אירוע מכונן

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

אירוע מכונן

על ידי גדעון מצגר » 04 יוני 2019, 07:25

יום יפה נגמר החום הכבד אני נוהג לכיוון דרום על אחד הכבשים הריקים כמעט לחלוטין בבוקר מוקדם באזור המרכז דרומה.וזו לי הפעם הראשונה מזה כמעט שישים שנה ללא אקדח או נשק בכלל.
טוב לי וכיף לי ושקט על הנשמה אשתי מימיני על כסא הנוסע מנמנמת או אולי חולמת על ימים טובים יותר.חחחחח
לפתע מכונית מדגם קרייזלר ישנה.נוצצת מטיפוח וטיפול שינוי מבנה לכל הדעות עוקפת אותי .במהירות איטית יחסית הנהד סוטה ימינה גורם לי לבלום את רכבי הקטנטן והאלוף (סיאט איביזה 2017) ואני בולם על שול הכביש הבלתי סלול הרכב חוטף מכה בתחתיתו מאבני שפה השול .המנוע ממשיך לבלום.ואז אני מבחין מלפניי יוצאים מהקרייזלר שלושב בני דוד.בריוני קשקשים.לבושים בטי שירטס אדומים כולם ומכנסי ג'ינס חדשים בקיצור ערסים אחול מניוקי.אחד מהם עמד על הכביש משמאלי ולא נותן לי לזוז לסטות חזרה לכביש.ושניים נגשים לימין הרכב במטים מאיימים.ובידהם מה שנראה לי כמו אלות בייסבול מוכספות. אני מכניס לרוורס.סוטה שמאלה לכביש ומתוך הרגל של עשרות שנים מכניס את היד לתרמיל הצד לחפש את האקדח האיננו. מצליח לעלות חזרה לעביש כשאני נזכר שאין כבר קדח להראות לפישרים מאיימים אלו. מגיע למרכז הכביש ומרביץ גז במהירות קדימה דרומה..
אבל מה יכולה סיאט כמו שלי מול מהירות של קרייזלר עם מנוע משופץ(זה התברר לאחר מכן )משוחזר ומטופח.ואני ביד אחת נוהג ובשנייה מתקשר ל-100 ואין קליטה....והגברת ישנה חולמת נרדמה בלי מקצוע ישנה(כמו בשיר)...בסופו של דבר הם עוקפים אותיבמהירות אדירה מימין לאחר כעשר דקות כשאני קרוב לאיזשהוא צומת של מושב תימני גזעי סוטים שמאלה מורידים אותי לשמאל הכביש .באותו רגע יוצאים שוב השניים עם אלות הבייסבול.ואני מחליט הפעם---דם ישפך לא יודע מה ועם מי יש לי עסק בכביש(אנינני מהצמחוניים לשמחתי אני מכניס להילוך נותן לשניים לקרב לרכב שלי מרביץ גז סוטה לכיוונם אלה מניפים את האלות ואז אני רואה ג'יפ הנושא כיתוב בעברית בטחון מגיע מכיוון המושב אלינו במהירות עצומה.אלו החלאות כמעט טנדרסים על ידי בורחים לימיני ומשם לכיוון הקרייזלר נכנסים ומנסים לברוח הג'יפ חוסם אותם לכל רוחב הכביש ולא מאפשר להם להתקדם מזל שלא היה להם שכל לקחת רוורס.מתוך הג'יפ יוצאים חמישה בחורים לעניין לבושי מדי מג'ב (מתנדבי המתמי'ד של מג'ב )חמושים בנשק צבאי או משטרתי נגשים לקרייזלר שולפים תוך שבירת אחד החלונות או יותר את שלושת הערסים.משכיבים על הכביש נגשים אלי מרגיעים אותי והגברת ישנהעדיים עם חיוך נפלא על שפתיה.ואלה נדהמים כמה עמוק החלום..בסופו של דבר נגמר העניין בת. משטרה מג'ב תוך טיפול עמוק ומקיף בשלושת הערסים המוכרים ממקרים קודמים.אלא שהפעם חיכו להם והציבו להם מארב כנראה כך התרשמתי .ודווקא אני הייתי הטריגר.מין הון להון תוך כדי הטיפול הקוסמטי אני מבחין במדריך שלי לשעבר בירי באקדח מעשי זקן כמוני ויותר שמתנדב במג'ב מזה שנים וההוא אומר לי :נו גידי ומה עם איזה מטווח מעשי בשטח תוך כדי האירוע לא יכולתה לירות להם בגלגל או משהו כזה ולך תסביר לו שכבר זהו!!! אבל לא... אני חוזר לשאת איזה משהו מפחיד למראה... לפחות לפחות להפחיד.
והגברת עוד ישנה ....מזל שלא היה לי אקדח אחרת הייתי מסיים באיזה תא מעצר לחקירה ומפספס טיפול....חחחחחחחחחחח
לכשהגעתי דרומה ליעד.ועצרתי לנוח קמעה התעוררה הליידי. ואומרת:ווואוו איזו מהירות כבר הגענו? חלמתי שאנחנו בספינה מיטלטלים על הגלים.. נו לך תסביר לטוניסאית היפה שלי שאכן היו גלים... זה כוחו של הגיל הרביעי.............השלושה עצורים עדיין בצוו בימ'ש עד להעמדה לדין בגלל היותם דרושים וחשודים בפלילים על עבירות רכוש וגוף מסתבר שיש להם תיקים מכאן ועד אלסקה הקרה..לשאלת השופט מה הסימנים על גופם והתחבושות ענו שנפלו על מדרגות (הרבנות)התחנה.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

Re: אירוע מכונן

על ידי Everest » 04 יוני 2019, 10:33

שורה תחתונה - לא חכם לוותר על הנשק %3
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 04 יוני 2019, 12:35

מקרה דומה לפני כ10 שנים.
הייתי בתקופה של בין עבודות כך שהיה לי המון זמן פנוי.
חלק מהדברים שהייתי עושה כדי להעביר את הזמן היה להיות נהג ההסעות של הבנות שלי.
שעת צהריים ואני מגיע לסביבה של תיכון אוהל שם כדי לאסוף את הבת הבכורה.
באמצע הרחוב עומדים שני פולקסווגן חיפושית זה לצד זה וחוסמים את המעבר.
החבר'ה מדברים להם אחד עם השני מהחלונות של הרכב.
אני פותח את החלון ובנימוס וברוגע מבקש יפה שיפנו את הדרך כדי שאוכל ליסוע.
באמת שבנימוס...בלי שום התגרות, נזיפה ואפילו בלי לצפור.
מאחד הרכבים פורקים במהירות שני נערים אחד מהם חמוש ברגל גדולה מעץ של שולחן.
הם מגיעים אלי לרכב כל אחד מצד אחר שלו.
איך שהם מגיעים, מסתכלים לתוך האוטו ופותחים במנוסה לרכב שלהם, מתניעים ובורחים.

בהתחלה לא קלטתי למה.
אחר כך הסתכלתי על המושב שלצידי.
האקדח שלי היה מונח שם במקרה.
הוצאתי אותו כי הוא הציק לי בגב...

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר.ב » 04 יוני 2019, 17:37

מקרה דומה להפליא קרה לפני כשבוע לחבר מהיחידה (מיל)
על כביש 6 לכיוון דרום, בשעות מאוחרות של מוצ"ש..
שמח בשבילך שהארוע הסתיים כפי שהסתיים.
עבור כמה מאיתנו זה היה נגמר במעצר\חקירה\החרמה וכמה ערבים (צעירים כפי שהם מכונים בתקשורת) מדממים.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ניר ל » 04 יוני 2019, 22:32

מי שעוד אין לו DVR על השמשה הקדמית, זה הזמן להזמין ... 50 ₪ ולפחות את העובדות לא תצטרכו להוכיח. חיוני למצבים יותר נפוצים כמו תאונה או דו״ח משטרתי מפוברק.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי itamar » 05 יוני 2019, 05:39

ניר ל כתב:מי שעוד אין לו DVR על השמשה הקדמית, זה הזמן להזמין ... 50 ₪ ולפחות את העובדות לא תצטרכו להוכיח. חיוני למצבים יותר נפוצים כמו תאונה או דו״ח משטרתי מפוברק.

לגמרי...
רק שהמצלמות הסיניות האלה ב50 שח לא שוות כלום.
זו המצלמה ה3 שאני זורק לפח. קניתי 3 סוגים שונים.
לכולן יש אותה מערכת הפעלה ולכולן יש איזה באג מתוכנן שתוקע את המצלמה לנצח אחרי כמה חודשים.
אני הולך עכשיו להשקיע כמה מאות שקלים במצלמה טובה. נראה מה יהיה.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי גדעון מצגר » 05 יוני 2019, 07:53

אכן יש משום קצת חרטה ..אבל ...
רק אם אמצא בהזדמנות אולטרא איקס מהדגם הישן
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 05 יוני 2019, 08:35

גדעון מצגר כתב:אכן יש משום קצת חרטה ..אבל ...

אחי...
טוב אקדח בכיס מאשר אולטרא איקס בחנות.
למדת את זה על בשרך יותר מפעם.
תקנה איזה כלי, לא משנה מה אפילו 9קצר.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי גדעון מצגר » 05 יוני 2019, 09:26

itamar כתב:
גדעון מצגר כתב:אכן יש משום קצת חרטה ..אבל ...

אחי...
טוב אקדח בכיס מאשר אולטרא איקס בחנות.
למדת את זה על בשרך יותר מפעם.
תקנה איזה כלי, לא משנה מה אפילו 9קצר.

א.

אתה זוכר איתמר מה שכתבתי לגבי אימון ושימוש.?
אבל בעיקרון נתת לי רעיון
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי גדעון מצגר » 05 יוני 2019, 10:46

ניר ל כתב:מי שעוד אין לו DVR על השמשה הקדמית, זה הזמן להזמין ... 50 ₪ ולפחות את העובדות לא תצטרכו להוכיח. חיוני למצבים יותר נפוצים כמו תאונה או דו״ח משטרתי מפוברק.

אחד הדברים שעזרו לי ב"עניין" הייתה המצלמה שלי ברכב..
אינני יודע איזה סוג ומה ומי אינני מבין בזה כלום אבל קניתי בפרטנר.ומאז היא עובדת יפה .אחד מהמגבני'קים הפעיל אותה .וראינו הכל במצלמה.
אבל בכל זאת נדרשתי למסור עדות מקשרת כמובן.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי GUSS » 05 יוני 2019, 13:27

אכן מצלמת דשבורד אמינה מעניינת אותי,
אשמח להמלצות וקישורים.
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי engineer » 05 יוני 2019, 15:35

מזכיר לי מקרה שחוויתי לאחרונה באוקראינה...

נחתתי לבדי לאחר טיסת לילה באיזור השעה 2 בלילה, יצאתי משדה התעופה עם המזוודות וחיפשתי לקחת מונית. במדינה זו מקובל מאוד להזמין אובר.
מיד ביציאה משדה התעופה ניגש אליי בחור חביב, נמוך, שמנמן עם פנים עגולות ומראה בלתי מאיים. הציע לי להצטרף אליו לאובר ולהתחלק בנסיעה כך שכל אחד ישלם כ- 15 שח (במקום כ- 30 שח) לנסיעה של כ- 50 דקות משדה התעופה.
המחיר ממילא מאוד זול, אז לא הסכמתי - אמרתי לו "לא תודה" בנימוס וניסיתי להזמין אובר בעצמי. היו לי בעיות קליטה בטלפון ולא ממש הצלחתי להבין היכן הנהג יכול לעצור לי.

לאחר כ- 10 דקות שוב פנה אליי הבחור, שהציע שוב להתחלק בנסיעה. הפעם לא יודע למה, אבל הסכמתי - חשבתי שיכול להיות נחמד יותר להצטרף למישהו שיעזור לי להבין כיצד להזמין אובר, היכן ניתן לפגוש את הנהג וכו'.
הצטרפתי לבחור למגרש חנייה גדול ומואר בשדה התעופה. הוא קרא לאיזה בחור ענק שמן ומפחיד וישב לידו ברכב. העמסתי את המזוודה בתא המטען וישבתי מאחור.
בשלב הזה התחלתי כבר לחשוד... הפעלתי כל הדרך Google maps ווידאתי שהוא נוסע בדרך הנכונה לכיוון המלון. הדרך היתה נכונה.
כמה דקות לפני ההגעה למלון, הנהג נכנס ברגע אחד לתוך סמטה חשוכה דרך שער ובו שני טיפוסים מפוקפקים. הגיע לאיזור חשוך לגמרי ללא מוצא, כיבה את הרכב ואת האורות ואומר לי... עכשיו תשלם.
אמרתי לו בסדר גמור... כמה זה יוצא ביורו? (מאחר ועוד לא הספקתי להמיר את היורו שהבאתי למטבע מקומי) אמר לי 160. אמרתי לו... לא במטבע מקומי, יש לי רק יורו. כמה זה יוצא?בשך ברגע הזה הבחור החביב כבר לא היה חביב בכלל. דיבר בתוקפנות וביקש 160 יורו שזה בערך פי 40 מתעריף הנסיעה האמיתי. מדובר בהון במונחים של מטבע מקומי.
כמה שהתגעגעתי לגלוק שלי באותו הרגע......
שילמתי לו כמה שביקש בחיוך מזויף ובהבנה ש"זה תעריף לילה" כדי לא להכעיס אותו ואת הגורילה. לקחתי את המזוודה והלכתי משם ברגל לכיוון המלון.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי iggykh » 05 יוני 2019, 21:35

itamar כתב:
ניר ל כתב:.

לגמרי...
רק שהמצלמות הסיניות האלה ב50 שח לא שוות כלום.
זו המצלמה ה3 שאני זורק לפח. קניתי 3 סוגים שונים.
לכולן יש אותה מערכת הפעלה ולכולן יש איזה באג מתוכנן שתוקע את המצלמה לנצח אחרי כמה חודשים.
אני הולך עכשיו להשקיע כמה מאות שקלים במצלמה טובה. נראה מה יהיה.

תקנה מצלמה של 70mai, יותר יקרות מ 50ש"ח , אבל עושות את העבודה מצוין.
בלי GPS:
https://www.gearbest.com/car-dvr/pp_009 ... id=1349303

עם GPS:
https://www.gearbest.com/car-dvr/pp_009 ... id=1349303
HK P30SK
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Michael1 » 06 יוני 2019, 09:16

אני יכול להמליץ על מצלמת רכב של Viofo, דגם a119.
יש לי אותה כבר כמה שנים. אמינה ומצלמת באיכות גבוהה.
אפשר להזמין מ eBay בכ-200₪.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי 23933 » 06 יוני 2019, 23:14

י.כ.א יכולת יש , כוונה יש. אמצעי יש.
כל הנתונים + חוק דמרי לירי מוצדק.
השאלה האם יש את ההבדל בסיטואציה כזו בין צודק לחכם (ומה החכם יעשה?)
ועוד שאלה האם ירי ברגליים או ירי קטלני?
ועוד שאלה מה החברים בסליק היו עושים ?
"איש את רעהו יעזרו ולאחיו יאמר חזק" מלבי"ם - באור הענין איש את רעהו יעזרו וחוץ מזה יאמר לאחיו חזק ג''כ אתה בעצמך ואל תסמך על העזר אך היה לבן חיל. ישעיה מא ו
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד