מהו התבחין בגינו אתה נושא נשק?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
מהו התבחין בגינו אתה נושא נשק?
לבקשת מספר חברים - משאל נוסף.
אגב, לכל מי שזקוק לה - זו רשימת התבחינים המלאה של משרד הפנים.
אין צורך להגיב להודעה זו, רק לענות למשאל, תודה.
אגב, לכל מי שזקוק לה - זו רשימת התבחינים המלאה של משרד הפנים.
אין צורך להגיב להודעה זו, רק לענות למשאל, תודה.
נערך לאחרונה על ידי Webart בתאריך 11 ינואר 2003, 22:20, נערך 5 פעמים בסך הכל.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
- סליקאי זהב
ווברט בקר טוב פעם שנייה,
אתה יכול להוסיף תבחין "אחר", כפי שידוע לך לפני 1996 הרישומים של מ. הפנים היו שונים, למשל אני קיבלתי את הרשיון ב-1984 לערך והוא ניתן לי עקב עבודתי כעצמאי ועד היום רשום לי ברשיון, "יעוד הכלי : הגנה עצמית", וברובליקת "התבחין" לא רשום דבר.
אני משוכנע שיש עוד רבים כאלה
יום נעים
אתה יכול להוסיף תבחין "אחר", כפי שידוע לך לפני 1996 הרישומים של מ. הפנים היו שונים, למשל אני קיבלתי את הרשיון ב-1984 לערך והוא ניתן לי עקב עבודתי כעצמאי ועד היום רשום לי ברשיון, "יעוד הכלי : הגנה עצמית", וברובליקת "התבחין" לא רשום דבר.
אני משוכנע שיש עוד רבים כאלה
יום נעים
"הזכרון בסדר, רק אני שוכח" (שייקה אופיר ז"ל)
מי שלא מנסה, לא טועה
מי שלא מנסה, לא טועה
וב, שאלה:
באם התבחין של מזכרת/ירושה מתיר נשיאה?
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
...
מתוך כמעט 300 אנשים שצפו באשכול הזה 53 מילאו את עצמם...
יש המון שפשוט אין להם... אולי נוסיף עוד עמודה כך נוכל לקבל מושג על היחס בין נושאי הנשק הפרטי באתר לאחרים?
יש המון שפשוט אין להם... אולי נוסיף עוד עמודה כך נוכל לקבל מושג על היחס בין נושאי הנשק הפרטי באתר לאחרים?
מוטי.
אמנון, תבחין 96 הוא כינוי של משרד הפנים לרשיונות שניתנו טרם הרפורמה שנעשתה ברישוי כלי נשק.
מסיבות חוקיות (זכות הקניין) יתקשה משרד הפנים לדרוש מאותם בעלי רשיון שהונפק טרם הרפורמה לוותר על הרשיון (תקדימים שיווצרו בבג"צ וכדומה..).
מקבלי רשיון אחרי 96 נדרשים לחתום על התחייבות כי במקרה בו לא יעמדו בעילה בגינה ניתן הרשיון יהא עליהם להפקיד \ למכור את נשקם וכי לא יוכלו להחזיקו וכך דינם שונה בתפוגת העילה.
מסיבות חוקיות (זכות הקניין) יתקשה משרד הפנים לדרוש מאותם בעלי רשיון שהונפק טרם הרפורמה לוותר על הרשיון (תקדימים שיווצרו בבג"צ וכדומה..).
מקבלי רשיון אחרי 96 נדרשים לחתום על התחייבות כי במקרה בו לא יעמדו בעילה בגינה ניתן הרשיון יהא עליהם להפקיד \ למכור את נשקם וכי לא יוכלו להחזיקו וכך דינם שונה בתפוגת העילה.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
דניאל, הייתי רוצה להשיב כי אתה יכול להיות סמוך ובטוח אולם לצערי אינני יכול.
שינויי חקיקה מסויימים (אשר יהיו דרקוניים במהותם) עשויים לעקוף את הזכות שלך לממש את קניינך אם כי אין סבירות לשינויי חקיקה כאלה (אך גם לעולם אין לדעת).
במסגרת היכולת שלך לשמר את המצב, עליך להקפיד הקפדה מלאה שלא להיות ללא אקדח ברשיון אפילו לרגע קט, לדוגמא: אם בכוונתך להחליף את אקדחך עשה זאת ע"י הפקדת האקדח הנוכחי תמורת שטר מכר (המעיד על "מכירתו" לסוחר מורשה) ובמקביל קח את שטר המכר של האקדח החדש שקנית, התייצב במשרד הפנים כששתי האסמכתאות בידיך ובצע את החלפת הרשיון "ראש בראש". כך תמנע מהופעה בפני הרשות המוסמכת למתן רשיונות ללא "הפסקה" בבעלות על אקדח.
דע כי במידה ונשקך נגנב, אבד או מסיבה כלשהיא אינו ברשותך, משרד הפנים עשוי שלא לאשר לך רשיון לאקדח אחר (וסביר להניח כי כך יעשה) אלא אם כן אתה עומד בתבחינים העדכניים להוצאת רשיון כלי יריה בזמן הגשת הבקשה הנוכחית ורשיון כזה ינופק לך בתנאים, בסייגים ובהגבלות המעודכנים ליום הוצאת הרשיון.
שינויי חקיקה מסויימים (אשר יהיו דרקוניים במהותם) עשויים לעקוף את הזכות שלך לממש את קניינך אם כי אין סבירות לשינויי חקיקה כאלה (אך גם לעולם אין לדעת).
במסגרת היכולת שלך לשמר את המצב, עליך להקפיד הקפדה מלאה שלא להיות ללא אקדח ברשיון אפילו לרגע קט, לדוגמא: אם בכוונתך להחליף את אקדחך עשה זאת ע"י הפקדת האקדח הנוכחי תמורת שטר מכר (המעיד על "מכירתו" לסוחר מורשה) ובמקביל קח את שטר המכר של האקדח החדש שקנית, התייצב במשרד הפנים כששתי האסמכתאות בידיך ובצע את החלפת הרשיון "ראש בראש". כך תמנע מהופעה בפני הרשות המוסמכת למתן רשיונות ללא "הפסקה" בבעלות על אקדח.
דע כי במידה ונשקך נגנב, אבד או מסיבה כלשהיא אינו ברשותך, משרד הפנים עשוי שלא לאשר לך רשיון לאקדח אחר (וסביר להניח כי כך יעשה) אלא אם כן אתה עומד בתבחינים העדכניים להוצאת רשיון כלי יריה בזמן הגשת הבקשה הנוכחית ורשיון כזה ינופק לך בתנאים, בסייגים ובהגבלות המעודכנים ליום הוצאת הרשיון.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
עליך לסכם עם חנות \ סוחר נשק על "מכירתו" של הכלי באופן פורמלי (לצורך קבלת אישור מכירה מהסוחר), ההסכם ביניכם יכול לקבוע כי האקדח מופקד בלבד בחנות וכי הוא שלך אולם מבחינת משרד הפנים אינו בבעלותך יותר.
בעליו של האקדח שברצונך לרכוש יבצע אותה פרוצדורה ובמעמד זה תוכל אתה לקבל שטר מכר המעיד כי אקדח זה בבעלותך (בכפוף לאישור פורמלי ממשרד הפנים).
ההבדל בין קניה מחנות לקניה מאדם פרטי נעוצה ב"מספר הידיים" שהכלי עובר פורמלית.
בעליו של האקדח שברצונך לרכוש יבצע אותה פרוצדורה ובמעמד זה תוכל אתה לקבל שטר מכר המעיד כי אקדח זה בבעלותך (בכפוף לאישור פורמלי ממשרד הפנים).
ההבדל בין קניה מחנות לקניה מאדם פרטי נעוצה ב"מספר הידיים" שהכלי עובר פורמלית.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
צעדן,
ראשית תודה על ההסבר.
האם אני יכול גם להפקיד את הנשק במשטרה או רק אצל סוחר נשק?
והאם אני אהיה מחוייב גם לשלם משהו לסוחר על ההפקדה?
אם אני מבין נכון למ. הפנים חשוב במקרה זה לדעת שהנשק עבר לידיים אחרות ואם הם בעלי רשיון, ושאני לא אהיה בעליו של שני אקדחים.
ראשית תודה על ההסבר.
האם אני יכול גם להפקיד את הנשק במשטרה או רק אצל סוחר נשק?
והאם אני אהיה מחוייב גם לשלם משהו לסוחר על ההפקדה?
אם אני מבין נכון למ. הפנים חשוב במקרה זה לדעת שהנשק עבר לידיים אחרות ואם הם בעלי רשיון, ושאני לא אהיה בעליו של שני אקדחים.
"הזכרון בסדר, רק אני שוכח" (שייקה אופיר ז"ל)
מי שלא מנסה, לא טועה
מי שלא מנסה, לא טועה
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד