כדור ח"ק דרוך

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

כדור ח"ק דרוך

על ידי שאלה קטנה.. » 28 יולי 2020, 20:21

רציתי לשאול את דעתכם על רעיון, אם חוקי, נשמע לכם רעיון טוב/לא טוב וכו'..

חשבתי שאפשר לקנות כדור חסר קליע אחד, ולהסתובב איתו דרוך בנשק.
היתרונות - בזמן אמת חלילה אין צורך לדרוך, אלא רק לשחרר כדור אחד לאוויר ואחד למטרה.
- בניגוד למקרה בו אדם הולך עם נשק דרוך, אם הולכים עם ח"ק אין סכנת חיים בפליטת כדור.

מה דעתכם?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: כדור ח"ק דרוך

על ידי Everest » 28 יולי 2020, 22:45

דעתי שאתה מחפש פטנט ישראלי לבעיה שלא קיימת.
תסתובב עם כדור בבית הבליעה אם אתה כל כך רוצה, ולא עם פטנטים שרק יגרמו לתקלות.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי 23933 » 28 יולי 2020, 23:16

האם הרתע של ח"ק הוא פחות ?
"איש את רעהו יעזרו ולאחיו יאמר חזק" מלבי"ם - באור הענין איש את רעהו יעזרו וחוץ מזה יאמר לאחיו חזק ג''כ אתה בעצמך ואל תסמך על העזר אך היה לבן חיל. ישעיה מא ו
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Everest » 28 יולי 2020, 23:31

לא קשור לרתע. כל המתודה הזו היא מתכון אחד גדול לתקלות, בכל חוליה בשרשרת מרגע השליפה ועד לרגע שיוצא כדור חי מהקנה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Neon Golden » 28 יולי 2020, 23:54

אני חושב שזה רעיון טוב מאוד. אם אפשפש במיילים שלי כנראה שאמצא את ההצעה ברוח זו ששלחתי לנועם שגיב, מבכירי הפורום לפני אי אילו שנים. לדעתי סתם ח"ק לא יבצע cycle לאקדח שכן לא נוצר לחץ בקנה ע"מ לשחרר את בלוק הנעילה ולהדוף את הצינה אחורה.

אני חשבתי להשתמש בקליע משעווה או חומר רך אחר או לחילופין בקליע פלסטיק שעם סיום המעבר בקנה יתפרק לחלקים כך שלא יגרמו נזק במגע עם אדם. אסור שקליע כזה יתפרק בתוך חלל הקנה אחרת לכדור הבא תחכה הפתעה...

אין שום סיבה שהכדור הזה יצא באוויר, ייתכן שכבר הדיפת חומר לא חודר לעבר תוקף פוטנציאלי ללא גרימת נזק תספיק כדי לעצור את המתקפה.

עוד יתרון שראיתי בכזה כדור - הוצאת המחסנית (גם עם הכדור הזה בקנה) מפחיתה כמעט לאפס את הסכנה הנשקפת מאקדח זה. החסרון הוא שכדור כזה ידרש לעמוד במחזורי טעינה רבים ולא נעימים.

אל תיתן לאיש לרפות את ידיך.
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי סיורניק » 29 יולי 2020, 09:46

אני אישית לא אוהב את הרעיון, מאמין שהבטיחות תלויה באדם ולא בפטנטים. אין בעיה לכל אדם להוסיף עוד מקדמי בטיחות אם בא לו, מתישהו צריך להבין שהבסיס זה הכי חשוב ולא כדאי להמציא את הגלגל.

יותר נכון לפתח הרגלים בטיחותיים ולדעת בוודאות שהנשק דרוך עם כדור (או במצב 3 "ישראלי"), אחרת עלולים להסתמך על התחושה ש"ממילא זה לא טעון בכדור אמיתי אז אפשר לחפף". אם תראה איך חיילי צה"ל לפעמים מתייחסים לנשק עם מק-פורק תבין על מה אני מדבר.

מבחינה "מבצעית" אתה מאבד את כל היתרון של כדור מוכן בקנה - אם תותקף לא בטוח שיהיה לך זמן לשחרר יותר מאת הכדור הראשון ההוא...

ההצעה שלך של "ירי לאוויר" (או לא לכיוון המטרה) היא הבעייתית יותר - גם פיזית וגם משפטית. עדיף להוציא מהלכסיקון מונחים ששייכים ל"נוהל מעצר חשוד" צבאי או משטרתי כי נוהל כזה לא מכסה אותך כאזרח בבוא היום, לא משנה אם הכדור אמיתי או לא.

עם זאת, קטונתי מלהמליץ לאחרים מה לעשות. מה שלא תעשה, תתאמן על זה הרבה ותשאף לקבל הדרכה מקצועית.
באתי ללמוד
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי שאלה קטנה.. » 29 יולי 2020, 10:37

תודה לאלה שהגיבו עניינית.
אני מבין את הטענה שהבטיחות תלויה בי, ובכל זאת כדור בקנה זה לא משהו שאני רוצה בשלב הזה.

אני מסכים עם זה שאפשר להחליף את ה'כדור ראשון לאוויר' ל'כדור ראשון למטרה', רק כוונתי הייתה שאולי לא כדאי לבזבז זמן להכנס בין כוונות לפני שיורים ח"ק.

אבל למעשה, השאלה היא האם ח"ק גורם לדריכה חוזרת של האקדח או לא. ואם לא, אז איזה סוג כדור (לא אמיתי) כן יגרום, והאם יש חשש שזה יגרום למעצורים.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי 23933 » 29 יולי 2020, 14:13

לכן שאלתי אם יש לו רתע מספיק לדריכה חוזרת,כי אם אין לו רתע מספיק לצינה פולטת תרמיל ואתה צריך לפלוט ידני יצא שכרו בהפסדו . ואת"ל שיש אז אתה בבעיה של כדור שני במהירות גבוהה שאם האחיזה שלך לא כ"כ טובה האקדח לא יחזור מהר לתמונת כוונות .אחד ההבדלים בין יורה מנוסה לבין נשא אקדח הוא בכדור השני ואילך .לכן עדיף ככר שליפה דריכה וירי, שזמן הדריכה הוא כרבע שניה (והרגיל בכך אף בפחות) תוספת לירי .
חישוב פשוט מורה על כך שאם אתה לא מעוניין ללכת עם כדור בקנה תתאמן הרבבבבה מאוד על שליפה דריכה וירי ( בפרט ביבש עם תותב) .
2/1.5 שניות בין שליפה דריכה וירי כדור ראשון ופגיעה בחלל הבטן במטרת דמות של IDPA ממרחק של 5 מטר זה סביר ביותר.
"איש את רעהו יעזרו ולאחיו יאמר חזק" מלבי"ם - באור הענין איש את רעהו יעזרו וחוץ מזה יאמר לאחיו חזק ג''כ אתה בעצמך ואל תסמך על העזר אך היה לבן חיל. ישעיה מא ו
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Boltik » 29 יולי 2020, 16:34

נכון שזה ממש כיף ומרגיע לחיות באשליות, אבל זה לא יקדם אותך לשום מקום מבחינת בטיחות. גם כדור ח''ק יפצע אותך אם תגרום לירי לא מבוקר בהכנסת אקדח לנרתיק. מה שגם, הפציעה יכולה להיות חמורה יותר מכל מיני פטנטים מתפוררים מאשר מקליע רגיל.
תתחיל להתאמן ומהר תבין שכל תנועה מיותרת, כמו ירי של כדור ראשון לאויר, עולה הרבה יותר מדריכה של אקדח לפני כניסה למצב הירי. אם תתאמן ב-IDPA, תבין גם שכדור בקנה זה מצב די שגרתי של האקדח. לא צריך לפחד מהכדור בקנה, רק צריך לתת לו את הכבוד ותשומת לב ראויים.
Heavy is good...heavy is reliable.
If it doesnt work,you can always hit with it.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 30 יולי 2020, 15:41

23933 כתב:האם הרתע של ח"ק הוא פחות ?

ח"ק לא דורך את הנשק.
בשביל ירי ח"ק באקדח, צריך קנה מיוחד עם מיצר לוע.
ברובה מרכיבים כזה על הסתרשף.
מבחינת החוק, שלפת נשק - השתשמשת בכח קטלני.
ח"ק או לא, תסביר את זה בבית המשפט.
אף אחד שולף ומנפנף בנשק.
לכן:
1. השימוש בנשק נעשה באמת כמוצא אחרון כדי להציל את חייך ממוות או פציעה קשה

2. אם אתה משתמש בו, כדאי מאד שלא יהיה שום דבר כמו כדור חק שייצר לך מעצור בדיוק כזמן שאתה צריך להציל את עצמך ממוות.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי 23933 » 30 יולי 2020, 22:29

אם לא דורך את הנשק נפל פיתא בבירא
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי שאלה קטנה.. » 31 יולי 2020, 08:16

23933 כתב:אם לא דורך את הנשק נפל פיתא בבירא

בהחלט.
טוב, נראה שאין ברירה אלא להתאמן בIDPA %3
תודה
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי spy » 01 אוגוסט 2020, 07:02

חשוב לצאת מתוך נקודת הנחה אחת:
ירי של כדור כלשהו בצורה לא מבוקרת, בין אם זה ח"כ, כדור נחשים, כדור עם פילטר של סיגריה במקום קליע ושאר פטנטים זה תקלה חמורה בעלת פוטנציאל קטלני.
ברוב אירועי ירי רשלני שהסתיימו בנפגעים, שאני נחשפתי אליהם, זה שלחץ על ההדק היה משוכנע ב-100% שהנשק שלו היה פרוק.
אז ברור לי כשמש שתמושת נשיאה כזאת תסתיים יום אחד באדם הרוג כי מי שלחץ על ההדק היה משוכנע ב-100% שהכדור שבבית הבליעה הוא ח"כ.
אין ציצורי דרך ואין עיגולי פינות.
אתה רוצה להסתובב עם כדור בקנה? בסדר גמור. תשממש בנרתיק איכותי וקשיח שמגן על שמורת ההדק ומאפשר הכנסת האקדח ללא "חפירה" בתוך הנרתיק, וכמובן - תתאמן על גישת הבטיחות. אגב, כשאני קיבלתי החלטה לעבוד לתצורת נשיאה זאת, תחילת הסתובבתי כמה חודשים עם אקדח שאין לו כדור בבית הבליעה, אך המנגנון שלו דרוך. כך תרגלתי את עצמי למצב שכל נגיעה בהדק תגרום לנקירה.
אתה חושש מתצורת נשיאה זו? גם זה בסדר גמור. תתאמן על דריכה מהירה. אגב, עדיין אל תעשה לעצמך הנחות בכל הקשור בהתנהלות עפ אקדך מתוך הנחת יסוד ש"זה בסדר, הוא ללא כדור בקנה". כי אחזור על מה שכתבתי בהתחלה, ברוב אירועי ירי רשלני שהסתיימו בנפגעים, שאני נחשפתי אליהם, זה שלחץ על ההדק היה משוכנע ב-100% שהנשק שלו היה פרוק.
המפתח הוא אימון נורמלי. שמיועד לאזרחים. לא לשוטרים, לא לשומרים, לא לחיילים. ועם מדריך שמנהל את האימון, מתקן שגיאות ונותן משוב על הביצוע.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי 23933 » 01 אוגוסט 2020, 21:20

spy כתב:המפתח הוא אימון נורמלי. שמיועד לאזרחים. לא לשוטרים, לא לשומרים, לא לחיילים. ועם מדריך שמנהל את האימון, מתקן שגיאות ונותן משוב על הביצוע.

ונאים הדברים למי שכתבם, SPY הינו אחד המדריכים המקצוענים והמוערכים ב-IDPA ישראל .
נ.ב יישר כוח על האימון של יום שישי האחרון באשדוד
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי rel » 02 אוגוסט 2020, 02:26

Boltik כתב:תבין גם שכדור בקנה זה מצב די שגרתי של האקדח. לא צריך לפחד מהכדור בקנה, רק צריך לתת לו את הכבוד ותשומת לב ראויים.

לא ניכנס ליתרונות\חסרונות של כדור בקנה וגם לא לציוד ההקפי הנדרש, רמת האימונים והתקניות של כדור בקנה.
לדעתי אם אתה צריך את הנשק כנראה אמורה להיות תחמושת בתוכו אם אתה לא צריך או לחילופין אם אתה לא מכיר את עצמך כבעל משמעת כזו שמאפשרת הסתובבות עם כדור בקנה אנא השאר את הנשק בכספת. המרחק ביניהם לא גדול מדי. נשק זה נשק, "כלי משחית", גם אם צריך לעשות רבע פעולה נוספת. תתאמן עד שתרגיש מספיק נח בכדור בקנה עד אז השאר אותו בכספת. מה תעשה אח"כ תחליט כרצונך כן בקנה לא בקנה. אבל אם אתה לא מרגיש נח איתו בשלב זה אל תסתובב עם נשק
סליחה על החריפות, כל פעם שאני הולך למטווח אני נחרד מחדש מי מסתובב עם נשק ובאיזה רמה אימונית הוא נמצא. אשתי הייתה בריענון ופגעה את כל הכדורים במטרה המדריך יצא כמעט מדעתו. כל מי שהיה בריענון, חמושים ותיקים - לא הצליחו מ-5מ', ירי סטטי, ליצר מקבץ כל שהוא או אפילו לפגוע את כל הכדורים
אני מתנצל מראש איני מכיר אותך ולא התכוונתי לשום דבר ברמה אישית שמצביע על היכולת שלך. רק אמרתי אם...אז...
נתכלתי במקרה שכיתת כוננות שלמה החליטה שהם בכיתת כוננות בשביל ההוואי ומציק להם להסתובב עם נשק ארוך ולאף אחד לא היה כספת בבית בגודל הנדרש אז כולם החזירו נשקים לנשקיית הישוב. כעבור חודשים רבים קנו לכולם כספות והם חזרו להיות "בעלי נשק". נהיה מפחיד יותר להסתובב פה. כדור בקנה לא יועיל...אולי שכפץ...מזל שיש קורונה נשארים בבית
סליקאי כסף
סליקאי כסף

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד