למה אני חושב שהאקדח כבר לא מתאים לי

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

למה אני חושב שהאקדח כבר לא מתאים לי

על ידי ניר ל » 25 דצמבר 2018, 14:14

אני מפצל דיון מפוסט אחר, לא חושב שהתובנות/ בעיות שלי רלבנטיות לכלל הציבור, אבל בכל זאת...

בקצרה - לפני מספר שנים הצטרפתי לירי מעשי, אחרי 20 שנים של נשיאת אקדח ונסיון לא רע, לפגוע במדוייק במטרות בעמידה במטווח ידעתי, לא היה הרבה מה לשפר.האקדח שלי גלוק 19c מעולה לי עד היום לנשיאה ואני יורה איתו מצויין , לירי מעשי פחות התאים, פתחתי כאן התייעצות ובסוף החלטתי להפריד רשויות ולרכוש אקדח להנאה ושימוש באימונים/תחרויות. הפור נפל על שאדו 1, אחרי שהתנסיתי באקדחים שונים וכבר הייתי בתוך התחום אחרי ירי של כ 2000 כדור לפחות במסגרת הזאת תוך מספר חודשים.

האקדח כמו שאמרו לי בזמנו - ליגה ! , יושב טוב ביד , כבד ומאוזן , נעים מאד בירי, לא עוצר (כשהוא תקין), הדק פנטסטי, מדוייק מאד, כוונות מקוריות טובות - מתאים כמובן למסגרת ירי מעשי סטנדרט/פרודקשן , יכול לשמש כאקדח נשיאה.

אז מה השתנה ? אני עדיין נהנה ממנו מאד ומתחבר אליו, עדיין עומד מאחורי כל מה שכתבתי למעלה, לא חשבתי שזה אקדח שיגביל אותי ומצידי להחזיק אותו עד שיגמר ולא יהיה בר תיקון.
מה שהשתנה זה אני - אני יורה הרבה יותר מהר, או לפחות מנסה ... ובקצב הזה אני מרגיש שאני לא שולט בו, לא חוזר מספיק מהר לתמונת כוונות והכדור השני לא צמוד מספיק.
איפה הבעיה זה ברור - אחיזה. האקדח אמנם נוח לי כמו כפפה, הידיים חזקות, אין בעיה רפואית אין בעיה נראית לעין או של כוח באחיזה.
השתתפתי לפני מספר שנים בסדנה של אבישי, כשעבדנו על אחיזה וירי מהיר היו תוצאות, אבל במחיר של כאבים במפרק כף יד שמאל. לזכרוני לא הייתי היחיד ואבישי הסביר שזה נורמלי להרגיש את המאמץ ומעיד על עבודה נכונה, אל תתפסו אותי במילה. אז אני יודע שאני יכול להתאמץ ולהתאים את עצמי לאקדח, אבל זה לא נעים.
הייתי מתאמץ וסובל בשקט אילו לא הייתי שם לב שעם גלוק אין לי עניין כזה. האקדח לא ארגונומי ולא מרגיש כמו כפפה ליד, אבל זווית הקת שלו מאפשרת לי לכופף את מפרק כף שמאל למקסימום ואז הוא חוזר למקום באופן טבעי , הכוונת הקדמית לא מתרוצצת. אמרו לי לאחרונה בפיזיוטרפיה, שטווחי התנועה של המפרקים שלי גדולים יחסית (אני גמיש מסתבר) וזה מה שהפיל לי את האסימון.
זה הניתוח בשקל שלי, לא יודע עד כמה מדוייק, אולי בכל זאת יש משהו אחר שאני יכול לעשות עם האחיזה.
תגידו - אז מה הבעיה תחזור לגלוק, אני חושב על זה, רק שביחס לשדאו הוא אולי יותר מתאים אבל הרבה פחות נעים לירי ואני מתאמן לשם הנאה.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

Re: למה אני חושב שהאקדח כבר לא מתאים לי

על ידי ArikB » 25 דצמבר 2018, 14:55

אצלי זה הפוך
הרבה יותר נעים לי וכיף לי לירות באקדח של הבן שלי.
אלא מה.אני מאמין בלהיתאמן במה שאני נושא.
ולכן יורה בגלוק.
אני יורה יותר טוב באקדח הספורטיבי.
ולפחות אצלי זה מושך אותי למעלה כי אני יודע שאני יכול לירות יותר טוב עם הסמית.ושואף לכך עם הגלוק.
עם הגלוק דור 5 אני יורה להפתעתי קצת יותר טוב.
אולי זה ההדק ואולי האחיזה
אדם באמונתו יחיה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי carver » 25 דצמבר 2018, 15:18

במקרה שלך, יש לך שדואו וגלוק.
לכן לנסות לירות עם הגלוק לא יעלה לך כסף או טרחה.
ממליץ לך לקחת חודש חודשיים ולהתאמן עם הגלוק.
תראה אם זה אכן עוזר.

כמו כן אמרת שאתה עושה פיזיותרפיות.
הייתי מוריד לחץ לתקופה. זה יעזור לך להחלים.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 25 דצמבר 2018, 15:34

הפיזיותרפיה זה אחרי שבירת קרסול, לא קשור לירי אבל כבר תקופה שאני לא מגיע לאימונים ובתחרויות אני זז לאט ובזהירות.
להתנסות עם הגלוק אין צורך - הייתי מתאמן ומתחרה איתו מדי פעם, הוא מכניס אותי לקטגורית open שזה לא חשוב לי, אבל לא בר השוואה. אני יודע שאני יורה איתו יותר מהר אבל אני לא נהנה ממנו. מרגיש כמו לגו ובועט.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי itamar » 25 דצמבר 2018, 15:54

כנראה שגלוק מבינים איזה דבר או שניים.
את זוית הקת הם העתיקו מהלוגר פרבלום.
רק שזה בא עם ארגונומיה של קוביית לגו.
אלירן מלכי ניצח את אליפות ישראל עם גלוק 21 כשאת הקת שלו הוא עיבה עם חתיכת קרטון וסרט בידוד.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 25 דצמבר 2018, 16:27

ניסיתי לחכות את האחיזה של בוב ווגל :

https://m.youtube.com/watch?ebc=ANyPxKo ... continue=4

רק עם גלוק אני מצליח. עם השאדו ההצבעה טבעית יותר , את הגלוק צריך לכופף למטה, אבל דווקא הכיפוף הזה עוזר לי לשלוט ברתע, מן הסתם גם העובדה שהוא בועט, אבל אחורה, פחות מתרומם.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי GUSS » 25 דצמבר 2018, 18:14

פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי GUSS » 25 דצמבר 2018, 18:42

שים לב איך angus hobdell אוחז על אף שהיום יצלבו אותך אם תירה כך[מנסיון %%$0066 ] אבל למה היצרן מתאמץ ויוצר את השמורה עם החירוץ.
https://www.yelp.com/biz/ghost-products ... -shop-mesa
רק חומר למחשבה...
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי ניר ל » 25 דצמבר 2018, 20:40

יריתי באקדחים עם טאמברסט, אין ספק שזה עוזר , אבל לא רוצה להתרגל לאחיזה כזאת. אחיזה על השמורה גם ניסיתי וזה לא בשבילי.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי shrek » 25 דצמבר 2018, 23:02

הייתי בהדרכה של אבישי לא מזמן, האחיזה שהוא מלמד שיפרה את הירי שלי, חד משמעית. (גם המתחרים בארה"ב מלמדים אותו הדבר, ג׳רי, מקס, jj ועוד)
אם זאת אני מרגיש את המאמץ בדיוק כמוך, אולי היד תתרגל ותתחזק עם הזמן כמו הרבה מצבים אחרים שהתרגלתי עליהם בירי בטירונות.
אגב, לי יש גיד תפור וחסר לי חלק מאצבע אחרת ביד שמאל עקב פציעה ישנה, חשבתי שבגלל זה אני מרגיש את היד מתאמצת.

אולי הפתרון בשבילך הוא בצורת גלוק תחרותי, kc eusebio יורה בגלוק.
ttps://www.pinterest.com/pin/426434658440097870/
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GA1 » 26 דצמבר 2018, 01:39

ניר
א. אמרתי לך שזה שווה דיון נפרד...

ב. אולי פשוט תחליף את הגלוק לאחד ללא מפצה. או משומש זהה, או הזדמנות להתחדש בדור 5, אולי MOS, אולי גלוק 45 (אם כבר ענייני אחיזה בגלוק...).

ג. אני מאחל לך למצוא את הפיתרון ולהעלות את הגרף לשביעות רצונך.

ד. אני מאחל לעצמי להגיע לשלב הזה כמוך שבו ההתאמה לאקדח מגבילה אותי, ולא רק המיומנויות שעוד נותר לרכוש.
אצלי זה ההיפך - הגלוק שלי פחות מתאים לי לביצועים אופטימליים, וידעתי את זה מהיום הראשון (הראשון!)
אבל לנשיאה הוא ממש טוב, ויש לי עוד הרבה (!) דרך לכבוש עד לשלב האופטימיזציה שבו הציוד מגביל אותי.

אמנם לא ממש עזרתי לך אלא רק שיקפתי לך את המקום שלי, אבל לפעמים זה נותן פרספקטיבה... לשני הצדדים. לפחות לי זה עזר, אז תודה על הפירוט. נתראה במטווח.
    נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
    גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
    לפעמים זה עניין של שניות...
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 26 דצמבר 2018, 08:01

GUSS כתב:שים לב איך angus hobdell אוחז על אף שהיום יצלבו אותך אם תירה כך[מנסיון %%$0066 ] אבל למה היצרן מתאמץ ויוצר את השמורה עם החירוץ.
https://www.yelp.com/biz/ghost-products ... -shop-mesa
רק חומר למחשבה...

תסתכל בסירטונים של ג'רי מיצ'לק גם הוא משתמש בקדמת השמורה כדי לייצב את האקדח.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי GUSS » 26 דצמבר 2018, 08:16

גם את ג'רי יצלבו האורים והתומים של העידן החדש שלא ידעו את יוסף...
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי ניר ל » 26 דצמבר 2018, 10:13

למה שיצלבו ? אני רואה יורים רציניים שיורים ככה, אני פשוט לא מצליח, אולי באקדח קטן יותר ביחס לכפות הידיים.

גיל, אם מדובר על ירי מעשי אז יש לי עוד כברת דרך ארוכה להשתפר בכל אחד מהתחומים - זרימת תנועה, תכנון, בטח שבירי בכל מני אלמנטים. בעקרון צריך למצוא את הקצב שבו יורים (ופוגעים טוב) בכל טווח ולאתגר אותו באימונים ע״מ להתקדם. לי כבר יש קצב מסויים שיתסכל אתי לרדת ממנו אבל אני שם לב גם תו״כ הירי בתחרויות וגם על המטרות שאני לא מספיק בשליטה, על אחת כמה וכמה שהיום אני מדלג ברגוע ומתרכז יותר בירי שם הפציעה לא מפריעה לי. ראיתי את זה על יורים תותחי על כמו YSD או מלכי שחזרו לירות אחרי הרבה שנים של הפסקה, קצב מטורף כמו שהם זכרו שהם יודעים, אבל פגיעות טעונות שיפור (וזה עבר להם בתחרות הבאה שראיתי אותם), אצלי זה גם עניין של פחות אימונים, ברור שאני יכול להתאמן יותר ולהשתפר, אבל אולי כן כדאי למצוא גם קיצור דרך.

החלפת אקדח נשקלת גם לאור השאלה אם להמשיך עונה הבאה בירי מעשי, התנהלות ההתאחדות שאני קורא עליה מגעילה אותי ויש ברוך השם אלטרנטיבות. ללא הרשיון הנוסף שאני אאבד לא הייתה לי בכלל התלבטות.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ניר ל » 26 דצמבר 2018, 10:29

Guss אין רע בלשמוע מומחים חדשים ולפתוח את הראש , התחום כל הזמן מתקדם. אני לא מתכוון למומחים עלומים מפורום הסליק מן הסתם, אלא על כאלו עם נסיון וקבלות שאתה רואה שלהם לפחות זה עובד.
גם אם אני כותב כאן דעה, היא נסמכת על מקורות מהימנים ולא על תובנות שלי עם עצמי .

אני בעד לפתוח את הראש, לנסות, אם לא עובד אז לא לוקחים. עד היום היו מעט מדריכים מנוסים שלא לקחתי מהם כלום, הנסיון עם מגוון שיטות ומדריכים לימד אותי מה לסנן ומה לא.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד