עיכוב בשליחת רישיון ודרישה להפקדת נשק. למישהו יש רעיון מדוע?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
11 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
עיכוב בשליחת רישיון ודרישה להפקדת נשק. למישהו יש רעיון מדוע?
שלום רב!
שואל בשביל מכר שלא כ"כ מצוי בתחום, ופנה אלי בשאלה. אשמח לעזרתכם.
המכר מחזיק ברישיון משהו כמו עשר שנים. לפני כחודשיים, הוא ביצע חידוש רישיון דרך מטווח להב. כשנה לפני כן, הוא ביצע החלפת כלי.
לכאורה הכל עבר חלק. הטפסים הוגשו, החידוש בוצע, והוא קיבל רישיון נייר לשלוש השנים הבאות.
ממש לאחרונה, כשהוא ראה שעדיין לא הגיע רישיון הפלסטיק, הוא ניסה להתקשר ללהב, כדי לברר דרכם מה קורה. לאחר בירור כלשהו, (כנראה ממוחשב) להב טענו שיש בעיה כלשהי בקשר אליו, אבל אין להם דרך לדעת במה מדובר, וכדאי שיפנה למשרד לבט"פ.
בשיחה לבט"פ, נאמר לו שאכן יש איזושהי בעיה בפרטים שלו, ושגם הפקידה לא יכולה לומר לו במה מדובר. לבינתיים, הפקידה אמרה לו שעליו להפקיד את נשקו במשטרה עד שיבינו מה קורה. הוא אמר לה בנימוס שתלך לעזאזל, וסגר את הטלפון.
זה המצב כמו שאני מכיר אותו.
מדובר באדם נורמטיבי לחלוטין. לא היו שינויים קיצוניים כלשהן לאחרונה, או שינוי כלשהו במצבו הפיזי/נפשי/בריאותי/פלילי.
הוא מחזיק בנשק התבחין יישוב זכאי.
כרגע, הוא לא ממש יודע מה לעשות. האם כדאי לחפור עוד, ולהסתכן בלהציף את הבעיה העלומה הזו, או לשתוק ולהסתפק ברישיון הנייר בבחינת "נחיה ונראה".
אני יודע שהדברים קצת מעורפלים, אבל זה מכיוון שלא רק שלא ברור לו מה הוא צריך לשאול, הוא גם לא ידע שעליו לזכור כל מילה שאמרו לו.
אני יכול לדבר איתו ולנסות לדלות פרטים נוספים, אם תמליצו לי מה לשאול...
רעיונות חברי המלומדים בניסים?
שואל בשביל מכר שלא כ"כ מצוי בתחום, ופנה אלי בשאלה. אשמח לעזרתכם.
המכר מחזיק ברישיון משהו כמו עשר שנים. לפני כחודשיים, הוא ביצע חידוש רישיון דרך מטווח להב. כשנה לפני כן, הוא ביצע החלפת כלי.
לכאורה הכל עבר חלק. הטפסים הוגשו, החידוש בוצע, והוא קיבל רישיון נייר לשלוש השנים הבאות.
ממש לאחרונה, כשהוא ראה שעדיין לא הגיע רישיון הפלסטיק, הוא ניסה להתקשר ללהב, כדי לברר דרכם מה קורה. לאחר בירור כלשהו, (כנראה ממוחשב) להב טענו שיש בעיה כלשהי בקשר אליו, אבל אין להם דרך לדעת במה מדובר, וכדאי שיפנה למשרד לבט"פ.
בשיחה לבט"פ, נאמר לו שאכן יש איזושהי בעיה בפרטים שלו, ושגם הפקידה לא יכולה לומר לו במה מדובר. לבינתיים, הפקידה אמרה לו שעליו להפקיד את נשקו במשטרה עד שיבינו מה קורה. הוא אמר לה בנימוס שתלך לעזאזל, וסגר את הטלפון.
זה המצב כמו שאני מכיר אותו.
מדובר באדם נורמטיבי לחלוטין. לא היו שינויים קיצוניים כלשהן לאחרונה, או שינוי כלשהו במצבו הפיזי/נפשי/בריאותי/פלילי.
הוא מחזיק בנשק התבחין יישוב זכאי.
כרגע, הוא לא ממש יודע מה לעשות. האם כדאי לחפור עוד, ולהסתכן בלהציף את הבעיה העלומה הזו, או לשתוק ולהסתפק ברישיון הנייר בבחינת "נחיה ונראה".
אני יודע שהדברים קצת מעורפלים, אבל זה מכיוון שלא רק שלא ברור לו מה הוא צריך לשאול, הוא גם לא ידע שעליו לזכור כל מילה שאמרו לו.
אני יכול לדבר איתו ולנסות לדלות פרטים נוספים, אם תמליצו לי מה לשאול...
רעיונות חברי המלומדים בניסים?
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
--
CZ P-07
Re: עיכוב בשליחת רישיון ודרישה להפקדת נשק. למישהו יש רעיון מ
היה דיבור על זה שבתהליך החלפת המערכת הממוחשבת, הם איבדו פרטים של מחזיקי נשק רבים... לך תדע.
- סליקאי טיטניום
שיתחיל באפליקציה להקלטת שיחות ותיעוד כל הניירת שברשותו, אם אפשר גם מהוצאת הרשיון הראשונית.
בהצלחה..
בהצלחה..
עומר
CZ 75 sp-01 Shadow
CZ 75 sp-01 Shadow
- סליקאי ארד
אם הוא חידש רישיון כדת וכדין ויש לו רישיון נייר בתוקף אז הוא לא חייב להפקיד את הנשק במשטרה.
בטח ובטח שנציגה טלפונית של מוקד שירות לקוחות של האגף לרישוי כלי ירייה לא מוסמכת להורות לו להפקיד את הנשק במשטרה.
עד שהוא לא קיבל מכתב מפקיד רישוי שמורה לו להפקיד את הנשק במשטרה בגלל אי-חידוש/ביטול/כל סיבה אחרת, הוא מחזיק בנשק וברישיון כחוק.
נשמע שטפסי החידוש שלו פשוט "נאבדו בדרך".
בכל מקרה, שיקבע תור לפקיד רישי ושיגיע להסדיר את העניין בהקדם עם כל הניירת הרלוונטית שהוא ביצע חידוש בזמן, ואז יזינו במחשב שהוא ביצע חידוש בזמן.
עד אז שיסתובב עם רישיון הנייר, אין ברירה.
בטח ובטח שנציגה טלפונית של מוקד שירות לקוחות של האגף לרישוי כלי ירייה לא מוסמכת להורות לו להפקיד את הנשק במשטרה.
עד שהוא לא קיבל מכתב מפקיד רישוי שמורה לו להפקיד את הנשק במשטרה בגלל אי-חידוש/ביטול/כל סיבה אחרת, הוא מחזיק בנשק וברישיון כחוק.
נשמע שטפסי החידוש שלו פשוט "נאבדו בדרך".
בכל מקרה, שיקבע תור לפקיד רישי ושיגיע להסדיר את העניין בהקדם עם כל הניירת הרלוונטית שהוא ביצע חידוש בזמן, ואז יזינו במחשב שהוא ביצע חידוש בזמן.
עד אז שיסתובב עם רישיון הנייר, אין ברירה.
- סליקאי זהב
ראה את ההודעה שלי כאן:
viewtopic.php?f=22&t=20523
לפקידה אין מושג והיא מדקלמת תשובות.
שישלח לבט"פ מייל עם צילומים של:
1.הרישיון הזמני.
2.הצהרת הבריאות.
3.בדיקה וזיהוי ,אישור הדרכה.
4.הצהרה על עמידה בתבחין.
5.כתב הסכמה ואישור תשלום.
שיחכה בסבלנות בערך 14-21 יום ויגיע אליו רישיון A4 בדואר רשום.
יש להם בעיה רצינית מהתקופה הזו , הרבה חידושים שנשלחו במחשב מהמטווח והפקידה קיבלה הודעה על המסך שנקלט במערכת , בפועל לא נקלט.
כאמור ,כבר במטווח הרגשתי שאני בבעיה ולמוד ניסיון אני מצלם כל מסמך שאני נותן לרשויות ושומר העתק 15 שנה (הבית שלי ארכיון
)
ובהמשך הבנתי שאני אחד מאלו שזה קרה להם.
מייל של הבט"פ:
Tservice@mops.gov.il
viewtopic.php?f=22&t=20523
וסתם לידיעה , בדיון ההוא (למיטב זכרוני) אמרתי גם שה"מעגל הטופסיאדה" לא סגור ויכול לקרות מצב שאתה עברת הכשרה במטווח ואין לך שום יכולת לדעת אם המטווח העביר את הטפסים שלך לבט"פ.
כיום אני אישית נמצא במצב שיש עלי רישיון נייר עד 2020 חתום כחוק ובבט"פ אני מופיע כאחד שלא חידש רישיון.
בהמשך להודעה ששלחתי כאן:
viewtopic.php?f=1&t=20502&start=15
תקציר הפרקים הקודמים:
באותו יום שולם באתר וחתימה של רופא , ב 21/08/2016 מטווח הכשרה.
הניירת הוזנה ע"י המטווח לבט"פ ובסוף השבוע הם העבירות את כל הניירת לבט"פ ידנית.
ב 20/11/2016 צלצלתי למוקד הבט"פ , ושאלתי למה רישון הפלסטיק לא הגיע? התשובה של הפקידה: "כי לא חידשת רישיון" , שאלה שלי , "אז איך זה שיש בידי רישיון זמני חתום כחוק?" , הפקידה בתשובה :" כן , יש לנו כמה מקרים כאלו , נא לשלוח לנו צילומים של הרישיון הזמני, הצהרת בריאות , בדיקה וזיהוי ,אישור הדרכה , הצהרה על עמידה בתבחין , כתב הסכמה ואישור תשלום."
למזלי אני "כורדי" באופי ובעל ניסיון בחיים אז הכל צולם לפני שעזבתי את המטווח ושלחתי את כל הטפסים מיד כשאני מתקשר שוב ומוודא שהגיעו.
וחיכיתי לתשובת הבט"פ.
המשך:
ב 27/11/2016 בבוקר התקשרתי והתשובה היא שאני מופיע שעברתי הכשרה אבל עדין לא הונפק רישיון פלסטיק.
ב 27/11/2016 הגיע בדואר רשום הודעה לאסוף "חבילה\מכתב".
היום הגעתי לאסוף אותה , בפנים רישיון נייר לנשיאת\ החזקת כלי יריה בתוקף עד 28/02/2020.
שהוצאה במחוז צפון בתאריך 21/11/2016.
לפקידה אין מושג והיא מדקלמת תשובות.
שישלח לבט"פ מייל עם צילומים של:
1.הרישיון הזמני.
2.הצהרת הבריאות.
3.בדיקה וזיהוי ,אישור הדרכה.
4.הצהרה על עמידה בתבחין.
5.כתב הסכמה ואישור תשלום.
שיחכה בסבלנות בערך 14-21 יום ויגיע אליו רישיון A4 בדואר רשום.
יש להם בעיה רצינית מהתקופה הזו , הרבה חידושים שנשלחו במחשב מהמטווח והפקידה קיבלה הודעה על המסך שנקלט במערכת , בפועל לא נקלט.
כאמור ,כבר במטווח הרגשתי שאני בבעיה ולמוד ניסיון אני מצלם כל מסמך שאני נותן לרשויות ושומר העתק 15 שנה (הבית שלי ארכיון

ובהמשך הבנתי שאני אחד מאלו שזה קרה להם.
מייל של הבט"פ:
Tservice@mops.gov.il
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
לקח לי יותר מחצי שנה לקבל רשיון פלסטיק.
עשיתי את החידוש ביוני השנה, הפלסטיק המיוחל הגיע לפני שבוע בדאר אחרי כמה התכתבויות עם המשרד לבט"פ.
בדרך התברר שהיה בלגן עם התמונות שהמטווח היה צריך לשלוח לבט"פ ושלא כל מה שהוקלד במחשב במטווח נקלט כמו שצריך.
אם יש בעייה עם הרשיון הדבר האחרון שצריך לעשות זה לטמון את הראש באדמה ולהתעלם ממנה.
צריך לקבוע תור לבטפ ולסדר את העניין בהקדם האפשרי.
אם בפגישה יגידו שצריך להפקיד את הנשק אז למרבה הצער צריך להפקיד.
הדרך הנכונה לנהוג היא בשקיפות מלאה, לפי הספר, ולתעד את הכל.
א.
עשיתי את החידוש ביוני השנה, הפלסטיק המיוחל הגיע לפני שבוע בדאר אחרי כמה התכתבויות עם המשרד לבט"פ.
בדרך התברר שהיה בלגן עם התמונות שהמטווח היה צריך לשלוח לבט"פ ושלא כל מה שהוקלד במחשב במטווח נקלט כמו שצריך.
אם יש בעייה עם הרשיון הדבר האחרון שצריך לעשות זה לטמון את הראש באדמה ולהתעלם ממנה.
צריך לקבוע תור לבטפ ולסדר את העניין בהקדם האפשרי.
אם בפגישה יגידו שצריך להפקיד את הנשק אז למרבה הצער צריך להפקיד.
הדרך הנכונה לנהוג היא בשקיפות מלאה, לפי הספר, ולתעד את הכל.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק
שבוע טוב, ותודה רבה חברים!
אעביר לו את הדברים שכתבתם. אם יהיו עדכונים מעניינים, אעדכן בע"ה.
אעביר לו את הדברים שכתבתם. אם יהיו עדכונים מעניינים, אעדכן בע"ה.
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
--
CZ P-07
אז הבטחתי עדכונים מעניינים...
הרישיון המיוחל הגיע ב"ה. העניין הסתדר עוד לפני שהחבר הספיק לעשות משהו בנידון...
תודה רבה על העצות ידידי, עזרתם מאוד להרגיע אותו... (ואותי
)
הרישיון המיוחל הגיע ב"ה. העניין הסתדר עוד לפני שהחבר הספיק לעשות משהו בנידון...
תודה רבה על העצות ידידי, עזרתם מאוד להרגיע אותו... (ואותי

--
CZ P-07
--
CZ P-07
העיקר ששלחו אותו להפקיד....
אכן... מזל שהיה לו מספיק ניסיון חיים כדי להבין שלהוראה הזו הוא לא מציית בצורה עיוורת...
--
CZ P-07
--
CZ P-07
זה רק מלמד את כולנו כאן לא לסמוך ב 100% על המטווחים בעת חידוש, ולדרוש צילום מכל המסמכים לאחר שאושרו ע"י המטווח.
- סליקאי כסף
11 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד