תחמושת משטרה 9 ממ- קליע מסומן בצבע אפור
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
12 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
תחמושת משטרה 9 ממ- קליע מסומן בצבע אפור
במטווח המשטרתי חולקה תחמושת 9 ממ לאקדח עם סימון צבע אפור
על הקליע.
השוטר הסביר שזו תחמושת אימונים- מה זה ?
ניתן להשתמש בה באקדח יריחו ?
על הקליע.
השוטר הסביר שזו תחמושת אימונים- מה זה ?
ניתן להשתמש בה באקדח יריחו ?
- סליקאי ארד
Re: תחמושת משטרה 9 ממ- קליע מסומן בצבע אפור
קליע עם צבע אפור הוא מבצעי, קליע עם צבע סגול הוא לאימונים וכן ניתן להשתמש ביריחו. כמו כן תבצע חיפוש דובר על נושא זה.
- תרמתי למען הסליק
אהלן! אני שוטר כמה וכמה ועוד כמה שנים. לטענת כל מדריכי הירי שלנו ראש אפור זהו סימון בלבד אך יודעי דבר טענו כי כדור זה הינו מוחלש. לעולם לא נתקלתי בהוכחה לכך אך ...לך תידע. אגב לי כשוטר באקדח המשטרתי אסור ללכת עם קליעים אחרים אלא רק עם אלה עם ראש אפור. לעומת זאת קליע עם ראש סגול נחשב לקליע לאימונים בלבד ואין להשתמש בו לכוננות.
- סליקאי ארד
יש הבדל בין כדור לאימונים (ראש סגול) לבין כדור רגיל?
או שההבדל זה רק הייעוד?
או שההבדל זה רק הייעוד?
- סליקאי כסף
כמות "יודעי הדבר" במשטרה תמיד מדהימה אותי מחדש ....
ההבדל הוא בבקרת האיכות.
שני הכדורים זהים (קלע של 115 גריין, כמות אבק שריפה זהה וכן הלאה).
בקרת איכות היא דבר שמייקר את הכדור, כך שהמשטרה רכשה בעבר שתי סדרות של כדורים: מבצעי המסומן ע"י קלע אפור, המיוצר בבקרת האיכות הגביהה ביותר. אימונים, המסומן ע"י קלע סגול, מיוצר בבקרת איכות נמוכה יותר = תחמושת זולה יותר אך עם סיכויים גדולים יותר לתקלות.
למה הכוונה? אני מניח שכל אחד מאיתנו נתקל בכדורים עם עוות קל בתרמיל, פיקה עם סימן מעיכה קל וכד'. נתקלתי פעם בסדרה מתוצרת יצרן מסויים שבערך אחת לעשרים קופסאות היה כדור ללא פיקה. בקרת איכות מחמירה מקטינה את הסיכוי לתקלות כאלה בתחמושת מבצעית.
ככל הידוע לי הפסיקו עם זה אחרי שהסתבר שהשוטרים לא כל כך מבינים את העניין ומסתובבים גם עם תחמושת "סגולה" במחסניות.
שני הכדורים זהים (קלע של 115 גריין, כמות אבק שריפה זהה וכן הלאה).
בקרת איכות היא דבר שמייקר את הכדור, כך שהמשטרה רכשה בעבר שתי סדרות של כדורים: מבצעי המסומן ע"י קלע אפור, המיוצר בבקרת האיכות הגביהה ביותר. אימונים, המסומן ע"י קלע סגול, מיוצר בבקרת איכות נמוכה יותר = תחמושת זולה יותר אך עם סיכויים גדולים יותר לתקלות.
למה הכוונה? אני מניח שכל אחד מאיתנו נתקל בכדורים עם עוות קל בתרמיל, פיקה עם סימן מעיכה קל וכד'. נתקלתי פעם בסדרה מתוצרת יצרן מסויים שבערך אחת לעשרים קופסאות היה כדור ללא פיקה. בקרת איכות מחמירה מקטינה את הסיכוי לתקלות כאלה בתחמושת מבצעית.
ככל הידוע לי הפסיקו עם זה אחרי שהסתבר שהשוטרים לא כל כך מבינים את העניין ומסתובבים גם עם תחמושת "סגולה" במחסניות.
I think, therefore I am. I think
אישגדול כתב:ההבדל הוא בבקרת האיכות.
תחמושת עם בקרת איכות נמוכה או ללא בקרת איכות היא תחמושת מסוכנת ליורה ולסביבתו.
כדור רק עם פיקה וללא אבק שריפה ואחריו כדור רגיל = נשק מתפוצץ בידיים של היורה. לפיקה יש עדיין מספיק אנרגיה לתקוע את הכדור בקנה ולהשאיר מקום לכדור הבא אחריו להכנס לבית הבליעה.
כדור שטעון במנה כפולה של אבש"ר = נשק שמתפוצץ בידיים של היורה.
כדור עם פיקה שנקרעת כתוצאה מהנוקר או יושבת עקום = נשק שמתפוצץ בידיים של היורה
כדור ארוך מהתקן = מעצור הזנה במקרה הטוב, במקרה הרע נשק שמתפוצץ בידיים של היורה (במקרה של ירי OUT OF BATTERY)
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
itamar כתב:תחמושת עם בקרת איכות נמוכה או ללא בקרת איכות היא תחמושת מסוכנת ליורה ולסביבתו.
כדור רק עם פיקה וללא אבק שריפה ואחריו כדור רגיל = נשק מתפוצץ בידיים של היורה. לפיקה יש עדיין מספיק אנרגיה לתקוע את הכדור בקנה ולהשאיר מקום לכדור הבא אחריו להכנס לבית הבליעה.
כדור שטעון במנה כפולה של אבש"ר = נשק שמתפוצץ בידיים של היורה.
כדור עם פיקה שנקרעת כתוצאה מהנוקר או יושבת עקום = נשק שמתפוצץ בידיים של היורה
כדור ארוך מהתקן = מעצור הזנה במקרה הטוב, במקרה הרע נשק שמתפוצץ בידיים של היורה (במקרה של ירי OUT OF BATTERY)
א..
אתה צודק במאה אחוז.
גם תחמושת אימונים עוברת בקרת איכות, השאלה היא באיזה רמה. בתחמושת מבצעית, כל שריטה או דפורמציה קלה של כדור, פוסלת אותו. בתחמושת אימונים הדגש הוא רק על בטיחות. לדוגמה, הכדור השמאלי בתמונה לא יעבור בקרת איכות כתחמושת מבצעית, אבל אין שום בעיה לירות אותו כתחמושת אימונים.
לעומת זאת כדור B הוא כדור מסוכן ליורה.
הסדק בפי התרמיל הוא נקודת תורפה, ויכול לגרום לקריסת התרמיל בשעת ירי.
לגבי הכדור השמאלי.
לדעתי, ברגע שמתחילים "לסנן את הזבל מתוך החרא", בסופו של דבר משלמים יותר.
מבין כל הפסולים שלא עמדו בדרישות של תחמושת מבצעית, צריך לבחור ברמה של כדור בודד את אלה שעדיין עומדים בטולרנסים המותרים עבור אותו סוג תחמושת תוך שמירה על בטיחות היורה.
לדעתי הרבה יותר זול לייצר מראש תחמושת באיכות גבוהה שעומדת בסטנדרטים הנדרשים.
אם הייתי רוצה להזיל עלויות בתחמושת אימונים הייתי עושה את זה ע"י:
1. שימוש ברכיבים יותר זולים (פיקות, קליעים, אבש"ר)
2. על חשבון אטימה למים
3. שימוש בתרמילים ממוחזרים
4. החזרה לשימוש של תמושת מבצעית שפג תוקפה (בדיקות איכות מדגמיות מכל אצווה)
לי אישית נראה שהעניין של קליע סגול או אפור זה פשוט תרגיל שיווקי. פס הייצור הוא אותו פס ייצור, התחמושת אותה תחמושת..רק שאת הסגולה מוכרים יותר בזול מהאפורה.
למה? תלך לשוק הכרמל ותראה שם בדיוק את אותם הבגדים של CASTRO ו-FOX נמכרים ב-30שח במקום ב-200 תחת מותג אחר.
א.
לגבי הכדור השמאלי.
מבין כל הפסולים שלא עמדו בדרישות של תחמושת מבצעית, צריך לבחור ברמה של כדור בודד את אלה שעדיין עומדים בטולרנסים המותרים עבור אותו סוג תחמושת תוך שמירה על בטיחות היורה.
2. על חשבון אטימה למים
לי אישית נראה שהעניין של קליע סגול או אפור זה פשוט תרגיל שיווקי. פס הייצור הוא אותו פס ייצור, התחמושת אותה תחמושת..רק שאת הסגולה מוכרים יותר בזול מהאפורה.
למה? תלך לשוק הכרמל ותראה שם בדיוק את אותם הבגדים של CASTRO ו-FOX נמכרים ב-30שח במקום ב-200 תחת מותג אחר.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
itamar כתב:לעומת זאת כדור B הוא כדור מסוכן ליורה.
לגבי הכדור השמאלי.
2. על חשבון אטימה למים
א.
לדעתי (ואני לא מכיר את הפרטים המדויקים), אין פה תרגיל שיווקי. המשטרה ביקשה תחמושת אימונים במחיר מוזל ולסמן אותה בצבע ספציפי, וזה מה שהיא קבלה. הסדרות האלה לא נמכרו לשום גוף אחר.לא ידוע לי אם מדובר בתחמושת ממוחזרת, אבל זה אפשרי.
בתהליך בקרת האיכות, אפשר לדעתי להגדיר שתי רמות פסילה במהלך בקרת האיכות של התחמושת המבצעית, בלי לבזבז משאבים על בחינה נוספת.
לגבי כדור B, אני לא מבין בפרמטרים לפסילה, אבל אני לא בטוח שהוא מסוכן. אילו הסדק היה בחלק האחורי של התרמיל, אני מסכים. אבל מדובר על אזור שחבוק היטב ע"י בית הבליעה, כך שלדעתי שאין ללחץ לאן להתפרץ למעט לכוון הקנה בעת הדיפת הקלע. אבל צריך לשאול מישהו שמבין יותר ממני (ליאור, אתה שם?)
בואו נעשה סדר בדברים. כאשר יצרן מייצר כדורים לשימוש צבאי/משטרתי או אפילו אזרחי, הוא אמור לבצע בדיקות איכות כאלה ואחרות. חלק מהבדיקות כולל ירי של אחוז מסויים מכל סדרת ייצור. העלות של כדורים ירויים אלה "מגולגלת" על שאר הכדורים ומשפיעה על מחירם.
הכדורים ה"סגולים" שהמשטרה קנתה היו כאלה שעברו בדיקות חזותיות ואחרות אך לא נורו מהם כדורי מבחן. בכך מחירם הוזל. דבר נוסף, המשטרה התחייבה לרכוש כמות מסויימת וזה הוביל להוזלה נוספת.
דרך אגב, בירי של מאות כדורים סגולים, מעולם לא הייתה לי תקלה.
הכדורים ה"אפורים" הם כדורי 9 מ"מ רגילים והסימון נועד להראות שהם לא נגנבו מהמשטרה ונעשה בהם שימוש פרטי.
הכדורים ה"סגולים" שהמשטרה קנתה היו כאלה שעברו בדיקות חזותיות ואחרות אך לא נורו מהם כדורי מבחן. בכך מחירם הוזל. דבר נוסף, המשטרה התחייבה לרכוש כמות מסויימת וזה הוביל להוזלה נוספת.
דרך אגב, בירי של מאות כדורים סגולים, מעולם לא הייתה לי תקלה.
הכדורים ה"אפורים" הם כדורי 9 מ"מ רגילים והסימון נועד להראות שהם לא נגנבו מהמשטרה ונעשה בהם שימוש פרטי.
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
afss כתב:דרך אגב, בירי של מאות כדורים סגולים, מעולם לא הייתה לי תקלה.
זה בדיוק מה שאמרתי..סחורה של קסטרו בבסטות של שוק הכרמל ב-30ש"ח חולצה במקום 100.
הכדור בדיוק אותו הכדור, רק עם ראש סגול. למה? כי ככה המשטרה רוצה.
מבחינת היצרן, כל עוד הוא לא מפסיד, עדיף לו להרוויח קצת פחות מאשר לא להרוויח בכלל.
ודרך אגב, לא נראה לי שיש איזה יצרן שיקח על עצמו להוציא תחמושת לשוק מבלי לבצע ירי ובדיקת כרונוגרף מדגמית.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
12 הודעות