IDPA או חמוש מאומן
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
IDPA או חמוש מאומן
במכלול כל הנתונים
לדוגמא:
-אימון
-מחיר
-תדירות
-זמינות
-איכות הדרכה
בלי ח"ו לפגוע או להשמיץ ו/או להעצים את השלילי אלא רק חיובי
מה דעת החברים בפורום זה
לדוגמא:
-אימון
-מחיר
-תדירות
-זמינות
-איכות הדרכה
מה דעת החברים בפורום זה
"איש את רעהו יעזרו ולאחיו יאמר חזק" מלבי"ם - באור הענין איש את רעהו יעזרו וחוץ מזה יאמר לאחיו חזק ג''כ אתה בעצמך ואל תסמך על העזר אך היה לבן חיל. ישעיה מא ו
- סליקאי זהב
Re: IDPA או חמוש מאומן
ירי מעשי
- סליקאי כסף
Gunslinger כתב:ירי מעשי
ירי מעשי הוא 100% ספורט ולפי הנאמר לי ממספר חברים שהם גם וגם שזה שונה לגמרי מחמוש מאומן ו-IDPA שהם בעיקרם ירי הגנתי
"איש את רעהו יעזרו ולאחיו יאמר חזק" מלבי"ם - באור הענין איש את רעהו יעזרו וחוץ מזה יאמר לאחיו חזק ג''כ אתה בעצמך ואל תסמך על העזר אך היה לבן חיל. ישעיה מא ו
- סליקאי זהב
23933 כתב:Gunslinger כתב:ירי מעשי
ירי מעשי הוא 100% ספורט ולפי הנאמר לי ממספר חברים שהם גם וגם שזה שונה לגמרי מחמוש מאומן ו-IDPA שהם בעיקרם ירי הגנתי
אל תשכח שירי מעשי גם רקוב ומסריח מפוליטיקה מכף הרגל ועד הראש.
- סליקאי זהב
אני מסתכן כאן אבל מוכן לומר את דעתי.
מהאפשרויות שמנית הייתי מתחיל עם
IDPA
חינוך לבטיחות נעשה מושרש וברמה גבוהה יותר כאשר מדובר במסגרת שמערבת תחרויות ושיפוט.
חמוש מאומן זה גוף גדול, שמגיע לקהל מאוד רחב - שזה אחד הדברים הכי טובים שקרו לנו אם תשאל אותי,
אבל האימונים לצד אנשים שיורים באופן קבוע (כדוגמת יורים מעשיים או IDPA) - מרגילים אדם להתנהל ברמות גבוהות יותר של בטיחות.
אתה יכול לשאול אנשים ששפטו על קו היורים בשלושת המסגרות.
מהאפשרויות שמנית הייתי מתחיל עם
IDPA
חינוך לבטיחות נעשה מושרש וברמה גבוהה יותר כאשר מדובר במסגרת שמערבת תחרויות ושיפוט.
חמוש מאומן זה גוף גדול, שמגיע לקהל מאוד רחב - שזה אחד הדברים הכי טובים שקרו לנו אם תשאל אותי,
אבל האימונים לצד אנשים שיורים באופן קבוע (כדוגמת יורים מעשיים או IDPA) - מרגילים אדם להתנהל ברמות גבוהות יותר של בטיחות.
אתה יכול לשאול אנשים ששפטו על קו היורים בשלושת המסגרות.
-------
- נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
- גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
לפעמים זה עניין של שניות...
אמנם בירי מעשי המטרה היא לבצע תרגיל הכי מהר שאפשר במסגרת המגבלות, אבל אי אפשר לקטלג אותו ב 100% ספורט ולבטל את חשיבות האימונים שמקבלים במסגרת כזאת. אם לא צפית בתחרות ירי מעשי, אז בהחלט ממליץ לך, אתה תראה שם יורים פנומנלים שלא תמצא במסגרות אחרות. האקדחים רובם רגילים לחלוטין ומשמשים גם לנשיאה והאימונים יכולים להביא אותך לרמה הכי גבוהה שאפשר. נכון שכדי לנצח בתחרויות צריך בנוסף לדיוק ומהירות בירי, גם לתכנן מהלכים בצורה שהיא לא בהכרח מבצעית ומטרתה היא לחסוך זמן אבל זה לא גורע מהרמה שאליה מגיעים. יש לא מעט שבוחרים להתאמן ולהתחרות עם הציוד הרגיל שלהם, מי שרוצה ישתמש במחסות, יבצע החלפות רק בגמר תחמושת, לא ישליך מחסניות טעונות וכו׳. שליפה מהסלקה בנרתיק אפנדיקס לדוגמה לא תוכל לבצע בירי מעשי. החסרון העיקרי שאני רואה הוא החובה לשלם להתאחדות הקליעה על כלום ויש גם צורך לעבור קורס ארוך ויקר כדי להתאמן במסגרת מועדון ירי מעשי.
את מסגרת ״חמוש מאומן״ אני לא ממש מכיר, באופן כללי חושב שאימון טוב תלוי בעיקר במדריך, אם במסגרת הזאת ניתן להתאמן אצל אבישי פינדיס אז אני מאד ממליץ, אפילו לשלב בין מסגרות ולהנות מכל העולמות.
את מסגרת ״חמוש מאומן״ אני לא ממש מכיר, באופן כללי חושב שאימון טוב תלוי בעיקר במדריך, אם במסגרת הזאת ניתן להתאמן אצל אבישי פינדיס אז אני מאד ממליץ, אפילו לשלב בין מסגרות ולהנות מכל העולמות.
- סליקאי טיטניום
ניר ל כתב:...באופן כללי חושב שאימון טוב תלוי בעיקר במדריך, אם במסגרת הזאת ניתן להתאמן אצל אבישי פינדיס אז אני מאד ממליץ, אפילו לשלב בין מסגרות ולהנות מכל העולמות.
בינגו.
נתת את הצד השני.
מדריך זה חשוב, ואבישי זו דוגמא לטופ.
מזל שאפשר לקבל אימון שלו בלי להתחייב לעונת ירי מעשי ותשלום קבוע וגבוה...
עדיין ממליץ מסגרת קבועה ומקצועית, ומכיוון שרוב מדריכי IDPA מאומנים היטב גם מהכיוון המקצועי-ספורטיבי וגם משלבים את המעשיות והמבצעיות שאין בירי המעשי - אז כדאי להרוויח את שני העולמות, ולקחת כמסגרת את IDPA ולהשתתף גם באימונים נבחרים של חמוש מאומן
-------
- נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
- גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
לפעמים זה עניין של שניות...
23933 כתב:במכלול כל הנתונים
לדוגמא:
-אימון
-מחיר
-תדירות
-זמינות
-איכות הדרכה
מה דעת החברים בפורום זה
אני שמח שבעקבות המהפכה שחוללנו קמו עוד קבוצות הפונות למחזיקי נשק ברשיון. אבל לדעתי IDPA יותר זול, יותר שקוף ויותר טוב.
זול - זה פשוט. כולם מתנדבים אצלנו. ואם אתה רוצה מספרים - 150 שקל לאימון, 1 שקל לכדור (כן כן, רק שקל לכדור.... מהכדור הראשון). אם רוכשים מנוי ב 1000 ש"ח בלבד, המחיר לאימון הוא 30 ש"ח לאימון.
שקוף - זה ברור - אנחנו עמותה מסודרת בפיקוח רו"ח וייעוץ משפטי של עו"ד. נותנים קבלות ומנהלים ספרים.
טוב - אני מכבד את עמדות המדריכים והמנהלים במסגרות האחרות, אבל משוכנע שב IDPA האימון יותר טוב, ילמד אותך מה שצריך וייתן לך תמונה טובה על היכולות שלך. לכן אני שם.
IDPA Safety Officer
עורך האתר http://www.idpa.org.il
עורך האתר http://www.idpa.org.il
IDPA, כמובן. למה? טוב, נלך לפי הסדר המוצע:
-אימון. יש מגוון סוגי אימון מבסיסי, לטכני\מתקדם ועד לאימון מצבים - תרחישים מורכבים. אימון טיפוסי נמשך 4 שעות, לכן ממצה את היכולת של היורה בצורה טובה.
-מחיר. אין פה מה להגיד - הכי זול. למרות אורכו רק 150 ש"ח למתאמן מזדמן. או 1000 ש"ח למנוי עם 30 אימונים בשנה. אין יותר זות מזה אפילו בקרוב.
-תדירות. פעם בשבוע. יום ו'. במשך קצת יותר משנתיים וחצי לא בוטל אף לא אימון אחד. כולם התקיימו כמתוכנן. לא מכיר מסגרות אחרות שיכולים להתהדר באמונות שכזו. אפילו ירי מעשי מבטלים מדי פעם את האימונים\תחרויות.
-זמינות. זמין לכל בעל נשק חוקי בארץ. אין צורך בקורס ארוך, או כל דבר אחר. הדרישה היחידה - 2 אימוני בסיס בהתחלה.
-איכות הדרכה. איכות מצוינת של ההדרכה, אשר ניתנת למדידה - שיפור בזמנים ופגיעות. יחס חונך\חניך הכי טוב שיש בארץ.
-אימון. יש מגוון סוגי אימון מבסיסי, לטכני\מתקדם ועד לאימון מצבים - תרחישים מורכבים. אימון טיפוסי נמשך 4 שעות, לכן ממצה את היכולת של היורה בצורה טובה.
-מחיר. אין פה מה להגיד - הכי זול. למרות אורכו רק 150 ש"ח למתאמן מזדמן. או 1000 ש"ח למנוי עם 30 אימונים בשנה. אין יותר זות מזה אפילו בקרוב.
-תדירות. פעם בשבוע. יום ו'. במשך קצת יותר משנתיים וחצי לא בוטל אף לא אימון אחד. כולם התקיימו כמתוכנן. לא מכיר מסגרות אחרות שיכולים להתהדר באמונות שכזו. אפילו ירי מעשי מבטלים מדי פעם את האימונים\תחרויות.
-זמינות. זמין לכל בעל נשק חוקי בארץ. אין צורך בקורס ארוך, או כל דבר אחר. הדרישה היחידה - 2 אימוני בסיס בהתחלה.
-איכות הדרכה. איכות מצוינת של ההדרכה, אשר ניתנת למדידה - שיפור בזמנים ופגיעות. יחס חונך\חניך הכי טוב שיש בארץ.
Vanitas vanitatum, omnia vanitas
- סליקאי זהב
[/quote]עדקרן כתב: 1 שקל לכדור (כן כן, רק שקל לכדור.... מהכדור הראשון).
האם ניתן "לבחור" את כמות הכדורים שברצוני לירות באימון IDPA? (למשל אם ארצה לירות 150 או 200 כדורים)
- סליקאי ארד
לא בטוח שהבנתי נכון את שאלתך.
כמות התחמושת שאתה יורה באימון נגזרת מהתרגילים.
אם אתה צריך/רוצה לבצע תרגיל כלשהו פעם נוספת והדבר מתאפשר מבחינת הזמן - אין עם זה שום בעיה.
אם אתה מרגיש שעייפת ומעוניין לדלג על תרגיל ולנוח - גם עם זה אין שום בעיה.
מה שלשוב שבסוף האימון תישאר עם כמות תחמושת שלא עולה על מה שמותר לך ברישיון או כמות שהגעת איתה לאימון - הנמוך בין השניים.
הכדורים נמכרים ע"י המטווח בקופסאות של 50, אין בעיה להחזיר קופסה מלאה, לטובת אלה שנשארים בסוף האימון עם קופסה שאינה מלאה - עושים בסוף תרגיל לסיום תחמושת.
כמות התחמושת שאתה יורה באימון נגזרת מהתרגילים.
אם אתה צריך/רוצה לבצע תרגיל כלשהו פעם נוספת והדבר מתאפשר מבחינת הזמן - אין עם זה שום בעיה.
אם אתה מרגיש שעייפת ומעוניין לדלג על תרגיל ולנוח - גם עם זה אין שום בעיה.
מה שלשוב שבסוף האימון תישאר עם כמות תחמושת שלא עולה על מה שמותר לך ברישיון או כמות שהגעת איתה לאימון - הנמוך בין השניים.
הכדורים נמכרים ע"י המטווח בקופסאות של 50, אין בעיה להחזיר קופסה מלאה, לטובת אלה שנשארים בסוף האימון עם קופסה שאינה מלאה - עושים בסוף תרגיל לסיום תחמושת.
- סליקאי טיטניום
הבעיה לפי דעתי בצפון היא זמינות של מטווחים בצפון ירי מעשי מתאמנים במטווחי הצפון מיכלין מטווח סגור בימי רביעי אחרי הצוהוריים
צריך מטוחים פתוחים אחרי הצוהוריים עדיף סגורים עכשיו חורף ולא נחכה לאימונים בקייץ ועדיף אחרי הצוהוריים ב 4 אחרי הצוהוריים חושך
צריך מטוחים פתוחים אחרי הצוהוריים עדיף סגורים עכשיו חורף ולא נחכה לאימונים בקייץ ועדיף אחרי הצוהוריים ב 4 אחרי הצוהוריים חושך
- סליקאי כסף
אכן, יש בעיית זמינות מטווחים בצפון.
ואני תוהה לעצמי, אם באמת יעלו דרישות לאימון חובה, כמו רבים תומכים, איפה יוכלו להתאמן כל אותם תושבי הצפון החמושים?
ואני תוהה לעצמי, אם באמת יעלו דרישות לאימון חובה, כמו רבים תומכים, איפה יוכלו להתאמן כל אותם תושבי הצפון החמושים?
- סליקאי טיטניום
ניר ל כתב:
, באופן כללי חושב שאימון טוב תלוי בעיקר במדריך, אם במסגרת הזאת ניתן להתאמן אצל אבישי פינדיס אז אני מאד ממליץ,
הרבה דובר על אבישי פינדיס , מה מייחד אותו ?
- סליקאי זהב
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד