תרמילים לפרוייקט צילום

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

תרמילים לפרוייקט צילום

על ידי נוסע-מתמיד » 31 דצמבר 2020, 12:38

שלום רב

אני כבר כמה שנים טובות מחוץ לעסקי הנשק הן כחובב והן כמקצוע ומנותק מהם.
מחפש בהשאלה כמות של תרמילי אקדחים ורובים בקליבר 5.56 ו - 7.62 לצורך פרוייקט צילום.
היכן אני יכול להשיג?

איתי
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: תרמילים לפרוייקט צילום

על ידי itamar » 01 ינואר 2021, 08:07

איזה אורח...ווואוו...
תפנה לך איזו שבת ותיסע לטייל בשיטחי אש שפתוחים לקהל כאזורי טיולים. יש שם מלא..
ביחוד באיזור הנגב סביב בסיסי האימונים.
רק תיזהר מהבדואים שמסתובבים שם.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 01 ינואר 2021, 12:54

חחח.... הבדואים אוספים את התרמילים כשהם עוד באוויר לפני שמגיעים לקרקע, גם זה רק במקרה שהחיילים שמרו מספיק טוב על התחמושת החיה שלהם והספיקו להשתמש בה לפני שהיא נגנבת.
במטווחים אזרחיים פתוחים כמו באשדוד , נירים או חדרה עשויים להיות תרמילי רובה שנאספו ולא נראה שצריכה להיות בעיה לצלם אותם במקום.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי itamar » 01 ינואר 2021, 13:57

ניר ל כתב:חחח.... הבדואים אוספים את התרמילים כשהם עוד באוויר לפני שמגיעים לקרקע, גם זה רק במקרה שהחיילים שמרו מספיק טוב על התחמושת החיה שלהם והספיקו להשתמש בה לפני שהיא נגנבת.
במטווחים אזרחיים פתוחים כמו באשדוד , נירים או חדרה עשויים להיות תרמילי רובה שנאספו ולא נראה שצריכה להיות בעיה לצלם אותם במקום.

תחמושת חייה ונפלים אני מבין.
מה הם צריכים את התרמילים?

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 01 ינואר 2021, 17:18

מוכרים את זה כנראה, או לסוחרי מתכות או שמייצרים תחמושת במחתרת, אין לי מושג. מה שקורה עם הבדואים הזוי יותר מתמיד ומושתק יותר מתמיד, הם מסביב לחיילים שמתאמנים ושותים להם כל מה שאין עליו שמירה צמודה , שלא לדבר על גניבת ציוד אישי מתוך תובלתיות ומה לא . פעם יכולת לעצור בסופ״ש להכין קפה מתחת לסככה של מטווח צבאי וגם למצוא שם תחמושת חיה , היום ספק אם תמצא תרמיל.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי itamar » 02 ינואר 2021, 03:50

ניר ל כתב:מוכרים את זה כנראה, או לסוחרי מתכות או שמייצרים תחמושת במחתרת, אין לי מושג. מה שקורה עם הבדואים הזוי יותר מתמיד ומושתק יותר מתמיד, הם מסביב לחיילים שמתאמנים ושותים להם כל מה שאין עליו שמירה צמודה , שלא לדבר על גניבת ציוד אישי מתוך תובלתיות ומה לא . פעם יכולת לעצור בסופ״ש להכין קפה מתחת לסככה של מטווח צבאי וגם למצוא שם תחמושת חיה , היום ספק אם תמצא תרמיל.

לפי מה ששמעתי הם שותים גם מה שיש עליו שמירה כי לחיילים אסור לפתוח באש.
נשקים, תחמושת, אמל"ח, ציוד אופטי..הכל.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 02 ינואר 2021, 11:44

מותר לחיילים (לפחות אלו שאני מכיר) לבצע נוהל מעצר ולפתוח באש, עד כמה שזה יעיל, במי שבורח עם נשק.
אלא שהבדואים נמצאים להם בין הרגליים כל הזמן בשטחי האימונים וחודרים חפשי לבסיסים, אז כל מה שלא מושגח לרגע נעלם. גונבים להם את הציוד מתובלתיות, פורצים להם למגורים כשהם יוצאים הביתה, מנקים מחסני תחמושת ונשקיות שלא מאובטחות הייטב. הצבא גם לא שומר על ציוד שלו כמו שצריך, כי צריך גם להתאמן ...
יש לי בן שסיים לאחרונה מסלול חי״ר בלי שנגנב ממנו שום דבר, אבל מצד שני הוא העביר את רוב המסלול בשמירות ותורנויות , כך שרמת החיילות שלו והמוכנות שלו ללחימה היא נמוכה מאד.
הקפצנו אותו לא מזמן לבסיס האימונים בנבי מוסא אחרי רגילה. ההסעה הצבאית דילגה עליו והתבקש להגיע עצמאית ולחכות בצומת בלילה עד שישלחו מישהו לאסוף אותו, ללא נשק וללא שיש שם אבטחה.
נכנסים 6 ק״מ לתוך המדבר, חושך מוחלט, היילקס עם פנס אחד בתצפית על גבעה סמוכה. מגיעים לבסיס רחב מימדים, מואר כולו בפרוג׳קטורים עם גדר היקפית פשוטה. בצמוד לבסיס, מחנה עבודה של תושבי שטחים שצופים לתוך הבסיס ורואים כל מה שמתרחש בו, כשליווינו אותו לאורך הגדר עם הרכב כשהוא עושה את דרכו למגורים הם היחידים שהגיעו לרחרח מי אנחנו...
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ניר ל » 03 ינואר 2021, 10:10

הכותרת מהבוקר - גניבת התחמושת הגדולה ביותר מבסיס צאלים... נגנבו כ 100 אלף כדור .
כנראה לפני מספר ימים. הבזיון היותר גדול מעצם היכולת לגנוב כזו כמות תחמושת מתוך בסיס, היא ששב״כ ומשטרת ישראל עוד לא שמו יד על הגנבים. מפחיד אבדן המשילות וחוסר השליטה המוחלט, לא יודע מה צריך שיקרה כדי שיזעזע ויביא לפעולה החלטית.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי itamar » 07 ינואר 2021, 20:18

ניר ל כתב:הכותרת מהבוקר - גניבת התחמושת הגדולה ביותר מבסיס צאלים... נגנבו כ 100 אלף כדור .
כנראה לפני מספר ימים. הבזיון היותר גדול מעצם היכולת לגנוב כזו כמות תחמושת מתוך בסיס, היא ששב״כ ומשטרת ישראל עוד לא שמו יד על הגנבים. מפחיד אבדן המשילות וחוסר השליטה המוחלט, לא יודע מה צריך שיקרה כדי שיזעזע ויביא לפעולה החלטית.

אתה יכול להיות סמוך ובטוח שבמדינה שמסוגלת לדעת אם היית ליד חולה מאומת בדיוק של 3מ', יודעים מי גנב את התחמושת ואיפה היא נמצאת.
פשוט לא רוצים להתעסק עם זה.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 08 ינואר 2021, 11:06

קבל מקרה דומה שהייתי מעורב בו לפני כמעט 30 שנה באותו מקום-
יחידה צבאית מסווגת מגיעה לאימון בשטח, "חורשת מרכוף" למי שמכיר, מפקד היחידה יהיה לימים ראש ממשלה חליפי.
על שפת הסובה שעל דרך העפר המקבילה לכביש מושארות שתי מכולות ארוכות מלאות ציוד שחלקו מסווג ברמת "סודי לשו"ס " וחשיפה שלו עלולה היתה לגרום למשבר מדיני עם מעצמה ידידותית ונזק אסטרטגי חמור .

נשאיר בצד את המחדל שבעתיו הושארו שתי המכולות ללא שמירה צמודה ומי האחראי הישיר לו ( רמז בשורה 2). שורה תחתונה - המכולות האלו נוקו לחלוטין מכל מה שהיה בהן במהלך הסופ"ש.
כשאני הגעתי לשטח הוא כבר שרץ אנשי שב"כ ומשטרה, להעמיד לדין את האחראים לא ניסו למיטב ידיעתי (אני לפחות לא נחקרתי והיה לי הרבה מה לספר), אבל לנסות לאתר את הציוד הגנוב בוודאי ניסו ועל פניו זה לא צריך היה להיות מסובך, כי הרי ידוע בדיוק איזה שבט שולט בתא השטח הזה. הציוד לא אותר, כשנה מאוחר יותר נתגלה חלק קטן ממנו במזבלה באיזור ע"י פקח.

אני מתאר לעצמי שיש מקרב האוכלוסיה הזו משתפי פעולה שזוכים להעלמת עין, אבל אם גם במקרים כאלו זה יהיה מאד לא סביר.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי itamar » 08 ינואר 2021, 19:33

מכיר את אותו רה"מ חליפי מקרוב.
תאמין לי אני לא יודע איך הנחלאי הזה הצליח לקמבן לעצמו פיקוד על כזו יחידה.
וכנ"ל לגבי כל הקריירה המנומנמת שלו.

מה שקרה שם לא מפליא.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי נוסע-מתמיד » 16 ינואר 2021, 21:40

ניר ל כתב:

קבל מקרה דומה שהייתי מעורב בו לפני כמעט 30 שנה באותו מקום-
יחידה צבאית מסווגת מגיעה לאימון בשטח, "חורשת מרכוף" למי שמכיר, מפקד היחידה יהיה לימים ראש ממשלה חליפי.
על שפת הסובה שעל דרך העפר המקבילה לכביש מושארות שתי מכולות ארוכות מלאות ציוד שחלקו מסווג ברמת "סודי לשו"ס " וחשיפה שלו עלולה היתה לגרום למשבר מדיני עם מעצמה ידידותית ונזק אסטרטגי חמור .

היה אירוע שקצין אמל"ח ביחידה מסווגת, בחור מוכשר שאחראי להרבה פיתוחים, נהג להחזיק אצלו ברכב ציוד מסווג ומסמכים כדרך שיגרה.
לילה אחד הרכב נגנב מהבית והגיע לשטחים, נערך מצוד אחרי הציוד והמסמכים של השב"כ, היחידה וכוחות נוספים הציוד נמצא והוחזר לגבי המסמכים אני לא זוכר.
בעקבות המקרה הבחור הודח מהיחידה.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ניר ל » 16 ינואר 2021, 22:06

בינתיים עוד גניבה של מקלע נגב ותבור קלעים, הפעם בבקעה ... זה כבר תושבי שטחים. גנבו את זה מחיילים בזמן שישנו בשטח מטווחים והשומר כנראה שבר שמירה, לא ראיתי על זה שום דיווח.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד