשטרת ישראל.
התקשרתי לחימוש במשטרת ישראל ובררתי מה עלה בגורל האקדח שלי ? ואותו רב סמל בכיר גבאי אומר לי " גם אם שר הפנים החדש רוני בר און בכבודו ובעצמו יבקש את האקח שלך - רק אני קובע !!!"
ולאחר כל הסיפור הזה , אולי מישהו מכם יכול ליעץ לי מה לעשות לעזאזל ?
דוד
טל ' 04-900-123-1 או במייל nofshim_zafon@walla.com
תודה למי שיכול לעזור !
- סליקאי ארד
שלום דוד
מבלי להכנס לפרטי המיקרה.
אופי ותוכן התשובה של השוטר מהווה עילה לתלונה
לא כך שוטר במישטרת ישראל צריך להיתיחס לאזרח!
רצ"ב קישור לטופס תלונה
http://www.police.gov.il/App/Complaint/Complaint.asp
מבלי להכנס לפרטי המיקרה.
אופי ותוכן התשובה של השוטר מהווה עילה לתלונה
לא כך שוטר במישטרת ישראל צריך להיתיחס לאזרח!
רצ"ב קישור לטופס תלונה
http://www.police.gov.il/App/Complaint/Complaint.asp
"יודע אני שאין אני יודע, אך יש אנשים שאף דבר זה אינו ידוע להם"
סוקרטס
סוקרטס
דוד ! ראית פעם עכבר מתרוצץ בכלוב!
אמור לאותו שוטר או הראה לו מכתב שאתה כותב לשר המדובר. ובו אתה מפרט את אמרות פיו של אותו השוטר.עם פרטיו האישיים. ללא כחל ושרק!
ואני מבטיח לך. הוא יתרוצץ בכלוב . בדיוק כאותו עכבר!
ואני מבטיח לך. הוא יתרוצץ בכלוב . בדיוק כאותו עכבר!
- סליקאי ארד
אני הייתי ממליץ לבדוק את החוק קודם.
אני מאמין כי יש תקופה שאם הנשק לא נלקח מהמשטרה ע"י בעליו אזי הנשק עובר לרשותה של משטרת ישראל.
רב סמל....אתה יודע איפה..הוא בסך הכל שוטר!וגם לו יש קצין מעליו..
אין הצדקה למילותיו של השוטר-תעודת עניות למשטרת ישראל,תעשה לכולם טובה ותלך עם התלונה הזאת עד הסוף,אולי תחסוך לעוד מס אנשים עוגמת נפש ופגיעה בכבודם.
בברכה:
אמיר
אני מאמין כי יש תקופה שאם הנשק לא נלקח מהמשטרה ע"י בעליו אזי הנשק עובר לרשותה של משטרת ישראל.
רב סמל....אתה יודע איפה..הוא בסך הכל שוטר!וגם לו יש קצין מעליו..
אין הצדקה למילותיו של השוטר-תעודת עניות למשטרת ישראל,תעשה לכולם טובה ותלך עם התלונה הזאת עד הסוף,אולי תחסוך לעוד מס אנשים עוגמת נפש ופגיעה בכבודם.
בברכה:
אמיר
בתור אחד שהוא לא בר סמכא אלא בר סימפתיה בלבד:
חסרים פרטים כאן. אנחנו לא יודעים את כל מהלך השיחה בין יהודה לבין חברנו החדש מפעיל הצימרים דוד או את הנסיבות להפקדה.
מה שכן ידוע לנו הוא שרשיון לאקדח הוצא אחרי שנתיים, על אף שדוד נדרש להוציא רשיון כעבור שנה וחצי, היינו הרשיון הוצא חצי שנה אחרי שהמשטרה כבר אינה מחויבת להחזיק את הכלי מופקד. אינני יודע אם זה אומר שחילוט האקדח על ידי המשטרה תקין או לא, אבל אם השוטר יהודה מרשה לעצמו לדבר כך לאדם שהוא אינו מכיר, כנראה יש לו גיבוי בנהלים. דוד חייב למצוא פתרון שיאפשר לו להוציא רשיון על כלי אחר. ייתכן שניתן למצוא פתרון טלפוני עם פקיד הרישוי , או שצריך גם ניירת מהמשטרה. בכל מקרה אני במקום דוד לא הייתי בונה על קבלת האקדח שלי בחזרה, משום שלפי הנהלים היבשים הוא כבר לא שלי. אין צדק - יש חוקים. אנחנו למדים עוד דברים שרצוי לא לעשות.
דוד - בהצלחה בעניינך. זה בהחלט מצב לא נעים. ברגע שיהיה ברשותך אקדח שוב (או הישן, או יותר סביר להניח - אחד אחר), אשמח אם תעדכן את הפורום.
חסרים פרטים כאן. אנחנו לא יודעים את כל מהלך השיחה בין יהודה לבין חברנו החדש מפעיל הצימרים דוד או את הנסיבות להפקדה.
מה שכן ידוע לנו הוא שרשיון לאקדח הוצא אחרי שנתיים, על אף שדוד נדרש להוציא רשיון כעבור שנה וחצי, היינו הרשיון הוצא חצי שנה אחרי שהמשטרה כבר אינה מחויבת להחזיק את הכלי מופקד. אינני יודע אם זה אומר שחילוט האקדח על ידי המשטרה תקין או לא, אבל אם השוטר יהודה מרשה לעצמו לדבר כך לאדם שהוא אינו מכיר, כנראה יש לו גיבוי בנהלים. דוד חייב למצוא פתרון שיאפשר לו להוציא רשיון על כלי אחר. ייתכן שניתן למצוא פתרון טלפוני עם פקיד הרישוי , או שצריך גם ניירת מהמשטרה. בכל מקרה אני במקום דוד לא הייתי בונה על קבלת האקדח שלי בחזרה, משום שלפי הנהלים היבשים הוא כבר לא שלי. אין צדק - יש חוקים. אנחנו למדים עוד דברים שרצוי לא לעשות.
דוד - בהצלחה בעניינך. זה בהחלט מצב לא נעים. ברגע שיהיה ברשותך אקדח שוב (או הישן, או יותר סביר להניח - אחד אחר), אשמח אם תעדכן את הפורום.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
דוד
ליאור נראה לי שהתשובה שלך ,הגיונית ! אבל אם האקדח לא הושמד (בודאות) אלה חולט בלבד לטובת מדינת ישראל , ומדינת ישראל ( משרד הפנים ) הנפיקה רשיון מחדש על אותו אקדח בצרוף פרוטוקול שמצויין בו בפרוש כי למשטרת ישראל אין כל התנגדות להחזיר את האקדח הספציפי הזה , אז אני מניח כי כרגיל במדינה יד שמאל לא יודעת מה יד ימין עושה "
השאלה שלי היתה ברמה המשפטית , היום אני נפגש עם מפקד משטרת נהרייה ודורש ממנו לקבל את האקדח ע"פ הנחיית משרד הפנים , במידה והוא לא יעתר לבקשתי אני הולך להגיש עוד היום בקשה לצו עשה ( מניעה) מבית המשפט , ואז נראה .....
שוב תודה לכולם
פורום דינמי ומעניין !
השאלה שלי היתה ברמה המשפטית , היום אני נפגש עם מפקד משטרת נהרייה ודורש ממנו לקבל את האקדח ע"פ הנחיית משרד הפנים , במידה והוא לא יעתר לבקשתי אני הולך להגיש עוד היום בקשה לצו עשה ( מניעה) מבית המשפט , ואז נראה .....
שוב תודה לכולם
פורום דינמי ומעניין !
- סליקאי ארד
דוד,
אני הייתי מציע לך שתקבל סיוע משפטי ממישהו בר סמכא ומבין עניין. ברגע שעו"ד יהיה מעורב בעניין, גם המשטרה ואותו רב סמל יתיחסו אליך אחרת.
שם ראשון שעולה לי בראש הוא עו"ד דניאל ברס שמזוהה בפורום בכינוי ADVOCATE תפנה אליו בפרטי ותראה אם ואיך הוא יכול לסייע לך.
אם הוא לא יכול אז יש עוד עורכי דין שמטפלים בנושא www.gun-law.co.il תיכנס לאתר שלהם ותיצור איתם קשר.
אחרי שתסיים את הסיפור איתם אל תשכח לתבוע החזר הוצאות משפטיות ראליות החל מ-2003 ובעקבות פסק דין תקדימי של העליון התחילו בתי המשפט לפסוק מלא החזר ההוצאות המשפטיות.
א.
אני הייתי מציע לך שתקבל סיוע משפטי ממישהו בר סמכא ומבין עניין. ברגע שעו"ד יהיה מעורב בעניין, גם המשטרה ואותו רב סמל יתיחסו אליך אחרת.
שם ראשון שעולה לי בראש הוא עו"ד דניאל ברס שמזוהה בפורום בכינוי ADVOCATE תפנה אליו בפרטי ותראה אם ואיך הוא יכול לסייע לך.
אם הוא לא יכול אז יש עוד עורכי דין שמטפלים בנושא www.gun-law.co.il תיכנס לאתר שלהם ותיצור איתם קשר.
אחרי שתסיים את הסיפור איתם אל תשכח לתבוע החזר הוצאות משפטיות ראליות החל מ-2003 ובעקבות פסק דין תקדימי של העליון התחילו בתי המשפט לפסוק מלא החזר ההוצאות המשפטיות.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק
לאחר שיחה עם משה"פ.
המשטרה לא תמיד מעבירה למשרד הפנים את רשימת האקדחים שחולטו, ולכן, יכול לקרות מצב, בו יונפק רשיון על אקדח שחולט.
דוד,
הצעת הגורם שדיברתי איתו הוא: להביא מכתב מאותו גורם במשטרה שטען כי האקדח חולט, ולהביא שטר מכר על אקדח אחר, ותוכל להוציא רשיון מיידי.
הצעתי: לאחר שיחתנו, הבנתי שלאקדח ערך סנטימנטלי, ולכן, אל תוותר, גש לתחנת המשטרה, נסה להסביר למפקד התחנה, ואם צריך גם לקבוע פגישה עם מפקד המרחב, ולנסות להסביר.
מבחינה חוקית, אני מניח, שאותו שוטר עובד לפי הנהלים הקיימים, אבל אני משוכנע שניתן לכופף נהלים אלו עם קצת רצון טוב.
בהצלחה.
המשטרה לא תמיד מעבירה למשרד הפנים את רשימת האקדחים שחולטו, ולכן, יכול לקרות מצב, בו יונפק רשיון על אקדח שחולט.
דוד,
הצעת הגורם שדיברתי איתו הוא: להביא מכתב מאותו גורם במשטרה שטען כי האקדח חולט, ולהביא שטר מכר על אקדח אחר, ותוכל להוציא רשיון מיידי.
הצעתי: לאחר שיחתנו, הבנתי שלאקדח ערך סנטימנטלי, ולכן, אל תוותר, גש לתחנת המשטרה, נסה להסביר למפקד התחנה, ואם צריך גם לקבוע פגישה עם מפקד המרחב, ולנסות להסביר.
מבחינה חוקית, אני מניח, שאותו שוטר עובד לפי הנהלים הקיימים, אבל אני משוכנע שניתן לכופף נהלים אלו עם קצת רצון טוב.
בהצלחה.
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
- תרמתי למען הסליק
אני לא יודע אם הייתי עובד כמו שהצעתם.
היות ודוד הינו "אוחז כשורה" של רשיון נשק כדין - זכותו להודיע למשטרת ישראל שעקב היותו בעל רשיון כדין נוצר מצב בו לכאורה משטרת ישראל צריכה ליתן טעם מדוע היא מחזיקה בנשק של אזרח בעל רשיון ועליה למצוא עילה שבדין להמשיך להחזיק בו.
עם כל הכבוד, פנייה למפקד התחנה ובמידת הצורך למפכ"ל היא הדרך המתאימה.
היות ודוד הינו "אוחז כשורה" של רשיון נשק כדין - זכותו להודיע למשטרת ישראל שעקב היותו בעל רשיון כדין נוצר מצב בו לכאורה משטרת ישראל צריכה ליתן טעם מדוע היא מחזיקה בנשק של אזרח בעל רשיון ועליה למצוא עילה שבדין להמשיך להחזיק בו.
עם כל הכבוד, פנייה למפקד התחנה ובמידת הצורך למפכ"ל היא הדרך המתאימה.
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
משטרת ישראל
תודה רבה לכולם !!!!!!
אני מבטיח להודיע לכולם את תוצאות ה - ס - ג- ה הנוכחית .
כמו כן כבר קבעתי פגישה אם מפקד תחנת המשטרה בנהרייה ( אזור מגוריי) אבל עקב ל"ג בעומר אין מי שידבר איתי (הפגישה נקבעה ליום רביעי)
וכמובן במקביל הכנתי טיוטה של הבקשה לצו עשה לבית משפט השלום
עכשיו נחכה ונראה .......
בכל מקרה אמשיך לעדכן את כולם בהתפחויות
תודה לכולם
דוד
אני מבטיח להודיע לכולם את תוצאות ה - ס - ג- ה הנוכחית .
כמו כן כבר קבעתי פגישה אם מפקד תחנת המשטרה בנהרייה ( אזור מגוריי) אבל עקב ל"ג בעומר אין מי שידבר איתי (הפגישה נקבעה ליום רביעי)
וכמובן במקביל הכנתי טיוטה של הבקשה לצו עשה לבית משפט השלום
עכשיו נחכה ונראה .......
בכל מקרה אמשיך לעדכן את כולם בהתפחויות
תודה לכולם
דוד
- סליקאי ארד
סוף טוב
לכל החברים בפורום שלום !
ע"פ כל העצות שקיבלתי באתר אני שמח לבשר לכם כי העקשנות מנצחת את הבירוקרטיה
רב סמל בכיר יהודה נשבר והחליט להחזיר לי את האקדח שחולט לטובת מדינת ישראל וזאת לאחר סאגה של איומים בפנייה לבית משפט והמזל הכי גדול שלי הוא שמשרד הפנים והמשטרה , מתברר לא סובלים אחד את השני ונהלים מלחמת הורדת ידיים אין סופית
שורה תחתונה , קיבלתי היום בדאר רשום אישור לקבל את האקדח מחימוש בית דגון .
תודה לכל מי שיעץ בנושא .
דוד
ע"פ כל העצות שקיבלתי באתר אני שמח לבשר לכם כי העקשנות מנצחת את הבירוקרטיה
רב סמל בכיר יהודה נשבר והחליט להחזיר לי את האקדח שחולט לטובת מדינת ישראל וזאת לאחר סאגה של איומים בפנייה לבית משפט והמזל הכי גדול שלי הוא שמשרד הפנים והמשטרה , מתברר לא סובלים אחד את השני ונהלים מלחמת הורדת ידיים אין סופית
שורה תחתונה , קיבלתי היום בדאר רשום אישור לקבל את האקדח מחימוש בית דגון .
תודה לכל מי שיעץ בנושא .
דוד
- סליקאי ארד
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד