איך הירי הזה בפורץ חוקי??

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

איך הירי הזה בפורץ חוקי??

על ידי mudale222 » 27 נובמבר 2018, 16:39

טוב, אז ראיתי את הכתבה הזאת:
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340, ... l#autoplay

ויש שם את הסרטון של הראיון עם הבחור שירה:
https://www.youtube.com/watch?time_cont ... UqUMaTAzMs

הבחור לקח את הנשק האישי שלו שאמור לשמש להגנה עצמית ולשמירה על חיי אדם בלבד ויצא "לצוד" את הגנבים על דעת עצמו במרחב ציבורי (ככה שאין לו את הגנת חוק דרומי), מצא את הפורץ התעמת איתו ולאחר שהפורץ הפיל אותו ולדבריו "הוא ראה אותם בורחים", ז"א במפורש אין אמצעי, אין כוונה, אין יכולת, בטח שאין "סכנה מיידית ומוחשית" או כל כלל אחר שאני מכיר.

ובכל זאת %%$0066

לא נעצר ולא קרה לו שום דבר.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: איך הירי הזה בפורץ חוקי??

על ידי yoramhai » 27 נובמבר 2018, 20:13

מעניין לעקוב אחר ההתפתחויות
מנהל הסליק
מנהל הסליק

על ידי iggykh » 27 נובמבר 2018, 21:17

חשב שהוא ראמבו, אני חושב שהוא צריך "לצפות לפגיעה" משפטית
HK P30SK
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Everest » 27 נובמבר 2018, 22:48

לא קיימת שום בעיה מוסרית ולטעמי גם משפטית (למרות שזה נתון למחלוקת) לרדוף אחרי מי שפרץ אליך הביתה וגנב ממך, על מנת להשיב את הרכוש הגנוב. לא קיימת שום דעה שתגיד שבן אדם שרודף אחרי מי שגנב ממנו עושה משהו לא בסדר, כי זה טבעי לחלוטין. הבעיה של הבחור שרדף מתחלקת ל-2:
1) הוא לא שמר על קשר עין רציף עם הגנב שזיהה בביתו, אלא טוען שזיהה אותו לפי הבגדים יושב בתחנת אוטובוס, מה שבלי חקירה משטרתית שתוכיח שאכן מדובר בגנב מביתו, יעמיד אותו במצב מאוד לא טוב משפטית. הפצוע יוכל לטעון שבא אליו איזה יהודי והתנפל עליו, והוא הדף אותו כי חש מאוים, ואז היהודי ירה בו.
2) יכול להיות שהירי כשלעצמו היה לא מידתי בנסיבות העניין. מעבר לזה שהירי התבצע מחוץ לביתו של היורה, מה שמפחית מיכולת ההגנה המשפטית שלו, אם באמת יתברר שמדובר בטעות בזיהוי, הוא יאכל אותה חזק מאוד. דבר נוסף שהוא יצטרך להסביר זה למה הוא ירה בו, גם אם הגנב לכאורה תקף אותו לפני הירי. האם הגנב היה חמוש בכלי נשק כלשהו, חם או קר, שהצדיק שימוש בירי? מה גם שלפי מה שרץ ברשת לאחר המאבק הזה בתחנת האוטובוס, הגנב לכאורה התחיל לברוח, מה שעוד יותר מוריד מהיכולת להצדיק את הירי.

מה שכן, בהחלט מקרה מעניין ששווה ללמוד ממנו ולעקוב אחריו.
*ולדעתי האישית - גם אם מדובר בירי לא מוצדק אבל אכן מדובר בפורץ שפרץ אליו הביתה וגנב, כדאי בכל זאת לפטור את היורה מאחריות פלילית מטעמי תועלת והרתעה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 28 נובמבר 2018, 08:38

זה באמת בעייתי.
כל העניין של הגנה עצמית מבוסס על העיקרון שלא הייתה התגרות מצדך.
מצד שני, לאזרח מותר לעכב אזרח אחר וגם להפעיל כח סביר אם אותו אחד עבר עבירה.
לדעתי, זה תקף גם אם זיהית ברחוב אחרי שנה מישהו שפרץ אליך הבייתה.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 28 נובמבר 2018, 10:32

יהיה מעניין לעקוב, בעיקר מאחר והאזרח לא מפסיק לדבר שטויות שעלולות לסבך אותו. דוגמה קלאסית לאיך לא להתנהג לאחר אירוע.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי סיורניק » 28 נובמבר 2018, 11:41

ניר ל כתב:יהיה מעניין לעקוב, בעיקר מאחר והאזרח לא מפסיק לדבר שטויות שעלולות לסבך אותו. דוגמה קלאסית לאיך לא להתנהג לאחר אירוע.

בול!

1. "I was in fear for my life"
2. Call a Lawyer
3. Shut the @#$% up!
באתי ללמוד
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Itaibd » 28 נובמבר 2018, 21:42

הדבר המטריד ביותר זה ירי ברחוב. יעל היה לפגוע חפים פשע על גניבת ארנק.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי סיורניק » 29 נובמבר 2018, 11:30

Itaibd כתב:הדבר המטריד ביותר זה ירי ברחוב. יעל היה לפגוע חפים פשע על גניבת ארנק.

לא כל-כך הבנתי את הטענה שלך - במצב של הגנה עצמית אם התוקף שלך נמצא ברחוב, אתה יורה עליו ברחוב. אין לך את הלוקסוס לגרור אותו לסמטה מבודדת או למטווח מוסדר כדי לירות בו. "יכל לפגוע בחפים מפשע" זה תיאורטית נכון בכל מקום ולכל אדם וזה טיעון חסר משמעות. בפועל נראה שהוא פגע יופי רק במטרה שכיוון אליה.

אם אתה טוען שמראש הירי במקרה הספציפי הזה לא היה מוצדק - אני מעדיף לא להגיב ולחכות להחלטת בית המשפט.
באתי ללמוד
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Itaibd » 29 נובמבר 2018, 12:31

סייג לירי. פגיעה בחפים מפשע. דבר שני, גנבו ארנק, נכנסת למצב של ירי באמצע הרחוב, נשמע הגיוני? לא לי.
נכון שאנחנו לא יודעים את העובדות לאשורן, אבל נשמע על פניו ירי חסר אחריות.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי סיורניק » 29 נובמבר 2018, 12:47

Itaibd כתב:סייג לירי. פגיעה בחפים מפשע.

לא נפגעו חפים מפשע, וגם אם היו נפגעים זה לא אומר שההחלטה באותו הרגע לירות לצורך הגנה עצמית אינה מוצדקת.
כשתוקפים אותך אתה מגן על החיים שלך, ואחר-כך תתמודד עם התוצאות.

דבר שני, גנבו ארנק, נכנסת למצב של ירי באמצע הרחוב, נשמע הגיוני? לא לי.
נכון שאנחנו לא יודעים את העובדות לאשורן, אבל נשמע על פניו ירי חסר אחריות.

הבנה שלי של ירי "בגלל ארנק" היא שאתה יורה במישהו כי אתה רוצה את הארנק שלו, או שראית מישהו נוגע לך בארנק ומייד ירית בו ללא כל נסיבות אחרות.
באותה מידה יכול להיות שהוא ביקש בנימוס מהפורץ את הארנק חזרה (שזה לגיטימי לחלוטין ולא נחשב פרובוקציה) ואז במקום להחזיר תקפו אותו וזה הופך למצב הגנה עצמית. לא ירי "בגלל ארנק" אלא בגלל שהתוקף החליט לתקוף. הארנק לא קשור לעניין בכלל.

אני לא מעלה את טיעוני הנגד האלו כדי להיות מעצבן או ווכחן, אלא בגלל שהמצב המשפטי של מי שיורה במדינה הזו גם ככה כל-כך מחורבן גם אם הוא עושה הכל נכון, שאני לא אוהב שאנחנו בעצמנו צולבים מראש מישהו שהגיע למצב של ירי, ומציעים טיעונים רגשיים ותיאורטיים (הוא ירה בו בגלל ארנק, אולי הוא היה מפספס ותינוק היה נפגע וכו'). גם שי דרומי ירה בפורץ "בגלל רכוש" לטענת שונאי הנשק.
איך אומרים הנוצרים - האדם המושלם האחרון מת לפני 2018 שנים.

אז לראייתי, כל עוד לא הוכח שהבחור פעל בניגוד לחוק (והוא לא עושה לעצמו שום טובות כשהוא מקשקש בתקשורת) אני מוכן לתת לו את הקרדיט, או לכל הפחות להסתכל על המקרה כהגנה עצמית עד שיוכח שהוא ערס חמום מוח או יורה ללא אבחנה.
באתי ללמוד
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי mudale222 » 29 נובמבר 2018, 16:36

איך אפשר לתת קרדיט לבן אדם שירה במישהו שבורח ממנו? %1
כאילו, אם הוא לא היה כזה טיפש והיה סותם את הפה ולא מתראיין ואומר את השטויות האלה... מילא. אבל אחרי שהוא אשכרה ברוב טיפשותו אמר את זה בפירוש.. %3
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי 23933 » 29 נובמבר 2018, 21:34

סיורניק כתב אז לראייתי, כל עוד לא הוכח שהבחור פעל בניגוד לחוק (והוא לא עושה לעצמו שום טובות כשהוא מקשקש בתקשורת) אני מוכן לתת לו את הקרדיט, או לכל הפחות להסתכל על המקרה כהגנה עצמית עד שיוכח שהוא ערס חמום מוח או יורה ללא אבחנה.

אני מוכן להמר על כך שלמשטרה יש את השיקולים הרלוונטים לכל מקרה בעניין הגשת כתב אישום (כגון מצב שבו ישנם הרבה פריצות באזור מסוים והמשטרה חסרת אונים למול דרישות האזרחים להגנה מינימלית ),בתנאי שהמקרה ניתן לפרשנות
"איש את רעהו יעזרו ולאחיו יאמר חזק" מלבי"ם - באור הענין איש את רעהו יעזרו וחוץ מזה יאמר לאחיו חזק ג''כ אתה בעצמך ואל תסמך על העזר אך היה לבן חיל. ישעיה מא ו
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי עדקרן » 30 נובמבר 2018, 06:18

מי אמר שזה חוקי?
לפי הפרטים שהתפרסמו והראיון עם היורה זה לא נשמע חוקי כלל וכלל.
IDPA Safety Officer
עורך האתר http://www.idpa.org.il
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי סיורניק » 30 נובמבר 2018, 09:51

23933 כתב:סיורניק כתב אז לראייתי, כל עוד לא הוכח שהבחור פעל בניגוד לחוק (והוא לא עושה לעצמו שום טובות כשהוא מקשקש בתקשורת) אני מוכן לתת לו את הקרדיט, או לכל הפחות להסתכל על המקרה כהגנה עצמית עד שיוכח שהוא ערס חמום מוח או יורה ללא אבחנה.

אני מוכן להמר על כך שלמשטרה יש את השיקולים הרלוונטים לכל מקרה בעניין הגשת כתב אישום (כגון מצב שבו ישנם הרבה פריצות באזור מסוים והמשטרה חסרת אונים למול דרישות האזרחים להגנה מינימלית ),בתנאי שהמקרה ניתן לפרשנות

אתה לא צריך להמר, מפכ"ל המשטרה אמר מפורשות שבענייני ירי בחתונות למשל, או ירי בדרכים בדרום אין אכיפה ואין שיפוט, בלי רשיונות בלי היתרים ובלי כתבי אישום. פשוט לא אוכפים וכל הישר בעיניו יעשה.
אכן שיקול דעת מופלא ורלוונטי.

אני לא רוצה להסיט את נושא האשכול אבל התגובה שלך דורשת את זה.

שוב, אני בכוונה לא מתייחס למקרה הספציפי הזה כי כל המוסיף גורע וכל טיעון רגשי ומניפולטיבי שאולי נכון במקרה הזה, ישומש כנגדנו גם במקרים אחרים, כמו למשל הבחור שירה באוויר כשזרקו עליו אבנים, או שי דרומי, או שחר מזרחי...בסוף כשיגיע תורנו להשתמש בנשק להגנה עצמית דווקא קהילת נושאי הנשק תתקוף אותנו עוד לפני שיתבררו כל הפרטים.
באתי ללמוד
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד