תבחין משמר
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
תבחין משמר
ערב טוב, למיטב ידיעתי תבחין משמר הינו לבעלי רשיון לפניי 1996, ששם התבחין הומר להם למדובר, לפניי זמן מה הוגבלה החלפת כלים לבעלי התבחין, והעמותה המבורכת ביטלה את הגזירה בעזרתה לצערי של האינתפדה השלישית ההולכת וגוברת, וכעת יכולים בעלי התבחין להחליף אקדח ללא בעיה, וללא תמורה על האקדח הקודם, היום התברר לי שבעליי רשיון מעל עשור, גם אמורים להכנס תחת תבחין זה ויכולים לא לעמוד יותר בעילה שבגינה ניתן, ככל שגברה הקריאה במסמכים שנפלו בחלקי, הבנתי שזה בוטל ואין יותר משמר לבעלי רשיון מעל עשור בלי עבירות רישוי(שבירת הרצף), רציתי לדעת היכן זה עומד מבעלי ידע מוסמכים, ואנשים שיש להם יד בדבר, בברכה.
- סליקאי זהב
Re: תבחין משמר
כרגע לדעתי המצב הוא כזה.
1. כל מי שכבר נמצא בתבחין משמר כולל בעלי רשיון בתבחין מלפני 1996 לשעבר וכאלה שעברו לתבחין משמר עקב ותק של 10 שנים בתבחין כלשהו - יעברו לתבחין "מתוקף הוראת מעבר" שרק ה' יודע מה יהיה בגורלו.
2. כל מי שנמצא בתבחין כלשהו יצטרך להמשיך לעמוד בו כדי לשמור על הרשיון, או לחליפין יצטרך למצוא לו תבחין לגיטימי אחר, או שיאלץ לוותר את על האקדח שלו (כי התבחין המשמר בוטל).
א.
1. כל מי שכבר נמצא בתבחין משמר כולל בעלי רשיון בתבחין מלפני 1996 לשעבר וכאלה שעברו לתבחין משמר עקב ותק של 10 שנים בתבחין כלשהו - יעברו לתבחין "מתוקף הוראת מעבר" שרק ה' יודע מה יהיה בגורלו.
2. כל מי שנמצא בתבחין כלשהו יצטרך להמשיך לעמוד בו כדי לשמור על הרשיון, או לחליפין יצטרך למצוא לו תבחין לגיטימי אחר, או שיאלץ לוותר את על האקדח שלו (כי התבחין המשמר בוטל).
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
ע"פ "ההקלות" החדשות הוחזר.
- סליקאי זהב
אקדוחן כתב:ע"פ "ההקלות" החדשות הוחזר.
האם אתה יכול להביא לי ציטוט היכן זה כתוב?
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
לא,אני לא יכול, זה היה בחצי שאלה, אני גולש כאן לא מעט והבנתי שהוחזר חלקית, ומזה נובע שבעליי התבחין מורשים להחליף אקדחים.
- סליקאי זהב
אקדוחן כתב:לא,אני לא יכול, זה היה בחצי שאלה, אני גולש כאן לא מעט והבנתי שהוחזר חלקית, ומזה נובע שבעליי התבחין מורשים להחליף אקדחים.
התבחין המשמר לא הוחזר.
רק האפשרות להחליף נשק ולא לקבל עליו שקל נוספה.
מה יהיה העתיד של זה? אף אחד לא יכול להגיד.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
itamar כתב:כרגע לדעתי המצב הוא כזה.
א.
תיקון "קל"
אין תבחין "מתוקף הוראת מעבר" , לכל אלו שהיו בתבחין "משמר" נכתב ברשיון :
עילה :מתוקף הוראת מעבר
מיום החלת הוראות מעבר העילה הזו נתונה לחסדו וטוב ליבו של ראש האגף.
ציטוט מאתר הבט"פ :
8.תחילה והוראות מעבר:
•הוראות אלה יחולו ביום חתימתן.
•מי שבמועד האמור היה בעל רישיון כדין ולפי הוראות אלה אינו זכאי לרישיון, ימשיך רישיונו להיות בתוקף עד למועד פקיעתו של הרישיון, או למשך שישה חודשים, לפי המוקדם.
•על אף האמור בהוראות אלה, מי שבמועד תחילתן החזיק ברישיון כדין אקדח, רובה אויר או אקדח אויר, במשך 10 שנים או יותר ברצף; או רובה ציד (כדוריות), רובה זעיר או רובה צבאי, במשך 15 שנים או יותר ברצף – יהיה רשאי ראש האגף להאריך לאותו אדם את תוקף הרישיון לתקופת רישיון נוספת בכל פעם, אף אם אינו עומד בתבחין.
•ראש האגף לא יאריך את תוקף הרישיון כאמור בסעיף קטן ג, אם התקיים אחד מאלה:
◦בעל הרישיון הורשע בעבירה שיש בה, לדעת ראש האגף, כדי לשלול הארכה כאמור;
◦המחזיק ברישיון לא נשמע להוראות הרשות המוסמכת, לרבות איחור בחידוש רישיון, הימנעות מהפקדת כלי היריה במועד שנדרש לכך, או הפרתם של תנאים, הגבלות או הוראות נוספות הנוגעות לרישיון;
◦לדעת ראש האגף ישנם טעמים אחרים לכך שאין להאריך את תוקף הרישיון כאמור.
•החלפתו של כלי יריה המוחזק לפי הוראות מעבר אלה תאושר, בתנאי שכלי היריה שאותו מבוקש להחליף יימסר תוך שישים יום, באחת מאלה:
◦לצורך השבתתו השבתת קבע, לפי נהלי הרשות המוסמכת;
◦לסוחר כלי יריה מורשה או למשטרת ישראל.
כלי יריה שנמסר לסוחר כלי יריה מורשה או למשטרת ישראל כאמור לעיל, לא יינתן לגבי כל רישיון, רישיון מיוחד או הרשאה לפי החוק.
•נגנב או אבד כלי היריה המוחזק לפי הוראות מעבר אלה, לא תאושר החזקת כלי יריה אחר תחתיו, אלא לאחר בקשת רישיון חדש, בכפוף לעמידה בתבחין תקף ובאישור משטרת ישראל. באישור כאמור תובא בחשבון עמידתו של המבקש בתנאים האמורים בסעיף 15(א)(2) לחוק.
יאללה , כל "המרגיעים" ו "טומני הראש בחול" , נא להגיב ולהסביר שלא קרה כלום.
בברכת "אמרתי לכם" עתידית.
יום טוב.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
בתבחינים החדשים ישנו סעיף למטה למטה(לא זוכר את מספרו), שבו כתוב שאדם עם כלי ירייה, אקדח,אטקדח אוויר, רובה אוויר, יכול ראש האגף להאריך את רשיונו כל פעם לתקופה, גם אם אינו עומד בתבחין, אותו כנ"ל רובה טוטו, צייד, ורובה זעיר(קוטר), במעל 15 שנה, ובראשונים מעל עשור
- סליקאי זהב
אקדוחן כתב:בתבחינים החדשים ישנו סעיף למטה למטה(לא זוכר את מספרו), שבו כתוב שאדם עם כלי ירייה, אקדח,אטקדח אוויר, רובה אוויר, יכול ראש האגף להאריך את רשיונו כל פעם לתקופה, גם אם אינו עומד בתבחין, אותו כנ"ל רובה טוטו, צייד, ורובה זעיר(קוטר), במעל 15 שנה, ובראשונים מעל עשור
מוזמנים לצפות ברשימת התבחינים המעודכנת ביותר מתוך אתר המשרד לבט"פ אגף רישוי כלי ירייה. http://mops.gov.il/Fire_Arms/PersonalLi ... erion.aspx
שימו לב!
אין כזה דבר תבחין משמר. אלא רק בתת סעיף 8. תחילה והוראות מעבר: (לאחר רשימת התבחינים המאושרים) ישנה התייחסות לעניין הוראת המעבר.
"על אף האמור בהוראות אלה, מי שבמועד תחילתן החזיק ברישיון כדין אקדח, רובה אויר או אקדח אויר, במשך 10 שנים או יותר ברצף; או רובה ציד (כדוריות), רובה זעיר או רובה צבאי, במשך 15 שנים או יותר ברצף – יהיה רשאי ראש האגף להאריך לאותו אדם את תוקף הרישיון לתקופת רישיון נוספת בכל פעם, אף אם אינו עומד בתבחין. "
הדגש הוא על "יהיה רשאי", לא מתחייב ולא מחוייב.
״לא למען הרוג נתון הנשק בידינו, אלא על מנת לשמור על החיים״.
בכלי ירייה אף אחד לא חייב לי,לך, או לאחר כלום, וודאי שגם מי שבתבחין וירצו לבטל לו ימצאו את הפירצה,לא כולם עם עורכי דין בשרוול, ולא לכולם יהיו האנרגיות להכנס לזה בכלל, אבל הוא שאמרתי האפשרות קיימת, וראש האגף יכול לשקול אותה פר מקרה, ובכל עניין לגופו.
- סליקאי זהב
אקדוחן כתב:בכלי ירייה אף אחד לא חייב לי,לך, או לאחר כלום, וודאי שגם מי שבתבחין וירצו לבטל לו ימצאו את הפירצה,לא כולם עם עורכי דין בשרוול, ולא לכולם יהיו האנרגיות להכנס לזה בכלל, אבל הוא שאמרתי האפשרות קיימת, וראש האגף יכול לשקול אותה פר מקרה, ובכל עניין לגופו.
והרי לך "הפרד ומשול" במיטבו.
וככה נעלים לאט לאט את כל 120000 בעלי כלי יריה מעל 10 שנים.
כל חידוש ל 10% לא נחדש ,90% יגידו :"איזה מזל שזה לא אני" , מתוך ה10% אולי אחוז ילחמו על הרשיון ויקבלו חידוש והשאר היסטוריה.
העיקר שהעמותה לא מבינה שתבחין "משמר" היה הלחם והחמאה שלכם.
בהצלחה.
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
העמותה מבינה זאת היטב.
הנושא עלה בפגישה עם ראש האגף. שימו לב שהתבחין בוטל בתחילת 2014 וכעת חזר לתוקף בצורה שונה.
זכרו גם שעד לפני שנה לא ניתן היה להחליף כלי לבעלי תבחין משמר, וכרגע ניתן.
עד עתה לא ניתן היה להוציא רשיון לכלי שהוחלף, ואני מקוה לבשר על שינוי בקרוב.
סה״כ רואים שינוי קל בכיוון החיובי. לא כמו שהיינו רוצים, ולכן נמשיך להיאבק.
הנושא עלה בפגישה עם ראש האגף. שימו לב שהתבחין בוטל בתחילת 2014 וכעת חזר לתוקף בצורה שונה.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
מה זאת אומרת חזר לתוקף
אני כבעל רישיון של 7 שנים נגיד,
עוד 3 שנים לא אכנס לשומר משמר או מעבר או משהו שיגן עלי, ואני חייב להמשיך לשמור על התבחין שלי רלוונטי אחרת יקחו לי את הנשק גם בעוד 20 שנה
אז לא הבנתי מה בדיוק חזר פה לתוקף
עוד 3 שנים לא אכנס לשומר משמר או מעבר או משהו שיגן עלי, ואני חייב להמשיך לשמור על התבחין שלי רלוונטי אחרת יקחו לי את הנשק גם בעוד 20 שנה
Glock 19C
S&W MP Shield
S&W MP Shield
goral כתב:מה זאת אומרת חזר לתוקף
תקשיב למה שרם דישון אומר ולניסוח שבאתר המשרד לבט"פ.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
ramdishon כתב:העמותה מבינה זאת היטב.
אני אתחיל ואומר כל הכבוד לעמותה על פעילותה ועל הזמן שאתם מקדישים עבור כולנו.
אמשיך ואומר שהתבחין בוטל ב2014 ולא חזר לתוקף בשום צורה, אחרת הוא היה ברשימת התבחינים. כיום הוא איננו תבחין כלל.
״לא למען הרוג נתון הנשק בידינו, אלא על מנת לשמור על החיים״.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד