האם גם הקלר וקוך קופצים על שוק המיקרו-קומפקט?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
10 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
האם גם הקלר וקוך קופצים על שוק המיקרו-קומפקט?
במקרה לגמרי מצאתי לינק של משהו שנראה כמו פטנט שהוגש לרישום בארה"ב ע"י חברת הקלר וקוך סביב מאי השנה.
https://uspto.report/patent/grant/D918,328#D00000
מקווה שניתן לצפות בלינק מאיך שצירפתי.
נראים שם שרטוטים של אקדח קטן, דמוי P365 אם כי מעט יותר בולבוסי, אבל עם עיצוב שמזכיר אקדחי הקלר וקוך.
אם זה לא ברווז עיתונאי או אחד באפריל, ייתכן שגם הקלר וקוך מתכננים כניסה לפלח השוק האטרקטיבי של אקדחי המיקרו, מתי? רק הקלר יודעים כנראה.
מישהו שמע על הדבר הזה?
מניתוח השרטוטים נראה שמדובר בכלי בממדים דומים מאד לזיג p365, אותו עובי וגובה, ולכן כנראה שמדובר ב-9 מ"מ עם קיבולת דומה. השאלה רק אם הקלר ינהגו כמו גלוק וסידרת ה"סלים ליין", דהיינו חד טורי, ואז הכלי יכיל לא יותר מ-7-8 כדורים, או שינהגו כמו כל היתר (הרבה יותר הגיוני) ואז הכלי יכיל 10 כדורים במחסנית. לפי הסגנון הקצת מעובה אני מניח שישקול יותר כמו שילד מאשר כמו זיג.
נחיה ונראה.
https://uspto.report/patent/grant/D918,328#D00000
מקווה שניתן לצפות בלינק מאיך שצירפתי.
נראים שם שרטוטים של אקדח קטן, דמוי P365 אם כי מעט יותר בולבוסי, אבל עם עיצוב שמזכיר אקדחי הקלר וקוך.
אם זה לא ברווז עיתונאי או אחד באפריל, ייתכן שגם הקלר וקוך מתכננים כניסה לפלח השוק האטרקטיבי של אקדחי המיקרו, מתי? רק הקלר יודעים כנראה.
מישהו שמע על הדבר הזה?
מניתוח השרטוטים נראה שמדובר בכלי בממדים דומים מאד לזיג p365, אותו עובי וגובה, ולכן כנראה שמדובר ב-9 מ"מ עם קיבולת דומה. השאלה רק אם הקלר ינהגו כמו גלוק וסידרת ה"סלים ליין", דהיינו חד טורי, ואז הכלי יכיל לא יותר מ-7-8 כדורים, או שינהגו כמו כל היתר (הרבה יותר הגיוני) ואז הכלי יכיל 10 כדורים במחסנית. לפי הסגנון הקצת מעובה אני מניח שישקול יותר כמו שילד מאשר כמו זיג.
נחיה ונראה.
- תרמתי למען הסליק
Re: האם גם הקלר וקוך קופצים על שוק המיקרו-קומפקט?
אז ככה...
לפעמים חברות מגישות פטנט כדי לחסום מתחרים, או כדי להנות מתמלוגים על הפטנט.
אם הקלר הגישו פטנט, עדיין לא אומר שהם הולכים לשוק הזה.
א.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
itamar כתב:אז ככה...
א.
תודה איתמר.
אני אתקן את עצמי ואומר, הלינק הוא של רישום עיצוב שהוגש לאישור ב-2019 ואושר במאי 2021.
מדובר על רישום עיצוב בלבד, כך כתוב בפרסום של הרשם האמריקאי.
מצפייה בשרטוטים, אין בעיצוב הנ"ל שום דבר חדשני. יש שם תפס מחסנית ועצר מחלק דו צדדיים, ביג דיל. אין מסילה קדמית, אין הכנה לכוונת אופטית, הכל נראה סטנדרטי לחלוטין ולא חדשני. לכן לא ברור לי למה לרשום פטנט על העיצוב, אלא אם מתכוונים מתישהו גם לייצר את זה.
אם ייוצר, לדעתי היתרון היחידי שיהיה לו על מתחריו הוא - הלוגו של הקלר וקוך.
אגב איתמר, האם לדעתך הזמנים השתנו? אפשר יהיה לקנות כלי שאין לו נציג רשמי בארץ, ללא חשש קפיץ? אני לא מדבר דווקא על הקלר, אלא באופן כללי. ההגיון שלך לפיו תמיד עדיף כלי שכל הנשקים מכירים ויודעים לטפל בו, ויש מלאי מסויים של חלקי חילוף, תמיד מתקיים.
- תרמתי למען הסליק
כדי שרישום פטנט יאושר, צריכה להיות שם מספיק חדשנות. משהו משמעותי שיצרנים אחרים לא עלו עליו עד עכשיו.
אז אם הרישום של הקלר אושר, אז זה לא סתם. על אחת כמה וכמה בתחום הנשק שהוא רווי פטנטים כבר מתחילת המאה ה19.
לגבי כלי נשק שלא במיין סטרים, כעיקרון אפיק מאימפריאל יגשים את כל הפנטזיות שלך אם רק יש לך כסף.
לגבי הקלר ספציפית, מאיר רוט הוא הכתובת והם עומדים מאחורי כל מוצר שהם מוכרים.
א.
אז אם הרישום של הקלר אושר, אז זה לא סתם. על אחת כמה וכמה בתחום הנשק שהוא רווי פטנטים כבר מתחילת המאה ה19.
לגבי כלי נשק שלא במיין סטרים, כעיקרון אפיק מאימפריאל יגשים את כל הפנטזיות שלך אם רק יש לך כסף.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
itamar כתב:כדי שרישום פטנט יאושר, צריכה להיות שם מספיק חדשנות. משהו משמעותי שיצרנים אחרים לא עלו עליו עד עכשיו.
א.
אני לא קליינט של הקלר באופן כללי מאז מקרה הקפיץ שלך, וספציפית אני מעדיף קת מלאה שמאפשרת החלפת מחסנית בלי שינוי האחיזה ביד. אם הקלר ייצרו את המיקרו הזה, אני בספק אם יתאים לי.
אפיק בהחלט יכול להגשים הרבה משאלות, אני מסכים, בתנאי שיש לך סבלנות לחכות חודשים רבים - זו לא אשמתו אלא הבעייה הפרוצדוראלית הכרוכה בייבוא נשק וחלקיו אל הרפובליקה הסוציאליסטית המכונה מדינת ישראל.
- תרמתי למען הסליק
אפיק בהחלט יכול להגשים הרבה משאלות, אני מסכים, בתנאי שיש לך סבלנות לחכות חודשים רבים - זו לא אשמתו אלא הבעייה הפרוצדוראלית הכרוכה בייבוא נשק וחלקיו אל הרפובליקה הסוציאליסטית המכונה מדינת ישראל.
כל הפרוצדורות האלה נועדו למנוע זליגה של נשק ואמל"ח לגורמים עויינים.
אז במקום שעבריין יוכל להזמין לעצמו מחסנית לגלוק הגנוב שלו באינטרנט, הוא הולך וגונב 100 מצה"ל.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
itamar כתב:כל הפרוצדורות האלה נועדו למנוע זליגה של נשק ואמל"ח לגורמים עויינים.
אז במקום שעבריין יוכל להזמין לעצמו מחסנית לגלוק הגנוב שלו באינטרנט, הוא הולך וגונב 100 מצה"ל.
א.
חחחחח יחד עם עוד 50 רוס"רים.
הכי מצחיק שפשיטה של 1200 שוטרים עם הליקופטרים הניבה רק 2 רובים אצל הבדואים. ברור לך שהם מקבלים מודיעין מקדים מחברים שלהם בכוהב"ט. ואנחנו צריכים לשלם 300 ש"ח ולחכות חצי שנה בשביל מחסנית.
- תרמתי למען הסליק
חחחחח יחד עם עוד 50 רוס"רים.
הכי מצחיק שפשיטה של 1200 שוטרים עם הליקופטרים הניבה רק 2 רובים אצל הבדואים. ברור לך שהם מקבלים מודיעין מקדים מחברים שלהם בכוהב"ט. ואנחנו צריכים לשלם 300 ש"ח ולחכות חצי שנה בשביל מחסנית
או מודיעין מקדים, או פעולה בסגנון ההפצצות של חיל האויר בעזה.
מפציצים את הדיונות החשופות ומבנים נטושים כדי שחס וחלילה אף מחבל לא ישרט.
לדעתי הפעולה הזו הייתה מהסוג הזה.
לעשות קצת אבו-עלי ולהראות בתשקורת שעושים משהו. לא פעולה אמיתית כדי להשיג תוצאות.
פשיטה אמיתית על מאגרי האמל"ח הייתה מביאה לעימות מזויין עם הפזורה ויכלה להסתיים בעשרות הרוגים ופצועים משני הצדדים.
אף מפכ"ל לא רוצה את זה במשמרת שלו, אף שר לבט"פ לא רוצה את זה במשמרת שלו ואף ממשלה לא רוצה את זה במשמרת שלה.
ביחוד לא ממשלה שחייבת את קיומה לרע"מ.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
itamar כתב:חחחחח יחד עם עוד 50 רוס"רים.
הכי מצחיק שפשיטה של 1200 שוטרים עם הליקופטרים הניבה רק 2 רובים אצל הבדואים. ברור לך שהם מקבלים מודיעין מקדים מחברים שלהם בכוהב"ט. ואנחנו צריכים לשלם 300 ש"ח ולחכות חצי שנה בשביל מחסנית
או מודיעין מקדים, או פעולה בסגנון ההפצצות של חיל האויר בעזה.
מפציצים את הדיונות החשופות ומבנים נטושים כדי שחס וחלילה אף מחבל לא ישרט.
לדעתי הפעולה הזו הייתה מהסוג הזה.
לעשות קצת אבו-עלי ולהראות בתשקורת שעושים משהו. לא פעולה אמיתית כדי להשיג תוצאות.
פשיטה אמיתית על מאגרי האמל"ח הייתה מביאה לעימות מזויין עם הפזורה ויכלה להסתיים בעשרות הרוגים ופצועים משני הצדדים.
אף מפכ"ל לא רוצה את זה במשמרת שלו, אף שר לבט"פ לא רוצה את זה במשמרת שלו ואף ממשלה לא רוצה את זה במשמרת שלה.
ביחוד לא ממשלה שחייבת את קיומה לרע"מ.
א.
אני מסכים עם כל מילה, רק שצריך לומר ביושר, שגם ממשלות שלא היו חייבות את קיומן לרע"מ לא עשו פשיטות על מאגרי האמל"ח הלא חוקי של הבדואים. ההבדל היחידי, שלא עשו פעולות תקשורתיות רעשניות כמו עכשיו כדי להיראות יעילים. כמה פתטי.
המשמעות המסוכנת כאן היא שדחיינות (דבר שמאפיין כל ממשלה נבחרת לזמן קצוב) עלולה לעלות ביוקר רב בבוא העת, בדם ובדמים.
- תרמתי למען הסליק
אני מסכים עם כל מילה, רק שצריך לומר ביושר, שגם ממשלות שלא היו חייבות את קיומן לרע"מ לא עשו פשיטות על מאגרי האמל"ח הלא חוקי של הבדואים. ההבדל היחידי, שלא עשו פעולות תקשורתיות רעשניות כמו עכשיו כדי להיראות יעילים. כמה פתטי.
המשמעות המסוכנת כאן היא שדחיינות (דבר שמאפיין כל ממשלה נבחרת לזמן קצוב) עלולה לעלות ביוקר רב בבוא העת, בדם ובדמים.
דחיינות היא המחיר שאנחנו משלמים עבור אשליית השקט.
המדינה שלנו על כל אזרחיה התמכרה לאשליית השקט, והממשלות שלנו התמכרו אליה. זה נח לכולם. גם לאזרחים וגם למערכת הביטחון שלא צריכה להוציא את האצבע שלהם מהת$ת.
אל תתמודדו עם החיזבאללה, זה מפריע לצימרים בצפון. אל תתמודדו עם החמאס בדרום כי זה מפריע לדרום אדום.
אל תתמודדו עם המגזר הערבי, כי מי צריך אבנים על מכוניות בוואדי ערה ומהומות ביפו..
אל תשימו מגנומטרים בכניסה להר הבית כי לא רוצים מהומות.
ומה קורה בנתיים?
אנחנו נרדמים, הם מתעצמים, הממשלות מתחלפות ותפוח האדמה הלוהט עובר מיד ליד...
עד שהכל יום אחד יתפוצץ.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק