תבחין "עבר בטחוני"

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

תבחין "עבר בטחוני"

על ידי גולנצ'יק » 06 פברואר 2013, 19:46

בשעה טובה קיבלתי אישור עקרוני לדרגת סרן במיל'. באתר המשרד לבט"פ מופיע הפרט הבא:
"אם דרגת הקצין נמוכה מדרגת סא"ל – המלצת מפקד יחידת המילואים בדרגת סא"ל ומעלה, במסמך רשמי חתום בחותמת הממליץ ובחותמת רשמית של הגוף הביטחוני הממליץ".

אני יודע שכמו תמיד אין צ'ק ליסט רשום, אך בכ"ז אם למישהו יש נסיון או תובנות אשמח לשמוע-
1) האם חובת ההכוחה לדרגה עליי (קרי אני צריך להביא אישור דרגה או משהו?) או שיש חיבור בין מחשבי המשרד למחשבי הצבא וניתן לבדוק את הדרגה שלי? או שבכלל מספיקה ההמלצה של המג"ד שחותם על כך שאני סרן?

2) בכל מה שקשור להמלצה של המג"ד- האם יש נוסח מסוים או דגשים שצריכים להופיע/לא להופיע?
אני מבין שהמג"ד צריך לחתום עם החותמת שלו אבל אני מניח שלצה"ל יהיה קצת קשה לחתום בתור "הגוף הבטחוני הממליץ".

3) האם יש משמעות למסמך רשמי אל מול מסמך שנשלח בפקס?

4) כל הערה/הארה אחרת תתקבל בברכה.

תודה רבה!
סליקאי כסף
סליקאי כסף

Re: תבחין "עבר בטחוני"

על ידי אלדר » 06 פברואר 2013, 21:15

חובת הוכחת דרגה - עליך. פרט לדרגה שכתובה בהמלצה - צילום תעודת מילואים. זה הספיק.
אין נוסך מסוים של המלצה, כאשר הבאתי לסמח"ט נוסף קצר מאד, הוא שלח אותי בחזרה להרחיב - ש"יש צורך בנשק לקצין עקב קריאות תקופות למילואים באיזור מסוכן וכדומה".
לא יודע האם הפקס יספיק, ייתכן וכן כי בקשה ראשונית שלכתי במכתב רשום עם צילום ההמלצה.
חותמת סמח"ט הספיקה לי בהחלט, ליתר ביטחון דאגתי גם לחותמת משולשת של דואר צבאי אצל השליש.
בהצלחה
Vanitas vanitatum, omnia vanitas
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי גולנצ'יק » 06 פברואר 2013, 21:19

אלדר כתב:חובת הוכחת דרגה - עליך. פרט לדרגה שכתובה בהמלצה - צילום תעודת מילואים. זה הספיק.

קצת בעיה בהתחשב בכך שבתעודת מילואים שלי כתוב עדיין סגן ויותר פשוט ומהיר להוציא רשיון לרובה צלפים מאשר תעודת מילואים חדשה, אבל תודה על התשובות על כל הסעיפים :)
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי higt-power » 06 פברואר 2013, 22:45

כדי להוכיח דרגה תוכל לשלוף איזה שהוא אישור מקצין העיר שעלו אתה שייך אוו שתביא צו שיש לך ביד עם הדרגה הנ"ל.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אלדר » 06 פברואר 2013, 23:34

גולנצ'יק כתב:
אלדר כתב:חובת הוכחת דרגה - עליך. פרט לדרגה שכתובה בהמלצה - צילום תעודת מילואים. זה הספיק.

קצת בעיה בהתחשב בכך שבתעודת מילואים שלי כתוב עדיין סגן ויותר פשוט ומהיר להוציא רשיון לרובה צלפים מאשר תעודת מילואים חדשה, אבל תודה על התשובות על כל הסעיפים :)

אין פשוט מזה - ניגש לקצין העיר ותוך 5 דקות יש לך תעודה חדשה. רק תוודא באתר מילואים שהלכשה הנתונה מנפיקה תעודות.
אני החלפתי ברחובות
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי גולנצ'יק » 07 פברואר 2013, 15:30

טוב, אז בנוהל- המג"ד אמר לי לנסח מכתב ושהוא יחתום עליו.

אלדר (או כל בעל ניסיון אחר)- אשמח אם תכתוב את תוכן המסמך כדי שאדע פחות או יותר מה צריך להופיע שם.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי אלדר » 07 פברואר 2013, 15:38

בלמ"ס (חשוב)
סרן (רס"ן, ) פלוני אלמוני מ.א. 654321 משרת ביחידתנו במילואים פעיל בתפקיד X (לא חובה אם מסווג), נקרא לשירות מילואים פעיל לעיתים תקופות.
מאחר ומשרת ביחידה קדמית (אחורית, צדדית) ממליץ על מתן רישיון לנשיאת אקדח פרטי לקצין הנ"ל.
בברכה
סא"ל (אל"מ, רא"ל) ישראל ישראלי מ.א. 123456 מג"ד (סמח"ט, מח"ט רמטכ"ל) XXX

חותמת של ממליץ+ חותמת דואר צבאי (לא בטוח שחובה, אך ממליץ שלא יסתבר ברגע אחרון שזו חובה)
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Neon Golden » 07 פברואר 2013, 15:48

גולנצ'יק

זה המכתב שהגשתי למשרד - והוא קיבלו ללא בעיה

הנדון: המלצה לרשיון נשיאת נשק למר XXX XXX – תחת תבחין בעל עבר בטחוני

א.ג.נ,

1. אני מאשר כי הקצין, סרן XXX XXX מ.א. XXXXXXX, משרת בשירות מילואים ביחידתי.

2. אני ממליץ על מתן רשיון לנשיאת נשק לקצין, תחת תבחין "בעלי עבר בטחוני".

3. בברכה,

לא משרד הפנים ולא המשרד לבטחון פנים מחפשים את ההצסקה הציונית המוסרית והערכית שתישא נשק. הם רק צריכים שמישהו יקח אחריות במקרה שמשהו יפגע במאורר. מאוד חשוב חותמת משולשת של יחידת ד.צ.

בהצלחה
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי גולנצ'יק » 07 פברואר 2013, 15:53

רוב תודות לכולם!
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי negev.support » 11 פברואר 2013, 19:53

שלום וברכה!
קודם כל בהצלחה %%$0066
גם אני נושא נשק בתבחין זה. יתירה מזו, אני מעודד את הקצינים העמיתים ביחידה בה אני משרת לשאת נשק בתבחין הנ"ל. קשת התגובות נעות בין "מה?! באמת אפשר?! למה אני לא יודע מזה?" במקרה הטוב ו"למה לי כל הבאלאגן הזה? סתם מטרד" במקרה הפחות טוב. הגישה של מפקד היחידה היא לאשר לכל מי שמבקש בלי הרבה בעיות (למעט כאלו שעשו לו בעיות בהתייצבות למילואים, למה לתת להם פרס?) ואפילו לאשר להם מטווחים במסגרת הצבאית.

תרומתי הצנועה לאשכול זה - מכתב דוגמה שנשלח למשרד לבטחון פנים. המכתב דומה מאוד למכתב שמפקד היחידה שלי חתם עליו. קיבלו אותו מספר פעמים, בכל פעם שהחלפתי נשק, ולא עשו שום בעיות. כמובן שהפרטים המזהים הוסרו. התמונות בחסות גוגל :lol:

קישור למסמך :arrow:

קצת הסבר על המסמך המצורף.
המסמך הוכן לאחר התייעצות עם פקיד הרישוי, כלומר מה הדרישות של משרד הפנים (היום כבר בט"פ) מהמסמך ונכתב לפי כללי הכתיבה הצבאית (נכון ללפני כמה שנים טובות. אולי שונו מאז, אין לי מושג). חשוב מאוד שתופיע חותמת דואר צבאי (משולשת) או לחלופין חותמת יחידה (עגולה, עם מספר מקמ"רי). נמצא בד"כ אצל ק.קישור / ק.שלישות.
כל השאר פחות או יותר נזיל, אבל בשביל הסדר הטוב הדברים מופיעים בצורה ברורה ומסודרת. אחרת כל מאן דהוא שיושב מאחורי השולחן יכול להחליט שהמסמך "לא נראה לו".

שוב בהצלחה!
נערך לאחרונה על ידי negev.support בתאריך 11 פברואר 2013, 20:17, נערך פעם אחת בסך הכל.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי אלדר » 11 פברואר 2013, 20:05

negev.support כתב:שלום וברכה!
קודם כל בהצלחה %%$0066
גם אני נושא נשק בתבחין עבר בטחוני.

תרומתי הצנועה לאשכול זה - מכתב דוגמה שנשלח למשרד לבטחון פנים.

קישור למסמך :arrow:

קיבלו אותו מספר פעמים, בכל פעם שהחלפתי נשק, ולא עשו שום בעיות.
כמובן שהפרטים המזהים הוסרו. התמונות בחסות גוגל :lol:

הם מחייבים המלצה בכל פעם שאתה מחדש רשיון או הוכחה שאתה עדיין בשמ"פ (צילום או הצגת תעודת מילואים) מספקת?
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי negev.support » 11 פברואר 2013, 20:22

אלדר כתב:הם מחייבים המלצה בכל פעם שאתה מחדש רשיון או הוכחה שאתה עדיין בשמ"פ (צילום או הצגת תעודת מילואים) מספקת?

אין הבדל בין עילת עבר בטחוני לשאר העילות - למשל תושב יישוב זכאי.
באופן עקרוני, בכל מפגש עם פקיד כלי ירייה, יש את מבחן העילה. מומלץ לא להיפגש איתם הרבה אם כך :lol:
ולכן, בחידוש רשיון - לא מבקשים אא"כ יש בעיות (עבירות קודמות, אי חידוש בזמן וכו') ובשינוי כלי ירייה - בד"כ מבקשים (לפי נוהל הנ"ל). אצלי, אישית, הסתפקו בתצלום חוגר מילואים.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Neon Golden » 11 פברואר 2013, 22:52

אני נמצא בעיצומו של תהליך החלפה - ונדרשתי להוכיח מחדש עמידה בעילה (וע"כ ההתנסות העדכנית עם הניסוחים הפתלתלים).
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ליאור45 » 12 פברואר 2013, 07:42

ישנן עילות שהוכחת קיומן בהחלפת כלי ירייה קלה יותר מאשר בהוצאת רשיון חדש. למה? ככה.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי negev.support » 12 פברואר 2013, 11:46

ליאור45 כתב:ישנן עילות שהוכחת קיומן בהחלפת כלי ירייה קלה יותר מאשר בהוצאת רשיון חדש. למה? ככה.

נראה לי מאוד לגיטימי שחלק יהיה קל וחלק יהיה יותר קשה.

דוגמה: יישוב זכאי. אם לא מדובר בעיר (אריאל, מעלה אדומים וכו') אלא במקום בעל מועצה אזורית או מקומית, תידרש להביא אישור ממזכירות היישוב בנוסף לניירת הרגילה של מכתבים, ארנונה וכו'.
למה? כי מדיניות הצמצום חושדת באנשים שישנו באופן פיקטיבי את הכתובת רק כדי "לקבל" נשק.

דוגמה: עבר בטחוני. קל להוכיח, את ההמלצה של הסא"ל כבר הבאת בפעם הראשונה. מכאן ואילך - יש חוג מילואים - תקין. אין חוגר מילואים - לא תקין ולך תוכיח שאין לך אחות.

דוגמה: עובד מד"א / כבאי. כנ"ל - מרגע שניתנה ההמלצה ע"י משאבי אנוש מד"א / נציב כבאות, מספיקה תעודת עובד. אין תעודת עובד - אתה על הכוונת, תרתי משמע.
הערת אגב לגבי מד"א, בזמנו, כשהצטרפו לצלב האדום, הוחלט להקפיא את הנושא ברמה משאבי אנוש. כי הצלב האדום הוא ארגון הומניטרי בלה בלה בלה. כמובן שהעובדים והמתנדבים עשו את שלהם כדי לשנע את ההנהלה להפשיר בחזרה.

בכל מקרה, הרי ברור שכחלק מהמדיניות המצמצמת אוכלוסיות מסויימות יושמו תחת זכוכית מגדלת, חלק תחת מיקרוסקופ ולחלק בכלל יתייחסו כאקסיומה!
סליקאי ארד
סליקאי ארד

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד