ירי תחרותי חיובי או שלילי לכלל האזרחים
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
7 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
ירי תחרותי חיובי או שלילי לכלל האזרחים
https://www.youtube.com/watch?v=okIC2htEOK8
זווית ראייה חיובית על ירי תחרותי ממקצוען שהינו גם שוטר,
זווית ראייה חיובית על ירי תחרותי ממקצוען שהינו גם שוטר,
"איש את רעהו יעזרו ולאחיו יאמר חזק" מלבי"ם - באור הענין איש את רעהו יעזרו וחוץ מזה יאמר לאחיו חזק ג''כ אתה בעצמך ואל תסמך על העזר אך היה לבן חיל. ישעיה מא ו
- סליקאי זהב
Re: ירי תחרותי חיובי או שלילי לכלל האזרחים
האנשים היחידים שאני פגשתי והיו מתנגדים נחרצים לירי תחרותי מתחלקים לשתי קבוצות (לפעמים עם חפיפה ביניהן):
הראשונה - אנשים שהרמה המקצועית שלהם נמוכה. מאוד. במיוחד יחסית להערכה עצמית שלהם לגבי הרמה שלהם. והם לא אוהבים כשניתן לראות זאת. ובתחרות זה מיד מתגלה. כי כולם עושים אותו דבר והתוצאה נמדדת. ואז מתחילים תירוצים כמו "בדיוק אתמול סובבתי רגל", "בדיוק הבוקר כואב לי הראש", "הכללים לא ברורים", "הניקוד לא הוגן" ועוד כל מיני. מעולם לא שמעתי משפט "אני צריך להתאמן יותר".
השניה - מאפיינת את אנשי ביטחון. חברי הקבוצה השניה מזלזלים בכל מי שחושב שונה מהם ובכל מה שעובד שונה ממה שהם רגילים. ההסבר בדרך כלל יהיה "בדקנו את זה ולא היה טוב לכן זה לא טוב". לעולם לא "בדקנו את זה ולא הצלחנו להגיע לתוצאה הנדרשת כי מטבע הדברים זה שונה ממה שהתרגלנו אליו, אבל ראינו אנשים שכן מגיעים לתוצאה גבוהה אז אנו נלמד מהם משהו".
הראשונה - אנשים שהרמה המקצועית שלהם נמוכה. מאוד. במיוחד יחסית להערכה עצמית שלהם לגבי הרמה שלהם. והם לא אוהבים כשניתן לראות זאת. ובתחרות זה מיד מתגלה. כי כולם עושים אותו דבר והתוצאה נמדדת. ואז מתחילים תירוצים כמו "בדיוק אתמול סובבתי רגל", "בדיוק הבוקר כואב לי הראש", "הכללים לא ברורים", "הניקוד לא הוגן" ועוד כל מיני. מעולם לא שמעתי משפט "אני צריך להתאמן יותר".
השניה - מאפיינת את אנשי ביטחון. חברי הקבוצה השניה מזלזלים בכל מי שחושב שונה מהם ובכל מה שעובד שונה ממה שהם רגילים. ההסבר בדרך כלל יהיה "בדקנו את זה ולא היה טוב לכן זה לא טוב". לעולם לא "בדקנו את זה ולא הצלחנו להגיע לתוצאה הנדרשת כי מטבע הדברים זה שונה ממה שהתרגלנו אליו, אבל ראינו אנשים שכן מגיעים לתוצאה גבוהה אז אנו נלמד מהם משהו".
- סליקאי טיטניום
אנשי ביטחון הם סוג של קליקה סגורה.
מועדון שקשה מאד להכנס אליו למי שבא מבחוץ.
גם אם אתה מתוך המערכת, בגלל המידור שהוא חלק בלתי נפרד מהעבודה יש סוג של כיתתיות וסיעתיות בין יוצאי יחידות/אגפים שונים.
מעט מאד פתיחות לרעיונות חדשים, המון שמרנות והרבה אגו וגאוות יחידה.
"אבל אצלינו עושים ככה"..למה? ככה..וזה הכי טוב. תאמין לי האלה משייטת מטכל לא מבינים כלום ולא פוגעים ממטר.. זה בערך מה שקורה.
א.
מועדון שקשה מאד להכנס אליו למי שבא מבחוץ.
גם אם אתה מתוך המערכת, בגלל המידור שהוא חלק בלתי נפרד מהעבודה יש סוג של כיתתיות וסיעתיות בין יוצאי יחידות/אגפים שונים.
מעט מאד פתיחות לרעיונות חדשים, המון שמרנות והרבה אגו וגאוות יחידה.
"אבל אצלינו עושים ככה"..למה? ככה..וזה הכי טוב. תאמין לי האלה משייטת מטכל לא מבינים כלום ולא פוגעים ממטר.. זה בערך מה שקורה.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
יש בירי הספורטיבי גם יורים מכוחות הבטחון ובפרט מהימ״מ , בשורה התחתונה זה תלוי מי אחראי על ההדרכה , ,יש כאלה שפתוחים ושואפים להשתפר. אני רואה את הבן שלי בסדיר מחזיק M4 כמו יורים תחרותיים, לא בצורה שלימדו לפני 30 שנה וגם ממלאים מחסניות עד הסוף ולא מחסירים כדור, נראה בקרוב מה ילמדו אותו בהכשרת אקדח...
- סליקאי טיטניום
ניר ל כתב:יש בירי הספורטיבי גם יורים מכוחות הבטחון ובפרט מהימ״מ , בשורה התחתונה זה תלוי מי אחראי על ההדרכה , ,יש כאלה שפתוחים ושואפים להשתפר. אני רואה את הבן שלי בסדיר מחזיק M4 כמו יורים תחרותיים, לא בצורה שלימדו לפני 30 שנה וגם ממלאים מחסניות עד הסוף ולא מחסירים כדור, נראה בקרוב מה ילמדו אותו בהכשרת אקדח...
אין ספק שהמערכת נפתחה בשנים האחרונות לכל מיני קבלנים מהמגזר האזרחי.
מביאים מדריכים חיצוניים לנהיגה מבצעית, השרדות, לוחמה זעירה, ירי, טג"ח וכו.
אין סיבה לפתח יכולות הדרכה פנימיות לכל מיני כישורים גנריים כשיש מומחים בעלי מוניטין עולמי לתחומים האלה בחוץ.
במקום זה, מתמקדים באימונים היעודיים של אותן היחידות.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
נראה שמאז ומתמיד עשו את זה כשהתעורר צורך, כל עוד היה בנמצא ממונה שמסוגל לפרוץ מסגרות.
בשנות החמישים זה היה מישאל שחם שהביא מהבית את אריק שרון, בסוף שנות השישים הביאו קלעים אולימפיים למשימות צליפה בתעלה - אלכס אלירז, דייב בקרמן ללמד לוחמה זעירה ואקדח. מדריכי נהיגה מבצעית אזרחים היו גם ביחידה שאני שירתי בה כבר לפני 30 שנה, היו מילואים בתנאי קבע או כל מיני סידורים אחרים והיו מומחים לרכיבה או נהיגת שטח שצורפו לסד״כ המילואים או גוייסו לקבע. את נדב יאיר שהופיע לאחרונה במאסטר שף והתמחה מילדותו בלוחמת סבך בהוואי גם כן.
זה מתחיל בד״כ מיחידות מיוחדות שעוד אין להן תו״ל מגובשת ובהמשך מתפשט לכל הצבא, שמעתי הרצאה של גל הירש שמדבר על 15 שנה - כלומר, שהגדודים של היום נראים כמו היחידות המיוחדות לפני 15 שנה. אז כנראה שעוד 15 שנה יוסיפו עוד כדור למחסניות גם בשאר הצבא.
בשנות החמישים זה היה מישאל שחם שהביא מהבית את אריק שרון, בסוף שנות השישים הביאו קלעים אולימפיים למשימות צליפה בתעלה - אלכס אלירז, דייב בקרמן ללמד לוחמה זעירה ואקדח. מדריכי נהיגה מבצעית אזרחים היו גם ביחידה שאני שירתי בה כבר לפני 30 שנה, היו מילואים בתנאי קבע או כל מיני סידורים אחרים והיו מומחים לרכיבה או נהיגת שטח שצורפו לסד״כ המילואים או גוייסו לקבע. את נדב יאיר שהופיע לאחרונה במאסטר שף והתמחה מילדותו בלוחמת סבך בהוואי גם כן.
זה מתחיל בד״כ מיחידות מיוחדות שעוד אין להן תו״ל מגובשת ובהמשך מתפשט לכל הצבא, שמעתי הרצאה של גל הירש שמדבר על 15 שנה - כלומר, שהגדודים של היום נראים כמו היחידות המיוחדות לפני 15 שנה. אז כנראה שעוד 15 שנה יוסיפו עוד כדור למחסניות גם בשאר הצבא.
- סליקאי טיטניום
גל הירש הוא בן משפחה שלי
א.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או