המשך ההפקרות בדרום

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

המשך ההפקרות בדרום

על ידי jericho2016 » 03 מרץ 2021, 11:37

סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: המשך ההפקרות בדרום

על ידי Boltik » 04 מרץ 2021, 12:39

Heavy is good...heavy is reliable.
If it doesnt work,you can always hit with it.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 04 מרץ 2021, 15:38

Boltik כתב:ולא רק בדרום - https://www.ynet.co.il/news/article/SJuDOGAzu

לך תדע למה לא השתמש בנשק, יכול להיות שהנשק היה מתותב (לא מק פורק) כמו במקרה של החיילות בצפון הנגב (ברחו משך שעה ארוכה והסתתרו בחורשה מאחר ולא הצליחו לתפעל את נשקן שהיה מתותב.
מה היה קורה לו שני השודדים היו הרוגים ? יכול מאד להיות שהיה מסתבך ויושב כרגע במעצר ונדרש להסביר מדוע לא ביצע נוהל מעצר חשוד, מדוע לא יריה לרגליים וכו'. בכל מקרה,אין ספק שאיבדנו את זה לגמרי.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי Boltik » 04 מרץ 2021, 16:08

גם אם הנשק היה מושבת, לא מדובר כאן בטירון 02, אלא בחייל קומנדו.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 04 מרץ 2021, 16:15

חייל קומנדו זה לא לוחם שייטת, היום קוראים ככה לכל מי שמשתייך לאחת מ"חטיבות הקומנדו" , שזה לוחמי חי"ר שעוברים הכשרה קצת יותר מושקעת מהבדיחה של הכשרה שעוברים לוחמי החי"ר בחטיבות "הרגילות". עדיין זה ילד טוב ירושלים בן 18-19 שלא באמת הופכים אותו למכונת מלחמה ולא הייתי מצפה שיתגבר בידיים על שני תוקפים.
הייתי מצפה שיהיה מקסימום במרחק דריכה ולחיצה על ההדק מלשחרר כדור ושיהיה ברור לו שזה מה שהוא צריך לעשות במקרה כזה.
העובדה שזה לא כך היא המחדל והתוצאה של מה שנהיה מאיתנו בעשורים האחרונים - איבדנו את הרצון להילחם על החיים שלנו והפקרנו את גורלנו בידיי משפטנים פרוגרסיביים שלא מעניין אותם יותר הרעיון הציוני ושרידות העם היהודי.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ezra65 » 04 מרץ 2021, 20:05

מעניין מה היה קורה אם היה לו חוץ מהנשק הארוך גם אקדח על המותן
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Boltik » 04 מרץ 2021, 20:27

ezra65 כתב:מעניין מה היה קורה אם היה לו חוץ מהנשק הארוך גם אקדח על המותן

הגנבים היו רבים בינהם מי יקבל את האקדח ומי את הרובה.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 04 מרץ 2021, 20:48

לפני שבוע נהרג חייל מגדוד 50 בעקבות משחק בנשק. חייל אחר לקח נשק לא שלו, דרך, כיוון לו לראש ולחץ על ההדק. לדבריו הוא לא ציפה שהנשק יהיה טעון, עוד באותו ערב לא היה לוחם שלא קיבל תדריך בטיחות וניתוח אירוע כולל חיילים שהיו בחופשה בבית.
על האירוע הזה אף אחד לא מדבר, אין לצבא מה להגיד בנושא הזה כנראה, כשיהיה אני אשמע על כך.

לתת לחיילי צה"ל אקדח ? איך ישאו כזה כלי נשק מסוכן ? עם מחסנית בהכנס חלילה ?
חוץ מזה שלא אמורה להיות בעיה לתפעל נשק ארוך בסיטואציה כזו והוא הרבה יותר אפקטיבי מאקדח. צריך הוראות ברורות וחד משמעיות.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי 23933 » 04 מרץ 2021, 21:46

ניר ל כתב: ושרידות העם היהודי.

יש מושג כזה עם יהודי ?
"איש את רעהו יעזרו ולאחיו יאמר חזק" מלבי"ם - באור הענין איש את רעהו יעזרו וחוץ מזה יאמר לאחיו חזק ג''כ אתה בעצמך ואל תסמך על העזר אך היה לבן חיל. ישעיה מא ו
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 05 מרץ 2021, 09:26

Boltik כתב:גם אם הנשק היה מושבת, לא מדובר כאן בטירון 02, אלא בחייל קומנדו.

מה שניר אמר.
וגם אם היה לוחם קומנדו "אמיתי" יכול להיות שהיה לו קצת יותר כושר גופני לברוח מהמצב, וגם זה בספק.

ילדים מגיעים לצבא עם רמת מוכנות נפשית גבוהה יותר מאשר אנחנו הגענו.
יש רשתות חברתיות, טלפון חכם והורים שמתדרכים את הילדים איך להתנהג ואיך להגן על עצמם מפני המערכת.

גם אם הנשק לא היה מושבת התוצאה הייתה אותו הדבר. כי כל אחד היום יודע שעדיף לוותר על חתיכת הברזל הזו מאשר להיות אלאור עזריה הבא.
מקסימום ישפטו אותו על הפקרת נשק. על מורך לב..מקסימום 30-70 יום בכלא, מקסימום יעבירו אותו לתפקיד מנהלה, מקסימום ידיחו אותו מהצבא. ביג דיל...
ובטח עדיף מאשר כל הבלגן אם היה יורה ופוגע במישהו.

אני לא אתפלא אם אלו הם גם המסרים שהפיקוד מטפטף לחיילים באופן עקיף ואפילו ישיר..עזבו, אל תסתבכו, אל תנסו להיות גיבורים כי זה לא שווה את זה.

ולסיום לצערי, היום המערכת היא האויב המר ביותר של כל חייל והיא נלחמת בו בכל החזיתות. יותר מהחמאס או חיזבאללה. החל מחוסר הגיבוי ותסמונת הש.ג. וכלה במלחמה חסרת הרחמים והבושה שהיא מנהלת נגד החיילים הפצועים, הנכים והמשפחות השכולות.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 05 מרץ 2021, 12:01

"אני לא אתפלא אם אלו הם גם המסרים שהפיקוד מטפטף לחיילים באופן עקיף ואפילו ישיר..עזבו, אל תסתבכו, אל תנסו להיות גיבורים כי זה לא שווה את זה"

המסר הזה עבר במפורש גם במקרה הנוכחי - החייל זכה לשבחים על תפקודו.
הוא דיווח בזמן אמת על התקיפה, ניסה למנוע את שוד הנשק ע"י מאבק פיזי שבמהלכו נפצע. לא פתח באש ופגע במחבלים ובכך לא אילץ את הצבא להתגונן מול האשמות של פגיעה בשני רועי צאן תמימים .

הא, סליחה -
מפקד יחידת אגוז הוציא הודעה שחייל כזה שלא התגבר על שני תוקפים בקרב מגע, לא ראוי לשרת כלוחם ביחידה. אבל אז קיבל נזיפה מדובר צה"ל...
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי itamar » 05 מרץ 2021, 16:30

המסר הזה עבר במפורש גם במקרה הנוכחי - החייל זכה לשבחים על תפקודו.
הוא דיווח בזמן אמת על התקיפה, ניסה למנוע את שוד הנשק ע"י מאבק פיזי שבמהלכו נפצע. לא פתח באש ופגע במחבלים ובכך לא אילץ את הצבא להתגונן מול האשמות של פגיעה בשני רועי צאן תמימים .

בתכלס, בשביל מה להסתבך בשביל חתיכת הברזל/פלסטיק הזה. זה לא מלחמת השיחרור שלצבא אין נשק.
וככל שאני חושב על זה יותר, טוב שהנשק הזה היה מנוטרל כי הוא היה יכול לשמש נגד בעליו.

ובלי כל קשר, אם מישהו בצבא חושב שאירוע כזה לא יכול להתפתח לכדי אירוע חטיפת חייל, הוא טומן את ראשו בחול.
כששני אנשים באים לתקוף אותך בלילה אתה לא יודע אם הכוונה שלהם "רק" לגנוב את הנשק, או משהו הרבה יותר גרוע.

אני בטוח שאיפשהו במטה החמאס יש מישהו שקרא את הודעת דובר צה"ל ואמר לעצמו "הופה...אני חושב שעלינו פה על משהו...".

אז להתגונן נגד אירוע כזה זה כל כך העניין של לשמור על הנשק כמו למנוע אירוע שיעלה הרבה יותר למדינה.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 05 מרץ 2021, 16:59

לא ידוע לי שהנשק היה מנוטרל, מקווה שלא אבל בצבא שלנו כבר אין לדעת. לא לשכוח את רצח החייל רון קוקיה בערד ע"י בדואים אזרחי ישראל שחטפו את נשקו. מקווה מאד שהילדים שלי כן ישתמשו בנשק ויהרגו את תוקפיהם בסיטואציה כזו, מעדיף שישבו בכלא משישכבו בארון.
זה המסר שאני לפחות מעביר. אם חייל צה"ל צריך להיענש בסיטואציה כזו אז אני כנראה המטומטם ששולח את הילדים שלו להתגייס ולשרת .
שאלתי את הבן שלי שנמצא בשירות סדיר ומתרגל ניווטי בדד מהן ההוראות שקיבלו - ענה ששימוש בנשק מותר רק כשהסכין כבר על הצוואר.

עריכה: הנשק אכן היה מתותב. ככה מנווטים ב"חטיבת הקומנדו" מסתבר. פשוט לא יאמן
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי itamar » 06 מרץ 2021, 08:31

ניר ל כתב:שאלתי את הבן שלי שנמצא בשירות סדיר ומתרגל ניווטי בדד מהן ההוראות שקיבלו - ענה ששימוש בנשק מותר רק כשהסכין כבר על הצוואר.

עריכה: הנשק אכן היה מתותב. ככה מנווטים ב"חטיבת הקומנדו" מסתבר. פשוט לא יאמן

ואיך אפשר להשתמש בנשק "כשהסכין על הצוואר" אם הוא מתותב? אני מקווה שלמישהו במערכת יש תשובה ראויה לשאלה הזו.

אני מקווה שלא נגיע למצב בו חייל יחטף או גרוע מזה. ואני מקווה שאם חס ושלום יקרה דבר כזה, יקום הורה שיהיה לו שכל לתבוע את הצבא והמפקדים תביעת נזיקין ענקית של מליונים על הפקרת החיים של החיילים שלו בכך שהם מונעים מהם כל אפשרות להגן על החיים שלהם בשעת סכנה.

במציאות של היום רק שני דברים יכולים לשנות את כללי המשחק:
1. פגיעה קשה בכיס של אותו גורם רשלני ויצירת תקדים משפטי
2. פירסום שלילי בתשקורת
ועדיף כמובן את שניהם.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 06 מרץ 2021, 09:43

מקרים שונים. הבן שלי לא בחטיבת הקומנדו ולא מנווט עם בזנ"ט אלא עם נשק תקין. בכל מקרה ההוראה הזאת מטופשת לא פחות מ"נוהל מעצר חשוד" והשבעתי אותו שאין מצב שמישהו מתקרב אליו.
לשלוח חיילים לניווט עם נשק מתותב זה פשע . לא פחות.

ניסיתי לחשוב מה עובר בראש של חייל צעיר שמקבל הוראות הזויות והמסקנה היא שהם לא חושבים על זה ולא מעלים תהיות, כי אין להם נסיון חיים, הם חוששים לשאול והם סומכים על הצבא.
כשקיבלתי לראשונה תדריך לפני שמירה בטירונות, המפקדים הדגימו לנו בהילוך איטי איך מתבצע הנוהל ( למי שלא זוכר -צועקים שלוש פעמים כל דבר - עצור מי שם/ עצור או שאני יורה / ירי לאוויר/ לרגליים/ לגוף) ביקשתי רשות לדבר ושאלתי אם הם יכולים להדגים את זה במהירות רגילה - מצאתי את עצמי מתזז כל הלילה עם ג׳ריקן מלא ולמדתי לסתום את הפה. בהמשך ארגנתי "מחסניות טרמפים" ושאר דברים אסורים שלא אני המצאתי.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד